עבור לתוכן

להוסיף זכרון ישן?

Featured Replies

פורסם

שלום נזכרתי שיש לי עוד 2X1 GB DDR2 667MHZ שבנתיים שוכבים בצד.ומכיוון שאני עומד לקבל וינדוז 7 64 ביט אז השאלה שלי האם יהיה כדאי להוסיף אותם למחשב?יש לי (כתוב במפרט מחשב) איזה 800MHZ 2GB מצועצע כזה עם צלעות קירור או משהו.אז אני מניח שלהוסיף אותם יוריד אותו ל667MHZ,אבל מצד שני אותם בטח נוכל להפיל בDUALL CHANNEL,+יהיה לי 4 גיגה+הם מחולקים על 3 סטיקים אז זה בטח גם תורם למהירות.אז זה ייתן שיפור בביצועים?

פורסם

יש לך סטיק אחד של 2GB כרגע? אם תוסיף עוד שניים (סה"כ 3) אז סביר שלא יהיה לך Dual Channel, אבל זה לא משמעותי.

לדעתי תוסיף.. גם הירידה בתדר לא משמעותית כמו התוספת בנפח (אם כי זה תלוי בשימושים שלך, או אם להיות יותר ספציפי: זה תלוי במנהגי צריכת הזיכרון במחשב שלך).

פורסם
  • מחבר

תודה.לא יהיה דואל צ'נל בין הסטיקים של ה1 ג'יגה 667? ובמה מתבטאת צריכת הזכרון?

פורסם

רוב הסיכויים שלא.

הצריכה? Ctrl+Alt+Shift ותבדוק את הצריכה, פשוט מאוד. אם אתה לא מגיע ל-2GB אז אין טעם בלהוסיף, עדיף למכור.

פורסם
  • מחבר

שלום ניסתי להוסיף את 2 הסטיקים הנוספים(שזה משום מה די סיפור בשבילי :silly: ) אבל המחשב נתן מסך שחור במקום לעלות,אחרי זה כשהוצאתי אותם הוא נתן אזהרה שנסיון האוברקלוק נכשל והוא משחזר את המערכת למצב הרגיל.מה הבעיה? היתי צריך קודם להוריד את המהירות של ה2GB ל667 בביוס אולי?

פורסם

כן היית צריך לקבוע לפני זה תדר 667 כי אחרת השני סטיקים הישנים ב- OC

ואין לך אפשרות לקבוע תדר בנפרד לכל סלוט, קובעים תדר אחד שמשמש את כל הסלוטים.

פורסם
  • מחבר

תודה!

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

אוקיי שיחקתי קצת עם הביוס עד שהגעתי לאופציה הרלוונטית ועכשיו בהפעלת המחשב אני מקבל ברישום הראשוני שמהירות הזכרון היא 667MHZ, אממה כשאני מכניס את 2 הסטיקים האחרים המחשב שוב פעם נהיה שחור משחור.לא מציג כלום על המסך (אני חושב שגם לא משמיע את הצפצופים הראשוניים) וכשאני מוריד אותם הוא חוזר לעבוד ואומר את כל הקטע שנסיון אוברקלוק נכשל. מה יכולה להיות הבעיה שלו? יכול להיות שלא שמתי את הזכרונות טוב או שאז הוא לא היה נותן לי הודעה כזו..ואם לא אז מה הבעיה?

פורסם

תקבע את תדר הזכרונות ידנית - אל תשאיר על אוטומטית

קח בחשבון שהתדר שאתה רואה בביוס אינו התדר האמיתי שמקבלים הזכרונות אלא זה מחלק תדר

תבדוק אם המחשב עולה כאשר מחוברים רק הסטיקים החדשים כדאי לדעת שהם תקינים בכלל

פורסם

^ + וגם תבדוק את המתח והתזמונים.

פורסם
  • מחבר

תודה לכל העונים.היתי חייב לקבוע ידנית כי החדשים נמצאים במחשב 2GB GEIL DBT 800MHZ. אז הורדתי אותם ידנית ל667 והוספתי עוד 2 סטיקים.לגבי תקינות לא רואה סיבה שלא כי הישנים עבדו מצויין במחשב הישן.והחדשים עובדים מצויין במחשב החדש..(חדש יחסית כן..אני יודע.. :'()

-מה הכוונה לבדוק את המתח ובתזמונים אשמח אם תסבירו לי כי 667 ו800 זה משהו שאני מסוגל להבין בדלותי אבל מתח ותזמונים לא אומר לי כלום:איפה מוצאים אותם,כמה הם בד"כ,וכמה אמורים להיות בשביל שיעבוד וכדומה? בתומ"ר

פורסם
  • מחבר

אולי בכל זאת מישהו יודע איך "להעביד" את זה? כאמור שיניתי את התדר דרך הביוס וזה לא עזר.

קראתי באחד התרדים פה משהו על תזמונים-צריך לשנות גם את זה?מאיפה ולמה?

פורסם

בתוכנת CPU-Z בכרטיסיית SPD ישנה טבלה אשר מפרטת את התזמונים שממליץ היצרן בתדרי עבודה שונים.

אם אתה רוצה לדעת מהם התזמונים ותדר העבודה כרגע אז תשתמש בכרטיסית memory

פורסם
  • מחבר

אוקיי..טוב אז כנראה שעצלני יצטרך לבדוק את 2 הזכרונות בסופו של דבר..אלא אם כן...אני אלחים את הזכרונות אחד לשני...או אשתמש בטלפתיית הזכרונות שלי כדי לדעת מה התזמון שלהם בלי להכניס אותם למחשב. ;D

טוב תודה נבדוק את זה.המשך יבוא...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים