עבור לתוכן

בחירת הקונפיגורציה המיטבית למערכת קירור מים

Featured Replies

פורסם

1. מבחינת קונפיגורציה, מסכים עם yot - עדיפות לרדיאטור לפני הבלוק.

2. לגבי המשאבה - כמה ליטר בשעה פחות חשוב אלא יותר הלחץ שהמשאבה מפעילה ומבחינה זו ה1048 היא לא רעה בכלל (אם אינני טועה

1.5 מטר עמוד מים).

3. בשביל ביצועים טובים יותר, במיוחד לקירור הצ'יפסט, שלשים את הבלוק שלו אחרי המעבד זה כמו קירור אוויר (המים מגיעים חמים), הייתי

מציע פיצול צינור המים למעבד ולצ'יפסט ושילובם לאחר הבלוקים בחזרה - ייתכן וניתן לעשות זאת עם ה1048, הייתי מציע לך לבדוק עם

אליאור אצלו קונפיגורציה כזאת - ואם לא אולי באמת לשדרג משאבה, אך בשביל הקונפיגורציה שהציע Yot ה1048 בהחלט מספקת.

4. ע"מ לחסוך בכסך אם לא מצא חן בעיניך הפיצול נראה לי שהייתי מוותר על הבלוק לצ'יפסט אולי מחליף בבלוק לכרטיס מסך ;) (שלי - לא שלך :P)

• תגובות 34
  • צפיות 1.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אוקיי, תאוריה מאד מעניינת:

בקונפיגורציה מיכל מים > משאבה > מעבד > צ'יפסט > רדיאטור

יש משהו, והיא יותר מתאימה לחורף

בחורף, סביר להניח שהמים במיכל יהיו יותר חמים מהטמפרטורה החצונית.. בהרבה...

לכן הרדיאטור מקרר בסוף כדי שהמים כבר יהיהו קרים במיכל.

בקיץ זה פחות אפקטיבי כי המים שיוצאים מהרדיאטור אל המיכל יתחממו במקצת במיכל בגלל הטמפ' החיצונית, ולכן הרדיאטור בקיץ בא לאחר המיכל מיד

פורסם

אוקיי, תאוריה מאד מעניינת:

בקונפיגורציה מיכל מים > משאבה > מעבד > צ'יפסט > רדיאטור

יש משהו, והיא יותר מתאימה לחורף

בחורף, סביר להניח שהמים במיכל יהיו יותר חמים מהטמפרטורה החצונית.. בהרבה...

לכן הרדיאטור מקרר בסוף כדי שהמים כבר יהיהו קרים במיכל.

בקיץ זה פחות אפקטיבי כי המים שיוצאים מהרדיאטור אל המיכל יתחממו במקצת במיכל בגלל הטמפ' החיצונית, ולכן הרדיאטור בקיץ בא לאחר המיכל מיד

ה-DELTA אמורה להיות תמיד זהה (ההפרש בין טמפרטורת הסביבה ולטמפרטורת המים), פיזיקה.

בכל מקרה רדיאטור לפני מעבד ולא משאבה מפני שהמשאבה מוסיפה בעצמה חום למים...

פורסם
  • מחבר

טוב אז בינתיים אמרנו שצ'יפסט בא אחרי מעבד ושהמעבד בא אחרי הרדיאטור. על זה כולם מסכימים כן?

מה בא לפני הרדיאטור, המשאבה או המיכל?

פורסם

לפי מה שבדקתי גם ה1046 (300 ליטר שעה - 1.2 מטר גובה) מספיקה לשני בלוקים.

היא רוטטת פחות ופולטת רק 5W חום.

דרך אגב - לעומר ולכל המעוניינים, נשאר בלוק אחד אחרון למעבד, ויחידות בודדות לכרטיסי מסך ולוחות (משאבות רק לפי הזמנה).

פורסם

לא רק שמיכל המים צריך להיות בטור לפני !!! המשאבה , מומלץ לחבר את פתח היציאה מהמיכל אל פתח הספיקה של המשאבה בצינור גדול קוטר (שים לב שהמשאבה מגיעה עם פתח ספיקה רחב ופתח סניקה צר יותר ) .

כשנותנים למשאבה לנצל את מלוא יכולת השאיבה שלה : פעולתה חלקה יותר ,שקטה יותר ומאפשר לה לייצר את מקסימום הלחץ שאליו היא מתוכננת (מפתח הסניקה).

רדיאטור תפקידו לפזר חום ולכן מקומו בטור יהיה מיד לאחר הבלוקים ולא לפניהם או בצד.........

לדעתי פיצול בצינור הסניקה למעבד ולצ'יפסט במקביל יתן צ'אנס לצ'יפסט להתקרר ולא להשתכשך במרחצאות חמים.

לסיכום :

מיכל מים ->צינור גדול קוטר (1/2 אינץ')->משאבה->פיצול->מעבד->איחוד צנרת->רדיאטור

צ'יפסט

פורסם

אל תשכח שבפיצול אתה גורם לירידה בלחץ... הנפח של הצינור דרכו עוברים המים כפול (שני צינורות שונים) ולכן (במיוחד כשמדובר בבלוקים FLOW RESTRICTIVE) היעילות פוחתת....

פורסם

אם שמים אחרי הפיצול שני צינורות קטנים יותר אז אפשר למזער את ירידת הלחץ

פורסם
  • מחבר

לא רק שמיכל המים צריך להיות בטור לפני !!! המשאבה , מומלץ לחבר את פתח היציאה מהמיכל אל פתח הספיקה של המשאבה בצינור גדול קוטר (שים לב שהמשאבה מגיעה עם פתח ספיקה רחב ופתח סניקה צר יותר ) .

כשנותנים למשאבה לנצל את מלוא יכולת השאיבה שלה : פעולתה חלקה יותר ,שקטה יותר ומאפשר לה לייצר את מקסימום הלחץ שאליו היא מתוכננת (מפתח הסניקה).

רדיאטור תפקידו לפזר חום ולכן מקומו בטור יהיה מיד לאחר הבלוקים ולא לפניהם או בצד.........

לדעתי פיצול בצינור הסניקה למעבד ולצ'יפסט במקביל יתן צ'אנס לצ'יפסט להתקרר ולא להשתכשך במרחצאות חמים.

לסיכום :

מיכל מים ->צינור גדול קוטר (1/2 אינץ')->משאבה->פיצול->מעבד->איחוד צנרת->רדיאטור

צ'יפסט

נשמע הגיוני אבל:

1. אם הרדיאטור יהיה אחרי הצ'יפסא והמעבד אז המים יקבלו חום נוסף מהמשאבה...

2. כמו שהקפטן אמר, הלחץ ירד בפיצול

3. לא בטוח שלמיכל ולמשאבה יש חיבור לצינור של 1/2 אינץ'

ערן, מה ז"א 2 צינורות קטנים יותר? 3/8 אינץ'?

פורסם

האם יש אפשרות לעשות קונפיגורציה של מעבד > רדיטור > CHIPSET. או שזה לה הגיוני ?

פורסם

כמו שכבר אמרתי מקודם - לחץ של 1.5מטר עמוד מים מספיק בהחלט לפיצול - גם אם כל אחד מהבלוקים מקבל 3/4 מ' זה הרבה יותר ממספיק (עפ"י חוקי הפיסיקה הלחץ מתחלק - מהירות הזרימה אגב תשאר 600 ליטר לשעה).

כך שאני מסכים לחלוטין עם ידידנו וורטיקל רק עם ההסתייגות לגבי מיקום הרדיאטור - ללא ספק לפני הבלוקים! (כך יקרר את המים לפני כניסתם לבלוקים בעוד שקירור לאחר היציאה מהם יגרום להם לעבור תהליכים נוספים שיכולים לשנות אפילו במעלה)

אגב קביעתו לגבי גודל הצינור ממאגר המים נכונה ומועילה - אמץ אותה...

פורסם

האם ניתן לעשות כזה דבר:

משאבה-רדיאטור-בלוק מעבד-מיכל מים-בלוק צ'יפסט?

נראה לי שזה יכול ללכת לא רע:

הרדיאטור יקרר לפני בלוק המעבד כמו שכולם הסכימו, אך במקום שכל המים החמים מהמעבד יעברו ישר לצ'יפסט הם יתקררו מעט במיכל המים ומשם ילכו לצ'יפסט

אומנם זה יצריך עוד קצת צנרת, אבל יכול לתת תוצאות טובות לפי דעתי.

פורסם
  • מחבר

SuB, למרות שזה נשמע כמו רעיון טוב, אני לא מתכוון ליישם אותו, זה פשוט יותר מדי צנרת שמסתובבת במארז...

אז לפי מה שאני רואה כאן הכי מומלץ זה הדבר הבא:

מיכל מים >> צינור 1/2" >> משאבה >> רדיאטור >> מפצל Y >> בלוק מעבד וצ'יפסט >> מפצל Y >> מיכל מים...

?

פורסם

מיכל מים >> צינור 1/2" >> משאבה >> רדיאטור >> מפצל Y >> בלוק מעבד וצ'יפסט >> מפצל Y >> מיכל מים...

למרות שאני מבין את העיקרון ומיישם אותו אני עדיין ממליץ על :

מיכל מים >> רדיאטור >>משאבה >> צינור 1/2" >> מפצל Y >> צינור 3/8" >> בלוק מעבד וצ'יפסט >> מפצל Y >> מיכל מים...

פורסם

?

אידאלי ! (לא חובה הצינור 1/2" - מניסיון)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים