עבור לתוכן

שימוש באנטנות 16 DBi בראוטר ביתי רגיל. (Edimax 6524).

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

הבית שלי הוא 3 קומות והראוטר (אדימקס 6524) נמצא במרתף.

בקומת הכניסה יש אינטרנט בקיטה מספקת (60% או יותר), בקומה העליונה יש קליטה של 10% או שאין בכלל.

כידוע בראוטר קיימים 3 אנטנות של 3DBi.

חשבתי לקנות ראוטר (זהה) נוסף ושהוא ישמש כ-AP.

אבל, הרגע ראיתי ב-DX משהו נחמד:

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.33016

אם אני אחליף אנטנה אחת בראוטר לאנטה הנ"ל, זה ישפר את הטווח, קליטה פי כמה מידות, לא?

בכל זאת.. 16DBi למול 3 dbi...

מה אתם אומרים?

ואם כן, יש צורך ב-3 אנטנות כאלו או שמספיק אחת?

מה אתם אומרים? תודה.

פורסם

1. החלפת אנטנה אחת לא תספיק -- אתה צרך להחליף את כולן.

2. החלפת אנטנות משפיעה בעיקר בשידור/קליטה מחוץ לבית -- בתוך הבית השיפור לא ממש משמעותי.

3. שימוש בנתב נוסף כמגבר יהיה יעיל הרבה יותר מהחלפת אנטנה, אבל הטוב ביותר הוא לסלול כבל מהמרתף לקומה העליונה.

פורסם
  • מחבר

1. החלפת אנטנה אחת לא תספיק -- אתה צרך להחליף את כולן.

2. החלפת אנטנות משפיעה בעיקר בשידור/קליטה מחוץ לבית -- בתוך הבית השיפור לא ממש משמעותי.

3. שימוש בנתב נוסף כמגבר יהיה יעיל הרבה יותר מהחלפת אנטנה, אבל הטוב ביותר הוא לסלול כבל מהמרתף לקומה העליונה.

יהיה כ"כ קשה (ואני מדבר מנסיון של אבא שלי שעשה את זה כבר) להעביר כבל רשת 2 קומות.

גם בגלל שכבר עוברים כמה כבלים ב"מסלול" הזה וגם בגלל שכבל רשת עבה יותר מכבל טלפון.

כנראה שאין מנוס מלקנות ראוטר חדש.

לקנות ראוטר נוסף זהה? (edimax 6524).

פורסם

רכישת ראוטר נוסף, היא בהחלט אפשרות אבל אתה יכול לנסות פתרון כבילה על גבי חשמל (HOMEPLUG) כמו זה המתואר כאן -- http://www.netcheif.com/Reviews/HL105E/HL105E.htm. יש היום גם מתאמים של 200MBps שצריכים להיות קצת יותר מהירים.

פורסם
  • מחבר

רכישת ראוטר נוסף, היא בהחלט אפשרות אבל אתה יכול לנסות פתרון כבילה על גבי חשמל (HOMEPLUG) כמו זה המתואר כאן -- http://www.netcheif.com/Reviews/HL105E/HL105E.htm. יש היום גם מתאמים של 200MBps שצריכים להיות קצת יותר מהירים.

אני מכיר את הפתרון הזה וחשבתי עליו. עכשיו שהצעת אותו, חשבתי עליו בשנית והיה נדמה לי שבאמת אישם אותו.

עד שקראתי את הביקורת.

שני נקודות החשמל רחוקות מאוד אחת מהשנייה, לכן אני מאמין שקצב ההעברה יהיה איטי מאוד..

מצד שני, נראה לי שאם אחבר בין 2 ראוטרים, תהיה קליטה טובה בכל הבית.

אני רק מודאג מזה שאני אנסה לחבר בניהם ולא אצליח.

קראתי את המדריך באתר שלך :)

פורסם

תקנה ראוטר זהה נוסף, שים אותו בקומת הקרקע ותגדיר אותו כריפיטר. אם זה לא יספיק לא תהיה לך ברירה אלא להשחיל כבל או לנסות להחליף לאנטנות חזקות יותר או כיווניות.

פורסם
  • מחבר

תקנה ראוטר זהה נוסף, שים אותו בקומת הקרקע ותגדיר אותו כריפיטר. אם זה לא יספיק לא תהיה לך ברירה אלא להשחיל כבל או לנסות להחליף לאנטנות חזקות יותר או כיווניות.

אני מרגיש כאילו אני צריך קליטה קצת יותר טובה.

אני אתן דוגמא,

אם אני בחדר שלי ואני סורק רשתות עם המחשב, אני לא מוצא כלום.

אבל, אם אני מתחבר במרתף (או בקומת קרקע.. לא עקרוני) ואז הולך עם הלפטופ לחדר, אני מצליח לגלוש. הקליטה דיי אפסית, אבל מצליח לגלוש..

אז אולי אנטנות קצת יותר טובות יעשו כבר את העבודה?

אני סולד מקניית ראוטר נוסף גם בגלל העלות הכספית ובגלל בגלל הטרטור. יהיה הרבה יותר נוח להבריג 3 אנטנות נוספות.

יש מצב?

פורסם

לדעתי חבל על הכסף שתוציא על האנטנות, ספק רב שהן אכן מוציאות את מה שרשום עליהן וגם אם כן הן לא יעזרו כמו ריפיטר.

תוסיף עוד 120 שקל ותקנה ראוטר נוסף, מעבר להגדרה הראשונית אין שום סיבה שתתעסק איתו.

עוד כמה דברים שאולי שווה לנסות:

1. להזיז את הראוטר לנקודה אחרת במרתף.

2. להשתמש בEdimax Mars, סוג של "תחנת עגינה" לאנטנות.

3. לשחק עם הזוויות של האנטנות.

אני לא מציע להעביר את הראוטר לקומת הקרקע כי אני מניח שאם זה היה אפשרי כבר היית עושה את זה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים