עבור לתוכן

חשיפות ארוכות.

Featured Replies

פורסם

חוף סירונית, נתניה.

79848855.jpg

47417845.jpg

12788396.jpg

60321674.jpg

69927726.jpg

24226115.jpg

84700656.jpg

פורסם

פשוט מהמם החשיפות הארוכות, אגב מה מהירות החשיפה הייתה?

פורסם
  • מחבר

בטווח של 1- 30 שניות. אתה מוזמן, להוריד תוסף לדפדפן שמאפשר לראות את ה- Exif של התמונות. או שתשמור את התמונות על המחשב ותבדוק.

פורסם

מדהים :):xyxthumbs:

פורסם

אפשר לדעת באיזה מצלמה השתמשת? אם יש לך אפשרות שינוי של זמן החשיפה אני מאמין שזו מצלמה יקרה :) איזה מצלמה זו?

ומה הכוונה EXIF? ולאיזה דפדפן התוספת הזו?

פורסם

תודה רבה לך, תוכנה מעולה, יש מובנה כזה לCHROME שלי :)

אגב איך זה הגיע למצב שהשמים צבעם כזה? פוטושופ? או משהו מסויים במצלמה? או שזה באמת התמונה ככה?

פורסם

אם יש לך אפשרות שינוי של זמן החשיפה אני מאמין שזו מצלמה יקרה :)

:s05:

פורסם

טכנית התמונות טובות אבל לדעתי הקומפוזיציה היא סתמית, וכדאי ליישר קו אופק

פורסם

מצטרף להערות קומפוזיציה וקו אופק.

אגב אני לא יודע אם זו הייתה כוונת המשורר , אבל אם אתה כבר מצלם חשיפה ארוכה, אין טעם בצמצם פתוח למקסימום. (באף תמונה שלך לא התמקדת ב"אובייקט" מסויים, תוך ניסיון להבליט אותו, אז עדיף לקבל חדות כללית טובה יותר מהעדשה...)

פורסם
  • מחבר

תלוי, כמה $$$ אתה נותן לי עליה.

ממליץ לך לחפש מצלמה אחרת, פחות מנוונת.

תודה על התגובות. ההשקעה בתמונות מינימאלית, אפילו חצובה לא הייתה לי.

פורסם

תרשה לי לייעץ לך משהו:

כבר היית בים, עם מצלמה, רצון להתנסות בחשיפות ארוכות, ודברים מעניינים מול העיניים.

אני מניח שיצאת ללמוד קצת את המצלמה ולהתנסות...

7 תמונות מתוך 7, באותו מפתח צמצם, ובלי לגעת בעדשה, זה עצלות.

מה לומדים מזה ? שהמצלמה מסוגלת לצלם בחשיפה ארוכה ? ידעת את זה כבר כשיצאת לים...

תסתכל סביב, תתמקד במשהו, כל דבר, ותחשוב מה אתה רוצה שיופיע איתו בפריים. תזיז את עצמך ואת הSETTING...

פורסם
  • מחבר

זה היה יותר טיול בשביל הסתובבות ולא בשביל צילום, המצלמה הייתה בונוס. לא הלכתי לים, במיוחד בשביל לצלם.

אני מבין את הביקורת שלך. אבל אני נהנה מזה ככה. אני לא אוהב להשקיע מחשבה מרובה בתמונות, וגם לא מבין יותר מדי בקומפוזיציות וכו'.

אוליי מתישהו, אני אקח את הנושא הזה ברצינות אבל בינתיים, מדובר בתחביב שולי ותו-לא.

בסה"כ אני חושב, שביחס להשקעה שלי התוצאות שהוצאיתי טובות. (צלמתי ב- Mode P) בד"כ אני מצלם במצבים כאלה על עדיפות תריס, או מצב ידני מלא.

פורסם

1 - אני שמח שאתה נהנה כי בסוף זה מה שחשוב.

2 - אני מבין לחלוטין את ההערה של "השקעת מחשבה בתמונה".

זה, אגב, החלק הקשה ביותר בצילום.

בהתחלה זה מאוד קשה, בטח בלי שום ידע מקדים. אתה יכול לחשוב 5 דקות טובות על "מה אני הולך לצלם".

קריאה של חומר בנושא קומפוזיציה, וניסיון שנצבר, מקלים מאוד, והופכים את ה5 דקות האלה ל2 שניות... כי אתה נכנס ל"שבלונות"... ואז גם סיבוב קליל יכול להוציא תמונות יפיפיות.

whats really gonna blow your mind,

זה שהצלמים הטובים באמת יודעים לצאת מהשבלונה... ולשבור את ה"חוקים" שסיגלת לעצמך :)

בסה"כ אני חושב, שביחס להשקעה שלי התוצאות שהוצאיתי טובות. (צלמתי ב- Mode P) בד"כ אני מצלם במצבים כאלה על עדיפות תריס, או מצב ידני מלא.

אני מאמין שאתה מסוגל להוציא תמונות טובות בהרבה.

נסה לשחק עם ולהבין את הצמצם. http://takriv.com/aperture

P זה טוב בשביל להתעסק רק בקומפוזיציה ולתת למצלמה לקבוע את מאפייני הצילום. (מהר מאוד תזנח אותו)

תריס - כמעט ולא אמור לעניין אותך, אלא אם אתה רוצה לשלוט במריחות / הקפאת תנועה

ידני מלא - דורש מיומנות של הערכת כמות אור. לא הייתי ממליץ לקפוץ לשם.

כמו כל דבר, צילום הוא מיומנות נרכשת. ה"קפיצה" היא בשבירת החוקים, ושם לא לכל אחד יש את זה...

קח צעדים קטנים - תגיע רחוק...

פורסם
  • מחבר

תודה על הלינק.

אני מכיר ויודע את פעולות הצמצם/תריס. בכ"ז אני לא צלם טרי כ"כ. 3-5 שנים בערך.

ידע טכני בסיסי על צילום, ועל המצלמה אני יודע.

הבעיה אצלי יותר מתבטאת בקומפוזיציות בתכנון ובבנית התמונה עצמה, כפי שאמרתי . ובחוסר ידע בעריכת תמונות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים