עבור לתוכן

תקני HD

Featured Replies

פורסם

בישראל יש תשתית של "צינורות" צרים מדי למרות שכבר הטכנולוגיה שמאפשרת להעביר 1080P קיימת...

בדוגמא התיאורטית שנתתי לך כדי שתבין, כן. (בפועל אין לי מושג איזו תשתית נפרסה)

דרך אגב, PAL זה לא 60Hz?

60 HZ זה חריג. רק PAL M (תקן ברזילאי) עד כמה שאני יודע.

עכשיו שמעתי שעד 2012 כל השידורים בישראל אמורים לעבור לHD. הכוונה היא ל720P?

לא יודע, לא שמעתי על כוונה כזו (בעתיד כן, אבל לא שמעתי על היעד 2012)...

כבר היום ערוצי ה- HD מעבירים 1080

אני לא מכיר ערוצים שמשדרים ב 1080P. אולי דברים השתנו ? האר את עיניי, איפה שמעת על זה ?

1080i / 720P זה אותו רוחב פס, ונכון שתיאורטית מציג פי 2 פיקסלים, אבל החיים הם לא תיאוריה, ולא מורגש הבדל באיכות בגלל העיבוד שנדרש על רוב הטלוויזיות. בחירה באיזה פורמט נעשית בהתאם לתוכן.

פורסם
  • מחבר

בממיר של המקס HD יש אפשרות לבחור איזה תקן HD אתה רוצה שהממיר ישדר- 720P, 720i ו-1080i (יש גם אפשרות לSD שזה נדמה לי 576i ו576P ואפשרות AUTO). הטלוויזיה שלי היא LCD FHD וכרגע אני על 1080i. אם אתם אומרים שבLCD זה לא משנה אז למה בכלל מציינים אם זה i/p? הרי אין טלוויזיות CRT HD...

היום הערוצי HD מעבירים 1080i. בלי קשר כל הערוצים אמורים לעבור לHD עד 2012 (אם מה ששמעתי נכון...) שזה כולל את 22 ו10 ואפילו ערוץ 11!!!!!!!! (למרות שלא נשמע לי הגיוני שגם ערוץ 11 ישודר בHD...)

אז השאלה היא לאיזה HD התכוון המשורר?

דרך אגב, זה לא פוגם באיכות משמעותית אם אתה עושה downscale או upscale (נניח מ1080 ל720 או להיפך)

פורסם

מה אתה רוצה לומר בזה ?

שבגלל שהמסך שלך לא תומך בשידור הזה, או תומך בשידור מתקדם ממנו, צריך לבטל את התקן ? :kopfpatsch:

כשהיו מכשירי וידאו בארץ, רצית שיעקרו מהם את תקן ה NSTC, כי הטלויזיה שלך הייתה PAL ?

היום הערוצי HD מעבירים 1080i.

בישראל. נכון. הוחלט על שידור אחיד של 1080i. ויכוחים האם זה טוב ליהודים או רע ליהודים הם פילוסופיים לכאן ולכאן.

בצד הטוב:

אתה מקבל לפעמים שידורים ברזולוציה גבוהה יותר מהאמריקאים.

בצד הרע:

בגלל הארטיפקטים שזה עושה, כשהם משדרים את זה הם מטשטשים קצת את התמונה, כדי שהארטיפקטים יהיו פחות מורגשים, אז למעשה אתה מקבל 1080 מטושטש מעט כבר באות המקור, עוד לפני שהטלוויזיה שלך נגעה בו.

וזה פוגם. down ברור למה, וUP כי ההבדל לא כפולה שלמה של פיקסלים.

משמעותית ? - תלוי מאוד. בחומרה, באות, בחוש הראיה שלך, במרחק הצפיה שלך ובכמה אתה פדנט

פורסם
  • מחבר

ברור שממרחק מסויים אין הבדל... גם ממרחק מסויים לא תבדיל בין אתיופי ושוודי ואם בכלל יש שם בן אדם... בוא נאמר שבין SD לHD יש הבדל ברור מאוד לעין ומשמעותי אבל אם הייתה קיימת טכנולוגיה של 9 מיליון פיקסלים לאורך על 16 מיליון פיקסלים לרוחב בטלויזיה בגודל סטנדרטי (נניח 37", לא מאוד משנה, סתם דוגמה) סביר להניח שלא תראה הבדל משמעותי כ"כ כי הפיקסלים יהיו כל כך קטנים עד שעין בלתי מזויינת לא תוכל להבחין בפרטים הקטנים. (אני רק משער שזה נכון, לך תדע אולי בעוד כמה שנים זו תהיה רזולוציה נמוכה מאוד...)

איזה תקן לבטל? על איזה שאלה אתה עונה?

פורסם

הגבתי על זה.

בממיר של המקס HD יש אפשרות לבחור איזה תקן HD אתה רוצה שהממיר ישדר- 720P, 720i ו-1080i (יש גם אפשרות לSD שזה נדמה לי 576i ו576P ואפשרות AUTO). הטלוויזיה שלי היא LCD FHD וכרגע אני על 1080i. אם אתם אומרים שבLCD זה לא משנה אז למה בכלל מציינים אם זה i/p? הרי אין טלוויזיות CRT HD...

איך אתה אומר שזה לא משנה, אחרי כל החפירה הזאת במה ההבדל...

אצלך לא משדרים 720P, במקומות אחרים (ארה"ב) כן.

אתה לא צריך להוציא את האות לטלוויזיה ב720P כי זה חסר טעם, במקומות אחרים יש לזה טעם.

ויש טלוויזיות CRT HD אבל זה נישה ולא צריך להכנס לזה.

לא כתבתי את זה כהתחכמות:

משמעותית ? - תלוי מאוד. בחומרה' date=' באות, בחוש הראיה שלך, במרחק הצפיה שלך ובכמה אתה פדנט

[/quote']

זה באמת תלוי בפרמטרים הללו.

למה אתה הולך לעתיד עם כמות פיקסלים דימיונית ? כבר היום יש מספרי אצבע למרחק וגדלי טלוויזיה שממרחק גדול מהם לא תבחין בהבדלים בין FHD לHDR.

אבל זה אינדיבידואלי כי לא כולם רואים אותו דבר, ולא כולם פדנטים באותה מידה. לך לחנות מסכים ותחליט מה המרחק שלך.

לגבי האותות והחומרה -

שידור 720 יראה יותר טוב על 720 מאשר על 1080. (כמה ? תלוי כמה טובים היו מהנדסי הטלוויזיה של ה 1080)

1080I מהארץ לא יפגע משמעותית על 720. כי גם ככה הוא מטושטש.

1080I או P נקי יאבד איכות על 720. (כמה ? תלוי כמה טובים היו מהנדסי הטלוויזיה של ה 720)

פורסם
  • מחבר

את ההבדל הבנתי, אבל אמרתם שLCD מעביר פריים שלם ולא שדה בכל פעם וגם הפלזמות אז לא הבנתי למה זה מציינים את זה אבל אם עוד יש בזה שימוש אז זה הגיוני...

תודה רבה בכל מקרה! אחרי חפירה והשקעה רבה מצדכם הבנתי והחכמתי! תמיד טוב לדעת עוד, אין לדעת מתי תשתמש בזה אם בכלל..

פורסם

בכיף.

ואתה תשתמש בזה בפעם הבאה שתקנה טלוויזיה (או שמישהו ישאל אותך על זה בפורום ;D מה שיבוא קודם.)

פורסם
  • מחבר

חחחח מגניב כשנכנסתי לבדוק מה התגובה ראיתי שהנושא נצפה 555 פעמים ושיש לי 444 תגובות! (זו כנראה ה445...)

ונראה לי שהאפשרות השניה תבוא קודם, אני לא מתכנן לקנות טלויזיה בזמן הקרוב... בסלון יש טלוויזיה חדשה יחסית וטובה וגם בחדר של ההורים שלי (הם קנו אותן ביחד...) ואין לי כ"כ איפה ולמה לשים טלוויזיה בחדר אז...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים