עבור לתוכן

בניית מחשב HTPC - שאלת מעבד

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מעוניין להתחיל ברכישת רכיבים לבניית מחשב HTPC. התקציב שלי מוגבל ולכן החלטתי כל חודש לקנות רכיב אחד ולהשלים את בניית המחשב תוך מספר חודשים.

לפי ההגיון,בשיטה כזו, הדבר הראשון שיש לרכוש הוא המעבד ואז לבנות את המחשב סביבו ( כלומר רכישת המארז ולוח אם שיתאים לו מבחינת הגודל). אני צודק?

לגביי המעבד: אני מייעד את המחשב בעיקר לסרטי FHD, הקלטות למיניהם ומעט משחקים ( בעתיד ברחוק גם רכישת מקרן מתוכננת). השאלה היא איזה מעבד מתאים לצרכים הללו? האם מעבד מרובע ליבה מסדרת ה או Q8XXX Q9XXX יתאים לצרכים הללו ויספק את צרכיי למספר שנים?

תודה!

פורסם

רעיון לא טוב ומה בדיוק ההגיון בו? הרי לא תוכל להשתמש במחשב אלה רק יהיה לך חלקים :kopfpatsch:

חוץ מזה בקצב שרשמת עד שתוכל להפעיל את המחשב יעברו כמה חודשים, מחירים ירדו, מעבדים חדשים יצאו, וכרטיסי מסך חדשים

פורסם
  • מחבר

הבנתי..

ברור לי שיהיו לי רק חלקים. אבל אני יוצא מנקודת הנחה שיהיו ברשותי את כל החלקים תוך 4,3 חודשים ואז ארכיב את המחשב ואשתמש בו.

אוקי אני אשאל אחרת:

מה המעבד המנימלי שחייב ליהיות במחשב HTPC המיועד לשמש לצפיית סרטי FHD, הקלטות ומשחקים קלים?

מעבד מרובע מסדרת Q9 TU Q8 יענה על הצורך?

פורסם

אין טעם לקנות מעבד "מינימלי" - צריך לדעת מה עוד אתה מתכנן

למשל - אם אתה תשתמש בכרטיס מסך שמפענח ופורס בחומרה את כל הפורמטים, אז הדרישות מהמעבד נמוכות יותר מאשר אם הפענוח הוא בתוכנה

תחליט על תקציב ודרישות, ותתחיל לבנות לפיהם

פורסם

אין טעם לקנות שלב אחרי שלב.. תחסוך את הכסף באותה צורה ותקנה את הכל במכה כשיהיה לך מספיק כסף.

אם אתה קונה חלק בכל פעם אז אתה דופק את עצמך. אולי בעתיד מה שתקנה יהיה יותר זול? אולי יהיו אופציות יותר מעניינות?

פורסם

לדעתי יש לך טעות בגישה.

הגיון בריא אומר (בלי להעליב :lol:) שכל עוד לא תוכל להשתמש בחלקים,חבל לקנות אותם, כי בד"כ עם הזמן, מחירים של חלקי מחשב יורדים, או לחלופין,נותנים תמורה טובה יותר לכסף.

לכן מה שכדאי לעשות זה לחסוך את הכסף ו"לשים בצד",ולבסוף לקנות את המחשב כיחידה אחת עם אחריות שתנצל במלואה,ולא 4 חודשים פחות.

אם אתה בכל זאת מתעקש ויש סיבה הגיונית :facepalm:,הייתי ממליץ לך לקנות מארז שמחירו נשאר יחסית קשיח.(Antec 2480 לדוגמא..).

לגבי מעבד,אם אתה חובב אינטל הייתי ממליץ לך על מעבד CORE I3 שמחירו יחסית נמוך,צריכת חשמל נמוכה ותומך בתושבת חדשה יחסית למה שהצעת,מה גם שקיים בו מעבד גרפי מובנה שישרת נאמנה את צרכיך לבנתיים.

פורסם
  • מחבר

מכל מלמדיי השכלתי...

תודה!

פורסם

BLUE01 בא תשמע משהו... יש לי HTPC עם מעבד DUAL CORE מסדרה 2180 שלכל הדיעות הוא מעבד פשוט, ה HTPC עם 2 גיגה זכרון וכרטיס מסך HD 4670 ותאמין לי אני מריץ 1080P חלק בלי בעיות וכל זה גם נעשה דרך ה NAS שלי זאת אומרת דרך רשת קווית אין עומס על המעבד אין קירטועים ואין שום כלום

אם אתה מתכוון להריץ רק סרטים אין צורך במעבד "על" אם אתה גם שוקל להתקין משחקים וכו' אז אולי מעבד קצת יותר טוב יתאים לך...הכל שיקול תקציבי

שיהיה לך בהצלחה

פורסם
  • מחבר

Ashand , תודה רבה על תגובתך...

דווקא תגובתך נותנת לי את הכיוון הטוב ביותר ו"מכניסה" אותי לפרופרציות הנכונות.

כל הכבוד ושוב תודה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים