עבור לתוכן

עודכן - המלצה ללוח עבור HTPC עד 400 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מעוניין לרכוש לוח אם עבור HTPC

אני רוכש מארז עבור לוח בגודל רגיל, ATX.

למרות שכרגע אין בשוק מבחר גדול של מוצרים תומכים ב- USB 3.0 הראיה שלי היא לטווח רחוק כך שאני אוכל להעביר קבצים גדולים במהירות באמצעות USB או דיסק נייד.

שאלה כללית להבנה,

האם לוחות שאין בהם חיבורי USB 3.0 יוכלו בעתיד לרכוש כרטיס הרחבה עם מספר חיבור USB 3.0 ולהנות מהטכנולוגיה והמהירות או שיש תנאי מסויים שהלוח צריך לעמוד בו כדי לספק את הביצועים של USB 3.0 ?

שאלה שניה

הלוח הזול ביותר שמצאתי הוא של GIGABITE GA-P55A-UD3

http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=3242

המחשב שאני בונה כאגע מבוסס על אינטל, האם תמליצו לעבור ל- AMD ?

האם זה ישפיע על הקרור שאני זקוק לטובת המעבד ?

אשמח להמלצותכם לבחירה נכונה וללוח מתאים.

תודה

פורסם

אם אתה כבר קונה HTPC מבוסס על פלטפורמת אינטל אז לך על לוח אם עם צ'פסט H55 ולא P55 ומעבד Core i3.

לוחות אם כאלו עם USB 3 כנראה עדיין רק בדרך לארץ, אבל השאלה היא למה לך למהר כבר עכשיו עם הטכנולוגיה הזאת ועד כמה הרוחב פס הזה יהיה לך קריטי למשל במקביל לזה שכבר היום יש לוחות עם eSATA?

פורסם

האם לוחות שאין בהם חיבורי USB 3.0 יוכלו בעתיד לרכוש כרטיס הרחבה עם מספר חיבור USB 3.0 ולהנות מהטכנולוגיה והמהירות

כן.

מהצד של אינטל יש את מה שציין multicore.. ואם מתייחסים ל-USB 3.0 אז יש את ה-H55M-USB3, הוא זול מה-P55A-UD3 אך לא מציע כמוהו SATA 6.0Gbps (לדעתי זה ממש לא מעניין, לפחות לא כמו USB 3.0).

ומהצד של AMD יש את ה-770TA-UD3 שהוא לוח AM3 עם USB 3.0 ו-SATA 6.0Gbps. עצם העובדה שהוא AM3 תאפשר שדרוג למעבדים של 2011.. הזמבזי 4-8 ליבות. תמיד טוב שיש אפשרויות שדרוג.

הלוח של AMD זול יותר בכ-150-200 שקלים. תלוי אמנם בשימושים אבל בגדול בצד של AMD ניתן למצוא מעבדים יותר מעניינים לתקציב הנמוך.

פורסם

וחוץ מזה,

כמו ששאלת בהודעה שלך, תוכל לקנות בעתיד כרטיס הרחבה עם יציאות USB 3.0

ולחבר אותו ללוח על מנת לקבל את היכולת הזאת.

אני לא יודע אם כרטיסים כאלה יהיו בעלי חיבור PCI או PCIX,

אבל אני משער שכל לוח שתקנה כיום יהיה בעל שני החיבורים.

שים לב רק שאם אתה קונה מארז ל-HTPC (בדר"כ מארזים שוכבים למיניהם)

אז הרבה פעמים יש הגבלה לגבי גובה כרטיסי ההרחבה שניתן לשים

פורסם
  • מחבר

תודה לכל מי שהשיב :xyxthumbs:

כן.

מהצד של אינטל יש את מה שציין multicore.. ואם מתייחסים ל-USB 3.0 אז יש את ה-H55M-USB3, הוא זול מה-P55A-UD3 אך לא מציע כמוהו SATA 6.0Gbps (לדעתי זה ממש לא מעניין, לפחות לא כמו USB 3.0).

ומהצד של AMD יש את ה-770TA-UD3 שהוא לוח AM3 עם USB 3.0 ו-SATA 6.0Gbps. עצם העובדה שהוא AM3 תאפשר שדרוג למעבדים של 2011.. הזמבזי 4-8 ליבות. תמיד טוב שיש אפשרויות שדרוג.

הלוח של AMD זול יותר בכ-150-200 שקלים. תלוי אמנם בשימושים אבל בגדול בצד של AMD ניתן למצוא מעבדים יותר מעניינים לתקציב הנמוך.

ראיתי מספר המלצות שלך ללוח 770TA-UD3, אני בהחלט מתקוון לבדוק את האופציה.

איזה מעבד מקביל בביצועיו למעבד הבסיסי ביותר שיש לאינטל להציע במסגרת Core i3 ? מעניין האם הפער במחיר לטובת AMD נשמר בארץ...

האם אין לי כל סיבה לחשוש מחימום יתר של המעבד מבית AMD ? (זכור לי שלפני הרבה הרבה זמן היה איזה אישיו בנוגע לחימום יתר של מעבדי AMD - עבר מהעולם ?)

שאלה נוספת,

לוחות עם חיבור HDMI על הלוח הראשי תומכים בעברת אודיו ווידאו מלאה בכל הפורמטים לרסיבר ?

השימוש העיקרי של המחשב הוא סרטים והמון מוזיקה.

הבנתי שיש פרמטרים של מקודדים, האצת חומרה וכו'(LPCM 7.1,DTS-HD,True-HD,פענוח חומרה/האצת חומרה)

תודה רבה

פורסם

הבסיסי הוא ה-i3-530. קשה להזכיר מעבד אשר מקביל לו, אבל על פי רוב המקביל לו הוא ה-X4 620, אך מן הסתם שיש לו 4 ליבות (לעומת 2 ב-i3-530) ולכן הוא בד"כ יהיה עדיף בישומים אשר ינצלו כמו שצריך את הליבות הנוספות. ה-X4 620 מעט זול יותר, כ-50-100 שקלים.

רק שים לב שה-770TA-UD3 אינו מכיל כרטיס מסך מובנה, לכן תצטרך לקנות לוח מבוסס 785G (שאינם באים עם USB/SATA בתקנים האחרונים/החדשים). אני לא חושב שאלו מאפיינים שנורא להפסיד, לדעתי ממש לא ביג דיל. מה שכן, אם יש לך כרטיס מסך יעודי ואתה יכול לקחת את ה-770TA-UD3 אז דע שהוא עולה ממש זול, כ-450-550 שקלים שהם 100-200 שקלים מתחת ללוח מקביל (עם USB/SATA עדכניים) עם ערכת P55/H55/H57.

אין סיבה לחשוש מחימום יתר בשום מעבד כל עוד שיש קירור מספק, ובמידה ויש אוברקלוק אז קירור טוב בהתאם.

ושוב, לא לשכוח את ההבדלים מבחינת אורך חיי התושבות. בעבור תושבת LGA1156 שלה מתאימים מעבדי לינפילד וקלארקדייל לא ידועים מעבדים עתידיים שאמורים לצאת, לעומת זאת ידוע על מעבדי הזמבזי לתושבת AM3 של AMD ב-2011. אני בד"כ לא שואל את עצמי "האם אני מתכנן לשדרג" כי לא רק שבלתי אפשרי לומר (אלא אם כן נשאלים על מספר חודשים קדימה, שזה לא המצב) אלא שגם אם לא מתוכנן שדרוג (כי המעבד שנקנה הוא אוברקיל לצרכים למשל) אז זה עדיין דבר טוב שיש (בכל דרך שבה מסתכלים על זה).

פורסם
  • מחבר

האם מעבד AMD X250 3.0 יספק את הצרכים שלי ?

הוא זול משמעותית, אין לי צורך ב-4 ליבות למדיה סנטר.

האם יש מעבד אחר אשר מומלץ התקציב של עד 400-450 ש"ח.

תודה

שלומי

פורסם

בטח שיספיק לך. (ה-Athlon II X2 250 ואף ה-245/240)

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

היי,

לאחר מספר בדיקות החלטתי לרדת מהלוח "GA-770TA-UD3" מטעמי עלות של הלוח ושל הזיכרון,

אשמח להמלצה ללוח טוב עבור HTPC, אין לי הגבלה לגודל - גם ATX הולך, אשר מבוסס על DDR2 ומעבד AMD

אני לא חייב כרטיס מסך מובנה מכיוון שאני מתכנן לרכוש כרטיס יעודי - HD5450 לטובת חיבור לרסביר לקולנוע ביתי.

העדפה ללוח בעלות של עד 400+/-

תודה רבה.

פורסם
  • מחבר

חברים, אני ממש זקוק לעזרתכם, אני לא מכיר את ערכות השבבים של AMD ולא יודע מה לבחור,

נא המלצתכם לפי מה שרשמתי בפוסט אחד לפני.

בינתיים חיפשתי ומצאתי את הלוח הבא:

GA-MA770-UD3 rev. 2.1

הבעיה שהוא בגבול העליון של התקציב ומאוד קרוב ללוח GA-770TA-UD3.

מה דעתכם ? האם יש סיבה להשקיע בפער (פחות מ- 100 שקל)

האם תוכלו להמליץ על לוח אחר מבוסס AMD ותמיכה בזיכרון DDR2 אין צורך בכרטיס מסך מובנה.

אני מעוניין לקבל החלטה היום.

תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים