עבור לתוכן

עזרה בDual boot.

Featured Replies

פורסם

שלום יש לי במחשב Windows 98 בכונן D, וXP בכונן C.

מה שהיה תמיד זה ששניהם עבדו טוב בלי בעיה ושהמחשב עלה יכלתי לבחור בינהם.

לאחר שהXP עשה לי בעיות ועשיתי פורמט לכל C, והתקנתי את הXP מחדש, לא הצלחתי להעלות את ה98. לא הופיעה מסך הבחירה.

ניסיתי להתקין מחדש את ה98 (רק repair), ומה שקרה לי עכשיו זה שרק ה98 עובד והXP לא.

ניסתי גם לשחק עם הboot.ini כי הבנתי שהוא אחראי על זה, ולא עובד. :-[

זה התוכן של הboot.ini:

[boot Loader]

timeout=30

default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS

[Operating Systems]

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows 98" /fastdetect

יש למישהו רעיון מה לעשות כדי שאני אוכל לבחור בין שני מערכות ההפעלה ושניהן תעבוד?

תודה.

פורסם

תאתחל מה-CD של ה-XP, תבקש לתקן את המערכת הפעלה, תבחר ב-Reovery console (או משהו דומה), ואז יפתח לך מעין חלון DOS שבו ניתן לתקן את המערכת הפעלה. אחרי שתבחר איזו מ"ע לסדר ותקליד סיסמא של Administrator, תקליד את הפקודה Fixboot וזה יסדר לך את ה-XP (וגם את ה-98).

פורסם
  • מחבר

ביררתי קצת יותר בקשר לבעיה....

אני אסביר מה היה לי בהתחלה.

בהתחלה היה לי WIN98 ו WINXP שרצו כמו שצריך. ה WIN98 היה מותקן על D וה XP של C. שניהם אותו הארד דיסק, עם PARTITIONS שונים.

בשלב מסויים ה XP נהרס לי אז החלטתי לפרמט את כל C.

מה שלא ידעתי זה שב C נמצא גם ה BOOT SECTOR של WIN98.

לאחר מכן התקנתי את XP (בלי לדעת שה 98 לא עולה, ישר אחרי שפירמטתי התקנתי את XP מחדש).

מכאן התחילו הצרות. ה 98 לא עלה לי. נכנסתי ל BOOT.INI ושם ראיתי שהוא כן צריך לעלות.

הכל אמור היה להיות בסדר...

אז לפי דעתי בעצם פה הדברים התחילו להתפקשש... כי ה XP לא זיהה שיש לי 98 מותקן ב D.

לאחר כמה ניסיונות כושלים החלטתי להתקין את ה 98 על ה 98 הקיים (מה שאומר שהוא לא שינה הרבה דברים).

מה שהוא כן שינה זה שאחרי ההתקנה הוא הריץ רק את 98. שוב, היה ב BOOT .INI גם שורה בשביל XP, אבל הוא התעלם ממנה.

למעשה, הוא אפילו לא נתן לי תפריט של DUAL BOOT !

מה שעשיתי לאחר מכן זה באמת לעשות FIXBOOT (דרך ה REPAIR של ההתקנה של XP).

ו... שוב הגעתי למצב שרק ה XP עולה לי.

הוא כן נותן לי תפריט DUAL BOOT, אבל הרצת ה 98 או שנתקעת או שאומרת שחסר לי קובץ HAL.DLL.

ביררתי על הקובץ הזה וזה קובץ שבכלל לא שייך ל 98 !

משום מה יש גם לי שתי אפשרויות של 98...

הנה, זה מה שרשום שם :

[Operating Systems]

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect

C:\="Microsoft Windows 98"

ניסיתי גם לשנות את ה C:\=.... ל D:\= אבל גם זה לא עזר.

אז מה עליי לעשות ?

אני מניח שאני אצטרך שוב "להתקין מחדש" את 98 (זה פשוט לעשות SETUP, הוא מעתיק קבצים, אבל לא משנה כלום) ואז שוב הוא יריץ לי רק את ה 98.

השאלה מה אני צריך לעשות לאחר מכן כדי ש XP יפעיל לי גם את ה 98 וגם את ה XP.

זה ממש בעיה...

אם אני נכנס ל REPAIR CONSOLE של ה XP ורושם BOOTCFG /SCAN הוא לא מוצא לי בכלל את ה98.

התעלמות טוטאלית !

איך אני יוצא מהברוך ?

פורסם

בעיקרון אם שום תוכנה לא מסדרת את זה (וסביר להניח שהתוכנה תסדר את זה) אתה צריך להתקין קודם 98 ואז XP

אם תתקין 98 אחרי ש-XP מותקן הוא ידרוס את הבוט של ה-XP

לא הייתי צריך לפרמט את C: בגלל שהוא מכיל את קבצי ה-boot

פעם הבאה תמחק כל מה שאתה יכול ותעשה התקנה ללא פירמוט

פורסם
  • מחבר

מה זאת אומרת "התוכנה" איזו תוכנה?

פורסם

[Operating Systems]

C:\="Microsoft Windows 98"

את השורה השנייה אתה יכול למחוק (היא באמת לא אמורה להעלות את ה-98). מה שחשוב זו השורה השלישית. היא צריכה להיות כמו שרשום לעיל. אל תשנה ל-\:D. השאלה מה קורה או איזו הודעה אתה מקבל כשאתה בוחר באופציה זו? האם יש לך את הקובץ Bootsect.DOS ב-\:C ואת הקבצים IO.Sys ,MSDOS.Sys ו-Command.com ב-\:D?

פורסם
  • מחבר

בנוגע לשאלתך

כל הקבצים שציינת נמצאים חוץ מ Bootsect.DOS

זה קובץ ה BOOT של 98 או XP ?

אני אגיד לך מה מבלבל אותי פה

אתה אומר להשאיר את זה כ C:\

אבל בסופו של דבר ה WIN98 עולה לי מ D:\

ולכן - למה אני צריך שזה יהיה על C:\ ?

כאילו, זה ממש מבלבל

וכשאני בוחר באופציה הזאת הוא נתקע ולאחר כמה שניות מאתחל את המחשב

אם הייתי בוחר בשורה השניה, דרך אגב, הוא היה אומר שחסר קובץ HAL.DLL

בכל מקרה, בקשר לקובץ Bootsect.DOS, האם אפשר (וכדאי) להוריד אותו מהאינטרנט או שיש בו איזה הגדרות ייחודיות וכדאי לי פשוט להתקין מחדש את ה 98 (זאת אומרת לעשות REPAIR) ואז עם ה XP להכנס ל REPAIR CONSOLE ולנסות שוב להגדיר מחדש את ה BOOT.INI ?

פורסם

Bootsect.DOS זה קובץ שמכיל את ה-Bootsector של כונן C, ולכן הוא ייחודי למחשב שלך. ה-Bootsector זה ה-512KB הראשונים של הכונן ותפקידו להעלות את המערכת הפעלה.

כאשר מתקינים Win9x ההתקנה מייצרת בכונן Bootsector C משלה. אח"כ, כשמתקינים XP, ההתקנה דורסת את ה-Bootsector ב-C באחד משלה. אבל לפני זה, וזה העיקר, היא מייצרת קובץ בשם Bootsect.DOS אשר מכיל את ה-Bootsector הקודם שהיה שם (זה שבא עם ה-Win9x). ואז, כאשר בתפריט של ה-XP בוחרים ב-Win9x, זה קודם כל טוען את הקובץ Bootsect.DOS - שנמצא ב-\:C - וזה בתורו מעלה את ה-Win9x - שנמצא ב-\:D (אני מקווה שאתה עדיין איתי).

כאשר פירמטת את כונן C מחקת את הקובץ הזה, ולכן צריך ליצור אותו מחדש. בדקתי, וה-Fixboot אכן לא מייצר את הקובץ Bootsect.DOS, ולכן צריך לעשות זאת בדרך הבאה (צירפתי לך קובץ בשם SRCBoot.Com, תשמור אותו נגיד ב-\:D):

• קודם כל תעלה Win98, תצא ל-Command Prompt ותכתוב :Sys C. זה יכתוב Bootsector של Win98 מחדש על כונן C (אם ה-Sys נותן הודעת שגיאה תנסה להריץ אותו מ-\:D).
  • אח"כ, תאתחל את המחשב ובעזרת F8 תיכנס למצב DOS (כלומר, בלי ה-98). תעבור להיכן ששמרת את הקובץ SRCBoot.Com ותריץ את הפקודה SRCBoot C: C:\BOOTSECT.DOS /S. זה ייצר את הקובץ Bootsect.DOS מה-Bootsector של ה-Win98 שבכונן C.
  • לבסוף, תריץ שוב פעם את ה-Recovery Console ותן את הפקודה Fixboot. זה יחזיר את ה-Bootsector והתפריט של ה-XP, אבל עכשיו יהיה לך את הקובץ Bootsect.DOS.

זהו, תנסה ותגיד איך היה.

דרך אגב, מעניין אותי לדעת אם האופציה השנייה ב-Boot.INI (זאת שאמרתי לך למחוק) גם כן מפעילה את ה-Win98. אחרי שהכל יעבוד לך, תגיד לי אם זה אכן כך.

פורסם
  • מחבר

הודעת שגיאה כשאני מריץ את SYS C: מכונן C :

Cannot specify default drive

כשאני מריץ מ D:

No system on default drive

מה עושים עכשיו ?

דרך אגב, בקשר לשורות ב BOOT.INI

אני מכיר מישהי שאצלה יש שתי שורות בצורה של

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows 98" /fastdetect

וזה רץ לה כמו בובה, ככה שאני מניח שהשורה השלישית זה רק צורה אחרת להריץ את ה 98.

פורסם

אם ה-Sys לא רץ מספריית השורש של D אז תיצור דיסקט איתחול ב-98, תאתחל ממנו, ואז מכונן :A תרשום :Sys C.

דרך אגב, עכשיו כשאני חושב על זה, נראה לי שהיתה פה פשלה קטנה מצדי. הרי אתה לא יכול להעלות Win98 ואני אמרתי לך בהודעה הקודמת להעלות קודם כל 98. אז איך בעצם עשית את זה, התקנת אותו מחדש?

פורסם
  • מחבר

למרבה הצעבר, כן :)

אני אנסה את מה שהמלצת עליו מאוחר יותר, אני אגיד לך מה קרה עם זה :)

פורסם
  • מחבר

ובכן

הפתרון שלך עזר, תודה מאוד :D

אני אודה לך אבל אם תסביר לי משהו אחד

רק לצורך ההנה

עשיתי "התקנה מחדש" ל 98

את זה הבנתי

מכאן, לא בדיוק הבנתי מה הולך מבחינת ה BOOT SECTOR

לפי ההיגיון, ההתקנה של 98 רושמת את ה BOOT SECTOR

אבל אם זה נכון, אז למה בעצם עשיתי SYS C: ?

ועוד אחרי זה, למה שוב הלכתי ורשמתי את SRCBoot C: C:\BOOTSECT.DOS /S

זה כאילו אני 3 פעמים רושם BOOT SECTOR

ואז, אם זה לא מספיק, אני הולך ל REPAIR CONSOLE של ה XP, שגם הוא רושם BOOT SECTOR

אבל פתאום הופס, הכל מסתדר :)

בכל מקרה... הייתי רוצה גם להבין קצת מה עשיתי אם אפשר :D

תודה

פורסם

לפי ההיגיון, ההתקנה של 98 רושמת את ה BOOT SECTOR

אבל אם זה נכון, אז למה בעצם עשיתי SYS C: ?

אכן, :Sys C והתקנת Win98 שניהם רושמים Bootsector חדש בכונן C. אבל אני התבלבלתי פה קצת, שכחתי שאתה לא יכול להעלות Win98 ואמרתי לך להעלות אותו ולכתוב :Sys C. אתה התקנת מחדש ולכן בעצם לא היית חייב לעשות :Sys C לאחר מכן. בקיצור, טעות שלי. במקום להעלות 98 הייתי צריך להגיד לך לעשות :Sys C מדיסקט הפעלה של 98, או להתקין מחדש Win98 (מה שעשית בכל מקרה).

ועוד אחרי זה, למה שוב הלכתי ורשמתי את SRCBoot C: C:\BOOTSECT.DOS /S

זה כאילו אני 3 פעמים רושם BOOT SECTOR

ואז, אם זה לא מספיק, אני הולך ל REPAIR CONSOLE של ה XP, שגם הוא רושם BOOT SECTOR

הפקודה SRCBoot C: C:\BOOTSECT.DOS /S לא כותבת Bootsector מחדש בכונן C אלא מעתיקה את ה-Bootsector שיש כבר בכונן C לקובץ בשם Bootsect.DOS, שאותו התפריט של ה-XP צריך כדי להעלות Win9x.

ה-Fixboot שעשית ב-Recovery Console אכן כותב מחדש Bootsector על כונן C, אבל Bootsector של XP, אשר מעלה את התפריט של ה-XP (בניגוד לBootsector של ה-98 שהיה שם קודם).

מה שעשינו בכל התהליך היה בעצם לשחזר את הקובץ Bootsect.DOS שמחקת תוך כדי הפירמוט. בשביל זה היינו צריכים קודם כל להעלות Bootsector של 98 ב-C, מזה לייצר קובץ Bootsect.DOS, ואח"כ להחזיר את ה-Bootsector של ה-XP (ואיתו התפריט המיוחל).

דרך אגב, אתה זוכר את השורה השלישית ב-Boot.INI?

אתה יכול לכתוב אותה בשתי צורות:

C:\="Microsoft Windows"

C:\BOOTSECT.DOS="Microsoft Windows"

השיטה הראשונה לוקחת כברירת מחדל ששם הקובץ הוא Bootsect.DOS ואילו בשיטה השנייה פשוט רושמים לו איזה קובץ להריץ. בצורה הזו אפשר להוסיף כמה Bootsectors שרוצים (של כל מיני מערכות הפעלה שונות).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים