עבור לתוכן

כמה קליינטים אלחוטיים יכולים לגלוש בו זמנית בראוטרים אלחוטיים סטנדרטיים?

Featured Replies

פורסם

בראוטרים כגון TP-LINK וLEVEL ONE, כמה משתמשים יכולים לגלוש בו זמנית לפני שלחלקם יהיו ניתוקים? מה הפתרון לגלישה אלחוטית מרובת משתמשים כגון גלישה באולם כנסים והרצאות שבו יושבים 50-60 איש שלמרביתם יש לפטופים?

פורסם

נתבים זולים בסגנון TP-Link לא יחזיקו הרבה משתמשים. לא יודע להגיד כמה בדיוק (בטח מישהו אחר יידע), אבל אני משער שאחרי 5-6 אנשים שבאמת משתמשים בחיבור שלהם, כבר תתחיל להיות בעייה.

בכל מקרה, עם 50 תחנות על אותו ערוץ בטוח תהיה בעיה בלי שום קשר לסוג הראוטר שתשתמש בו. 802.11 משתמש ב CSMA/CA שמנסה להימנע מהתנגשויות (שתי תחנות שמשדרות בו"ז) אבל בתעבורה גדולה הוא לא באמת מצליח. יהיה הפתרון אשר יהיה, הוא יצטרך לכלול שימוש במספר ערוצים אלחוטיים בו"ז, רצוי הערוצים 1,6 ו - 11 שאורתוגונליים זה לזה ולכן תעבורה באחד הערוצים הנ"ל לא תפריע לערוצים האחרים.

בעוד ניחוש מושכל, אני אניח שAP שתומכים ב802.11N יסתדרו עם כמות כזאת של משתמשים הרבה יותר טוב מ 802.11B/G.

פורסם
  • מחבר

האם התכוונת למספר AP ? (מספר ערוצים אלחוטיים....?) בכל מקרה אני מחפש פתרון הולם, יעלה כמה שיעלה. כמובן לא מליונים כן...? ;)

פורסם

ניתן לפזר כמה APים עם אותו SSID כמו שעושים בקניונים למשל.

פורסם
  • מחבר

האם מומלץ אותו SSID ואותו ערוץ? אני מאוד אוהב לעבוד עם ערוץ 6.

בתצורה כזאת המקור מחלק כתובות (DHCP) ולשאר אני אתן כתובת מאותו סגמנט עם DHCP סגור והגדרת WAN על Dynamic IP. האם כך?

פורסם

מה זה משנה באיזה ערוץ את משדר?

בכל מקרה לרשת הזאת יש שרת DHCP אחד ואין פה שום קשר לWAN.

פורסם

זהו, שערוץ יחיד יגרום לבעייה רצינית של התנגשויות. 1,6 ו 11 יהיה יותר טוב.

פורסם
  • מחבר

למה לשים אותו SSID במספר AP או ראוטרים שהוסבו לAP? זה לא יצור התנגשות?

malt האם התכוונת שצריך לתת לכל AP ערוץ שונה? 1,6,11?

פורסם

כך באמת 3 APs - תן לשלושתם את אותו ה- SSID. זה לא יגרום להתנגשויות, פשוט כל לפטופ יתחבר אוטומטית ל- AP שיש לו קליטה הכי טובה.

תשמש בשלושת ה- APs בערוצים שונים. 1, 6, 11. צריך מרווחים של 5 בשביל שלא יעלו על התדרים אחד של השני. עדיף APs שתומכים ב- 802.11n, אני מעדיף Linksys. אם יש כסף, Cisco מציעים APs גם כן. היה בטוח שמה שסיסקו מציעים יותר רציני מ- APs ביתיים.

פורסם

למה לשים אותו SSID במספר AP או ראוטרים שהוסבו לAP? זה לא יצור התנגשות?

malt האם התכוונת שצריך לתת לכל AP ערוץ שונה? 1,6,11?

כן, כל AP צריך להיות בערוץ שונה. אם אתה משתמש ביותר מ 3 AP, מן הסתם תצטרך "לחזור" על חלק מהם...

פורסם
  • מחבר

malt - בAP (לא ראוטרים שהוגדרו כAP) יש מספר מצבים. איזה מצב צריך להגדיר? כמובן ברור לי שכל AP צריך להיות מוגדר לפני ההתקנה לIP בסגמנט של הראוטר הראשי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים