עבור לתוכן

ליברמן - אם תיהיה מלחמה עם סוריה אסד ומשפחתו יסולקו מהשלטון

Featured Replies

פורסם

אנחנו לא מדינה שיכולה לאיים על אף אחד בלי תיאום של ארה"ב מלבד על ארצות מסכנות אז בואו נשים את הדיון בפרופורציה הנכונה.

מה שכן, יפה שסוף סוף מישהו העמיד את אסד במקומו.

לדעתי מלחמה אינה פתרון לשום סכסוך אבל יש הבדל בין מלחמה לבין להסביר בעדינות (מבלי לנקוט צעד ממשי) לצד השני שהוא לא בעל הבית.

אתה טוב בהיסטוריה!

פורסם

הבעיה היחידה עם ההתבטאות הזאת (מעבר לכך שהיא הכי לא פוליטיקלי קורקט שאפשר פחות או יותר) זה שאתה לא יודע מי יבוא במקום אסד, והרבה יותר סביר להניח שזה יהיה גורם הרבה יותר קיצוני ממנו (אסד הוא חילוני, יכול לבוא פנאט דתי בסגנון של איראן ואנחנו נסתבך הרבה יותר), מאשר מישהו יותר מתון.

זה תמיד הטיעון של השמאל נגד מלחמה כזו או אחרת "אוי לא ,אם נחסל אותם יקומו גרועים יותר מהם" .

ואני אומר : אז מה עם יקומו גרועים יותר ,נילחם גם בהם .

אני יודע שזה נשמע רע ,ואני יודע שמלחמה זה דבר נוראי ,אבל ההיסטוריה מראה שמלחמה מוציא את הטוב שבעם שלנו ,ואני חושב שבזמנים אילו ,זה בדיוק מה שאנחנו צריכים .

פורסם

אלכס, קודם תתגייס ותראה מלחמה ואז תחליט אם זה טוב ליהודים.

זה לא טוב לאף אחד, האמן לי.

פורסם

מעבר לזה, זה בכלל לא הפואנטה. אין לי שום בעיה עם מלחמה, כשיש בה צורך. מצד אחד, הסכם שלום עם סוריה לא ריאלי כרגע ובטח לא עם מנהיג יותר קיצוני, ומצד שני - אין שום סיבה בעולם שתפתח מלחמה בין ישראל לסוריה כרגע או בעתיד הנראה לעין (פרט למצב שבו חיזבאללה יחליטו לעשות שמח והסורים יחליטו להצטרף למערכה, אבל זה סיפור שונה והרבה יותר מורכב).

פורסם

איזו מלחמה ואיזה נעליים

מרוב פחד אסד עושה במכנסיים

גם אם כל מדינות ערב נגדנו ילחמו

הוא לא יעיז להצתרף

כי אנחנו נקרא את סוריה כמו כלום

פורסם

אנחנו לא מדינה שיכולה לאיים על אף אחד בלי תיאום של ארה"ב מלבד על ארצות מסכנות אז בואו נשים את הדיון בפרופורציה הנכונה.

מה שכן, יפה שסוף סוף מישהו העמיד את אסד במקומו.

לדעתי מלחמה אינה פתרון לשום סכסוך אבל יש הבדל בין מלחמה לבין להסביר בעדינות (מבלי לנקוט צעד ממשי) לצד השני שהוא לא בעל הבית.

ששת הימים, שלום הגליל, מבצע אופרה, עשרות מבצעי חיסולים בלבנון, לוב, ירדן, מצריים בשנות ה70-80, דין וחשבון, ענבי זעם.. להמשיך?

בכל אלה חטפנו מהאמריקאים על זה שלא יידענו אותם, אחרי תקיפת הכור העיראקי המצב היה כלכך על הפנים שארצות הברית היא זאת שהעלתה למועצת הבטחון את הטלת הסנקציות על ישראל...

תעשה לנו טובה, ישראל הולכת עם האמריקאים, לפני זה(קרי לפני שהם שמו עלינו זין, ואנחנו אמרנו להם לכו תחפשו את החברים שלכם) הלכה עם הצרפתים והבריטים... ואיפה הבריטים והצרפתים היום? במלמחת סיני נתנו לנו מטריה אווירית, אחרי ששת הימים אמברגו כלכלי, האמריקאים לא פעלו בצורה שונה, הם ביטלו עסקאות והטילו סנקציות כלכליות על ישראל בעבר, והם יעשו את זה שוב, בדיוק מהסיבה שכשזה באמת חשוב אנחנו לא שמים לא עליהם ולא על אף אחד אחר זין...

פורסם

כרגיל, תגיד מה שאתה חושב לנכון ותסתור הכל במחי יד.

אנחנו לא עושים שום דבר בלי יידוע של ארה"ב. המטרה של התקשורת ושל יחסי חוץ זה להגיד לעולם את מה שצריך כדי שגם ארה"ב שתמור על יחסים מסויימים עם מי שצריך(לדוגמה: "ביקשנו הבהרות מישראל לגבי תקיפת "X" ובסתר "לא נגיד לכם שאישרנו את זה וידענו שזה עומד לקרות".

לפני כל מבצע (בטח ובטח תקיפת הכורים של עיראק וסוריה) היה יידוע לגבי העניין של וושינגטון.

הלוואי שהמשפטים שלך היו נכונים. אחרי שנמצא נפט ולא יאיימו עלינו בלקיחת כל המיליארדים שאנחנו מקבלים מארה"ב (כמו שקרה עכשיו בנושא כה פעוט של התנחלויות שאפילו שם התקפלנו אחרי "אזכור של הערבויות והתקציב שאנו מקבלים מהם") אנחנו נהיה בוסים של עצמנו.

עד שאין לנו כסף משלנו אנחנו נהיה puppies של כל ממשל ארה"ב לדורותיו.

הכי קל לזרוק משפטים כמו שזרקת ולהתפלצן אבל מה הטעם אם יומיומית יחסי ירושלים-וושינגטון מוכיחים אחרת

פורסם

אז בגלל זה ארצות הברית הקפיא העברת מטוסים לישראל אחרי מבצע אופרה?

פורסם

כי הם התנגדו.

מה שלא קרה לעם הכור השני בסוריה.

אני רק חווה את דעתי על העניין. ישראל לא סתם עושה מה שהיא רוצה וכן מחביאה הרבה מארה"ב אבל במיוחד במצב של היום עם התקציבים של היום (ואנחנו מדברים על היום) החדושת מוכיחות שבשביל נושאי ליבה אנו מתייעצים ומתקפלים בכל פעם לפני ממשלת ארה"ב כשהם ממש מתנגדים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים