עבור לתוכן

מחפש 2.1 בתקציב של 1000-1800 ש"ח

Featured Replies

פורסם

650 שקלים זה לא מספיק בשביל למצוא משהו טוב יותר לדעתי. אז כמובן שכדאי לבדוק את הסאב הזה. אני סומך עליך שבתור ישראלי טוב תבדוק טוב טוב ותמצא על מה להוריד כמה שקלים :)

ה-Mini101 הוא של אומגה אודיו כמו שכבר אמרתי. את כל המימדים שלהם תוכל למצוא באתר של Omega audio.

בנוגע לסאב, רואים שאתה לא נתקלת מעולם במערכת אודיו אמיתית אלא רק במערכת למחשב. אחרי שתראה את הגודל שלו, תבין 3 דברים:

1. אין שום ספרייה בעולם שזה ייכנס בה.

2. למה אני וכל מי שנתקל פעם בחיים במערכת אמיתית לא מוכן לקרוא לסאב וופר של מערכות 2.1 למחשב סאב וופר אלא סתם וופר.

3. שבמחיר הזה בתור משומש הוא באמת מציאה. רק החומרים שם עולים יותר.

• תגובות 50
  • צפיות 4.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

650 שקלים זה לא מספיק בשביל למצוא משהו טוב יותר לדעתי. אז כמובן שכדאי לבדוק את הסאב הזה. אני סומך עליך שבתור ישראלי טוב תבדוק טוב טוב ותמצא על מה להוריד כמה שקלים :)

ה-Mini101 הוא של אומגה אודיו כמו שכבר אמרתי. את כל המימדים שלהם תוכל למצוא באתר של Omega audio.

בנוגע לסאב, רואים שאתה לא נתקלת מעולם במערכת אודיו אמיתית אלא רק במערכת למחשב. אחרי שתראה את הגודל שלו, תבין 3 דברים:

1. אין שום ספרייה בעולם שזה ייכנס בה.

2. למה אני וכל מי שנתקל פעם בחיים במערכת אמיתית לא מוכן לקרוא לסאב וופר של מערכות 2.1 למחשב סאב וופר אלא סתם וופר.

3. שבמחיר הזה בתור משומש הוא באמת מציאה. רק החומרים שם עולים יותר.

בדקתי כרגע באתר של אומגה,והנה הרמקולים Mini 101 bookshelf:

http://www.omega-audio.co.il/vault/sysimg/prodImageMain025182.jpg

אני לא הבנתי עדיין על מה הם תלויים,ולמה יש את זה?אני רוצה שזה יונח על המדף שלי ולא על זה,האם זה אפשרי?!

אני לא צריך להיות ישראלי,אני כבר פרסי תמני ;)

וזה הסאב שהתכוונת? Sub Active 10:

http://www.omega-audio.co.il/vault/sysimg/prodImageMain025188.jpg

אם תוכל להתייחס לשאלה שלי לגבי המגבר,אודה לך מאוד.

שוב תודה רבה.

פורסם

1. הם על סטנדים, זה לא נמכר עם הרמקולים, אלא בנפרד. כמובן שזה לא נדרש.

2. זה הסאב.

3. בנוגע למגבר. הרמקולים יצטרכו מגבר, הסאב לא.

פורסם
  • מחבר

1. הם על סטנדים, זה לא נמכר עם הרמקולים, אלא בנפרד. כמובן שזה לא נדרש.

2. זה הסאב.

3. בנוגע למגבר. הרמקולים יצטרכו מגבר, הסאב לא.

כשאתה כותב יצטרכו,למה אתה מתכוון?חובה מגבר?ואם כן איזה(דגם+חברה)?ומה המחיר שלו?

ואם יש לך מושג כלשהו כמה בערך עולים הרמקולים MINI 101 כי באתר לא כתוב.

תודה רבה ושבת שלום :)

פורסם

דולב, נראה שחסר לך הרבה ידע רלוונטי ובסיסי מאוד. אני מציע לך לא למהר עם הקנייה, ותחילה להלים את פערי הידע שנדרש לכך. השאלות שלך מראות שאתה אבוד לגמרי בנושא הזה.

תתחיל מקריאת הכתבה שישנה כאן באתר "מבוא למערכות סטריאו וקולנוע ביתי" (יש קישור אצלי בחתימה).

בנוגע למחיר, ציינתי כבר בהודעה קודמת שלי שיש לי אותם ומהו מחירם. מגבר יהיה חובה. דגם וחברה וגם מחיר יהיו לבחירתך כמובן.

ושוב, אני חוזר ומדגיש, תשלים את פערי הידע בקריאה בנושא לפני שאתה רץ קדימה ומחפש מערכת לרכוש. בלי שתדע מה בכלל נדרש אתה לא תוכל לרכוש משהו שיתאים לך (אני כבר לא מדבר על זה שבלי לדעת מה לבדוק, אתה יכול לרכוש דברים משומשים במצב לא טוב).

פורסם
  • מחבר

דולב, נראה שחסר לך הרבה ידע רלוונטי ובסיסי מאוד. אני מציע לך לא למהר עם הקנייה, ותחילה להלים את פערי הידע שנדרש לכך. השאלות שלך מראות שאתה אבוד לגמרי בנושא הזה.

תתחיל מקריאת הכתבה שישנה כאן באתר "מבוא למערכות סטריאו וקולנוע ביתי" (יש קישור אצלי בחתימה).

בנוגע למחיר, ציינתי כבר בהודעה קודמת שלי שיש לי אותם ומהו מחירם. מגבר יהיה חובה. דגם וחברה וגם מחיר יהיו לבחירתך כמובן.

ושוב, אני חוזר ומדגיש, תשלים את פערי הידע בקריאה בנושא לפני שאתה רץ קדימה ומחפש מערכת לרכוש. בלי שתדע מה בכלל נדרש אתה לא תוכל לרכוש משהו שיתאים לך (אני כבר לא מדבר על זה שבלי לדעת מה לבדוק, אתה יכול לרכוש דברים משומשים במצב לא טוב).

לגבי המגבר,אם התכוונת למגבר KA7100 של ווינטאג' .אני אחפש.וכשכתבת:"דגם וחברה וגם מחיר יהיו לבחירתך כמובן."זה דורש המון ידע ויכולת התאמה לסאב ולרמקולים וזהו דבר שאין לי ולא יהיה לי,כי אין לי זמן ללמוד כל כך הרבה.אני מתכוון ללמוד את הדברים הבסיסיים בקישור בחתימתך.

לכן אני מבקש ממך(אדם שאני מאמין כבעל ידע ויכולת התאמה מספקת)שתמליץ לי איזה מגבר מתאים לרמקולים MINI101 ולסאב 10" שהוצגו לעיל.

לאחר ההמלצה אני אבדוק את הרכיבים ע"י שמיע ואראה אם מתאים לי.

בתודה דולב ובשבת שלום.

פורסם

לא הבנתי מה קשור ה-7100?

אני יכול להגיד לך מעכשיו שלא תכניס בתקציב שלך את הסאב עם המיני101 ועם מגבר. תצטרך לקחת רמקולים משומשים (לדעתי משתלם הרבה יותר).

אם אין לך זמן לקרוא וללכת לחפש דברים ביד שנייה, אני מציע שתרד מזה. זה לא כמו מוצרים חדשים שנותנים המלצה, קופצים לחנות לבדוק וקונים. במוצרי יד שנייה, בייחוד מגברי ווינטאג' שהם ישנים יחסית, צריך את הזמן לבדוק דברים, לשמוע אותם קצת, ולדעת לזהות מוצרים שכדאי להתרחק מהם כי הם עלולים להיות מועדים לבעיות. זה מבלי להתחשב בעובדה שהרבה דברים ביד שנייה (רובם למעשה), לא שמעתי מעולם ולכן אין לי שום אפשרות לחוות דעה עליהם.

פורסם

זה רק אני או שאין כמעט מידע על Omega Audio באינטרנט?

מצאתי בלוחות Omega Audio OLP-407 ב 250 ש"ח. הוא 3-way, ניראה נחמד מאוד.

וגם L-5 ב 300 ש"ח. 2-way

יש לך אולי חו"ד עליהם?

פורסם

את ה-L5 לא שמעתי. ה-407 סיפור אחר. במקרה יש לי בבית MLP407 :)

אני מניח שמדובר על רמקול דומה עד זהה. ההבדל היחיד הוא כנראה ששלי יוצר בתקופה שזה היה מורל (או על ידי מורל עצמם אחרי שהם נפרדו) והאחד שמצאת יוצר אחרי שהם נפרדו על ידי אומגה אני מניח. אני מניח, אך לצערי אני לא יכול לאמת את זה. תבדוק אותו, אם המצב תקין 250 זה אחלה מחיר. אני קניתי את שלי בפי 2 מזה והוא לדעתי שווה כל גרוש עדיין, הכל כמובן תלוי במצב. הזו שאני רכשתי במצב טוב מאוד, תבדוק אם המצב של הרמקול שמצאת טוב, אם כן אין מה לחשוב לדעתי. אני מייעד אותו לשימוש בתור אחורי, אבל השתמשתי בו תקופה קצרה בתור קידמי (כדי לבדוק אותו) והוא באמת מספיק לגמרי.

מבחינת צליל, למרות הוופר הלא קטן יש לו באס לא חזק בכלל, הוא עם פירוט לא רע בכלל, ואיזון יחסית טוב בצליל (הקצוות של הסקאלה לא מוגברים), זה רמקול שאפשר להאזין לו הרבה זמן בלי להתעייף מהצליל.

אגב, בהתחשב בזה שאתה ממילא קופץ לבקר כנראה בימים הקרובים, תהייה לך הזדמנות לבדוק אותו. ואני חוזר ואומר, אם הוא במצב טוב, ב-250 שקלים אין מה לחשוב בכלל. גם אם הוא דורש תיקון קטן, זה שטות. אומגה אודיו יכולים לתקן שם כמעט הכל והמחירים של התיקונים אצלם לא גבוהים בכלל.

פורסם

באמת שמתי עליו עין, הבעיה היחידית היא שהוא מקריית שמונה.

יש כאן כמה תמונות שלו: http://www.yad2.co.il/Yad2/ViewImage.php?CatID=3&SubCatID=0&SalesID=3004858&SalesCatID=8&Pic=1

הטוויטר ניראה שקוע, מה אתה אומר?

עריכה:

אגב, מהן הנתונים של ה MLP? לא מוצא שום דבר על Omega Audio באינטרנט.

פורסם

1. בדקתי, גם אצלי יש את המדבקה הזו מקדימה, למרות שמאחור יש MLP407. מוזר, אבל כנראה שזה אותו רמקול בדיוק.

2. תוכל לשמוע אותו אצלי ואז תחליט אם שווה נסיעה לשם בשבילו.

3. תמיד אפשר לברר או המוכר מגיע קרוב יותר למרכז.

4. יש 2 בעיות שאני רואה ברמקול:

א- שני הטוויטרים שקועים בפנים. כל עוד הם לא נלחצו פנימה ביותר מדיי כח, אפשר להוציא אותם החוצה בלי הרבה בעיות והם יעבדו בסדר גמור.

ב- גם ה-dust cape של אחד המידים שקוע בפנים. האחד הזה עשוי קרטון, להוציא אותו קשה מאוד, וגם אז הוא כבר לא יחזור למצב המקורי. זה לא אמור להשפיע הרבה על הסאונד, אבל בעיין זה מפריע. את כל הבעיות האלה יוכלו לתקן לך באומגה אודיו (גם אם זה אומר לפרק את האלמנט לגמרי ולהחליף את החלקים המחוצים, אבל זה יעלה כמעט כמו הרמקולים לתקן את שלושת הדרייברים - זה כמובן רק המצב הכי גרוע, סביר להניח שזה לא המצב).

ג- הגרילים נראים מלוכלכים מאוד, כאילו נשפכו עליהם מים כמה פעמים. זה לא אמור להפריע הרבה.

5. לסיכום, חצי מכמה ששילמתי, אבל גם המצב לא באותה הליגה. שווה בדיקה? כן. אבל כדאי לבדוק טוב לפני שקונים, בעיקר לוודא שהטוויטרים והמיד לא מחרחרים גם בעוצמה נמוכה, וגם קצת מעל לזה. אם הוא נשמע בסדר, השאר זה שטויות. להוציא את הטוויטרים החוצה כמעט תמיד אפשר בקלות, והמיד ששקוע קצת לא משפיע הרבה, סביר להניח שלא תשמע את זה.

אם רוצים לחדש אותו אז אפשר לקפוץ לאומגה, בד חדש בגרילים, כיפה חדשה למיד, מה שתרצה הם יכולים לעשות שם. אני מניח שאתה יכול גם להתקשר ולשאול אותם. אם אני לא טועה זה מיד של 5.25".

פורסם

אוקיי התקשרתי, והוא כבר מכר אותם :(

יש את ה L-5 ועוד כמה קטנים (שיכולים להיות אחוריים) שאני לא יודע מה הדגם שלהם.

פורסם

לצערי אני לא שמעתי את ה-L5. זכור לי שכבר שאלו אותי עליו בעבר, אבל לא שמעתי אותו מעולם.

פורסם

ה-OMEGA 101 שלי.

[attachment deleted by admin]

פורסם

על פחות או יותר רבע מחיר אני מבין שאין על מה לדבר ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים