עבור לתוכן

מפרט מחשב 6000 גמיש, לעבודה משרדית + HTPC 1080P (סה"כ 5 מסכים) + עריכת סרטים.

Featured Replies

פורסם

זקוק לעזרה בהרכבת מפרט...

1. התקציב גמיש ובסביבות 6000 ש"ח, ניתן לחריגה אם צריך. מה שחשוב הוא מענה לצרכים והתמורה למחיר.

2. המחשב ישמש בעיקר לעבודה בתוכנות משרדיות ואינטרנט, וכן יריץ כמה מכונות VMWare עם סביבות עבודה של מחשבים אחרים שאני נותן להם תמיכה.

שימושים נוספים: HTPC עד 1080P (כרגע יחובר ל-CRT TV. שידרוג ל-FHD TV מתוכנן בתוך שנה), ועריכת סרטים (Sony Vegas) בתדירות של אחד לשבוע או שבועיים. השאיפה היא לחבר למחשב עד 5 מסכים, 1X DELL 2709W קיים כבר. "3X DELL 22 או דומים ו- 1X FHD TV כאמור בתוך השנה הקרובה, בינתיים יחובר ל-CRT TV של טושיבה 34".

המחשב לא אמור לשמש למשחקים.

3. אין צורך בציוד היקפי. את המסכים הנוספים אקנה מאוחר יותר. אולי אחליף עכבר (בסט MS-1000 העכבר לא מספיק מדויק לטעמי).

4. אין צורך כבר (לדעתי) בכונן דיסקטים, אבל צריך צורב DVD. לא חייב DL או Lightscribe.

5. צריך מפרט מלא, אליו יתווספו 4-5 דיסקים Seagate ST3500320AS 500Gb שכבר קיימים. אחד או שניים מהם יכולים להיות חיצוניים, עדיף בממשק ESATA (יש לי מארז אחד לדיסק חיצוני ESATA+USB ומתכנן לקנות עוד אחד). מעוניין להוסיף עוד 2X Samsung F3 1Tb (מאחסן הרבה מכונות VMWare וגיבויים, וכן יהווה מחסן מולטימדיה לבית. כמוכן יתווסף כרטיס TV MCE150.

6. חשיבות לשקט ברמה 9 מ-10 (אם יש לך רכב מצויין אבל הדלת חורקת, הרכב הבא יכול להיות זוועה, אבל הדלת תהיה חרישית). חשבתי על Antec 183/193.

7. לא מתוכנן OC במיידי, אבל בהמשך, ברמה שמוצעת כאן I5-750 OC to 3.2Ghz' no voltage increase, Turbo Boost active

http://www.tomshardware.com/reviews/core-i5-750-efficiency,2500-9.html

8. הרכבה - עדיף בחנות. מ"ה אין צורך.

9. חנות באזור רחובות, אשדוד, ראשון לציון.

10. המארז צריך להיות מרווח מספיק להכיל 6 דיסקים, ללא בעיות חום ורעש, עם אפשרות ל-1/2 חיבורי ESATA.

11. לצורך חיבור של 5 מסכים יש צורך בשני כרטיסי מסך. עד כמה שהבנתי סידרת 5000 של ATI מאפשרת לחבר 3 מסכים במקביל, שזה מספיק לתצורה הנוכחית שלי, מלבד העובדה שלא מצאתי כרטיס שמכיל גם חיבור S-Video. יש אפשרות להרכיב mix של HD5000 ו- HD4000 לצורך העניין?. צריך יציאת SPDIF לאודיו. אם ישנה גם יציאה אופטית - מה טוב.

12. יתכן שידרוג לזיכרון ל-8Gb אם מכונות ה-VMWare יגזלו הרבה. מכיוון שלא יופעלו באופן רציף, נתחיל עם 4Gb.

על סמך מה שכבר קראתי בפורום הרכבתי את המפרט הבא:

מעבד:

[..] INTEL CORE i5 S1156 2.66GHz 750 : "SLBLC" - BOX ₪1015

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-P55A-UD6 ₪1414

זיכרון:

[..] OCZ 4096MB (2048MBX2) DDR3 1600 CL7 - PLATINUM EDITION : OCZ3P16004GK ₪780

כרטיס מסך:

[..] SAPPHIRE HD5670 512MB GDDR5 - RETAIL ₪493

צורב DVD:

[..] LG DVDRW GH-22NS50 X22 - BLACK - SATA ₪122

מארז:

[..] ANTEC P183 w/o PSU ₪735

ספק כוח:

[..] SEASONIC 650W - 80 PLUS GOLD - MODULAR : X-650 ₪876

קרור למעבד:

[..] SCYTHE MUGEN II ₪215

דיסק קשיח:

[..] SAMSUNG F3 1TB 32MB SATA2 7200 RPM : HD103SJ ₪412

דיסק קשיח 2:

SAMSUNG F3 1TB 32MB SATA2 7200 RPM : HD103SJ ₪412

הרכבת מחשב:

[..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות (חינם לחברי הפורומים להזמנות מעל 3000 ש"ח !) ₪0

מחיר סופי: ₪6474

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

אנה חוות דעתכם, וכמוכן אני לא בטוח לגבי מספר רכיבים במפרט:

1. האם כדאי לשדרג לכ"מ 5770?

2. האם קירור המעבד מספיק ושקט? האם מומלץ?

3. האם להוסיף 2 מאווררים 120mm לפני כל מפרץ דיסקים (יורכבו 6 במארז)?

4. האם יש צורך בלוח האם הזה או שאפשר להסתפק ב-UD4? מה ההבדלים (חוץ מהמחיר כמובן)?

5. בהתחשב ב-OC המתוכנן, האם להסתפק בזיכרון במהירות נמוכה יותר, או שההשקעה כדאית, והאם יש צורך בזיכרון עם עטיפת קירור?

6. איזה ספק יהיה חזק מספיק להניע 2 כרטיסי מסך כנ"ל ו-6 דיסקים? ואיזה מומלץ למארז הנ"ל בהתחשב בכך שהחווט יעבור מאחורה, והמארז מחולק לשני תאים?

הרבה שאלות ותהיות. אשמח לעזרה וכיוון.

תודה.

פורסם

איזה מן כניסה יש לטלויזיה CRT שלך?

פורסם

קבל אפשרות לא רעה :

מעבד:

Intel Core i5 750 2.66Ghz 8MB Cache Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪968

קירור למעבד:

Scythe JAPAN Reeven 120 775/1156/1366

כמות: 1 - מחיר: ₪177

לוח אם:

Gigabyte GA-P55-UD4

כמות: 1 - מחיר: ₪914

מארז:

ANTEC P182 3x120MM Black

כמות: 1 - מחיר: ₪785

קירור למארז:

Scythe 120mm S-Flex (SONY) 800RPM 33.5CFM / 8.7dBA - במלאי

כמות: 2 - מחיר: ₪60

ספק כוח:

Seasonic 750Watt, Active PFC, 80PLUS Silver, 120mm Fan, 24 pin, 4x PCI-E, 9x SATA

כמות: 1 - מחיר: ₪611

זיכרון:

A-Data 4Gb KIT (2G X2) 2000X X Series CL-9-9-9-24

כמות: 1 - מחיר: ₪580

קשיח למחשב שולחני:

Samsung 1TB Sata II 32MB SpinPoint F3

כמות: 2 - מחיר: ₪415

כרטיס מסך:

Powercolor Radeon 5770 1GB GDDR5 HDMI Retail

כמות: 2 - מחיר: ₪827

כונן אופטי:

LG GH24NS50 DVD-RW x24 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪125

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה

כמות: 1 - מחיר: ₪74

סה"כ: ₪6838

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 2 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו : ₪6702

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il

http://tms.co.il/preview/spec/xrbu4fsh

קירור מצויין ושקט של אותה חברה, לדעתי עדיף על המוגן במארז המדובר,

מארז 182 כי באתר אין שם את ה 183, מניח שהמחיר זהה תבדוק טלפונית אם תתחליט שמתאים לך

זיכרון מצויין מהירות 2000

2 קשיחים של F3 כמו שרצית

2 כרטיסי מסך 5770 כמו שרצית - בגדדול מספייק עם 5750

פורסם
  • מחבר

לטלויזיה יש כניסות קומפוננט (RCA צהוב לווידאו, ושני RCA אדום ולבן לאודיו), קומפוזיט (3 RCA לוידאו RGB, ושניים לאודיו) ו-S-Video (מחבר הדומה ל-PS2 של מקלדת ושני RCA לאודיו).

שכחתי גם להוסיף שעל מנת לחבר למחשב את מסרטת הוידאו מסןג Sony RC1 DV אני צריך כניסת ב-MOBO דרך Firewire, ומנסיון העבר אני מעדיף את זו המבוססת על השבב של Texas Instruments, על זו של VIA. לפי מה שראיתי, לוחות האם של ASUS מכילים כניסת FW מבוססי VIA, ןאלה של Gigabyte מבוססים על TI.

ועוד דבר - חבר קיבל הצעה דומה למפרט המבוסס על I7-965 בערך ב-8K, ועם 8Gb זיכרון. אם נתעלם לרגע מהצרכים שלי, האם ההפרש במחיר שווה את הפרש הביצועים? מה יהיה הפרש הביצועים (בכללי - באחוזים)?

פורסם

I7-965 עולה לבד כמו התקציב שאמרת :), אתה סגור על זה ?

פורסם
  • מחבר

ronib - תודה על המפרט שהצעת. הוא נראה טוב ממה שאני הצלחתי להרכיב, ואפילו יותר זול ומכיל יותר...

כמה שאלות:

1. MOBO של GA עם סיומת P55A מכיל גם USB3 ו- SATA3, אך הבנתי שאם משתמשים בשני כרטיסי מסך היציאות האלה מתפקדות כיציאות רגילות ולמעשה מתבטל היתרון שבפיצ'ר הנוסף. אני מניח שבגלל זה בחרת ב-P55 ולא P55A במפרט שהצעת. האם זהו ההבדל היחיד בין שתי הגרסאות?

2. בדגם UD4P ישנה יציאה נוספת לרשת, ואפשר לעשות Teaming בניהן (לפי הכתוב ב-spec). מה התועלת ואיך משתמשים בזה? האם שווה?

3. קירור למארז - האם כוונתך להוספה של עוד שני מאווררים, או החלפת הקיימים (קראתי איפושהוא על המלצה להחליף את המאווררים שבאים עם ה-P18X עם מאווררים שקטים וטובים יותר)?

4. לפי מחיר המארז אני מניח שזה P183 ולא P182. את P182 מצאתי ב-KSP ו-IQPC בסביבות 650 ש"ח. ד"א מה ההבדל בין שני המארזים? האם כדאי לעלות ל-P193 שהוא Tower מלא בגלל כמות הדיסקים ושני כרטיסי מסך?

5. לגבי HD5770, האמת היא שחשבתי ש- HD5670X2 יספיקו לצרכי המיחשוב שלי (ללא משחקים) מה גם שהם עולים חצי. ההתלבטות שלי היא שה-5770 כפולים בביצועים (או לפחות בנתונים הטכניים) ומומלצים בפורום לעומת ה-5670. לפי מה שהבנתי, אפילו ה-4770 עדיף, אך יש לו תמיכה בשני מסכים בלבד, לעומת השלושה שנתמכים בסידרת ה-5000. במקרה שלי (5 מסכים) סידרה 5000 נותנת פיתרון טוב יותר. האם כדאי להשקיע את התוספת ל-5770? כמוכן האם הקירור של הכרטיס שקט?

6. במה קירור המעבד שהצעת טוב מה-MUGEN והאם הוא שקט (נהיה לי חשוב השקט אחרי הטרקטור שיש לי עכשיו... :s05:).

[br]פורסם בתאריך: 4.02.2010 בשעה 18:02:46

I7-965 - וואי. אתה צודק. אני ממש לא סגור על זה. משהוא פישי בהצעה שהוא קיבל מ-Z מחשבים...

טוב - בוא נתעלם מההחלקה הזו (הייתי צריך לבדוק לפני שאני פותח את הפה... מתנצל).

פורסם

1 - צודק

2 - יש לך צורך בזה ? יחס בן 2 כרטיסי רשת שאפשר לשלב או להפריד אותם לגמרי משמע 2 כרטיסי רשת עצמאיים לחלוטין, אני לא רואה בזה שימוש אצלך.

3 - הכוונה להוסיף 2 מאווררים, אחד לכלוב קשיחים למעלה ואחד להחליף את המאוורר על הכלוב למטה, לגבי האחרים אפשר להשאיר אותם, ששמים אותם על LOW הם שקטים, אם תרצה אז תחליף גם אותם (מדובר על מאווררי ANTEC TRI-COOL שמגיעים עם בקר ל3 מהירויות LOW MEDIUM HIGH מובנה)

4 - יתכן, כמו שרשמתי קודם, אם תחליט שמתאים לך תדבר איתם ישירות.

5 - 5670 יכול להספיק גם, אין אותו שם באתר אז תבדוק איתם במידה ותחליט וישנו לך את זה, אני לא חושב ש 5770 יתן לך יתרון ששווה את הקפיצת מחיר אם משחקים וישומי גרפיקה אינם חלק מהשימוש

6 - טעות שלי לגבי הקירור, המוגן בנוי באותה צורה כמו ב REEVEN 120, לא ראיתי השוואה ביניהם אבל למוגן 2 יש מוניטין טוב יותר אז החלטה שלך,

הREEVEN זה בעצם שיפור של ה NINJA 2, כל ה3 דגמים הם מאותה יצרן ומתחרים בינם לבין עצמם על אותם לקוחות באותה נישה :)

פורסם
  • מחבר

מכיוון שכתפקידו גם כ-HTPC המחשב יחובר בטווח השנה הקרובה ל-CRT-TV (שתוחלף בבוא הזמן והמזומנים ל-FHD) ומכיוון שלסידרת HD5000 אין יציאת S-Video, קיבלתי תשובה מ-Lanzar בפורום כרטיסי מסך שאפשר לשלב כרטיס מסוג אחר (למשל NVidia) באותו מארז בשכנות ל-HD5000, כדי שיטפל זמנית עד החלפת ה-TV בחיבור ל-TV הישנה. למדתי ממנו ששני הכרטיסים חיים יחד מצויין, ואני מבין מזה שאין צורך ב-Crossfire או SLI שמשמשים לשיתוף משאבי שני כרטיסים כדי לקבל שיפור בביצועים. מכיוון שאני לא זקוק לביצועים משופרים אלא לחיבור יותר מסכים (לצורך עבודה), זה נראה כפיתרון זמני טוב, וכשאחליף את ה-TV אחליף גם את כרטיס המסך הישן יותר ב-5770/5760 נוסף.

אם הבנתי נכון, וזה אפשרי, איזה כרטיס Low Cost נוסף כדאי לי לק(ר)חת לתקופת הביניים? הכרטיס צריך להיות עם יציאת S-Video ויכולת להקרין 1080P ללא קירטועים (למרות שהרזולוציה תהיה כמובן נמוכה יותר על ה-CRT-TV)? עדיף של ATI אך לא הכרחי.

מהמחשב הישן יש לי כרטיס ישן של ATI X600X, שהיום משמש למטרה הזו. הוא יספיק?

על-פי חוסר תגובות נוספות מחברי הפורום אני מניח שהתצורה שהיצעת מקובלת על חברים אחרים בפורום. מאוד משמח אותי.

ברשותך, ומכיוון שראיתי ש-tmpuser הוא בעל דעה רצינית בנושא תצורות שקטות, הייתי רוצה לשמוע את חוות דעתו בקשר למפרט שהיצעת, בקשר לכל הרכיבים.

במיוחד האם הקירור של כרטיסי המסך שקט? ניתקלתי בכרטיסי מסך של ATI שכשמדליקים את המחשב הם רועשים נורא למשך דקה או שתיים. כמוכן האם הקירור של 5770 רועש יותר מזה של ה-5670 (שהבנתי שהוא חרישי...).

ד"א - החנות שבה הרכבת את המפרט היא בנתניה, קצת רחוקה ממני (סביבות רחובות). יש להם סניף באזור? אולי חנות אחרת קרובה יותר שאתה מכיר?

אין לזה משמעות בקניה, אפילו אם אאסוף את המחשב בעצמי. אך אם אזדקק לשירות - זה יטריד לנסוע לנתניה כל פעם (טפו טפו - שלא נצטרך...).

פורסם
  • מחבר

מתנצל. הקפצה קטנה...

פורסם

מכיוון שלא ממש נדרש פה מפרט חזק במיוחד אבל יש צורך בריבוי משימות ושקט מירבי, בחרתי במפרט AMD 4-ליבתי משתלם מאוד:

מעבד:

[..] AMD ATHLON II X4 630 AM3 (2.8GHz) - BOX ₪608

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-MA785GT-UD3H ₪547

זיכרון:

[..] G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR3 1333 CL9 - F3-10600CL9D-4GBNT ₪506

כרטיס מסך:

[..] HD 5450 1GB GDDR3 DX11 DVI HDMI - From KSP ₪320

צורב DVD:

[..] PIONEER DVDRW DVR-216DBK X20 - SATA - BLACK ₪139

מארז:

[..] ANTEC P182-B w/o PSU ₪664

ספק כוח:

[..] SEASONIC S12II 330W BRONZE - RETAIL ₪220

קרור למעבד:

קרור למארז:

[..] NOCTUA NF-S12B-FLX 120mm ₪85

כמות:3

דיסק קשיח:

כמות:2

הרכבת מחשב:

[..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות (חינם לחברי הפורומים להזמנות מעל 3000 ש"ח !) ₪0

מחיר סופי: ₪4298

* מעבד משתלם מאוד עם 4 ליבות פיזיות שעדיף בריבוי משימות על I3 עם 4 ת'רדים ושתי ליבות פיזיות. אין ממש הצדקה ל-I5 פה.

אפשר כמובן לקחת I5-661 עם לוח H57 פה אבל תוספת הביצועים ביחס למחיר לשימושים שלך לא מוצדקת לדעתי.

anandtech2520bench252028beta293a.png

I5-750 אמנם עדיף (בגלל 4 הליבות הפיזיות) אבל ללא ליבה גרפית מה שיאלץ אותך לקחת עוד כרטיס מסך בכל מקרה.

anandtech2520bench252028beta293a.png

* לוח DDR3/AM3 עם ליבה גרפית מצויינת ל-HD וריבוי סלוטים של PCI-E במידת הצורך. מאפשר חיבור 2 מסכים במקביל.

* כרטיס מעולה ל-HD מסדרת ATI החדשה עם צריכת הספק/חום מיניאטורית (20W מקסימום), תמיכה ב-3 מסכים במקביל + קירור פאסיבי.

* מארז החרישי ביותר שיש במחיר מצויין - ה-P183 משפר בעיקר זרימת אוויר שפחות קריטית לך.

* קירור חרישי, חזק ומשתלם מאוד.

* 3 מאווררים סופר-איכותיים וחרישיים שמאפשרים לך לבחור בין 600/900/1200RPM + חיבורי סיליקון מיוחדים.

ממליץ להחליף את ה-3COOL של המארז ולאטום לגמרי את הפתח העליון עם פד אקוסטי:

- מאוורר אחד מאחור.

- מאוורר אחד מלפנים למעלה.

- מאוורר אחד מלפנים למטה/תא תחתון.

* ספק חרישי ואיכותי במחיר מעולה וחזק הרבה מעל ומעבר.

* בינתיים עם 4G - תרחיב אם יהיה צורך.

* תוסיף עוד GT220 בינתיים בשביל ה-S-VIDEO או שתמצא ממיר מתאים (ראיתי ב-dealextream אני חושב).

במפרט הנ"ל תוכל לחבר 2 מסכים ללוח האם + 3 ל-HD5450 במינימום הספק/חום/רעש.

מכיוון שזוהי קונפיגורציה לא סטנדרטית - אנא בדוק את העניין בפורום "כרטיסי מסך" וחזור עם תשובה.

מקסימום תמיד תוכל להוסיף עוד HD5450 פאסיבי שני למפרט בעלות קטנה ותוספת חום/הספק מזערית.

פורסם
  • מחבר

גם אני חושב שיהיה לי צורך במעבד בעל 4 ליבות, במיוחד אם תרוץ מכונה או שתיים של VMWare ברקע. בנוסף אני חושב שלתוספת של 50% בכוח עיבוד כפי שמראים הגרפים שצרפת בין I5 ל- AMD 630 יהיה אצלי שימוש, גם אם לא בעבודה המישרדית הרגילה אלא בזמני Peak, ולמרות שהמפרט שהצעת אכן מפתה מבחינת המחיר, אני מוכן להוסיף עבור תוספת הביצועים.

לגבי כרטיס המסך - אתה בהחלט צודק ואין צורך להוציא הרבה יותר על 5770 כשאין הרבה סיכוי שאשתמש בכח שהוא נותן, מה גם שכניראה אזדקק לשניים.

מה לגבי HD5670 שלא הרבה יותר יקר (כ-120 ש"ח)?

האם תוכל להציע מפרט דומה המבוסס על I5 וכ"מ של ATI (עם יתרון ה-Eyefinity)?

האם ספק הכח (330W) יחזיק תצורה עם 2 כ"מ ו-6 דיסקים (2 בקניה ועוד 4 שכבר ישנם)?

מהירות המאווררים ניתנת לשליטה בתוכנה? האם המחשב יאיץ או יאיט את מהירותם אוטומטית? מה היתרון שלהם על פני ה-3COOL שמגיעים עם המארז?

האם כדאי להוסיף עוד מאוורר קידמי לפני מפרץ הדיסקים העליון (שיכיל 3-4 דיסקים)?

אני מתכוון לשים את הדיסק הפעיל ביותר (של מ"ה) במפרץ עם דיסקים שהם מחסן DATA, שיהיו הרבה מהזמן IDLE, אבל לא רוצה לקחת צ'אנס, ביחוד לאחר קריסת דיסק של 500Gb של Seagate שקרתה לי בשבוע שעבר...

תודה.

פורסם

גם אני חושב שיהיה לי צורך במעבד בעל 4 ליבות, במיוחד אם תרוץ מכונה או שתיים של VMWare ברקע. בנוסף אני חושב שלתוספת של 50% בכוח עיבוד כפי שמראים הגרפים שצרפת בין I5 ל- AMD 630 יהיה אצלי שימוש, גם אם לא בעבודה המישרדית הרגילה אלא בזמני Peak, ולמרות שהמפרט שהצעת אכן מפתה מבחינת המחיר, אני מוכן להוסיף עבור תוספת הביצועים.

המחיר הוא ההכרח לעבוד עם שני כרטיסי מסך נפרדים שבהכרח פולטים יותר חום למערכת, במיוחד עם קירור פאסיבי. לא נוראי עם ה-HD5450 הסופר-חסכוני.

לגבי כרטיס המסך - אתה בהחלט צודק ואין צורך להוציא הרבה יותר על 5770 כשאין הרבה סיכוי שאשתמש בכח שהוא נותן, מה גם שכניראה אזדקק לשניים.

מה לגבי HD5670 שלא הרבה יותר יקר (כ-120 ש"ח)?

מכיוון שחשוב לך שקט וככל הנראה תזדקק לשני כרטיסים - עדיף לקחת 2XHD5450 שקרירים וחסכוניים בהרבה עם קירור פאסיבי. המפתח במפרט שקט הוא קודם כל לקחת רכיבים קרירים וחסכוניים ככל האפשר בהתאם לדרישות - לפני שמנסים להשקיט אותם (זה רלוונטי גם לבחירת המעבד דרך אגב)

האם תוכל להציע מפרט דומה המבוסס על I5 וכ"מ של ATI (עם יתרון ה-Eyefinity)?

קח מפרט זהה עם I5-750 ולוח P55/H55/H57 לפי ההעדפה שלך לסוג החיבורים עם HD5450-DDR3 + GT210 בינתיים וכשתקנה את המסכים הנוספים תחליף את ה-GT210 ב-HD5450 שני... אפילו תוכל לעשות CF ביניהם ולקבל ביצועי גיימינג כלשהם.

האם ספק הכח (330W) יחזיק תצורה עם 2 כ"מ ו-6 דיסקים (2 בקניה ועוד 4 שכבר ישנם)?

בלי בעיה בכלל, במיוחד כשמדובר במפרט חסכוני וספק ברמה הזו. אם מתוכנן שדרוג לכרטיסים רציניים יותר ו/או OC - תעלה לגרסת ה-430W שלו.

מהירות המאווררים ניתנת לשליטה בתוכנה?

כן - ראה בסטיקי של "קירור" לגבי SPEEDFAN

האם המחשב יאיץ או יאיט את מהירותם אוטומטית?

תלוי בלוח ובהגדרות בביוס. המאווררים באים עם מנחתי מתח קבועים (ראה בלינק) ל-5V או 7V. אם תשתמש בהם זה יגביל את המהירות המירבית שלהם ל-600 או 900 RPM בהתאם.

מה היתרון שלהם על פני ה-3COOL שמגיעים עם המארז?

שקטים יותר עבור אותו CFM ואיכותיים יותר מה שמבטיח שקט לאורך זמן ולא רק בחודשים הראשונים (מניסיון עם 5 מארזי P180).

האם כדאי להוסיף עוד מאוורר קידמי לפני מפרץ הדיסקים העליון (שיכיל 3-4 דיסקים)?

בהחלט - ציינתי זאת בפירוש.

פורסם
  • מחבר

תודה.

לפי מה שקיבלתי ממך, מ-ronib ומ-Lanzar (פורום כרטיסי מסך) הרכבתי את המפרט הבא שאני מקווה שהוא סופי.

מעבד:

[..] INTEL CORE i5 S1156 2.66GHz 750 : "SLBLC" - BOX ₪1015

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-P55A-UD4 ₪1027

זיכרון:

[..] G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR3 1333 CL9 - F3-10600CL9D-4GBNT ₪506

כרטיס מסך:

[..] SAPPHIRE HD5450 1GB (UP TO 2.8GB) DDR2 HDMI - RETAIL ₪392

צורב DVD:

[..] PIONEER DVDRW DVR-216DBK X20 - SATA - BLACK ₪139

מארז:

[..] ANTEC P182-B w/o PSU ₪664

ספק כוח:

[..] SEASONIC S12II 500W BRONZE - RETAIL ₪392

קרור למעבד:

קרור למארז:

[..] NOCTUA NF-S12B-FLX 120mm ₪85

כמות:3

דיסק קשיח:

דיסק קשיח 2:

SAMSUNG F3 1TB 32MB SATA2 7200 RPM : HD103SJ ₪412

הרכבת מחשב:

מחיר סופי: ₪5429

עליו אוסיף עוד כרטיס gts210 כלשהוא (בסביבות 220 ש"ח) או שאשתמש ב-ATI X600X שיש לי מהמחשב הישן, וכשאקנה עוד מסכים, אוסיף עוד HD5450.

ניראה בסדר?

ושאלה אחרונה: לא מתוכנן OC במיידי, אבל בהמשךאולי ארצה לעשות OC ברמה שמוצעת כאן I5-750 OC to 3.2Ghz' no voltage increase, Turbo Boost active

http://www.tomshardware.com/reviews/core-i5-750-efficiency,2500-9.html

לפי מה שהבנתי מהמאמר - ללא העלאת מתחים, וכמעט ללא סיכון ליציבות, אפשר לסחוט ביצועים רבים מהמעבד.

השאלה היא: האם לאור ה-OC הנ"ל כדאי לקחת זיכרון במהירות גבוהה יותר (1600Mz) או CL נמוך יותר (CL7)? או שחבל על הכסף?

פורסם

1. לוח יקר בטירוף - לשם מה?

2. לקחת HD5450 שלמיטב ידיעתי אינו תומך ב-Eyefinity. אתה זקוק לגרסת ה-DDR3 שבמפרט שלי - 320 ש"ח ב-KSP למשל.

3. הספק מצויין אבל מיותר לחלוטין. גרסת ה-430W תספק אותך הרבה הרבה מעל הנדרש (גם ה-330W דרך אגב, כפי שציינתי קודם).

4. מיותר לחלוטין להוסיף כסף על הזכרונות - התועלת ב-OC שאינו אקסטרים היא זניחה כמעט לגמרי - ודאי לשימושים שלך.

הערה אחרונה - לשימושים שציינת המעבד הוא אוברקיל הרבה מעל הנדרש. OC ממש ממש מיותר והולך חזק נגד הצורך שלך בשקט. זה לא הולך ביחד - ודאי לא עם מעבד כזה.

פורסם
  • מחבר

1. זה הלוח הראשון בסידרת ה-P55 של Gigabyte שמכיל גם Firewire, ומבוסס על שבב של Texas Instruments. כרטיסי ההרחבה שנמכרים בארץ מבוססים על השבב של Via, ואיתם היו לי צרות צרורות בעבר עם מסרטת הווידאו שלי.

2. איך יכול להיות HD4540? כתוב במפורש 5450... טעו ב-IQPC? איך אפשר לדעת? אין להם עדיין את ה-5450? האמת שב-KSP זה גם זול יותר...

3. ספק - טעות שלי בבחירה. אלך כמובן עם מה שהצעת וגם אחסוך קצת.

4. גם בזיכרונות אלך עם ההמלצה שלך.

יכול להיות שהרצון שלי ל-OC נובע מהאיטיות שבה עובד המחשב הנוכחי שלי. אולי אתה צודק - עדיף שהחדש יהיה יציב לאורך זמן, ושקט. סביר מאוד שהוא יהיה מהיר מספיק כדי שאשכח מכול העניין של ההמהרה. אתה יודע איך זה: אם יש לך היום מרצדס חיה, אבל הדלת חורקת, הרכב הבא שתיקנה יכול להיות פיאט ענטיקה ומקרטעת, אבל הדלת תהיה חרישית... ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים