עבור לתוכן

הצעות לשדרוג מחשב קיים למטרות Audio Productions קדחתניות עד 2200+/- ש''ח

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם בפורום המדהים הזה. אז ככה:

אני DJ ויוצר מוזיקה כולל MASTERING והפקות משהו כמו 6 שנים (בעיקר פסייטראנס למי ששואל). המחשב נקנה לפני 3 שנים וזה הזמן לשדרג ולעלות ברמה.

המחשב באמת אחד האמינים והיציבים ביותר שנתקלתי בהם אפילו היום כשאני רואה חברים שקונים ב8 ועדיין הוא נותן פייט לא קטן :xyxthumbs:

*המחשב הוא לצורכי AUDIO אבל לא מוגבל לזה, יש גם קידודי VIDEO רבים וטובים והמון שטח דיסק שמתבזבז מהר מאוד ואני צריך לבצע איחוי, מחיקות, צריבות וגיבויים לפרוייקטים כמעט כל יום. התקציב הוא 2200+/-

המפרט הקיים בקצרה:

Gigabyte GA965P-S3

Intel C2D E6600 2400Mhz

Kingston 2048MB Dual Channel (512*4) CL5 DDR2 800MHz

WD Caviar Blue 320GB 16MB SATAII 7200RPM - G - 320GB VSTI/SOFT/MUSIC/VIDEOS

Maxtor 160GB 8MB SATAII 7200RPM - C - Windows 60GB /D - Programs 100GB

M-Audio Delta Audiophile 192 (SoundCard) DELTA SERIES

התוכנות העיקריות ל AUDIO הנם:

Cubase 5

Nuendo 3

FL Studio 9

Sony Sound Forge 9

Pro Tools M-Powered 7

Native Instruments Traktor

EAC

התוכנות העיקריות ל VIDEO הנם:

MeGui

HandBrake

Fairuse Wizard

DVDFab

*שימוש נרחב ב WINRAR/EAC/FIREFOX/VSTI PLUGINS ומחיקה והעברת קבצים ותיקיות בקצב מטורף:

ב480GB שאני איתם כרגע יש 1,300,000 קבצים (!) ולכן חשוב שזמני גישה/איחוי/העברה/וסריקת וירוסים יהיה מהיר.

סיכום:

*חשבתי לקנות כונן SSD של 128GB שיהיה למערכת כמו זה:

Kingston 128GB SSDNow V-Series SATA2 2.5" w/Bundled Desktop

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=26_894&products_id=11950

ביקורת:http://www.legitreviews.com/article/1005/1/

או 40GB כמו זה:

INTEL X25-V SATA 2.5" SOLID STATE DRIVE 40GB SSDSA2MP040G2R5

*מצד שני אני מתלבט אם לקנות במקום זה 6GB DDR2 RAM כיוון שזהו לא כונן SSD מהסוג הביצועים הגבוהים מאוד (יש לי כמובן את הסכום הדרוש כדי לקנות אחד כזה כמו OCZ Vertex אבל כמות הGB שם או בכוננים בעלי ביצועים גבוהים מאוד שואף ל64 או 40 GB בזמן שהמחיר ממש לא אטרקטיבי לעומת כונן ה SSD של KINGSTON או INTEL לדוגמא (ואני צריך את המקום הזה כי 64 זה פשוט קצת מידי). תקנו אותי אם אני טועה.

אני גם לא בטוח שRAID0 ל כונן SSD יעבוד אצלי בלוח ב965P-S3.

*מצד שלישי אולי עדיף לי לקחת שתי פלטות של 500GB או 1TB ולבנות מערך RAID0 כדי לקבל ביצועים גבוהים כמו SSD או לפחות להתקרב. נגיד אלה:

Seagate Barracuda 7200.12 500GB - ST3500418AS -שתי כוננים על RAID0

או

Samsung Spinpoint F3 1000GB 7200 RPM - HD103SJ - שתי כוננים על RAID0 גם.

עזרו לי להחליט על שידרוג טוב עם ביצועים גבוהים ושלא יהיה רעשני מידי.

אם יש שאלות אני ישמח לשמוע הצעות וכאלה תודה!!

פורסם

SSD לא יהיה השקעה מבריקה של הכסף שלך נכון לעכשיו.

באיזו מערכת הפעלה אתה משתמש כרגע?

איזה ספק יש לך כרגע?

איזה קירור למעבד?

איזה כרטיס מסך?

האם יש באפשרותך להשיג גרסאות 64BIT של התוכנות שאיתן אתה עובד? כנ"ל לגבי גרסאת 64BIT של WIN7.

פורסם
  • מחבר

SSD לא יהיה השקעה מבריקה של הכסף שלך נכון לעכשיו.

באיזו מערכת הפעלה אתה משתמש כרגע?

איזה ספק יש לך כרגע?

איזה קירור למעבד?

איזה כרטיס מסך?

האם יש באפשרותך להשיג גרסאות 64BIT של התוכנות שאיתן אתה עובד? כנ"ל לגבי גרסאת 64BIT של WIN7.

לשימושים כלליים Vista Ultimate SP2

ליישומיי AUDIO/VIDEO אני עם XP Pro SP3.

ספק Enermax Liberty 400

קירור סטוק למעבד (חשבתי אולי לקנות Noctua 120MM וכך אוכל לעשות OC טוב) - לא בטוח אם כדאי.

ATI X1950Pro 256MB 256BIT

בנוגע ל64BIT לפי מה שאני יודע מבחינת AUDIO לפחות אין שום BOOST בביצועים מכיוון שכמעט ולא קיימים יישומים שהם 64Bit DEDICATED ,אפילו לא לתוכנה כמו CUBASE.

*חלק גדול מהתוכנות עובדות על 64 אבל חלק נכבד עושה בעיות (כמו תוכנות VSTI ותוספות לתוכנות עריכה).

פורסם
  • מחבר

למישהו יש הערות הארות הצעות לשיפורים? אני ישמח לשמוע הכול!

פורסם

לטובת הכלל נתחיל עם קישור לנתוני הלוח:

http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=2321&ProductName=GA-965P-S3

שלפי הכתוב תומך ב-Raid 0, למרות שבאופן אישי אני מציע לך לקנות Raid controller נפרד כדי שאם תשדרג מחשב תוכל להעביר איתך את מערך ה-raid בלי בעיה.

מבין הכוננים שציינת האפשרות העדיפה והזולה היא ללכת על כוננים קשיחים שהם לא SSD, והעדיפים כרגע הם ה-F3 של סמסונג.

מלבד ה-RAID הראו גם ב-anandtech אאל"ט שע"י פירמוט כונני טרה לגדלים קטנים יותר ניתן לקבל ביצועים קרובים ל-SSD במחיר הרבה יותר שפוי. אתה מוזמן לחפש את המאמר\ לשאול בפורום אמצאי איחסון.

לפי מיטב ידיעתי cubase נשענת חזק על המעבד ויודעת לעבוד עם ריבוי ליבות, ולכן הייתי מציע לך לשקול לשדרג את המעבד ל-Q9400 או Q9500, שתומכים בלוח האם שלך.

היות ומחירי הזיכרון DDR2 רק הולכים ועולים (הכפילו את עצמם בשנה האחרונה), למרות העלות הלא נעימה (500 ש"ח) אני מציע שתשקול לקנות עכשיו סט 4GB, כי להוסיף\להחליף מאוחר יותר כשתרגיש את הצורך כנראה שיעלה יותר.

תבדוק מול פורום OC לפני שאתה עושה OC עם הספק הזה וכרטיס המסך הזה. אם אני זוכר נכון ה-1950 שואב המון כוח, ויש סיכוי שתצטרך להחליף ספק (או כרטיס מסך) לפני ה-OC.

בכל מקרה יש קירורים זולים יותר ויעילים לא פחות מהנוקטואה למטרות OC של מישהו שלא מנסה לשבור שיאים. הונדטה 2 של OCZ הוא לדעתי העדיף מביניהם (מאוד יעיל, מאוד שקט ויחסית מאוד זול) אבל ישנן אופציות נוספות.

פורסם

אם הוא מחליף מעבד לווא דווקא יש טעם בOC.

ומאחר ויש לי את אותו לוח, יש להדגיש כי רשום שהתמיכה היא לא רשמית בכל מעבד שתדר הFSB שלו הוא 1333MHZ ויוצר בתהליך 45NM (שזה לדוגמא כל מעבדי הQUAD מסדרה Q9XXX וQ8XXX), ככה שהתמיכה כאן היא לא משהו מובן מאליו.

פורסם
  • מחבר

לטובת הכלל נתחיל עם קישור לנתוני הלוח:

http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=2321&ProductName=GA-965P-S3

שלפי הכתוב תומך ב-Raid 0, למרות שבאופן אישי אני מציע לך לקנות Raid controller נפרד כדי שאם תשדרג מחשב תוכל להעביר איתך את מערך ה-raid בלי בעיה.

מבין הכוננים שציינת האפשרות העדיפה והזולה היא ללכת על כוננים קשיחים שהם לא SSD, והעדיפים כרגע הם ה-F3 של סמסונג.

מלבד ה-RAID הראו גם ב-anandtech אאל"ט שע"י פירמוט כונני טרה לגדלים קטנים יותר ניתן לקבל ביצועים קרובים ל-SSD במחיר הרבה יותר שפוי. אתה מוזמן לחפש את המאמר\ לשאול בפורום אמצאי איחסון.

לפי מיטב ידיעתי cubase נשענת חזק על המעבד ויודעת לעבוד עם ריבוי ליבות, ולכן הייתי מציע לך לשקול לשדרג את המעבד ל-Q9400 או Q9500, שתומכים בלוח האם שלך.

היות ומחירי הזיכרון DDR2 רק הולכים ועולים (הכפילו את עצמם בשנה האחרונה), למרות העלות הלא נעימה (500 ש"ח) אני מציע שתשקול לקנות עכשיו סט 4GB, כי להוסיף\להחליף מאוחר יותר כשתרגיש את הצורך כנראה שיעלה יותר.

תבדוק מול פורום OC לפני שאתה עושה OC עם הספק הזה וכרטיס המסך הזה. אם אני זוכר נכון ה-1950 שואב המון כוח, ויש סיכוי שתצטרך להחליף ספק (או כרטיס מסך) לפני ה-OC.

בכל מקרה יש קירורים זולים יותר ויעילים לא פחות מהנוקטואה למטרות OC של מישהו שלא מנסה לשבור שיאים. הונדטה 2 של OCZ הוא לדעתי העדיף מביניהם (מאוד יעיל, מאוד שקט ויחסית מאוד זול) אבל ישנן אופציות נוספות.

*חבל שלא תומך בRAID5 או 0+1. בכל מקרה לגבי Raid controller שקלתי את האפשרות כמה פעמים ולא הצלחתי למצוא כרטיס במחיר ששווה את ההוצאה.

אם יש לכם אחד מומלץ ואמין ושווה את המחיר אני מוכן לשמוע. (בכל מקרה כנראה לא יהיה לי בעיה להישאר עם מערך RAID כי אני לא יחליף לוח תקנו אותי אם אני טועה).

*ה F3 בהחלט אחלה כונן שקט קריר עם פלטה אחת וביצועים טובים. לא ידעתי על שיטת פירמוט כונני TERA, לא ממש מצאתי את זה anandtech אם תוכל לקשר אותי זה יהיה נחמד.

*CUBASE ותוכנות דומות בהחלט מרוויחים ממעבד חזק וטוב. הQ9400 עולה 940 ש''ח. מעניין אותי אם זה שווה את זה.

*כרגע יש לי 4 חריצים של 512MB כל אחד על CL5. אם אני קונה KIT 4GB אני יצטרך להוציא שתי סטיקים וככה יהיה לי זיכרון כולל של 5GB (או שעדיף לי להעיף את הישנים ולקנות 6GB. והאם עדיף לי CL4? שמעתי שהשיפור הוא 5 % אז במקרה כזה אולי עדיף לקנות 4GB של CL5 ולהוסיף ל1GB הקיים).

*OC. הX1950 לוקח בערך 75W. (לא קצת אבל משאיר מרווח OC לפי מה שאני מבין.

האם כדאי לי לקנות קירור טוב למעבד ולעשות OC לE6600 שלי? עד לאן זה יקח אותי. מבחינת GHZ אני יודע שבקלות אפשר להגיע עם המעבד הזה מ2.4 ל 3.4 (עד כמה זה יתקרב ל Q9400 למרות שיש לו 4 ליבות). מבחינת כוח אני לא בטוח ש940 ש''ח זה שווה.

אם הוא מחליף מעבד לווא דווקא יש טעם בOC.

ומאחר ויש לי את אותו לוח, יש להדגיש כי רשום שהתמיכה היא לא רשמית בכל מעבד שתדר הFSB שלו הוא 1333MHZ ויוצר בתהליך 45NM (שזה לדוגמא כל מעבדי הQUAD מסדרה Q9XXX וQ8XXX), ככה שהתמיכה כאן היא לא משהו מובן מאליו.

בפרטים של לוח האם באתר אפשר לראות החל מגירסת BIOS F7 שיש תמיכה למעבדי 1333 FSB בלוח הזה אבל מסוג REV3 ולי יש REV1:

1. Update CPU ID

2. FSB 1333 MHz support for rev 3.3 only

ככה שאני לא יודע אם Q9400 או משהו כזה יעבוד אצלי.

*** מה דעתכם בהרחבה יותר לגבי SSD. קראתי הרבה דיעות וכאלה. תמיד מבלבל. זמני גישה של SSD שהם 0.1 קוטלים כל פלטה שזה בערך 14.

עד כמה אני ירוויח מזה לכמות קבצים גדולה כמו שלי ופעולות רבות של איחוי מחיקה העברה ופרוייקטים וכאלה, כי ממש בא לי SSD נגיד של 128 כמו SSDNOW שנראה טיפה (ממש טיפה) שווה את המחיר לעומת כוננים אחרים למרות שהוא לא כונן מהקצה העליון ויש לו WRITE ו READ לא גבוה מאוד.

פורסם

אתה כרגע בפורום כלבויניקים, ולמרות שאני יכול לענות לך על כל אחת מהשאלות התשובות שתקבל ממני כנראה לא יהיו באותה רמה שתקבל מהפורומים הספציפיים.

לכן אני חוזר ומציע שאת השאלות על הכוננים הקשיחים ואיך להוציא מהם את המקסימום (כולל raid controller) תפנה לפורום אמצעי איחסון, ואת השאלות על ה-E6600 ב-OC ו-OC באופן כללי עם המערכת שלך תשאל בפורום OC. לטובתך.

כנ"ל בקשר לזכרונות. עד כמה שידוע לי עדיף לך להעיף את כל ה-4 סטיקים שיש לך אם אתה מוסיף 2 של 2GB, ול-CL אולי יש השפעה שולית על ביצועי הזיכרון, אבל ההשפעה על ביצועי כלל המערכת היא אפסית. לכן אם לא קיים הבדל במחיר בין שתי האופציות - לך על ה-CL הנמוך יותר כמובן. אם קיים הפרש, אני הייתי מוותר.

את ה-Q9400 מצאתי בניסיון ראשון ב-855 ש"ח:

http://www.skypc.co.il/pl_product~IQ9400ay~3~0.htm

ואם תוכנה נעזרת בריבוי ליבות יהיה לו יתרון ברור (כפול) על כפול הליבה שיש לך כרגע... מפתיע, אבל נכון.

אם זה שווה את הכסף? ב-2200+- שייעדת לשידרוג הייתי אומר שהדרך הכי טובה להוציא את הכסף היא 850 למעבד, 150 לקירור (כדי ש-OC עתידי יהיה אופציה), 800 לכוננים הקשיחים, וזה משאיר אותך עם בערך 400 ש"ח ספייר. תוספת קטנה (ה- +- של ה-2200) ויש לך גם 4GB זיכרון, ומחשב משופר מכל הבחינות.

לדעתי ככה תקבל מחשב שתהנה הביצועים שלו הרבה יותר מאשר אם היית מוציא את הכסף על SSD, עם כל המגניבות שבדבר.

זו דעתי האישית כן? תעשה מה שטוב לך.

פורסם
  • מחבר

אתה כרגע בפורום כלבויניקים, ולמרות שאני יכול לענות לך על כל אחת מהשאלות התשובות שתקבל ממני כנראה לא יהיו באותה רמה שתקבל מהפורומים הספציפיים.

לכן אני חוזר ומציע שאת השאלות על הכוננים הקשיחים ואיך להוציא מהם את המקסימום (כולל raid controller) תפנה לפורום אמצעי איחסון, ואת השאלות על ה-E6600 ב-OC ו-OC באופן כללי עם המערכת שלך תשאל בפורום OC. לטובתך.

כנ"ל בקשר לזכרונות. עד כמה שידוע לי עדיף לך להעיף את כל ה-4 סטיקים שיש לך אם אתה מוסיף 2 של 2GB, ול-CL אולי יש השפעה שולית על ביצועי הזיכרון, אבל ההשפעה על ביצועי כלל המערכת היא אפסית. לכן אם לא קיים הבדל במחיר בין שתי האופציות - לך על ה-CL הנמוך יותר כמובן. אם קיים הפרש, אני הייתי מוותר.

את ה-Q9400 מצאתי בניסיון ראשון ב-855 ש"ח:

http://www.skypc.co.il/pl_product~IQ9400ay~3~0.htm

ואם תוכנה נעזרת בריבוי ליבות יהיה לו יתרון ברור (כפול) על כפול הליבה שיש לך כרגע... מפתיע, אבל נכון.

אם זה שווה את הכסף? ב-2200+- שייעדת לשידרוג הייתי אומר שהדרך הכי טובה להוציא את הכסף היא 850 למעבד, 150 לקירור (כדי ש-OC עתידי יהיה אופציה), 800 לכוננים הקשיחים, וזה משאיר אותך עם בערך 400 ש"ח ספייר. תוספת קטנה (ה- +- של ה-2200) ויש לך גם 4GB זיכרון, ומחשב משופר מכל הבחינות.

לדעתי ככה תקבל מחשב שתהנה הביצועים שלו הרבה יותר מאשר אם היית מוציא את הכסף על SSD, עם כל המגניבות שבדבר.

זו דעתי האישית כן? תעשה מה שטוב לך.

ה Q9400 שהבאת במחיר 855 זה בגירסת TRAY כלומר לא RETAIL ולכן מחירו נמוך ב100 ש''ח בערך.

אוקיי תודה אחינו אני יצור פוסט בפורומים המדוברים כדי להוציא את המקסימום וימשיך משם :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים