עבור לתוכן

תקני HD

Featured Replies

פורסם

תמיד אני נתקל בכל מיני מדבקות על טלוויזיות שכתוב עליהם:

HD Ready

Full HD

1080p

1080i

HD Ready 1080

אני רוצה להבין, מה לעצאזל זה אומר?!?!?! לפי מה שאני יודע FHD זה 1080P וHD Ready זה 720P. אז מה זה האחרים? מה זה אומר לי אם זה i/p? מה עדיף על מה?

פורסם

HD Ready = 720P\I

FULL HD = 1080P\I

כמובן שה-P עדיף.

לא חושב שתראה מדבקות של 1080I ועם כן, זאת רמות לשמה.

ה-I מסמל שזה לא אמיתי, אלא דימוי של מחשב.

(נניח מסך שתומך ב 720P יכול לתמוך ב-1080I ע"י עיבוד במחשב)

פורסם
  • מחבר

תודה! ניסיתי להבין מה שהיה בויקיפדיה אבל זה יותר מדי מידע מבלבל...

פורסם

נכון להיום מבחינת תקנים קיימים אך ורק 2 תקנים האחד זה HD READY והשני זה HD READY 1080P כל השאר זה גימיקים שיווקיים כאלה ואחרים שכל יצרן יכול להגדיר איך שבא לו.

פורסם
  • מחבר

אז מה זה FULL HD?

פורסם

אני אתחיל את ההסבר מפורמטי הוידיאו, כלומר הסרטים עצמם.

כאשר אומרים על סרט שהוא בתקן 720p/1080i/1008p הכוונה לרזלוציה של הסרט = כמות פיקסלים מוקלטים

סרט בתקן 720p יש לו 1280x720 פיקסלים מוקלטים.

סרט בתקן 1080i/p יש לו 1920x1080 פיקסלים מוקלטים.

ועכשיו לטלויזיות עצמן:

מדבקת HD READY על טלויזיה תעיד ברוב המקרים על כך שכמות הפיקסלים פיזית במסך הטלויזיה הינה 1366x768

טלויזיה שכזאת תציג בלי בעיה סרט בתקן 720p ורוב הטלויזיות מסוג זה גם יכולות להציג סרט בתקן 1080i ע"י הקטנת הרזולוציה של הסרט, בשפה המקצועית זה נקרא downscale כמובן שהאיכות תרד. לגבי סרט בתקן 1080p אז לא כל טלויזיות ה- HD READY תומכות בוא ואלא שכן תומכות אז גם כן מורידות את הרזלוציה של הסרט וכתוצאה האיכות יורדת.

מדבקת FULL HD על טלויזיה תעיד ברוב המקרים על כך שכמות הפיקסלים פיזית במסך הטלויזיה הינה 1920x1080

כפי שניתן לראות זאת אותה כמות פיקסלים כמו בסרטים מתקן 1080i/p לכן סרטים בתקנים אלו יוצגו מאוד יפה על טלויזיות FULL HD

בנוסף טלויזית FULL HD תומכת בסרטים בתקן 720p.

אני בכוונה לא נכנס להבדל בין i ל- p כי זה פשוט יותר מידי טכני.

פורסם

^^^ למה טכני ?

ההסבר ל i/p פשוט:

סרט מורכב מפריימים (תמונות בודדות) שמתחלפות בקצב קבוע (/24/25/30/50/60 וכו' פעמים בשניה)

כאשר המסך מחליף תמונה בזו הבאה אחריה יש 2 שיטות לעשות זאת:

i - interlaced

(שזור, בתרגום)

להחליף פעם את כל השורות הזוגיות ובפריים הבא את כל השורות האי זוגיות. בגלל זה בקטעי תנועה מהירה רואים "קווים" אופקיים.

p-progressive

להחליף את כל השורות כל הזמן. (ככה עובד מסך מחשב)

פורסם
  • מחבר

אז הP אמור להיות הרבה יותר טוב... כי 60i זה בעצם כמו ה30p.

בתכלס כדי לראות תזוזה אתה צריך 25 FPS אז למה צריך מעבר לזה?

פורסם

בטלוויזיות 1080P > 1080I.

זה אומר שהטלויזיה יכולה להתמודד עם שידור איכותי יותר (P) באותה הרזולוציה.

לא מדוייק להגיד שזה יותר "טוב"...

פשוט צריך להבין למה המציאו את זה. עבור אותו רוחב פס (תחשוב שהכבל הוא צינור, וכמות המידע שיכולה "לזרום" בו זה רוחב הפס) אתה יכול בשיטת I להציג רזולוציה גדולה יותר או תמונה חלקה יותר בP (אבל עם פחות פרטים)

לכן רוחב הפס הנדרש ל 1080I שווה בערך לרוחב הפס הנדרש ב 720P

המספר 25 הרץ, נבחר כי הוא למעשה 50i (והמספר הזה נבחר היסטורית בגלל רשת החשמל, ממש אוף טופיק). זה לא אומר שזה מה שצריך כדי להציג תנועה חלקה.

זה קרוב למינימום הנדרש כדי לשטות בעין, שרצף תמונות הוא למעשה תנועה. (וידוע שמהנדסים בונים את המינימום ההכרחי)

המספר האופטימלי להצגת תנועה לעין קרוב יותר ל100 הרץ.

בגלל זה עיניים מתעייפות מצפיה במסכים.

אמנם ויקיפדיה מקור לא מדוייק, אבל תוכל ללמוד עוד כאן:

http://en.wikipedia.org/wiki/Interlace

http://en.wikipedia.org/wiki/Frame_rate

פורסם
  • מחבר

תודה! ניסיתי להבין מה שהיה בויקיפדיה אבל זה יותר מדי מידע מבלבל...

עדיין לא הבנתי למה אתה צריך 1080i אם בכל מקרה יש לך את היכול להעביר 1080P...

פורסם

אוקיי. ממש בקצרה ובהפשטה:

שידורי טלויזיה עוברים ב"צינור" שהוא שידור. זוכר פעם, אנטנות טלוויזיה על הבתים ? (היום צלחות לווין יס ;D)

ה"צינור" הזה לא קסום. עוברים בו נתונים, יש לו מגבלה לכמה נתונים אפשר להעביר בו בו-זמנית - זה נקרא "רוחב פס"

תמונה או וידאו, מתורגמים לנתונים שמשודרים בצינור.

הטלויזיה לוקחת את השידור נתונים הזה ומפענחת אותו. כלומר, יוצרת לפי הנתונים תמונה.

יש גבול לכמה נתונים אפשר להעביר בשניה ב"צינור" > אז איכות התמונה שאתה יכול לקבל בשניה מוגבלת לפי זה.

רצו לשפר את הרזולוציה (איכות התמונה) אבל התשתית (הצינור) לא השתנתה, ולא יכלה להעביר שידור איכותי יותר. אז המציאו את ה INTERLACED.

אותה כמות נתונים עוברת, אבל התמונה עם יותר רזולוציה.

בתשובה לשאלתך, לא צריך. כי יש לך את היכולת.

אבל אל תשכח שכשהמציאו את התקן, לא אמרו ביום אחד בואו נעשה את הרזולוציות הבאות: 1080P, 1080i, 720P, 720i, וכן הלאה.

אלא זה בא בהדרגה.

לכן, באותו "צינור" שפיתחו כדי להעביר 720P, אפשר היה להעביר 1080I.

החליטו חכמי החברות ש 1080P זה מספיק ודי לעכשיו. ברגע שיש לך כבל מתאים להעביר את הכמות הזו של הנתונים, אתה באמת לא צריך 1080I.

אבל למשל שידורי הטלויזיה HD בארץ הם רק 720P (לא יודע למה), בוא נניח כי לא היה להם ציוד משוכלל מספיק כדי להעביר יותר.

אז באותה מידה הם יכלו לשדר 1080I. אבל לא 1080P.

אם הם היו משדרים תמונות סטטיות לרוב אז הם היו מעדיפים 1080I, כי זה יותר מפורט, ונראה טוב יותר.

אבל על LCD, תמונות שנעות מהר יצרו את הארטיפקטים הללו (השורות) וזה נראה רע.

פורסם

בשביל לשטות בעין מספיק 12-13 תמונות שונות בשניה

לא יודע למה אתם כל כך חופרים על נושא ה- I/P זה היה יותר רלוונטי כשהיו לנו מסכי CRT ששם בעצם זה קבע את אופן הסריקה של קרן האלקטרונים בין אם זה סריקה בשיטת מסגרות (P) או שיטת שדות (I)

מסגרת זה כל השורות

שדה זה אוסף שורות זוגיות או אי זוגיות

לדוגמה לפי תקן PAL המפורסם קצב הסריקה הינו 50 שדות בשניה

במסכי LCD או פלזמה בכלל לא מתבצע תהליך של סריקה - תמונה שלמה מופיעה בבת אחת.

פורסם

החפירה זה כי הוא ביקש... באמת מיותר :P

אגב גם חלק מהפלזמות מציגות (או לפחות מסוגלות להציג) Interlace

הייתה לי אחת כזאת של היטאצ'י...

הנה זה, פאנל אליס, מתוך ויקיפדיה, לצערי, אין לי כוח לחפש סימוכין.

CRTs and ALiS plasma panels can display interlaced video directly

אבל באמת הגזמנו פה :-[

פורסם
  • מחבר

אההההה נראה לי שהבנתי איפה הבעיה...

כשאמרתי שיש את היכולת להעביר 1080P דיברתי על HDMI. והHDMI הוא וואחד "צינור", אפשר להעביר בו טנק!

אתה אומר שהבעיה היא עוד לפני הHDMI, התשתית בישראל לא מאפשרת להעביר 1080P, בישראל יש תשתית של "צינורות" צרים מדי למרות שכבר הטכנולוגיה שמאפשרת להעביר 1080P קיימת...

דרך אגב, PAL זה לא 60Hz?

עכשיו שמעתי שעד 2012 כל השידורים בישראל אמורים לעבור לHD. הכוונה היא ל720P?

פורסם

כבר היום ערוצי ה- HD מעבירים 1080

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים