עבור לתוכן

המלצה לכרטיס קול מתקדם

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

צריכים להגיע אליי אוטוטו הZ5500 ורציתי לדעת איזה כרטיס קול אוכל לחבר אליהם כאשר אני אשמע את האודיו בצורה הכי איכותית שאפשרׁׁ(TRUE HD,DTS MASTER AUDIO וכו')- כמובן בצורה אנלוגית ולא דיגיטלית על מנת לקבל את אותו פורמטי סאונד.היום קיים ברשותי כרטיס ONBOARD על הלוח אם ורציתי לדעת אם אצטרך להחליפו או להשקיע בכרטיס קול מתקדם,שימושיי העיקרים הם צפייה בסרטים,משחקים ושמיעת מוזיקה.

מה אתם ממליצים לי?.

הקנייה תתבצע מארה"ב כך שזה ייצא בהרבה יותר זול מהארץ

תודה

פורסם
  • מחבר

משהו?

לגבי הלוח אם ביררתי עליו ויש לי עליו שץי יציאות ממש קטנטת של PCI EXPRESS 1.0

פורסם

אהלן

זה תלוי איזה לוח יש לך / איזה מובנה. אם יש לך לוח עם מובנה כמו ה 889a, אז אין סיבה ישר להחליף. לפחות מבחינת דיוק צליל הוא נחשב מאוד קרוב לכרטיסים של ה 500 ש"ח שיש היום.

בנוגע ליציאה דיגיטלית/אנלוגית, לא ברור לי מה אמרת - שאתה רוצה להשתמש בצורה "אנאלוגית".

העניין של אנאלוגי/דיגיטלי זה ההבדל בין איך שהמידע נשמר (מחשב - דיגיטלי, 01 וכל זה, כמו קבצי mp3) לבין מה שהרמקולים שלך יודעים להשמיע (אות אנלוגי).

אם תשתמש ביציאה האנאלוגית של הכרטיס אז אמנם מה שיקרה זה שהרמקולים יקבלו את זה אנאלוגית וישמיעו.

אם תשתמש ביציאה הדיגיטלית, אז אתה צריך בדרך כלל חיבור מתאים (שקיים בZ5500) ומה שיקרה זה שההמרה מדיגיטלי --> אנאלוגי יקרה בZ5500. למעשה, כרטיס הקול לא עושה עבודה במקרה כזה.

כמובן במקרה האחרון אתה לא ממש צריך כרטיס קול איכותי. אתה רק צריך חיבור ל Z5500.

החיבורים הדיגיטליים הם הרגילים שאתה רואה גם אצלך במובנה, ששם זה 6 יציאות ל 5.1 ערוצים. פשוט צריך כאבלים כדי לחבר.

אז כמו שאמרתי - אם יש לך מובנה טוב כמו ה 889a לא ממש כדאי לקפוץ על ההתחלה לכרטיס לא מובנה.

אם יש לך משהו מעאפן, אז כל כרטיס קול בסיסי עושה היום עבודה מצויינת במוסיקה.

סרטים+מוסיקה+משחקים ב 5.1, בדרך כלל קרייטיב לוקחים, וכל מה שצריך זה כרטיס x-fi הכי פשוט (כמו ה titanium או ה xtremegamer)

אם בעיקר מוסיקה, הייתי הולך על ה Asus Xonar D1/DX. פשוט יותר אוהב את הצליל שלהם, אבל זה אישי.

פורסם
  • מחבר

אוקיי הגעתי למסקנה שלא אצטרך את הפורמטים המתקדמים ביותר רק את מה שהלוג'יטק נותן לי כי הסרטים שתומכים בפורמטים הכי חדשים הם חסרי מקורות בטורנטים והם שוקלים המון(10 ג'יגה+)

לוח האם שלי הוא

http://eu.msi.com/index.php?func=proddesc&maincat_no=1&cat2_no=170&prod_no=1484

אם זה מספיק אז סבבה נתוני הרמקולים שלי:

http://www.logitech.com/index.cfm/speakers_audio/home_pc_speakers/devices/224&cl=us,en

לגבי האנלוגי-קראתי הרבה על הרמקולים והם יכולים לפענח את הפורמטים הכי מתקדמים כמו DTS HD וכו' רק בצורה אנלוגית כלומר הכרטיס יפענח אותם ויעביר את זה בצורה ישירה לרמקולים לאחר פענוח,אבל כמו שאמרתי אני לא צריך את זה בגלל שימושיי הבסיסיים בסרטים(זה רק כדי להעשיר את חווית השמיעה אבל לא צריך להגזים,כמובן שארצה את ההכי טוב אבל לא בסכום כלכך משמעותי של 1000 ו..לכרטיס קול טוב שיעשה את כל העבודה)

לגבי בחירת הכרטיס יש לי שלושה התלבטויות בין M-AUDIO ,ASUS,וCREATIVE

מקווה שנמצא את הבחירה המתאימה

תודה

פורסם

אסוס DX

M-audio הפסיקו ככל הנראה את ייצור סדרת הרבולושין ולא הציגו מחליף (וחבל, ה-5.1 היה אחד הטובים בכל הנוגע לאיכות במוזיקה). גם אם תמצא אחד בחנות, הדרייברים מיושנים.

פורסם
  • מחבר

מז"א הM-AUDIO לא יתאים למחשב שלי?

ולמה דווקא אסוס?

הM-AUDIO עולה 60 דולר כולה לא עדיף לקנות אותו כבר?

פורסם

הרבולושיין 5.1 מעולה, אחד הכרטיסים עם הסאונד הטוב ביותר במחיר שלו. הדרייברים פשוט מיושנים ועושים בעיות במערכות ההפעלה החדשות והכרטיס קיים רק כ-PCI אאל"ט.

פורסם
  • מחבר

עכשיו התעדכנתי שקנו לי בסוף את הM-AUDIO מארה"ב ויש לי ווינדוס 7 איך אני אמור להפעיל אותו זה לא אמור לעשות בעיות א משהו..

ולמה יציאת PCI לא טוב כמו PCI EXPRESS מה ההבדלים?

ודרך אגב הASUS לא תומך בDTS יש אלטרנטיבה אחרת?

פורסם

רגע, רגע, צריך להפריד.

הכרטיסים שדיברת עליהם נותנים דברים שונים ולא רק זה אלא שאני חושב שיש כאן בלבול לגבי האנאלוגי-דיגיטלי.

1. קודם כל ככה - ה Z5500 מגיעים עם ממיר פנימי. הממיר הוא מה שעושה את ההמרה מאנאלוגי לדיגיטלי.

אם אתה נותן למערכת ה Z5500 לעשות את העבודה, כל מה שאתה צריך לעשות זה להעביר מהמחשב למערכת. תבדוק שיש לך יציאה מתאימה (spd/if או משהו אחר).

זה לא משנה איזה כרטיס קול תשתמש במקרה כזה.

הממיר שיש שם סביר בהחלט ואתה יכול להישאר איתו.

אם אתה רוצה בכלזאת להשתמש בכרטיס קול (לא ברור לי למה):

2. כרטיס הקול המובנה שיש לך על הלוח גם הוא לא רע. לא הטופ, אבל בהחלט לא רע. רוב האנשים לא מבדילים בקלות באיכויות שונות, כולל אני, ואני לא חושב שאתה ישר צריך לקפוץ לרכישת כרטיס קול.

3. כרטיס קול נפרד.

אתה לא צריך תמיכה בDTS, פשוט תעביר ישירות 6 ערוצים עם שלושה כאבלים.

אז ככה. הרבולושן באמת היה טוב. עם זאת, הוא מאוד ישן. הוא לא באמת יותר טוב מהאסוס של היום או הטיטניום של קרייטיב. אפשר לקרוא בביקורות מאז שהוא רק קצת מעל הרמה של ה XtremeMusic שזה ה XtremeGamer והטיטניום הרגילים - אותם מפענחים בדיוק.

ואת זה שומעים רק בביקורת עם רמקולים טובים ואפשרות להעביר מיידית בין כרטיס הקול הזה לזה.

חסרון: דרייברים לא מעודכנים, ואי תמיכה במשחקים/סרטים. זה כרטיס למוסיקה ועריכה.

אסוס: פתרון מצויין. יש את ה Asus D1 עכשיו ב KSP במחיר נורמלי. הם עושים כרטיסים מצויינים למוסיקה. צליל נהדר ועמוק. מאוד כיף. צליל גם מדוייק.

חסרון: קצת פחות חזק מהקרייטיב במה שקשור לסרטים ובעיקר - משחקים. אם אתה לא חושב על משחקים, אז זאת בחירה מצויינת.

קרייטיב - כמו שבטח הבנת, הם מספקים פתרון כולל. משחקים+סרטים+איכות טובה במוסיקה. מעולם לא ניסו להיות הטופ של המוסיקה (E-Mu עושה את זה והם בבעלותם מ1993).

זה הכל.

המלצה שלי היא קודם לבדוק האם אתה יכול להוציא את האות הדיגיטלי ישירות מכרטיס הקול המובנה וככה לחסוך לעצמך סיבוכים.

פורסם

כאשר משתמשים ברמקולים/אוזניות סבירים ובקבצים איכותיים (FLAC או דיסק מקורי) קל מאוד להבחין באיכות של המפענח. מאוד קל אצלי לדוגמא, גם עם אוזניות ב-500 ש"ח, לשמוע הבדלים מהותיים בין כרטיס קול מובנה, כרטיס קול חיצוני U2A (ניסיתי גם את ה-UX2 של LINE6 שהיה במפתיע פחות טוב למוזיקה), רבולושיין 5.1 ונגן CD נפרד איכותי ויקר (ארקאם, שנשמע פשוט טוב יותר מכל השאר).

את ההבדלים בין כרטיס קול מובנה לכרטיס דיסקרטי איכותי אני גם מסוגל לשמוע בשימוש עם רמקולים לא יקרים במיוחד למחשב (קריאטיב T20).

כך שלחובב מוזיקה יש בהחלט סיבה לשקול שימוש בכרטיס קול דיסקרטי או DAC איכותי (שלא חייב להיות יקר בהכרח).

הביקורות מיקמו את הרבולושין מעל קריאטיב בכל הנוגע למוזיקה באופן מורגש. זה לא כרטיס לעריכה אלא מיועד בעיקר למוזיקה ולסרטים (פחות למשחקים). יש לו סאונד נהדר ויציאת אוזניות לא רעה כבונוס. תריץ חיפוש בפורומים לגבי התקנה שלו בחלונות 7, זה אמור להיות אפשרי אם כי לא בצורה חלקה לחלוטין.

אין משמעות ל-PCI מול PCI-E בכרטיס קול, מלבד כמובן המצאות סלוט רלוונטי פנוי במערכת שלך.

תתחדש.

פורסם
  • מחבר

אוקיי בוא נעשה סדר בדברים!

אתה אומר שאני רק צריך יציאה דיגיטלית בכרטיס קול המובנה שליונגמר הסיפור(כי יש לי יציאה דיגיטלית),כלומר אני לא אצטרך שום כרטיס קול?...מוזר כי זה שלמטה סותר אותך ככה שהוא אומר שיש הבדל?!?!?

לגבי האנלוגי ודיגיטלי הZ5500 יכול לשדר כל אות בדגש על כל אות אפילו DTS HD אם מעבירים את זה בצורה אנלוגית,לגבי הדיגיטלית אפשר לחבר את כבל קאוקיסלי לרמקולים וזה יעביר לי רק DTS וDOLBY כלומר הZ5500 יעשו את העבודה בלי שום צורך לכרטיס קול - אני מאמין לזה התכוונת

לגבי הדרייבירם הלא מעודכנים,M-AUDIO עובדים על ואני מאמין זכל דעותיך לגבי הדרייברים ישתנו בקרוב.

לגבי שימושיי אז ככה זה יהיה בעיקר לסרטים ומוזיקה,משחקים אני גם משחק וכמו ששמתי לב הכרטיס היחיד שתומך בEAX זה הרוולושן-הוא יודע לתפקד גם במוזיקה,גם בסרטים וגם במשחקים.

אבל לגבי הD1 שאמרת אם בכל זאת הZ5500 יעשו את העבודה באמצעות הממיר הפנימי שלהם ואני כולה צריך יציאת SPDIF לא עדיף לקחת כבר את האסוס שהוא האיכותי ביותר למוזיקה שהוא גם מיועד למשחקים(ככה רשום באתר של אסוס) וסרטים זה כבר הרמקולים יעשו את העבודה כי אני רק צריך יציאה אמרת - אז זאת בעצם הבחירה הנכונה??

אז כמו שהבנתי קריאטיב לא באים בחשבון עקב האיכות הירודה שלהם.אז מהי הבחירה שלי האסוס או הרוולושן שקניתי(כמובן עם הדרייבירם המעודכנים שייצאו)

ודבר אחרון לגבי איכות הכרטיס - מה מעיד על איכות הכרטיס? הSNR שלו(כלומר ככל שהוא גבוה הוא יותר טוב,נגיד שהרמקולים שלי יש להם SNR של 73 DB ויש לי כרטיס שתומך עד SNR של 110 DB וכרטיס שתומך עד 116 DB זה שיש לו את איכות הSNR היותר טוב יהיה יותר איכותי למרות שהרמקולים הם 73 DB -אני צריך לדעת את זה)

תודה

פורסם

כאשר משתמשים ברמקולים/אוזניות סבירים ובקבצים איכותיים (FLAC או דיסק מקורי) קל מאוד להבחין באיכות של המפענח. מאוד קל אצלי לדוגמא, גם עם אוזניות ב-500 ש"ח, לשמוע הבדלים מהותיים בין כרטיס קול מובנה, כרטיס קול חיצוני U2A (ניסיתי גם את ה-UX2 של LINE6 שהיה במפתיע פחות טוב למוזיקה), רבולושיין 5.1 ונגן CD נפרד איכותי ויקר (ארקאם, שנשמע פשוט טוב יותר מכל השאר).

את ההבדלים בין כרטיס קול מובנה לכרטיס דיסקרטי איכותי אני גם מסוגל לשמוע בשימוש עם רמקולים לא יקרים במיוחד למחשב (קריאטיב T20).

כך שלחובב מוזיקה יש בהחלט סיבה לשקול שימוש בכרטיס קול דיסקרטי או DAC איכותי (שלא חייב להיות יקר בהכרח).

הביקורות מיקמו את הרבולושין מעל קריאטיב בכל הנוגע למוזיקה באופן מורגש. זה לא כרטיס לעריכה אלא מיועד בעיקר למוזיקה ולסרטים (פחות למשחקים). יש לו סאונד נהדר ויציאת אוזניות לא רעה כבונוס. תריץ חיפוש בפורומים לגבי התקנה שלו בחלונות 7, זה אמור להיות אפשרי אם כי לא בצורה חלקה לחלוטין.

אין משמעות ל-PCI מול PCI-E בכרטיס קול, מלבד כמובן המצאות סלוט רלוונטי פנוי במערכת שלך.

תתחדש.

fungiman, אתה צודק שהרבולושן מעל קרייטיב במוסיקה בכרטיסים הפשוטים שלהם, בדיוק כמו שכתבתי. אבל זה הבדל מינורי מאוד גם בביקורות המקצועיות ולא כלכך מורגש כמו שאתה מתאר את זה. אני אשמח אם תביא סימוכין. בינתיים, אתה יכול לקרוא ב ixbtlabs שזה אתר מצויין לביקורות כרטיסי קול.

הוא לא יותר טוב למשל מElite Pro או Asus Xonar D1/DX (שהיום אפשר למצוא במחיר נורמלי של פחות מ 400ש"ח).

ונשאר עם החסרונות שלו.

מסכים לגבי הPCI / PCIe פרט לעניין אחד - הPCI כן נחשב עדיף לכרטיסי קול, בגלל שהוא עובד בצורה אחרת, טבעית יותר לעניין הזה. בכלאופן, חברות כרטיסי הקול התגברו על הקשיים.

לגבי כרטיס הקול המובנה, fungiman, נא לשים לב - יש לו Z5500 שכבר יש לו DAC בפנים. נכון שהDAC הפנימי של הרמקולים הוא לא ברמה של כרטיס קול איכותי, אבל לא צריך להגזים וישר לרכוש כרטיס קול.

אוקיי, עכשיו zion789 - אני בהחלט מאמין שהדרייברים לא ישארו כמו שהם. m-audio חברה רצינית. עם זאת, קח בחשבון שהרבולושן כרטיס ישן. ולמרות ההתלהבות ממנו, הביקורות המצויינות הן משנת 2004-2005. הרבה לפני האסוס. והאסוס כן יותר טוב. הם נותנים במחיר טוב כרטיס בעיקר למוסיקה/סרטים עם תמיכה במשחקים. הDAC שלהם הוא אחד המצויינים והם בכלל עושים כרטיס שנשמע טוב.

אני לא יודע איך ראית שרק הרבולושן ותמך בEAX. אני חושב שהתבלבלת. אסוס וקרייטיב תומכים. קרייטיב עושים את זה בצורה הכי רצינית, בהבדל משמעותי.

אני לא מבין איך אתה קורא דברים, שוב. לא אמרתי שקרייטיב איכות ירודה. אמרתי שקרייטיב מספקים לך פתרון כולל. אם אתה רוצה משחקים+סרטים+מוסיקה באותה מידה, אז קרייטיב, כמעט ללא ספק.

איכות השמע היא מצויינת והאיכות במשחקים/סרטים היא עדיין הכי טובה אצלם.

כן, כל מה שאתה צריך זה יציאה דיגיטלית מתאימה וכאבל מתאים

===========

מה שמעיד על האיכות זה דבר אחד - איך אתה שומע. הSNR וכאלה דברים אלו נתונים טכניים של כל מיני חלקים. זה לא אומר הרבה על איך הכרטיס בנוי וכן הלאה, איזה צ'יפים וכן הלאה.

לרמקולים טובים - עדיף שיגיע צליל מדוייק כמה שיותר. זה לא משנה שהם 73. לא לוקחים את המינימום אם לזה אתה מתכוון.

אתה באמת צריך להתחיל לקרוא ביקורות.

פורסם

הבעיה שעם רמקולים כמו Z5500 אני ממש בספק שתוכל להבחין בהבדל בין כרטיס קול אונבורד ממוצע לבין כרטיס ב2000שח, ובטח לא בבדיקת בליינד-טסט.

בדיוק באותה מידה, כמו שלא משנה איזה ציוד יש לך - לא תוכל להבחין בהבדל איכות בין כבל ב20שח לבין אחד ב$20,000 כמו זה http://www.nordost.com/Odin-Supreme-Reference-Speaker-Cable-P33.asp

פורסם

וגם אין צורך. די נמאס לשמוע על הצורך בכאבלים של 20000 ש"ח

כמו שאמרו בבביקורת הזאת עם ציוד של עשרות אלפי דולרים : http://www.6moons.com/audioreviews/trends/ta10.html

"Bear with me for more case studies among friends. I know a number of musicians. Let me single out a violinist conductor, a concert pianist and a piano duo. All these musicians are still active and in the prime of their careers teaching, performing and recording. None of these people own a 'decent' HiFi system by our standard, or by any standard for that matter. Yet they can tell the smallest detail in tonal shadings and nuance in musical interpretation. My violinist conductor friend has such a busy schedule that the only time he listens to recordings (other than in recording studios) is while he's driving. The piano duo is a married couple emigrated from the Ukraine many years ago, bringing with them their prized collection of Russian LPs unknown to the western world. I had the privilege of listening to a few on their very humble pick-up and receiver setup. Once we were comparing a number of recordings of Liszt's Sonata in B minor made by various pianists. As guided by my hosts' insights into the interpretations, I began to hear what they could hear even on such a Lo-Fi system. That's what I call golden ears. The other pianist friend Gloria Saarinen has a proud discography of 20 CDs or so, from solo works, vocal accompanist to chamber music. Recently she came to my place to test-run her new recordings. I was amazed by how well she was able to tell the subtleties between different mixes. That's what I call a golden ear. Yet, at home, all she has is a simple, mass-market audio system of outdated technology. I have better gear but she has better ears. How embarrassing."

פורסם

ביקורת מגמתית, אני מכיר שני מוזיקאים עם מערכות שראוי להתכבד בהן.

ברור שניתן להנות ממוזיקה ולהתייחס לכל מיני רבדים בה גם בהאזנה בווקמן קסטות ואוזניות בשקל. אדם עם שמיעה מוזיקלית שמכיר היטב את היצירה גם ישלים פרטים חסרים מתוך התת-מודע שלו.

ד"א, תקרא את כל הביקורת של ixbtlabs כמו שלא קראתי לפני שנים שרכשתי את הכרטיס שלי ולא רק את הסיכום. ראשית, מלבד מאשר בסיכום אין השוואה לגבי איכות המוזיקה בין הכרטיסים אלא עם יציאת האוזניות (שהייתה עדיפה ב-MAUDIO באופן מורגש), בעיקר משווים גרפים ומספרים, הכרטיס הושוו ל-xtreme music שהיה יקר ממנו ונחשב מעט טוב יותר בתחום המוזיקה (שזה התחום אליו התכוונתי). תוסיף לזה מידע סוביקטיבי רב מ-המון פורומים בעולם לגבי האיכות המוזיקלית של ה-5.1 ותבין למה ב-60 דולר מדובר גם היום ב-no brainer.

אין מקום להשוות בין כבלים שאין להם שום תפקיד בעיצוב הקול ורק אמורים להיות "שקופים" לבין ה-DAC עם כל המעגלים סביבו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים