עבור לתוכן

האם מסך LCD של סמסונג נהרס כשהוא דולק הרבה זמן

Featured Replies

פורסם

שלום! יש לי מסך LCD 22" של סמסונג ורציתי לשאול אם אני נגיד משאיר את המסך דולק למשך הרבה זמן

כשהשומר מסך מוגדר להתחיל לעבוד אחרי 5 דקות (והמסך מתכבה לגמרי אחרי 30 דק') אז המסך שלי יכול

לאבד צבעים ("לדהות") או שייגרם לו נזק בכל אופן שהוא?

*השאלה נשאלת כיוון שהיה לי מסך LCD של LG 19" ואחרי שנתיים-שלוש של שימוש הוא "דהה" קרי איבד צבעים

באופן חלקי כך שאם נגיד יש צבע שבהיר אבל לא ממש לבן אז במסך ההוא רואים אותו כרגע לבן. (בסה"כ אפשר לעבוד איתו פשוט האיכות ירדה).

תודה לעוזרים!

פורסם

ronenur אם הזמן LCD מאבדים מהאיכות שלהם

אבל יש מגוון דגמים ומגוון שימושים שונים ככה שקשה להגיד מה לעשות ומה לא

בעיקרון למסך איכותי לוקח הרבה יותר זמן לאבד מהאיכות

פורסם
  • מחבר

אוקי תודה! עוד מישהו יכול להגיב? (רק ליתר ביטחון)

פורסם

תאורה אחורית מסוג CCFL דוהה עם השנים. לחלק זה יכול לקרות יותר מהר, לחלק פחות. ככל שהמסך יותר בשימוש זה יקרה מהר יותר. אין כ"כ מה לעשות - זה עניין של בלאי טבעי.

בתאורת LED החדשה הבעיה לא אמורה להיות קיימת.

פורסם
  • מחבר

אוקי הבנתי. רציתי לשאול בכל זאת זה תלוי לדוגמא אם אני אשאיר את המסך פתוח הרבה זמן על אתה תמונה הוא ידהה יותר מהר?

ועוד שאלה: זה מזיק לכבות את המסך (על הכפתור) ולהדליק כל פעם שאני הולך לכמה דקות? תודה מראש!

פורסם

הוא לא ייהרס יותר מהר, אבל יכולה להיות תופעה של צריבת תמונה. בCRT הישנים זו הייתה בעיה אמיתית, ובגלל זה המציאו את מושג "שומר המסך". בLCD פחות, אבל עדיין יש דיווחים מידי פעם.

לכבות ולהדליק מסך כל כמה דקות לא בריא לא לתאורה ולא לאלקטרוניקה. לא יודע איך זה בפלורסנט, אבל נורות להט בהחלט נשרפות יותר מהר מכיבוי/הדלקה תכופים מאשר מפעולה ממושכת. ומעגליים אלקטרוניים נשחקים יותר ממחזורי חימום/קירור מאשר מעבודה רציפה.

הכי בריא זה כנראה להשאיר מה שיש עכשיו - שומר מסך אחרי זמן מסוים, וכיבוי מלא אוטומטי לאחר זמן ארוך יותר.

פורסם
  • מחבר

אוקי תודה! ורק עוד שאלה אחת: מה לעשות נגיד באפליקציות כשהשומר מסך לא מפעיל את עצמו? לכבות על כפתור? או שיותר עדיף בכל זאת להשאיר?

או שאפשר לעשות איכשהו שהשומר מסך יפעל גם באפליקציה?

(רוב הזמן אני נמצא בווינדוס ולא באפליקציה (אינטרנט וכו'))

פורסם
  • מחבר

בבקשה תגיבו להודעה האחרונה שלי

פורסם

שאתה אומר אפליקציה אתה מתכוון למשחק?

במקרה הזה, אתה יכול לכבות את המסך אם זה ליותר משעה אם זה רק לזמן קצר עדיף להשאיר פתוח.

פורסם

להדליק/לכבות את המסך כל רבע שעה זה רצחני למנורות המסך.

אל תעשו את זה.

פורסם
  • מחבר

אוקי הבנתי תודה רבה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים