עבור לתוכן

אני חדש פה, קונה מסך טלוויזיה בתקציב 1000-3000 ש"ח ע&

Featured Replies

פורסם

שלום,

אבא שלי הבטיח לי מסך מחשב-טלוויזיה (גם מחשב מכיוון שלדוגמא בזאפ יש הרבה מסכים המתויגים כמסכי מחשב אך הם גם מסכי טלוויזיה לכל דבר) אם אוציא בעשרה מבחנים 90-100. וכמובן שצלחתי בזאת. (ולא העתקתי :P)

אני מעדיף מסך LED. תקציבי מאפשר זאת.

תקציב: 1000-3000 ש"ח

מרחק מהראש שלי: 3-2.80 מטרים ככה שתחליטו אתם עם הוותק שלכם איזה גודל עדיף לי.

יצרן עדיף: (אך זה נתון לשיקולכם) Samsung או LG

חנות עדיפה: כל חנות עם אפשרות לשליחה לרמת גן.

רמקולים: כלול

עדיף סראונד ווירטואלי כמובן

אפשרות לקנייה בניו יורק, (אבא שלי גר שם) לא רק בארץ. שם הכל יותר זול.

האם החסרתי פרט כלשהו? אם כן תודיעו לי. תודה

פורסם

התקציב שלך מאפשר מסך בגודל של 24 אינץ', מקסימום 26 אינץ' אם תוותר על הדרישה ל-LED ובכל מקרה זה יהיה מסך עם פאנל TN שמציג איכות צבע נמוכה לעומת פאנל IPS או PVA. מצד שני, מרחק הצפייה שלך יחייב מסך בגודל של לפחות 37 אינץ' כך שעלייך להעלות את התקציב או להקטין את מרחק הצפייה.

פורסם
  • מחבר

אני מוכן לעלות את התקציב אבל שלא יעבור את ה-3000 ש"ח

אולי עם חריגה של טיפה.

פורסם
  • מחבר

ראיתם את המסך הבא?

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=741793

מסך שנמצא בקטגוריית מסכי מחשב אך יכול לשמש כמסך טלוויזיה לכל דבר.

לכן אתם לא חייבים להגיד לי שהמסכים האלה כל כך יקרים, מכיוון שאתם יכולים פשוט לחשוב מחוץ לקופסא, רק הערה.

ובקשר למסך שלמעלה, הוא מתאים למרחק צפייה של 3 מטרים?

לתשומת ליבך הנה מחירי ה-LED בארץ:

http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=e-tv&db4091=1403303

מה שאתה אמרת זה מחירי LED בארץ. אז עכשיו אני נותן לכם עוד אפשרות.

-אבא שלי גר באמריקה, אתם יכולים גם לברר לגבי מחירים לא בארץ

פורסם

ראיתם את המסך הבא?

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=741793

מסך שנמצא בקטגוריית מסכי מחשב אך יכול לשמש כמסך טלוויזיה לכל דבר.

לכן אתם לא חייבים להגיד לי שהמסכים האלה כל כך יקרים, מכיוון שאתם יכולים פשוט לחשוב מחוץ לקופסא, רק הערה.

ובקשר למסך שלמעלה, הוא מתאים למרחק צפייה של 3 מטרים?

מדובר במסך בגודל 24 אינץ' בלבד, הוא בהחלט לא מתאים לצפיה ממרחק של 3 מטרים ולכן הדוגמא שלך אינה רלוונטית. אני מבין את הרצון שלך לקנות מסך LCD עם תאורת LED במחיר זול מאוד אך זה פשוט לא קיים בארץ בגדלים של 37 אינץ' ומעלה. וכפי שאמרתי, מסכי מחשב אינם מתאימים למרחק כזה, ועלייך להתחשב בכך שכל המסכים הזולים בגודל 24 אינץ' (פלוס מינוס אינץ' או שניים) כוללים פאנל לא איכותי מסוג TN.

לגבי מחירים בארה"ב קשה לי לסייע כי איני מכיר היטב את השוק שם.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אני הבנתי, אז מה אתם מייעצים לי לעשות? תציעו לי מסכים המתאימים לתקציבי, איכותיים וכדו'

איני יודע דבר במסכים חוץ מיחס ניגודיות, פיקסלים וגודל.

אנא הציעו הצעות הולמות, הוותק שלכם והידע שלכם חשובים לי. תודה

עריכה: שיניתי את מרחק הצפייה, עכשיו הוא 3-2.80 מטרים. ניחושי הוא שהמסך אמור להיות 30-34" במרחק זה, האם אני צודק?

תודה

פורסם

מרחק צפייה של 3 מטרים יצריך טלוויזיה בגודל 37, 40 או 42 אינץ' אך יכול להיות שמבחינתך 32 אינץ' יהיה לך נוח. העצה שלי היא שכדאי לך לחפש LCD מתצוגה או עודפים בגדלים שציינתי ועם אחריות של היבואן הרשמי (סמליין מייבאים את סמסונג, ח.י. אלקטרוניקה מייבאים את LG) ורצוי שהאחריות תהיה ל-3 שנים ובנוסף לכך מומלץ להיצמד למותגים המוכרים ולא לקנות מסכי "מדבקה" כמו Sansui, Metz, Dantax וכו'.

אין לך צורך בידע לגבי ניגודיות כי רוב המפרטים שקריים ומציינים נתונים שנמדדים רק בתנאי מעבדה וכמובן שלא ניתן לשחזר אותם בתנאים ביתיים. מבחינת הרזולוציה, אם אתה אכן מתכנן להשתמש במסך גם עבור מחשב רצוי לקנות מסך FULL HD (רזולוציה של 1920X1080). אם אתה בעיקר משתמש במסך לצורך צפייה בסרטים/טלוויזיה ומדי פעם משתמש בו בתור מסך מחשב, רזולוציה של HD READY תספיק עבורך (ברוב המקרים מדובר ברזולוציה של 1366X768).

מבחינת דגמים מומלצים - עלייך לקפוץ למתחם שבו קיימות מספר חנויות חשמל ולהתחיל להסתכל על מסכים במו עינייך, רצוי כאשר משדרים תכנים בעזרת ממיר של YES או HOT כי במקרה כזה המסך עומד למבחן אמיתי (התכנים הללו הם הקשים ביותר עבור המסך עקב איכות השידורים הנמוכה בארץ, זו לא חוכמה מצד החנות להראות סרט ב-Blu-Ray ולהגיד לך שמדובר במסך איכותי). כמובן שרצוי לעמוד במרחק של 3 מטרים מכל מסך כדי לדמות את מרחק הצפייה שקיים בבית שלך.

עצה חשובה נוספת - לפני שאתה קופץ לחנות, בדוק מהם הדרישות שלך מבחינת חיבורים (HDMI, DVI, D-SUB וכו') ותחשוב מהם המכשירים/מחשבים שתחבר למסך שלך במצב הנוכחי וגם בעתיד.

פורסם
  • מחבר

טוב, תודה, אך אני יכול גם פשוט לשכב בצד השני של המיטה ולהקטין את מרחק הצפייה במידה ניכרת. איך לא חשבתי על הדבר הפשוט הזה קודם?! :s07:

לאחר מדידת המרחק בפעם הרביעית, יצא 200-180 סנטימטר (2-1.8 מטרים)

אני הולך לחבר את המסך למחשב בצורה כמעט תמידית. אז אקח Full HD

ממרחק זה יהיה לי פחות נוח, אז מהם הגדלים ל-2.5 מטרים?

ואני פשוט לא יודע מה הכי טוב ומשתלם. האם אתם יכולים להציע לי על דגמים ולתת לי קישור מזאפ או מ-ebay? תודה.

פורסם

במקרה כזה, 32 אינץ' יכול להספיק ויש לך הרבה יותר אופציות. כמו שאמרתי, קשה להמליץ על דגמים ספציפיים כי כמעט כל יום יוצא דגם חדש וגם השמות של הדגמים בארץ לפעמים שונים מהשמות בחו"ל (למרות שמדובר באותו מסך, כנראה כדי למנוע אפשרויות השוואה או קריאה על פגמים).

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה אבל בכל זאת. הדבר היחיד שאני יודע בוודאות לגבי המסך העתידי שלי זה-

Full HD

ו-32"

אין לי שום מושג אחר במסכים. אני פשוט לא יודע. כפי שאמרת כל הזמן יוצאים דגמים חדשים ופשוט אין לי מושג איזה לקחת, לך יש יותר וותק וכנראה אתה תוכל יותר לעזור לי בעניין.

לא משנה לי הדגמים שיצאו מחר. מה, נכון להיום, אתה יכול להמליץ לי?

פורסם

אני אישית עזרתי ברכישת מסך 40 אינץ' עבור המשפחה שלי לפני מספר חודשים ואני יכול להגיד לך בשיא הכנות שמאז נוספו עוד כמה עשרות דגמים חדשים (או שלא שווקו בארץ).

אין שום קשר לוותק או נסיון במקרה הזה, בכל פורום שמתמחה בנושאים כאלו אתה תראה שההמלצה העיקרית היא ללכת ולראות את המסך במו עינייך. אם אני אמליץ לך על דגם כלשהו, אתה עלול להתקבע עליו ולהשוות אותו לדגמים האחרים ובכך לפספס מסכים שכן מתאימים לך ואני עלול להטעות לך כי יכול להיות שקיים דגם לא מוכר שבדיוק יתאים לך. מצד שני, יכול להיות שבכלל הדגם שאני או אחרים ימליצו לך עליו בכלל לא יהיה במלאי...

לסיכום, אני מציע לך להגיע למתחם שבו מרוכזות כמה חנויות חשמל ולהתחיל להסתכל על מסכים בעצמך. רק אחרי זה תחזור לפה עם רשימה של דגמים ונוכל לבצע השוואה והתאמה לצרכים שלך.

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה, אבל כשאלך לחנויות כפי שאמרת הם יעשו סוג של קטצ', יציגו סרטים בבלו-ראי ואז זה כבר לא משנה, כי גם מה שאראה לא יהיה מה שאקבל.

אחפש דגמים שונים ואוסיף לכאן, האם אתה יכול לעזור לי בהבאת המסכים לפורום זה על מנת להפוך את ההשוואה ליותר יעילה.

פורסם
  • מחבר

מישהו? עזרה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים