עבור לתוכן

האם המפרט הבא יכול להתאים לשימוש שוטף ולמשחקים מידי פעם:

Featured Replies

פורסם

מעבדי אינטל Core 2 Quad Q9400, 1333MHz, s775, 6MB Tray

מאווררים וגופי קירור Generic CPU Cooler For s775

לוחות אם למעבדי אינטל ASUS P5QPL-AM s775 C2Q 1333Mhz, Intel G41, DDR2 800, PCI-E, HDAudio

זכרונות DDR II 800Mhz 2x2GB Patriot Signature Dual Channel

דיסקים קשיחים Seagate 500GB 7200RPM, 16MB, SATA II ST3500418AS

כרטיסי מסך OnBoard Intel GMA X4500

כרטיסי קול On Board 5.1 Channel Audio

צורבים LG DVD±RW GH22NS x22 Black SATA

ציוד רשתות Wired Products On Board 10/100/1000

מארזים HJA-241 MIDI Black (No PSU)

ספקי כוח Golden Tiger 450W Real, 12cm Fan (24pin)

מחיר החבילה 2325

כרטיס מסך הוא מחוץ לעסקה יש לי GeForce 7600 GT, וכשיהיה לי יותר כסף אני ישדרג אותו...

המפרט הורד מהאתר www.ksp.co.il

האם המפרט הנ"ל יהיה לי טוב למשחקים מידי פעם ולתוכנות כבדות קצת כמו Matlab, Microsoft Studio .Net וכו?

תודה ליאור

פורסם

המפרט הוא טוב, חוץ מהספק, אך זה לא קשור לביצועים.

בכל אופן, לשימוש שוטף הכל טוב, ולמשחקים ה7600 די חלש, כך שעד שתשדרג, תצטרך לשחק על הגדרות נמוכות, ויתכן שחלק מהמשחקים כלל לא יעלו.

פורסם

זה לא משתלם.

או שתיקח מערכת דומה עם לוח זול וQ8400 ותחסוך הרבה כסף אל מול שיפור קטן ולא משמעותי, או שתוסיף כמה מאות שקלים ותיקח מערכת עם CORE I5.

פורסם

אם הכוונה בשימוש שוטף הוא - אינטרנט/אופיס/סרטים + משחקים אז לא המפרט שנתת משתלם ולא מפרט מבוסס Q8400 מכוון שלשימוש שוטף אין צורך במעבד 4 ליבות.

עדיף ללכת על מעבד athlonX3 או E6500 מה שיאפשר לך לשים כרטיס מסך הרבה יותר טוב מאשר 7600gt

בנוסף לזה הספק המארז גנרים, כמו כן קירור המעבד

מה הרזולוציה של המסך?

פורסם

למתכנת דווקא 4 ליבות יכול להיות דבר טוב מאוד.

גם לאח שלי הקטן יש אותם שימושים במחשב בדיוק ובמהלך העבודה הוא עושה שימוש בליבות ונהנה מהמולטיטסקינג.

השאלה היא לא האם 4 ליבות זה משתלם.

לצורך העניין 4 ליבות זאת נקודת המוצא.

מבחינת מחיר אם כבר לוקחים דור ישן של לוחות ומעבדים אז זה ממש לא משתלם להשקיע 500-700 שקל בטכנולוגיה ישנה בשביל עוד 10% ביצועים של מעבד או פי'צרים בלוח שלא יעשה בהם שימוש.

או שלוקחים לוח ומעבד זולים או שמוסיפים לא הרבה (ביחס להצעה המקורית)ומקבלים טכנולוגיה חדשה ושיפור יותר משמעותי בביצועים.

פורסם
למתכנת דווקא 4 ליבות יכול להיות דבר טוב מאוד.

גם לאח שלי הקטן יש אותם שימושים במחשב בדיוק ובמהלך העבודה הוא עושה שימוש בליבות ונהנה מהמולטיטסקינג.

לא יודע :nixweiss:

היה לי E6550 עברתי ל - Q9505 לא מרגיש בשום הבדל שאני עובד עם matlab או עם visual studio - אני מודע שזה תלוי גם באופי השימוש אבל לשימוש בשביל לימודים לדעתי אין הבדל

פורסם

זה ליאור(malikl) ביוזר של חבר:

לגבי המולטיטסקינג, אני לא ממש מתכנת בשיטה זו...

מה ההבדל בין המעבד שהציעו לי 9400 מול המעבד שאתם מציעים לי 8400?

פורסם

לדעתי עדיף שיהיה ולא יעשה בזה שימוש מאשר שיהיה בזה צורך וזה לא יהיה קיים.

אם התקציב הוא קטן או שהחיסכון בהוצאות הוא חשוב מאוד אז בהחלט יש מקום לשקול לקחת מעבד 2 ליבות ולחסוך אפילו יותר.

בכל מקרה ההצעה המקורית שהביא פותח הדיון נמצאת בין לבין עלות/תועלת לא משתלמת.

אין סיבה טובה למישהו שרוצה לחסוך לא לקחת לוח זול (של חברה טובה) או להוסיף פי שתיים למעבד מהיר ב10%.

ואם כבר מוסיפים אז לפחות ללכת על משהו שיתן יותר ביצועים ופונקציונליות בתמורה למחיר.

אני מציע לפותח הדיון לחזור לרשימת המפרטים במבצע אצל KSP שמשם הוא הביא את ההצעה המקורית, ולבחור או שני ליבות או 4 ליבות יותר חסכוניים במחיר או להוסיף ולקחת מפרט עם CORE I5.

ואחרי זה אפשר אולי לתת ביקורית יותר פרטנית לגבי 2-3 חלקים ולשנות מעט את המפרט.[br]פורסם בתאריך: 15.02.2010 בשעה 14:40:09

זה ליאור(malikl) ביוזר של חבר:

לגבי המולטיטסקינג, אני לא ממש מתכנת בשיטה זו...

מה ההבדל בין המעבד שהציעו לי 9400 מול המעבד שאתם מציעים לי 8400?

שני ליבות מול 4 ליבות והבדל לא גדול במיוחד במהירות של כל ליבה.

האבסורד הוא שCORE I5 כבר לא תוספת גדולה והוא גם וגם.. וגם.

פורסם
  • מחבר

אני קצת מבולבל ולא ממש מבין בכל זה,

Art Tatum, תוכל לתת לי מפרט שנראה לך שיתאים לי - לצרכים ולתקציב?

פורסם

תסתכל במפרטים המורכבים של KSP.

אם אתה רוצה לחסוך אז קח מפרט עם 2 או 4 ליבות ב1500-1700 ש"ח.

אם אתה רוצה (ואני ממליץ) להשקיע אז יש מפרט עם CORE I5 ב2590. (זה יוצא פחות אחרי שמורידים את הכרטיס גראפי)

הספק גנרי אבל יחסית בסדר.

בכל מקרה תוסיף זיכרון ל4GB למפרטים הזולים ותוסיף ל3 או 6GB ל CORE I5 אם הלוח שלו תומך בTRIPPLE CHANNEL.

אני גם ממליץ להוסיף קצת להרדיסק 1TB SAMSUNG F3 הוא מהיר מאוד וגם משתלם במחיר.

אולי גם כדאי להוסיף קצת לקירור משופר למעבד (הקירור המקורי עושה את העבודה אבל הוא לא אידיאלי אפילו אם לא מתוכנן OC).

אם יש כרטיס גראפי במפרטים ואתה לא מעוניין באחד פשוט תוריד אותו בהזמנה ותוודא שהתוספת לזיכרון והרדיסק וההפחתה בכרטיס גראפי תואמים בערך את המחירים הראלים באתר שלהם, אחרת המפרט/מבצע שלהם כבר מאבד מהכדאיות ואולי עדיף כבר להרכיב מפרט לבד.

פורסם
  • מחבר

הלכתי היום לKSP לראות מה יש להם להציע לי ולעזור לי...

נשארתי עם ההצעה המקורית שלהם עם מעבד Q8300 - מבחינתי כל המעבדים אותו דבר, אלא אם יש משהו מאוד ספיציפי לא טוב במעבד הזה, אני ישמח לדעת.

כמו כן, הם אמרו לי שאם אני רוצה בעתיד להחליף כרטיס מסך (כרגע יש לי GeForce 7600 GT) אני יצטרך להחליף ספק והם המליצו לי על ספק צ'יפטק 550W 14cm, האם באמת אני יצטרך להחליף ספק או שהם סתם מנסים לדחוף.

כמו כן, הם המליצו לי להחליף מארז, גם בלי קשר לכרטיס מסך וגם אם אני ירצה הוא אמר שיש כרטיסי מסך שלא יכנסו באורך של המארז הסטנדרטי.

המארז הסטרדרטי שמגיע עם החבילה הוא: HJA-241 MIDI Black (No PSU)

והם רוצים להביא לי CoolerMaster Centurion 590 Black Case (No PSU

האם כדאי והאם באמת צריך?

תודה

פורסם

גם אם תקנה כרטיס מסך בעתיד הוא כנראה לא יהיה הכי יקר וחזק.

אני לא יודע על מה הוא מדבר, במארז הפשוט שלהם נכנסים כמעט כל הכרטיסים הקיימים, ואלו שלא אתה גם לא תקנה.

תשאל אותו מה בדיוק נכנס ומה לא נכנס...

ספק לא יזיק לשדרג אם התוספת לא גדולה כי כרטיס גראפי בינוני/חזק לוקח לא מעט חשמל.

רק כדי להיות בצד הבטוח...

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על כל העזרה שאתה ממשיך לתת!

דבר שניף מה לגבי המעבד, זה שאני לוקח את Q8300 זה נורא או שזה סבבה ובשבילי זה יהיה אפילו מצויין?

פורסם

זה יהיה סבבה.

לא יודע מה היה לך קודם אבל אני מנחש שיחסית לקודם זה יהיה תענוג לעבוד עם זה.

ההבדל בין המעבד הזה למעבד עם תדר קצת יותר גבוה הוא לא משמעותי יותר מדי.

המוטלטיטסקינג יהיה מעולה והעבודה בחלונות עם תוכנות תהיה חלקה.

אם אתה רוצה יש גם אופציה לקחת קירור יותר טוב ב50-100 שקל ואז לעשות OC קל ולהעלות את התדר ב20-40% די בקלות.

מקסימום בעתיד תוכל לשדרג בגרושים למשהו יותר מהיר.

עד אז אני מאמין שתהיה מרוצה מאוד.

אל תשכח לקחת את המחשב עם 4GB זיכרון ולא עם 2GB.

ההבדל הוא משמעותי באופן שהמערכת תגיב בעבודה אינטנסיבית עם תוכנות.

פורסם
  • מחבר

אז סבבה,

אני יקח את המחשב הזה אני יחליף את הספק, למה שהמליצו לי וכמובן יקח 4GB זה יצא לי בערך 2250 ש"ח

לגבי המחשב שהיה לי קודם, כמעט כל גרוטאה אחרת תיהיה הרבה יותר טובה ממנו... :)

ועוד שאלה קטנה,

אם בעתיד אני ירצה להוסיף הארדיסק אני יוכל נכון, כלומר להוסיף על זה שכבר קיים במחשב החדש ואין צורך להחליפו?

תודה רבה על הכל....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים