עבור לתוכן

האם core i5 או core i7? התלבטות לגבי קניה של לפטופ חדש

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני סטודט כרגע למדעי המחשב בטכניון (שנה א')

אני מעוניין לרכוש מחשב נייד חדש של DELL ולהביא אותו מארה"ב. הסתכלתי באתר של דל ויש מגוון עצום. החלטתי שאני רוצה מסך 15.6 והסתכלתי על דגם הSTUDIO עם מאבד core i7 720 או core i5 430 לא יודע מה לבחור...

בנוסף אני רוצה לקחת את זה עם הכרטיס מסך של ATI 4570 האם הוא יהי טוב גם למשחקים...

אשמח לקבל את דעתכם...

(אשמח לדעת גם בדיוק מה ההבדלים בין שני המעבדים)

תודה רבה.

פורסם

הi7-720QM, היינו מעבד מרובע ליבה הצורך 45W (כשמשתמשים בליבה הגרפית המובנית במעבד). מגיע בתדר של 1.6Ghz לכל ליבה, אך הוא ניחן ביכולת להמהיר את עצמו כשהוא במאמץ, ברגע שרק שני ליבות במאמץ הוא יכול להגיע עד למהירות של 2.8 לכל ליבה.

הI5-430 היינו מעבד כפול ליבה הצורך 35W (כולל הליבה הגרפית), ומגיע בתדר תחילתי של 2.26 ויכול להגיע עד ל2.53 במאמץ.

זאת אומרת שהI7 חזק יותר בכל פרמטר אפשרי. אך גם חסכוני פחות בחשמל.

לעומת זאת אם תקח I5 חזק, לדוגמא את ה540, אז הוא יכול להגיע עד למהירות של 3.06 במאמץ,

ואז הוא כנראה יעקוף את הI7 בלא מעט יישומים שלא יודעים לנצל 4 ליבות. ויהיה חסכוני יותר בחשמל.

ובקשר לכ.מסך, אז ה4570 לא כזה חזק בכלל, ואם אתה כן מתכנן על משחקים כבדים אז עדיף לך לקחת I5, או אפילו I3 וכ.מסך חזק יותר.

פורסם
  • מחבר

כן אבל לא קיימת אפשרות לכרטיס מסך חזק יוצר

ומה זה חזק יותר לניידים?

פורסם

חשוב לי רק להוסיף שקראתי בכמה אתרים שהdell studio החדשים עם המעבדי i5/i7 מאוד מרעישים ומאוד מתחממים. כך שאם זה חשוב לך הייתי שוקל את העניין.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים