עבור לתוכן

סיפור על מעבד שיצא עם היטסינק

Featured Replies

פורסם

קרה לי היום סיפור ממש מפחיד, ולמרות שאני יודע שזה קרה גם לאחרים, זה היה כל-כך הרבה חוסר מזל שזה מדהים (טוב אולי גם טיפה - אני מדגיש טיפה - טיפשות...).

אני מצטער על האורך, אבל לא רציתי לקצר.

אני מדליק את המחשב, פתאום אני שומע מן רעש מפחיד, חשבתי שהוא הא אולי מהדיסק הקשיח או ממאוורר כלשהו.

הסתכלתי קצת ולא ראיתי כלום.

אחר כך הווינדווס עולה, שוב פעם הרעש. הסתכלתי ב-System Properties, וחשכו עיני. המהירות של המעבד : 1.2 ג'יגה (במקום 2.4 !)

ישר הבנתי שזה משהו בסביבה שלו, אני מסתכל פנימה, ולאור המנורות אני רואה פלסטיק (של חבק) מאחורי המאוורר של המעבד (בינו לבין ההיטסינק).

פתחתי את הידיות של הגוף קירור (של אינטל) ופתאום נופל לי פלסטיק ענקי (לא זה שראיתי). הקטן יותר נשאר תקוע.

ראיתי שאני לא יכול להוציא ככה את הפלסטיק, אז התחלתי להוציא את גוף הקירור. פתחתי את הידיות והוצאתי את התופסנים האלה שלו (ללוח) עם מברג (בעדינות כמובן). משכתי את ההיטסינק החוצה.

ואז אני רואה לתדהמתי שעל הלוח אין מעבד !!!!!!! אני מסתכל והמעבד דבוק להיטסינק, ויצא למרות שלא פתחתי את הידית !

נבהלתי, אבל כבר שמעתי סיפורים של אחרים אז ידעתי שזה לא הורס את המעבד כי אין פינים עקומים למזלי.

קראתי לאבא שלי,

אז הוא מתחיל להאשים אותי שאני משחק יותר מדי עם המחשב ( ;D)

ובעצם המעבד דבוק שם לגוף קירור

אז הוא בא עם היד

אני אומר לו להיזהר, שהפינים לא יתעקמו

הוא מושך את המעבד

פח, המעבד נופל על הריצפה !!!!!!!!!

לאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא

אני כבר חושב, 1000 שקל (קניתי את המחשב לפני חודשיים)

אוקי, לא להיכנס לפאניקה

אנחנו מסתכלים, כמה מהפינים עקומים !!!! (טוב זה היה די ברור)

אז אבא שלי הביא סיכת וניסינו לסדר את זה

אוקי, ישרנו את הפינים

אני מנתק את המחשב, משכיב אותו, מחזיק את המעבד

ואז אני רואה שעוד כמה פינים עקומים!!!!

אז אבא שלי אומר לי אתה עיקמת זה לא היה קודם............חחח

הקיצר, סידרנו גם את זה, ואני הייתי בטוח שזהו המעבד הלך לעולמו...

החזרנו הכל פנימה, גם את הגוף קירור

חיברתי, הכל עבד !

כמה דברים רעים בעשר דקות...... :P

ועוד היום כמעט איבדתי שעון של 400 שקל (והיה לי מבחן ענקי באזרחות אבל זה לא קשור)

לחשוב על כל הכסף שהיה הולך לפח אם לא היה לי מזל

בכל מקרה, לאלה ששרדו עד כאן ולאלו שקפצו לכאן, השאלות.

עכשיו הכל עובד בסדר, המעבד מראה מהירות של 2.4 ג'יגה הרגילה.

אתם חושבים שעיקום הפינים יכול להשפיע על המעבד ? האם הוא עלול לההרס בעתיד או בזמן הקרוב בגלל זה ?

חלק מהשחור שהיה על ההיטסינק (השחור הארור שהדביק את המעבד) ירד, או יותר נכון נמצא על הצד של המעבד. האם זה בסדר כשזה ככה ?

אתם מוזמנים להגיב.

תודו שזה מצחיק, למרות שבזמן שזה קרה כמעט התעלפתי :P

יותם

• תגובות 35
  • צפיות 2.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

איך הלך לך במבחן?

פורסם
  • מחבר

;D מעולה

אבל סיימתי אחרון מהכיתה.

למרות שהיינו אמורים לקבל עוד 10 דקות אבל המורה (המחנך שלנו) היה מעוצבן עלינו כי מישהו ירק לו אתמול בכוס ;D

הוא חושב שזה אחד מאיתנו..... :-[

או שבאמת היה צריך לסיים בשעה הזאת (לפני ההפסקה), למרות שאחרים המשיכו גם בהפסקה.

פורסם

אין לי מושג איך אנשים מצליחים להוציא את ההיטסינק עם המעבד זה בילתי אפשרי!!! עד שאני לא רואה את זה בעיניים שלי לא מאמין. :P

מצטער על הגישה, אבל זה שיא הדפיקות מי שמבין בזה יסכים איתי.

פורסם
  • מחבר

תראה ממש לא התאמצתי, המעבד כנראה היה דבוק להיטסינק יותר מדי חזק (או בגלל ואקום ?) והוא פשוט יצא, בלי שפתחתי את הידית שלו...

זה לא שעשיתי משהו מיוחד או לא בסדר :P

ואני מקווה בשבילך שלא תראה את זה בעיניים שלך (למרות שזה היה קטע מצחיק מאד), או לפחות לא במחשב שלך.

פורסם

It happens quite a lot Bug2000, as a result of the vacuum created between the heatsink and the Cjust can hardly be seperated from the CPU.

פורסם

אלף פעם אמרתי שהוואקום שנוצר שם לא מספיק חזק בשביל לתלוש את המעבד. והואקום נוצר שם כשיש משחה טרמית ולפי מה שהבחור סיפר כאן היה לו פד טרמי רגיל ומי שמכיר את הפד הזה הוא לא יכול ליצור שום ואקום כי הוא עשוי ממתכת כזאת דקיקה שמכוסה בצבע שחור כזה.

ועוד משהו.. תנסה להוציא את המעבד כשהסוקט סגור עם היד נראה מה יצא לך...

פורסם
  • מחבר

אין לי מושג מה זה השחור הזה אבל זאת שכבה ממש דקה.

תאמין לי שממש לא השקעתי כוח, והידית הייתה סגורה והוצאתי את ההיטסינק כמו שצריך.

הדבר היחיד שהיה יכול לגרום לזה הוא ואקום, ואין לי מושג איך זה הוציא את המעבד בכזאת קלות.

פורסם

בשביל להכניס את המעבד בחזרה היתה צריך להרים את הידית?

פורסם
  • מחבר

כן, היא נשארה סגורה.

פורסם

It happens and it's a fact, it happened to me twice with Arctic Silver 3, really shouldn't happen with a thermal pad though.

פורסם

אז הכל ברור... הסוקט בלוח שלך לא תקין כדי לך ללכת להחליף את הלוח.

עריכה: ארמגדון גם אתה כנראה צריך להחליף את הלוח.

פורסם

There's no problem with any board or any socket, maybe his board does have a problem since there was no reason for such a strong vacuum in his case, though he won't get his board replaced for something like that.

These situations certainly happen, happened to me on two different boards both of them brand new.

Stop being arrogant and realize these things simply are possible and they do happen, don't underestimate how powerful vacuum can be.

פורסם
  • מחבר

אם זה באמת לא הגיוני שזה קורה עם פד טרמי, אני ממילא צריך ללכת לדובים ואם צריך אני באמת אבקש החלפת לוח.

אני מקווה רק שאם זו באמת הבעייה הם יסכימו להחליף לי...

אבל אם זה קורה לאנשים אחרים יכול להיות שזה קשור למשהו אחר ?

האם זה באמת קורה לעוד אנשים עם פד טרמי ?

עריכה : לא ראיתי את התגובה שלך ארמגדון

ועוד לא עניתם לי לשאלה אם העובדה שהפינים התעקמו וישרתי אותם יכולה לפגוע במעבד, עכשיו או בעתיד.

פורסם

I never heard of it happening with a thermal pad, unless the pad melted and got somehow glued/connected to the CPU but it still shouldn't be strong enough to remove the CPU from the socket.

Vacuum caused by thermal compounds such as Arctic Silver 3 can certianly cause it though.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים