עבור לתוכן

מחפש ראוטר למודם תומפסון , פרטים בפנים

Featured Replies

פורסם

שלום רב ,

ברצוני לקנות ראוטר כדי לחבר את האקס בוקס שאני קונה למטרת משחקי און ליין

יש לי מודם תומפסון של הוט וספק של 013 , אני לא מבין בראוטרים אז רציתי לשאול אתכם מה אתם אומרים

תודה לעוזרים

פורסם
  • מחבר

כן רק שאין תשובה ברורה לנושא .

כל אחד זורק שם של ראוטר ולא מסביר למה הוא טוב

בגלל זה פתחתי אשכול משלי :-)

ורציתי לשאול אם זה ראוטר מתאים ?

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=719438

פורסם

לי היה נסיון נורא עם דגם הדגם הזול של EDIMAX והגעתי למסקנה שהוא ספציפית זבל ושהחברה הזאת כנראה לא משהו באופן כללי.

מכרתי אותו וקניתי דגם יקר יחסית של LINKSYS ה WRT160Nv3.

אני מאוד מרוצה ממנו מכל בחינה.

טווח, מהירות, יציבות, תגובה, קונפיגורציה, התוכנה של החברה שניתן להוריד מהאתר.

אם יש לך כסף ואתה רוצה ללכת על בטוח אז אני ממליץ בחום. :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אני מעדיף משהו פשוט שמספק תסחורה ,

גג עד 300 שקל , שעובד טוב עם המודם שלי "תומפסון "

ויעביר רוחב פס לאקס בוקס כמו שצריך ,

או שעדיף לי כבר לקנות HUB וזהו כי אני צריך פשוט עוד כניסת אינטרנט לאקס בוקס .

פורסם

גם אני העדפתי משהו פשוט שמספק את הסחורה, וחשבתי לעצמי שהראוטרים האלחוטיים זה כבר משהו שהבשיל מזמן ואין סיבה לא לקנות זול ופשוט.

אבל... הEDIMAX הזבל שהיה לי (שהיה תקין ומעודכן) היה צריך לנתק מהחשמל ולחבר שוב ולחכות דקה אחרי כמעט כל שינוי בהגדרות בחצי מהפעמים.

ומדי פעם היה LAG של כמה שניות באינטרנט בנייד (מה שדי דפק אותי במשחקי קלפים עם TIMER).

בLINKSYS לעומת זאת הכל מעולה, והתוכנה שלהם עושה את החיים ממש קלים מבחינת הגדרות.

אפשר להוסיף מכשירים חדשים בקלות ולגשת בממשק גראפי פשוט לכל ההגדרות הפנימיות של התקנים שמחוברים לראוטר (המדפסת האלחוטית למשל).

בקיצור בשביל עוד 150 שקל יהיה לך (בפוטנציאל) חיים יותר קלים ונוחים עם התקשורת האלחוטית שלך.

לך תדע מה יבוא מחר, כדאי להיות מוכן.

ואם אתה ממש חייב לחסוך אז יש גם דגמים יותר זולים ויש עוד חברות שחלקם גם טובות.

מה שבטוח זה:

EDIMAX חברה סינית זולה שמדביקה כמה צ'יפים סיניים וקוראת לזה מוצר.

LINKSYS דיוויזיה של CISCO ענקית ציוד התקשורת שנמצאת בחזית הטכנולוגיה ונחשבת אמינה מאוד.

פורסם

כל כך הרבה הכללות ודעות קדומות בהודעה אחת.

אני בטוח שאם לפני שבועיים היו שואלים אותך איזה מכונית הכי אמינה -- היית עונה "טויוטה"...

לא רשמת איזה דגם של EDIMAX היה לך ומה היו הבעיות אבל זה לא הפריע לך לקפוץ ישר למסקנות לגבי החברה וכל המוצרים שלה. מצד שני גם ל-LINKSYS שאותה אתה מקפיד לשבח היו בעבר פשלות עם מוצרים גרועים -- רוצה דוגמא -- בבקשה -- http://www.smallnetbuilder.com/wireless/wireless-reviews/26843-linksyswrt54gv5reallyisalousyrouter

על פי שיטתך, מי שרכש את הנתב האומלל ההוא, היה פשוט צריך למחוק את LINKSYS מהלקסיקון שלו.

במקום לתת המלצות גורפות של בעד או נגד, כדאי שתתיחס לגופם של הנתבים ולא תזרוק סתם משפטים שאין מאחוריהן שום כיסוי.

ושאלתו של הגולש שפתח את השרשור הזה. ה-6524 הוא ראוטר טוב מאוד לצרכים שאתה מציין. אתה רק צריך לזכור שהוא ראוטר בתקן N ואם אין לך כרטיסי רשת אלחוטיים בתקן הזה, יכול להיות שנתבים זולים יותר יעשו את העבודה. אתה יכול לשקול את ה-DIR-615 של DLINK או ה-6424 של EDIMAX. אה גם יכול להציץ בסקירה של ה-DIR-300N וגם בסקירות אחרות (http://www.netcheif.com/reviews.htm) ולראות איך בוחנים ובוחרים נתב.

פורסם

לא רשמת איזה דגם של EDIMAX היה לך ומה היו הבעיות אבל זה לא הפריע לך לקפוץ ישר למסקנות לגבי החברה וכל המוצרים שלה. מצד שני גם ל-LINKSYS שאותה אתה מקפיד לשבח היו בעבר פשלות עם מוצרים גרועים -- רוצה דוגמא -- בבקשה -- http://www.smallnetbuilder.com/wireless/wireless-

על פי שיטתך, מי שרכש את הנתב האומלל ההוא, היה פשוט צריך למחוק את LINKSYS מהלקסיקון שלו.

כל מה שאמרתי נכון.

הדגם של EDIMAX שהיה לי BR-6204WG הוא אכן זבל.

והחברה EDIMAX היא באמת כנראה לא משהו באופן כללי.

לי היה נסיון נורא עם דגם הדגם הזול של EDIMAX והגעתי למסקנה שהוא ספציפית זבל ושהחברה הזאת כנראה לא משהו באופן כללי.

הלינק שהבאת לצורך הטיעון שלך הוא של מישהו שהתאכזב סך הכל מהגרסה 5 של הראוטר האגדי (שעד היום למרות שהוא ישן הוא נמכר די הרבה), שבו שלא כמו הקודמים אי אפשר לעדכן לFIRMWARE צד שלישי שמאפשר להשתמש בו בצורות אחרות.

אין מה להשוות בין זה לבין הדגם של EDIMAX שדיברתי עליו שמתפקד בצורה שכל בן אדם שפוי היה מבין שלא צריך להוציא את המוצר במצב כזה ולקרוא לזה נורמלי ותקין.

ולא אני לא שולל את זה שיש לEDIMAX גם דגמים טובים באופן יחסי.

אבל אי אפשר לומר שEDIMAX היא חברה טובה, ולכן אני פשוט קורא לחיה בשמה.

מה שבטוח זה:

EDIMAX חברה סינית זולה שמדביקה כמה צ'יפים סיניים וקוראת לזה מוצר.

LINKSYS דיוויזיה של CISCO ענקית ציוד התקשורת שנמצאת בחזית הטכנולוגיה ונחשבת אמינה מאוד.

מה שנכון נכון.

אומנם הייתי נחרץ, אבל סך הכל אפשר לראות שהייתי די עדין, סלחן, ומדויק בניסוח.

פורסם

"המישהו הזה" שרשם את הכתבה על ה-WRT54G, ושאתה מזלזל בו כל כך, הוא Tim Higgins שנחשב לאחד המבינים הגדולים ביותר בעולם בנושא ציוד רשת ביתי ו-SOHO. האתר שלו - SMALLNETBUILDER - נחשב למקור המידע מספר 1 לכל מי שרוצה להבין משהו בנושא הזה. רק לידיעתך, אחת הסיבות להתעשותה של LINKSYS בנוגע לנתב הזה היא הכתבה המפורטת של TIM.

אם היית משקיע קצת יותר, היית מבין שלהשוות בין ה-6204WG ל-160N זה כמו להשוות מאזדה למרצדס. כמו שלא כולם צריכים ויכולים להרשות לעצמם מרצדס, ככה גם פועל שוק הנתבים. מהניסיון שלי עם הרבה מאוד משתמשים של ה-6204WG מדובר במוצר טוב ויציב אבל כנראה שלדרישות שלך הוא לא התאים (או שפשוט נפלת על אחד פגום - גם זה קורה).

מניסיון עם דגם אחד, לבוא ולהשמיץ את כל המוצרים ואת החברה עצמה, הדרך רחוקה.

אתה כמובן יכול להמשיך ולהחזיק בדעתך, אבל כמי שנמצא בשוק הנתבים שנים רבות (ואין לו שום קשר אישי, מסחרי או אחר ל-EDIMAX או לכל נתב אחר בשוק) אני חושב שאתה טועה ומצאתי לנכון לציין זאת מעל גבי הפורום כך שמי שיגיע לשרשור הזה אי פעם ידע שיש גם צדדים אחרים לדיון.

אני גם מפנה אותך בהזדמנות הזו לפוסט שרשמתי בבלוג שלי שקרוב לנושא הזה -- http://www.netcheif.com/blog/?p=493

פורסם
  • מחבר

אנשים אני לא מבין כלום מהויכוחים שלכם

איזה ראוטר אתם ממליצים , שיעבוד לי מצויין אם האקס בוקס ולא יעשה לי בעיות עם המודם שלי "תומפסון"

פורסם

כל ראוטר אלחוטי בסביבות ה300 שקל יעשה את העבודה.

בזולים יותר יש כנראה לפעמים בעיות קליטה (תמיכת הנתב בMIMO אמור לפתור את העניין) או צרות אחרות שהסיכוי למצוא בנתבים יקרים יותר כמעט אינו קיים.

אומנם אני לא מבין גדול בראוטרים אבל אם יש משהו שהחיים לימדו אותי שוב ושוב זה שמי שקונה בזול משלם ביותר.

ולכן באופן טיבעי יש לי העדפה לדגמים יקרים וחברות טובות.

קח את כל מה שנאמר פה ותשקול את הדברים.

במחיר של 300 ש"ח קשה לעשות טעויות גדולות, כל מה שתיקח יהיה בסדר.

פורסם
  • מחבר

כן גם אני לא מבין בזה בגלל זה שאלתי

אבל אני צריך דגם שיתאים למודם שלי "תומפסון"

תודה מראש .

פורסם

ושאלתו של הגולש שפתח את השרשור הזה. ה-6524 הוא ראוטר טוב מאוד לצרכים שאתה מציין. אתה רק צריך לזכור שהוא ראוטר בתקן N ואם אין לך כרטיסי רשת אלחוטיים בתקן הזה, יכול להיות שנתבים זולים יותר יעשו את העבודה. אתה יכול לשקול את ה-DIR-615 של DLINK או ה-6424 של EDIMAX. אה גם יכול להציץ בסקירה של ה-DIR-300N וגם בסקירות אחרות (http://www.netcheif.com/reviews.htm) ולראות איך בוחנים ובוחרים נתב.

דווקא עניתי לך...

פורסם

Art Tatum

היה לי את ה EDIMAX נכון היה את הקטע של הדקה אחרי כל שינוי הגדרות אבל כל כמה זמן אתה משנה משהו בהגדרות שלו :kopfpatsch:

חוץ מזה הוא שימש אותי איזה 3 שנים בלי שום בעיה ועדיין משמש את מי שקיבל ממנני את הנתב.

פורסם

Art Tatum

היה לי את ה EDIMAX נכון היה את הקטע של הדקה אחרי כל שינוי הגדרות אבל כל כמה זמן אתה משנה משהו בהגדרות שלו :kopfpatsch:

חוץ מזה הוא שימש אותי איזה 3 שנים בלי שום בעיה ועדיין משמש את מי שקיבל ממנני את הנתב.

ביזבזתי המון זמן ועצבים בנסיון למצוא כיוונים מאוד ספציפים במצב שבדיעבד היה בעייתי גם בגלל בעיה שקשורה בציוד אחר.

בגלל הטבע האידיוטי של הראוטר יצא שביזבזתי שעות מיותרות בגללו, והזמן שלי יקר מאוד.

בשעות שביזבזתי יכלתי לכסות בעבודה את העלות של הראוטר היקר ביותר בחנות ומעבר לזה.

גם הלאגים שעשה מדי פעם בגלישה עלו לי בהרבה כסף.

בקלות אפשר לומר שהראוטר הזול עלה לי מעל אלף שקלים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים