עבור לתוכן

לא מצליח לצלם תמונות יפות של נוף מרחוק

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

טוב אז ככה, יש ברשותי מצלמה לא מקצועית , אבל סבבה לגמרי , Kodak M340 כזו:

M340_b.jpg

עכשיו תמונות מאקרו מקרוב - וואלה אני מבסוט , יוצא ממש אחלה.

אבל תמונות נוף מרחוק יוצאות לא אוכתיות, לא חדות , בקיצור לא משהו...

הנה תמונה לדוגמא:

http://img709.imageshack.us/img709/8756/1001113g.jpg

אולי יש איזה טיפים ? משהו שאני עושה לא נכון? מצב מסוים מומלץ לצילומים כאלה (ניסתי Infanti או איך שלא קוראים לזה) או שפשוט המצלמה לא טובה מספיק לצלם תמונות יותר טובות?

פורסם

כתבתי על סוגיה זאת בעבר.

תמונות הנוף המרהיבות שאתה רואה בפוסטרים או באתרי אינטרנט :

א. צולמו על ידי מקצוענים תוך שימוש במצלמות מקצועיות (לרוב פורמט בינוני או גדול) ועדשות חדות כתער תוך בחירת תנאי חשיפה אידיאלים ושימוש בפילטרים במקרה הצורך.

ו/או

ב. שימוש מסיבי בתוכנות לעריכת תמונה לשיפור התוצאה הסופית.

קשה מאוד להשיג תוצאות "ז'ורנל" בצילומי נוף עם מצלמת חובבנים (כולל DSLR ד"א), במיוחד מצלמה פשוטה כמו שלך. עיקר הבעיה במצלמה שלך היא בעדשה, עם הרבה מאוד CA (הפסים הסגולים באיזורים עם ניגודיות גבוה), עיוות גאומטרי מורגש והפרדה ירודה, הנושא שבחרת מביא לידי ביטוי את כל המגרעות הללו.

כמובן שכל האמור לא שולל את היכולת שלך להוציא תמונות נוף טובות, פשוט עליך לבחור נושאים מתאימים יותר :

א. המנע מתמונות עם טווח דינמי רחב מדי ועם איזורים בעלי ניגודיות קיצונית (לדוגמא - עץ כהה כנגד שמיים בוהקים). אלא אם אתה מצלם צלליות.

ב. אל תשתמש באורכי המוקד הקיצוניים של העדשה, במיוחד לא בזווית הרחבה ביותר בצילומי נוף על מנת לצמצם תופעות לוואי אופטיות.

ג. אל תצלם אוביקטים מרוחקים בימים עם אובך או בימים חמים במיוחד. בישראל רצוי לצלם אוביקטים מרוחקים לאחר שירד גשם והאוויר צלול.

ד. תבחר נושא מעניין או כזה שיש בו סיפור. תמונות נוף סתמיות יש בלי סוף ולא חסרות כאלו שיהיו טובות טכנית משלך.

פורסם

מבלי לפגום בשום דבר שרשם לך "fungiman", שרשם תשובה נהדרת ונכונה... :xyxthumbs:

רק כדי לוודא שלא נפלת על שטויות:

בתפריטי התמונה חפש את אופציית החדות ושחק עם ההגדרות

המצלמה שלך היא 10MP והעלת תמונה של 1600X1200... האם אתה מצלם באיכות הגבוהה ביותר ?

האם אתה מפקס על האובייקט הנכון ?

האם בחרת במהירות תריס מספיקה ? (פחות מ 1/250 ביום בהיר כזה למשל)

אני מרגיש מטופש לרשום את זה אבל פעמים רבות אנשים נופלים בשטויות...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים