עבור לתוכן

שאלה בקשר למסלול GAMER באינטרנט

Featured Replies

פורסם

יש חשיבות למסלול השיקרי הזה ברגע שעוברים לחיבור ללא חייגן? קראתי על הנושא אבל לא ראיתי תשובה אחידה בכל המקומות.

פורסם

למה מסלול שקרי? אתה משלם תוספת על שיפור בתעדוף תעבורה.

פורסם

וככל שידוע לי חייבים להיות מוגדרים עם חייגן כדי להיות במסלול גיימר. כי אין POOLים מיוחדים לגיימר במסלול ללא חייגן ואין לספק דרך של ממש לנתב אותך כשאתה מחובר ללא חייגן.

פורסם
  • מחבר

^^^

טוב לדעת, אני חושב על לחזור לבזק בינלאומי לחיבור בלי חייגן אז רציתי להיות בטוח לפני שאני משלם יותר ולא מקבל שום דבר.

בקשר ללמה GAMER זה שקר, בפועל לא באמת נותנים לך משהו יותר טוב, נותנים לך מה שמגיע לך בללי תוספת מחיר. הם נותנים לכלולם אינטרנט שלא עובד ואז דורשים תשלום נוסף בשביל שהוא יעבוד מתי שנוח שלהם. לי עכשיו יש GAMER ב NETVISION, בחלק מהזמן הוא עובד בצורה מאוד טובה, בשאר הוא לא עובד בכלל. בפעם האחרונה הם גרמו לי להשאר כי הם נתנו לי את הגיימר בלי תוספת מחיר ועם התחייבות קצרה, עכשיו אני משלם להם 40 ומשהו שקל לחודש על 2.5M ואני בקושי יכול לשחק, FACEBOOK לא תמיד עובד וברוב הזמן יש בעיה עם המשחקים שם (שממש לא דורשים אינטרנט מהיר). בנוסף לזה גם יש לי בעיות בגלישה. נשבר לי מהם ומהגיימר המוגבל שלהם.

הבעיה הגדולה שלי היא שיש לי ראוטר של NETGEAR, אני יכול להתחבר או בחיבור בלי חייגן או ב PPTP, גיליתי שאורנג' ו 018 לא מאפשרים גלישה בלי חייגן או עם PPTP (מוגבלות רצינית אבל בסדר) מה שמשאיר רק 2 חברות שאפשר להתחבר אליהן (012 לא נכנס לרשימה כי אני משתמש ב STEAM).

לפני כמה זמן כתבו בחדשות של האתר ש HOT ביטלה את כל המסלולים ב UFI, זה באמת לא כי הם רצו, הם כותבים בפרוש שניתן להתחבר למסלולים האלה בחיבול ללא חייגן הבעיה היא שרק בזק בינלאומי מאפשרים להתחבר ללא חייגן :pissed: ממש חוצפה מה שהחברות האלה עושות :pissed:

פורסם

אני ממש לא אוהב לחזור על עצמי, אבל בדיוק לפני שבוע היה פה דיון שאולי היה גורם לך לחשוב קצת אחרת.

פורסם

אני ממש לא אוהב לחזור על עצמי, אבל בדיוק לפני שבוע היה פה דיון שאולי היה גורם לך לחשוב קצת אחרת.

יש הרבה טענות..

אבל מה הפתרון? או לפחות הפתרון הזמני?

פורסם

בקשר ללמה GAMER זה שקר, בפועל לא באמת נותנים לך משהו יותר טוב, נותנים לך מה שמגיע לך בללי תוספת מחיר. הם נותנים לכלולם אינטרנט שלא עובד ואז דורשים תשלום נוסף בשביל שהוא יעבוד מתי שנוח שלהם.

אם לא היה מסלול גיימר היו מחלקים את האינטרנט שווה בשווה בין כולם ואז לכולם היתה אותה העדיפות בתורים בנתבים מתי שהקו עמוס. זה מה שבערך קורה מתי שאין לך גימר אתה מקבל אינטרנט "שווה לכל נפש" באה חברת האינטרנט ואמרה "אם אתה רוצה לקבל עדיפות בתורים תשלם עוד X שקלים ואתה הופך ל VIP בתור" .

רק תחשוב שחברת האינטרנט היא חברה כלכלית והיא מעדיפה אנשים שלא עולים לה הרבה כסף (לא משתמשים בהרבה רוחב פס) . אז היא באה לקראת המשתמשים הכבדים ואמרה רוצים שירות פרימיום? תשלמו.

לי עכשיו יש GAMER ב NETVISION, בחלק מהזמן הוא עובד בצורה מאוד טובה, בשאר הוא לא עובד בכלל.

זה מה שקורה כשמורידים כבדים מגלים את מסלול הגימר ואז אתה חוזר להלחם בקבוצה שניסיתה לברוח ממנה. אולי אתה מקבל שירות VIP אבל בגלל שהרוחב פס עדיין מוגבל אתה חוזר לאותה בעיה שהיית בה.

בפעם האחרונה הם גרמו לי להשאר כי הם נתנו לי את הגיימר בלי תוספת מחיר ועם התחייבות קצרה, עכשיו אני משלם להם 40 ומשהו שקל לחודש על 2.5M ואני בקושי יכול לשחק,.... נשבר לי מהם ומהגיימר המוגבל שלהם.

בקיצור עבדו עליך( נתנו לך משהו בחינם שלא שווה הרבה) ועכשיו גילית את זה. ב014 לפעמים יש בעיות אבל אני לא מאמין שתרגיש אותם כי לאירופה ההשפעה תהיה פחותה(מסלול קצר יותר= פחות סיכוי לבעיות ופינג יותר טוב). בכל מקרה שמתי לב שהם עוקבים אחרי מה אתה עושה והורסים לך את הפינג אם אתה משתמש בחיבור שלך לstreaming למשל אבל לרוב שמנתקים ומתחברים מחדש זה מסתדר.

לפי דעתי המסלול גיימר הזה הוא לא הדבר הכי אידאלי לגיימרים אחת הבעיות העיקריות שלו היא שאתה לא יודע בדיוק מה אתה מקבל (תיעדוף זאת מילה די כללית ). גיימר יעדיף 256Kbps מובטח דו כיווני מאשר 5000/500 בזמן שאתה בקבוצת עדיפות שאתה צריך להלחם בה. צריך יציבות יותר מאשר רוחב פס . בנתיים הגיימר של 014 עובד לי . יש בעיות אבל לרוב זה לא אשמתם וזה היה ברשתות אחרות .

אגב העובדה ש012 מגבילים רוחב פס כמו torrent וכו גורמת לה להיות יותר כדאית לגימרים. יש סיכוי שהגיימר שלהם יציב יותר אבל אני מרוצה ממה שיש לי עכשיו אז אני לא מתכוון לעבור. חוץ מזה אם האינטרנט לא יעבוד טוב אני אשמע מאשתי באופן מידי . האינטרנט שיש היום עונה על הצרכים של שנינו אז אין לי סיבה להחליף.

פורסם
  • מחבר

ישראל היא המדינה היחידה בעולם שיש לה מסלול גיימר, בכל שאר העולם האינטרנט עובד ולא צריך לשלם תוספת בשביל זה.

הבעיות נגרמות כי הספקיות בארץ לא רוצות לקנות רוחב פס נוסף, לכל אחת יש רוחב פס שבקושי יאפשר לה לספק 1.5M בלי בעיות.

בקשר ל NETVISION, הם לא עבדו עלי, זה היה משימור אז הם נתנו מחיר טוב, במשך הרבה זמן האינטרנט עבד בצורה מספקת בזמן שב 014 היו מלא בעיות. כל עוד זה לא מפריע לי לשחק לא מעניין אותי מה הם עושים. זה פעם שניה מאז שעברתי לגיימר שגם המשחקים עושים בעיות קשות (ועברתי מ 014 אחרי ששם בכלל לא הצלחתי להתחבר לשרתים). מה שהי מציק זה שאם המצב תקין הפינגים ב NETVISION מצויינים משל שאר החברות, בדקתי עעם חברים לפני כמה חודשים והפינגים שלי היו טובים בהפרש לא קטן. ברגע שיש להם בעיה קטנה הכל מפסיק לעבוד וזה דפוק.

012 לא רק מגבילים P2P, הם לא מאפשרים הורדה מ STEAM. ברגע שאי אפשר להוריד מ STEAM רוב משחקי הרשת לא מעודכנים ולא עובדים וגם המחירים ב STEAM בדרך כלל נמוכים יותר. גיימר שאין לו STEAM הוא לא גיימר.

פורסם

טוב, אין מה לעשות, נחזור על הדיון הזה עוד 100 פעמים, אם צריך...

ישראל היא המדינה היחידה בעולם שיש לה מסלול גיימר, בכל שאר העולם האינטרנט עובד ולא צריך לשלם תוספת בשביל זה.

או שהוא לא עובד, ואז אתה פשוט חי עם זה, כי זה מה יש, ואין לך שום אלטרנטיבה לקבל שירות יותר טוב, גם בתשלום נוסף.

אבל אם אנו כבר כאן, אולי תשתף אותנו במידע נוסף לגבי איכות שירותי האינטרנט במדינות השונות בעולם? הרי ניכר שחקרת את הנושא הזה לעומק. ::)

הבעיות נגרמות כי הספקיות בארץ לא רוצות לקנות רוחב פס נוסף, לכל אחת יש רוחב פס שבקושי יאפשר לה לספק 1.5M בלי בעיות.

אין כל קשר (לפחות לא קשר ישיר) בין רוחב פס להשהיות ניתוב (שזה בגדול מה שמסלול גיימר מטפל בו). אבל, באופן כללי, לגבי עד כמה שהן רוצות או לא רוצות לקנות... אתה היית מוכן לסבסד את הרחבת רוחב הפס בכך שמחיר חבילת האינטרנט שלך יעלה? אל תשכח שספקיות אינטרנט הינן חברות פרטיות למטרות רווח ולא שירותי ממשלה בסיסיים.

אפשר לכתוב מגילות שלמות על התנהלותן הלקויה של ספקיות האינטרנט, וחלק גדול מזה יהיה נכון. אבל אל תשכח שבסופו של עניין אנחנו מדינה קטנה, שמסיבות פוליטיות וגאוגרפיות שונות התקשורת שלה לחו"ל עוברת על תשתית מוגבלת ויקרה מאוד, ובכל זאת יש פה חבילות עם מהירות תעבורה גבוהה יחסית (בלי הבדלי מהירות בין גלישה פנימית לגלישה חיצונית שנהוגה במקומות רבים בעולם), ובלי הגבלות תעבורה חודשית (עוד משהו שבאופן מפתיע נהוג במקומות רבים בעולם), ובמחיר סביר לחלוטין.

כן, מישהו שגר בעיר גדולה במקום שבו תשתיות האינטרנט מפותחות, סביר להניח שיש לו אינטרנט מהיר בהרבה, לפחות בסביבתו הלוקלית. אבל תבדוק קצת מה מקבלים אנשים שתקועים באיזה חור במדבר באוסטרליה (או אפילו באמריקה התיכונה) ואולי תופתע לגלות שגם מודם 56K עוד לא לגמרי יצא מהאופנה שם.

ודבר נוסף - מה לעשות שהשרתים הגדולים שאתה רוצה להתקשר אליהם נמצאים באירופה/ארה"ב, אז יש לך השהיות ואיטיות כשאתה גולש לשם? תאמין לי, שאם אתה במקרה נמצא בארה"ב ומנסה לגלוש לאתרים בארץ, אתה יכול להיתקל באותה זחילה שאתה מתלונן עליה פה.

אז קח הכל בפרופורציה ותשתחרר מגישת ה"מגיע לי". ככל שידוע לי, אינטרנט מהיר עדיין לא נכלל בזכויות היסוד של אדם באשר הוא אדם. ;)

פורסם
  • מחבר

בקשר לחו"ל, אני משווה לסין, יפן, מדינות שונות באירופה וחלקים מארה"ב. מקומות שהייתי בהם או שחברים שלי היו בהם, בכולם האינטרנט עדיף, גם אם הוא 1.5M בפועל הוא עובד בצורה טובה יותר מכל חיבור שתקנה בארץ.

כל ההגבלות שהחברות עושות הן תוצאה של מחסור ברוחב פס, נכון שזה עולה להן הרבה כסף אבל הרווחים שלהם גדולים מספיק, לאף אחת משלושת החברות הגדולות לא חסר כסף, אף אחת מהן לא רוצה להיגרר להוצאות. עכשיו זה פוגע גם ב HOT ובבזק (פחות אבל גם פוגע), לא יעבור הרבה זמן לפני שהגם הן יתחילו להפעיל לחץ.

התקשורת לשרתים באירופה לא אמורה להיות בעייתית, במצב תקין הפינג לרוב אירופה נמוך מ 200MS, אין שום הצדקה שהוא יהיה יותר מזה כי כמו שאתה יודע ישראל מחוברת לאירופה בקו קרקעי. מספיק לעשות טרייסינג פשוט וליראות שברוב המקרים הבעיות מתחילות עוד בפניה פנים ארצית לספקית האינטרנט (בחלק מהמקרים הזמן יכול להימדד בשעון קיר >:().

פורסם

בקשר לחו"ל, אני משווה לסין, יפן, מדינות שונות באירופה וחלקים מארה"ב. מקומות שהייתי בהם או שחברים שלי היו בהם, בכולם האינטרנט עדיף, גם אם הוא 1.5M בפועל הוא עובד בצורה טובה יותר מכל חיבור שתקנה בארץ.

כל עוד אתה גולש בתוך אותה מדינה. תגלוש מארה"ב או מסין ל-YNET ואז תגיד האם האתר עולה יותר מהר מאשר בארץ.

כל ההגבלות שהחברות עושות הן תוצאה של מחסור ברוחב פס, נכון שזה עולה להן הרבה כסף אבל הרווחים שלהם גדולים מספיק, לאף אחת משלושת החברות הגדולות לא חסר כסף, אף אחת מהן לא רוצה להיגרר להוצאות. עכשיו זה פוגע גם ב HOT ובבזק (פחות אבל גם פוגע), לא יעבור הרבה זמן לפני שהגם הן יתחילו להפעיל לחץ.

מצטער, פרח מזכרוני לרגע שמשרד התקשורת מינה אותך למפקח על ספקיות האינטרנט ושמתפקידך לקבוע מהם "רווחים גדולים מספיק".

לא שאני מרחם על הספקיות, אבל הטיעון שלך הוא טיעון של "אכלו לי שתו לי".

פורסם

המודל העסקי של הספקית אינטרנט הוא לקנות רוחב פס מסוים ולחלק אותו בין הצרכנים. אם הספקית אינטרנט היתה קונה 100% רוחב פס לכל משתמש זה לא היה משתלם כלכלית. אם מישהו לא רוצה להלחם עם המשתמשים האחרים ורוצה 100% רוחב פס , 100% QOS בלי שום השהיה אז הוא קונה קו אינטרנט פרטי כמו הספקיות אינטרנט אבל הבעיה עם זה שזה עולה הרבה יותר מהתשלום החודשי לספקית אינטרנט.

חשבון גיימר הוא פתרון זול שהספקיות אינטרנט נותנות לאנשים שרוצים QOS אבל הבעיה איתו הוא שאנשים שרוצים QOS לא תמיד צריכים אותו וזה משפיע על "איכות" המוצר של הספקית אינטרנט אלא אם כן היא עושה traffic shaping גם במסלול גיימר כדי למנוע מאנשים להפריע אחד לשני ע"י ניצול מוגזם של רוחב הפס בזמני עומס.

פורסם
  • מחבר

לקנות 100% לכל אחד זה לא אפשרי, אפילו לא במדינה יותר קטנה מישראל, זה לא שמנה את העובדה שהרוחב פס שלהם לא מתאים למה שהם מספקים. לא הרבה השתנה באז שהתחיל האינטרנט המהיר בארץ, מה שכן השתנה זה מספר המשתמשים שגדל במיליונים והמהירות הממוצעת. הבעיות בארץ התחילו לפני כמה שנים (בערך מאז שהמהירות "הנמוכה" היא 1.5M), בשנים האלה החברות לא הוציאו שקל ולא ניסו להגיע לפיתרון, הן רק כל פעם שינו את התכום התקין בשביל שיתאים לבעיות שלהן. קבוצת בזק היחידה שמגדילה את רוחב הפס שלה והיחידה שדיברה על קנית רוחב פס נוסף ואפילו בניית תשתית חדשה שתחבר אותנו לאירופה, הבעיה היא שהרוחב פס שהיא קונה מתחלק לכמה חברות (אורנג', בזק בינלאומי ו 018 שאני יודע עליהן) ושרוב התכנונים שלהם לעתיד הרחוק מידי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים