עבור לתוכן

מחשב לעבודה משרדית סטנדרטית ב2K

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימלי? 2000 , אפשר קצת יותר

2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב ? עבודה משרדית סטנדרטית, אופיס אינטרנט וכד'

3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא

4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב ? צריך הכל

6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 2-3 ,גם ככה סוג כזה של מחשב לא אמור להרעיש, ומחשבים היום לא מרעישים יותר מדי בכללי, אז לא ממש קריטי.

7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? לא

8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה כן מ.הפעלה לא

9. מאיזו חנות אתם מעדיפים לרכוש את המחשב? אם אין חנות מועדפת אתם יכולים לציין איזור מגורים. אזור ת"א והמרכז

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? לא

11. האם מתוכנן שדרוג משמעותי של המפרט בהמשך (למשל, הוספה של כרטיס מסך חזק בהרבה)? לא סביר

12. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג למעבד/זיכרון? לא קריטי

תודה :)

פורסם

צורב LG GH22 SATA x 22 Black, יחידות 1

₪125

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=96

Samsung 500GB 16MB Sata2 HD502HJ SpinPoint F3, יחידות 1

₪249

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1324

AMD Athlon 2 X3 435 2.9Ghz Triple Core AM3 Tray, יחידות 1

₪387

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1214

Arctic Cooling Freezer 64 Pro CPU COOLER , יחידות 1

₪123

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1051

הרכבת מחשב עד 3000 ש"ח ובדיקת מאמץ לחלקים, יחידות 1

₪99

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=55

CompuCase 6K31 Black + Hec-300VN, יחידות 1

₪242

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1066

Transcend 2GB DDR2 800Mhz , יחידות 1

₪214

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=194

Gigabyte GA-MA78LM-S2 760G+SB710 CHIPSET, יחידות 1

₪329

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1541

סה"כ מחיר לכל המוצרים:₪1768

המפרט הורכב באתר:http://www.rsm.co.il/

פורסם
  • מחבר

תודה :)

למה הוספת קירור למעבד ?

והאם המארז טוב ? והספק שכלול בו ? אין לי בעיה לעלות קצת במארז.

ומשהו ששכחתי להגיד(למרות שאני מניח שכבר דיי סטנדרט בימינו) זה ריבוי יציאות USB כולל כמה מלפנים. נגיד 2-3 מלפני ועוד איזה 4 מאחור או משהו כזה

איך המפרט הזה : http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=1454 ?

נראה לי רכיבים הרבה יותר חדשים, ולא משמעותית יותר יקר, ונראה לי שגם יהיה יותר קל לשדרג בעתיד, או לפחות להוסיף עוד RAM או משהו כזה.

פורסם

הוספתי קירור למעבד כי הוא מגיע TRAY, כלומר בלי מאורר.

המארז טוב, קטן ובסיסי וכולל יציאות USB קדמיות.

המפרט שבקישור, מגיע עם מארז רועש יותר, כ.מסך חלש יותר, ומעבד חזק יותר, אם כי עבור הצרכים המתוארים, אין בכך כל יתרון, ובנוסף הוא יקר יותר בכ200 ש"ח. שני המפרטים יאפשרו תוספת זיכרון בעתיד. כמובן שמערת מבוססת H55 היא פתוחה יותר לשדרוגים כמו מעבד מאשר מערכת מבוססת AM2+ ותמיכה במעבדי AM3, אבל שוב, בהתחשב בצרכים ובשימושים, אני לא חושב שזה משהו ששווה להוציא עליו כסף.

פורסם
  • מחבר

הוספתי קירור למעבד כי הוא מגיע TRAY, כלומר בלי מאורר.

המארז טוב, קטן ובסיסי וכולל יציאות USB קדמיות.

המפרט שבקישור, מגיע עם מארז רועש יותר, כ.מסך חלש יותר, ומעבד חזק יותר, אם כי עבור הצרכים המתוארים, אין בכך כל יתרון, ובנוסף הוא יקר יותר בכ200 ש"ח. שני המפרטים יאפשרו תוספת זיכרון בעתיד. כמובן שמערת מבוססת H55 היא פתוחה יותר לשדרוגים כמו מעבד מאשר מערכת מבוססת AM2+ ותמיכה במעבדי AM3, אבל שוב, בהתחשב בצרכים ובשימושים, אני לא חושב שזה משהו ששווה להוציא עליו כסף.

אני צריך שהמחשב שאני קונה עכשיו, יחזיק כמה שנים טובות (לאותם צרכים) בעלות של שדרוגים מינימליים ,אם בכלל...

השאלה האם שווה להשקיע עוד קצת, או שמראש לצרכים האלה אין סיבה להשקיע הרבה מראש, משום שההבדל זניח ?

פורסם

ה-6KXX ודאי לא עדיף או שקט מה-APEX ואם כבר הוא הרבה פחות מומלץ - קטן, פיצפון, רועש ובעל יכולת קירור כמעט לא קיימות.

עדיין, שניהם בסיסיים מאוד ובמיוחד הספק של DELTA מ-RSM שעל גבול הגנרי במקרה הטוב. יחזיק בלי בעיה מיוחדת אבל לא מומלץ.

אם אתה רוצה מפרט לטווח ארוך אני ממליץ בחום להשקיע על מארז ובעיקר ספק איכותיים + פלטפורמת DDR3 שתאפשר שדרוג קל בהמשך.

מפרט לדוגמה בחריגה קלה- מארז/ספק איכותיים בהרבה על פלפורמת AM3/DDR3 לשמירה על אופק שדרוג קל.

מעבד:

[..] AMD ATHLON II X3 425 AM3 (2.7GHz) - BOX ₪441

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-MA785GMT-UD2H ₪514

זיכרון:

[..] KINGSTON 2048MB DDR3 1333MHZ ₪283

צורב DVD:

[..] SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK ₪113

מארז:

[..] COOLERMASTER ELITE 341 RC-341-KKN1-GP w/o PSU ₪182

ספק כוח:

[..] SEASONIC 350W : SS-350ET ₪183

קרור למעבד:

[..] ARCTIC-COOLING FREEZER 64 PRO FOR AMD S754/939/AM2 ₪107

דיסק קשיח:

[..] SEAGATE BARRACUDA 7200.12 500GB 16MB SATA2 NCQ - ST3500418AS ₪242

הרכבת מחשב:

[..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ₪99

מחיר סופי: ₪2164

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

* אפשר בקלות לסגור את החריגה אבל אני לא ממליץ.

* לוח עמוס פיצ'רים עם ליבה גרפית מצויינת ושלל חיבורים.

* אם חשוב לך שקט יש את ה-NSK4480 במחיר די דומה ברמת שקט/איכות עדיפה, אבל ל-341 יש יכול קירור עדיפה.

* מכיוון שלא חשוב לך שקט אפשר לוותר על ה-FREEZER - מקסימום תוסיף בהמשך בקלות.

* מעבד הרבה הרבה מעל הדרוש לך - אין כל טעם לעלות ל-I3 לדעתי.

* אם תוותר על התמיכה ב-DDR3 אפשר לחסוך כאן לא מעט וללכת על DDR2 עם לוח 760G כמו שהציע YZ101 למעלה.

העניין הוא שזיכרונות DDR2 הולכים ונעלמים ואם תרצה לשדרג תוכל להשיג אותם די בקרוב רק ביד שניה.

פורסם
  • מחבר

תודה tmpusr :)

יש לי כמה שאלות אליך,

קודם כל, 400 שקל הפרש זה לא צחוק, האם זה באמת מצדיק ?

נכון שDDR3 יהיה הרבה יותר נח לשדרוג עתידי, אבל האם זה באמת מצדיק את זה ?

לגבי ה I3, אולי הוא באמת מעבד מער לדרישות, אבל הוא לא ממש יקר, והוא מעבד עם טכנולוגיה מאוד חדישה, שנראה לי שיכול להחזיק הרבה זמן.

בכללי הייתי מעדיף להשקיע עכשיו קצת יותר, ולא להצטרך לשדרג בכלל, חוץ מבאמת משהו מינימלי כמו כרטיס זכרון.

בכל מקרה סוג כזה של מחשב לא יחזיק עכשיו המון זמן,

אבל נראה לי שלמטרות הבסיסיות, הוא יכול בכיף להחזיק כמה שנים, לא ?

פורסם

ראשית - המפרט מ-RSM זול רק ב-200 ש"ח, עם ספק נחות ב-ה-ר-ב-ה ולא איכותי, לוח אם מפוצ'ר הרבה פחות, דיסק קטן בהרבה ועם קירור סטוק.

המפרט של yz101 זול ב-400 ש"ח אבל עם מארז/ספק הרבה פחות מומלצים ועם יכולת שדרוג מוגבלת.

אם אני אוריד מהמפרט שלי את הקירור היעודי עם דיסק 320G זה כבר יהיה כמעט אותו מחיר ועדיין עם ספק/לוח/מארז עדיפים (במיוחד אם תיקח את ה-NSK4480 למשל).

ה-3X425 ודאי לא נופל מה-I3 וככל הנראה בעל אופק שדרוג עדיף. שניהם הרבה מעל הדרוש לך.

לביצועים DDR3 לא משנה כלל, ודאי לא במקרה שלך - זו רק שאלה של זמינות DDR2 לשדרוג בעתיד כי הוא הולך ופס מן העולם. אני מניח שמיד שניה תוכל למצוא DDR2 עוד זמן רב.

כפי שכבר ציינתי, אם לא חשוב לך הנ"ל, המפרט של yz101 מצויין ומשתלם מאוד - מלבד המארז/ספק! יספיקו אבל קשה מאוד להמליץ עליהם.

אפשר כפשרה לקחת את המפרט שלו (לאחר שדרוג מארז/ספק) עם 4G זיכרון DDR2 ועדיין להישאר במסגרת התקציב ללא חשש מ"היעלמות" DDR2 לשדרוג. זה הרבה הרבה מעל הדרוש לך אבל שיהיה.

אני צריך שהמחשב שאני קונה עכשיו, יחזיק כמה שנים טובות (לאותם צרכים) בעלות של שדרוגים מינימליים ,אם בכלל...

השאלה האם שווה להשקיע עוד קצת, או שמראש לצרכים האלה אין סיבה להשקיע הרבה מראש, משום שההבדל זניח ?

זו בדיוק הסיבה להשקיע עוד קצת ולא לקחת כבר עכשיו טכנולוגיות שבדרכן החוצה מהמחזור.

אם היית זקוק למקסימום ביצועים בתקציב מוגבל הייתי ממליץ לך הפוך - כי עם AM2/DDR2 או 775/DDR2 אפשר לקבל ביצועים זהים במחיר נמוך משמעותית (או ביצועים עדיפים באותו מחיר) ולעזאזל עם השדרוג... ;)

פורסם
  • מחבר

אז מה שאתה אומר בעצם שיש שתי אופציות.

אחת להשקיע קצת יותר לקחת משהו יותר רציני, ויותר חדיש עם אפיקי שדרוג רבים ונוחים.

האלטרנטיבה השנייה היא ללכת על טכנולוגיה מעט ישנה יותר, ופחות או יותר לפסול את עניין השדרוג, אבל לשלם הרבה פחות ולקבל מוצר פחות או יותר זהה, שבכל מקרה יחזיק כמה שנים טובות.

מה אתה ממליץ עם כך ? להשקיע קצת יותר ולקנות מחשב עם אפיקי שדרוג, או מראש בגלל סוג המפרט והצרכים ללכת על משהו מינימלי יחסית שיהיה דיי זול ועדייןם יחזיק בכיף כמה שנים ולא נצטרך לשדרג.

אני דווקא נוטה לאופציה הראשונה, בא לי כבר ללכת על משהו רציני, ולשמור אפיקי שדרוג קלים יחסית(דוג' DDR3) ולקבל מחשב חזק מאוד לצרכים הנוכחיים, שיחזיק כמה שנים טובות (אולי גם לדברים טיפה יותר רציניים) ושאוכל לשדרגו דיי בקלות, ובעלות לא גבוהה במיוחד, ובכך להחזיקו עוד כמה שנים.

פורסם

אני דווקא נוטה לאופציה הראשונה, בא לי כבר ללכת על משהו רציני, ולשמור אפיקי שדרוג קלים יחסית(דוג' DDR3) ולקבל מחשב חזק מאוד לצרכים הנוכחיים, שיחזיק כמה שנים טובות (אולי גם לדברים טיפה יותר רציניים) ושאוכל לשדרגו דיי בקלות, ובעלות לא גבוהה במיוחד, ובכך להחזיקו עוד כמה שנים.

+1

:xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

+1

:xyxthumbs:

נחמד לראות שאנחנו באותו ראש,

אז אם כך, אתה עדיין ממליץ על המפרט שהמלצת מקודם ?

לא כדאי לבנות סוג של מערת עם I3, בגלל שהוא מעבד הרבה יותר חדיש(ונראה לי שיותר יעיל ?)

2GB RAM של DD3 נראה לי דיי והותר כרגע, במיוחד אם שומרים את אפקי השדרוג פתוח בקלות,

מה שהייתי משקיע בעיקר זה בלוח אם ברמה גבוהה יחסית,בהנתן התקציב,כולל כרטיס מסך סביר(בטוח שכדאי מובנה? לא עדיף רגיל פשוט, שיהיה אפשר לשדרג גם אותו ביתר קלות? )

במארז טוב, שאומר יציאות USB נוחות, אוורור טוב,ורעש סביר.

ובספק כח, שלא יהיה משהו ממש זול, אלא גם כן לשלם עוד קצת ולהיות בראש שקט עם מוצר איכותי,ועם אחריות.

פורסם

נחמד לראות שאנחנו באותו ראש,

אז אם כך, אתה עדיין ממליץ על המפרט שהמלצת מקודם ?

הייתי עולה מעט במארז ל-NSK4480 למשל כי הוא מעט איכותי ושקט יותר.

אם אתה לא רוצה לחרוג יותר מדי אתה יכול לוותר בינתיים על הקירור למעבד - קל להוסיף בהמשך.

לא כדאי לבנות סוג של מערת עם I3, בגלל שהוא מעבד הרבה יותר חדיש(ונראה לי שיותר יעיל ?)

הוא אמנם יצא מאוחר יותר ו"חדיש" יותר אבל נותן תמורה פחותה משמעותית למחירו, יקר יותר ולוחות האם שלו יקרים יותר מהמקבילים להם ב-AMD. גם לפלטפורמת ה-AM3 של AMD נראה שיש אופק שדרוג עדיף אם כי קשה מאוד לדעת.

2GB RAM של DD3 נראה לי דיי והותר כרגע, במיוחד אם שומרים את אפקי השדרוג פתוח בקלות,

צודק, רק לא מומלץ בינתיים להתקין מערכת הפעלה 64BIT. גם אין לך כל צורך לשימושים שלך.

מה שהייתי משקיע בעיקר זה בלוח אם ברמה גבוהה יחסית,בהנתן התקציב,כולל כרטיס מסך סביר(בטוח שכדאי מובנה? לא עדיף רגיל פשוט, שיהיה אפשר לשדרג גם אותו ביתר קלות? )

הלוח ששמתי ברמה גבוהה מאוד, עם ליבה גרפית מהחזקות שיש וכמעט עם כל פיצ'ר/חיבור אפשרי. לוח אינטל מקביל יעלה כ~200 ש"ח יותר לפחות. אפשר בקלות להוסיף כרטיס מסך נפרד בהמשך - אין כל קשר ואין כל צורך לשימושים שלך (זה גם מייקר ב~200 ש"ח לפחות אז למה?). מעבר לכך, הלוח תומך ב-hybric crossfire מה שיאפשר לך להוסיף לו בהמשך כרטיס מסך של ATI ולשלב את ה"כוח" שלו עם זה של המובנה לקבלת ביצועים משופרים.

במארז טוב, שאומר יציאות USB נוחות, אוורור טוב,ורעש סביר.

שיקול נכון

ובספק כח, שלא יהיה משהו ממש זול, אלא גם כן לשלם עוד קצת ולהיות בראש שקט עם מוצר איכותי,ועם אחריות.

שיקול נבון מאוד לטווח ארוך

מעבד:

[..] AMD ATHLON II X3 425 AM3 (2.7GHz) - BOX ₪441

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-MA785GMT-UD2H ₪514

זיכרון:

[..] KINGSTON 2048MB DDR3 1333MHZ ₪283

צורב DVD:

[..] SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK ₪113

מארז:

[..] ANTEC NSK6500 w/o PSU ₪213

ספק כוח:

[..] SEASONIC 350W : SS-350ET ₪183

קרור למעבד:

[..] ARCTIC-COOLING FREEZER 64 PRO FOR AMD S754/939/AM2 ₪107

דיסק קשיח:

[..] SEAGATE BARRACUDA 7200.12 500GB 16MB SATA2 NCQ - ST3500418AS ₪242

הרכבת מחשב:

[..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ₪99

מחיר סופי: ₪2195

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

את ה-NSK6500 + SEASONIC 350W אתה יכול להחליף ב-NSK4480+380W במחיר דומה אם אתה רוצה משהו קומפקטי יותר.

הספקים כמעט זהים בפועל (שניהם מיוצרים ע"י SEASONIC מהמובילים בעוולם) אבל לכלול ב-NSK4480 יש מאוורר 80 מ"מ במקום 120 מ"מ ב-SEASONIC ולכן מעט פחות מומלץ (ועדיין מצויין והרבה מעל ומעבר לנדרש).

יכולת הקירור של ה-6500 עדיפה (מקום לשני מאווררי 92 מ"מ מלפנים במקום אחד) והוא מרווח יותר מה-NSK4480.

בכל השאר הם כמעט זהים, אם כי ה-4480 מעט איכותי ומעוצב יותר לטעמי והקירור שלו מספק מעל ומעבר לשימושים שציינת וגם מעבר.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה :)

שאלה קטנה,

האם אתה יכול במקרה לבנות אותו מפרט או מפרט דומה בחנות אחרת? (גם אם יהיה מעט יקר יותר)

פשוט החנות הזו באשדוד, וזה טיפה רחוק לי, אעדיף משהו יותר לכיוון ת"א כפר סבא הרצליה משהו כזה...

פורסם

גש/שלח את המפרט לזיגזג (ביהוד) ובקש הצעת מחיר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים