עבור לתוכן

דילמה בנושא קניית מעבד חדש i5-750 vs i5-650 ביחס לצרכי העבודה שלי

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

אני מתלבט בין 2 המעבדים הנ"ל , צרכי העבודה שלי הם - אינטרנט,אופיס,סרטים,קצת משחקים (לא כבדים פיפא ודומה), וגם אני רוצה להתחיל קצת להוריד סרטים מהמצלמה ולערוך אותם.

הסיבות להתלבטויות שלי הם:

1.לא בא לי כ"כ להשקיע בכרטיס מסך כרגע ולI5-650 יש מעבד גרפי מובנה אמנם לא למשחקים אבל נראה לי שהוא יכול להספיק לצרכים שלי,מה אתם אומרים?

2.התדר של הI5-650 גבוה יותר בהרבה אפילו במצב טורבו 3.2 מול 2.66 לא עדיף מעבד מהיר יותר על פני עוד 2 ליבות? (לשימושים שלי).

3.לפי הביקורות ראיתי ש I5-750 חזק יותר השאלה במה זה בא לידי ביטוי.מצד שני I5-650 מתקדם יותר 32nm,ht וכו

אשמח לתשובות מעניינות

שחר

פורסם

אני מציע לך לחסוך כסף ולקנות ATHLON II 425 ולהוסיף לו לוח AM3 785G

ככה תקבל גם ביצועים עדיפים על הI3 , גם יעלה לך פחות וגם יהיו אפשרויות שדרוג עדיפות בעתיד

פורסם
  • מחבר

תודה על תגובה

אני מבין שפה בפורום אנשים מעדיפים AMD אבל אודה אם יוכלו לענות לי לגבי 2 המעבדים הספציפים האלה,אני לא מתכנן שידרוג כי אני לא מתכוון להשקיע אלפי שקלים במחשב , אני כל כמה שנים אחליף אותו ככה ששידרוג הוא לא כ"כ מהווה שיקול.

תודה

פורסם

משחקים זה יותר תלוי בכרטיס מסך, למרות שרשמת שלא מדובר במשחקים כבדים. עריכת סרטים - זה לא שמעבד מסוים לא יהיה מסוגל לעשות זאת, פשוט כל מעבד יעשה זאת במהירות אחרת. אם זו פעולה שתעשה בתדירות גבוהה אז הייתי אומר ששווה להשקיע במעבד, אבל גם במקרה הזה לא יותר מידי. כל שאר השימושים שרשמת (סרטים ואינטרנט) - גם E5200 מסוגל להם כך שזה לא מעניין.

"אני מבין שפה בפורום אנשים מעדיפים AMD אבל אודה אם יוכלו לענות לי לגבי 2 המעבדים הספציפים האלה,אני לא מתכנן שידרוג כי אני לא מתכוון להשקיע אלפי שקלים במחשב , אני כל כמה שנים אחליף אותו ככה ששידרוג הוא לא כ"כ מהווה שיקול."

אתה קורא לנו fanboys? אנחנו לא מעדיפים AMD, אין לנו שום העדפה. אנחנו בוחנים כל מקרה לגופו וממליצים בהתאם. אם בין השימושים שלך אין עבודה רצינית שדורשת כח עיבוד רציני, אין טעם להשקיע יותר מידי במעבד. ידוע שתושבת AM3 תחזיק עד 2011 (Zambezi), לגבי התושבות המתחרות זה לא ידוע.. מדובר כאן ביתרון ל-AMD, זה לא שאתה משלם בשביל התושבת הזו עוד כסף או שאתה מפסיד ביצועים. מדובר בפלטפורמה מתחרה/מקבילה עם יתרון ברור באפשרויות השדרוג (לפחות ככל הידוע ברגע זה).

פורסם
  • מחבר

ברור לי שכל המעבדים החדשים יעשו בסופו של דבר את אותה עבודה, מכיוון ש2 המעבדים הנ"ל הם באותו מחיר מה שאני שואל זה האם כדאי לי יותר כמעבד לקחת את ה I5-750 שהוא מרובע ליבות אבל אז אני אהיה חייב להשקיע בכרטיס מסך או שמבחינתי אני לא ארגיש את ההבדל בביצועים אם אני אקח את ה I5-650 שבא כבר עם מעבד גרפי עליו. מה גם שבמהירות שלו המעבד כפי שאמרתי ממקודם הוא יותר מהיר? האם מהירות המעבד משחק פה תפקיד רציני?

פורסם

מכיוון ש2 המעבדים הנ"ל הם באותו מחיר מה שאני שואל זה האם כדאי לי יותר כמעבד לקחת את ה I5-750 שהוא מרובע ליבות אבל אז אני אהיה חייב להשקיע בכרטיס מסך או שמבחינתי אני לא ארגיש את ההבדל בביצועים אם אני אקח את ה I5-650 שבא כבר עם מעבד גרפי עליו.

המעבדים הללו יהיו "overkill" לשימושים שלך. קח Athlon II X3/X4 או אם אתה פאנבוי של אינטל אז i3 530. אתה לא צריך יותר מזה.

לגבי כרטיס מסך מובנה, בשתי הפלטפורמות יש לך כרטיס מובנה והם דיי שווי ערך בביצועים. השבבים הללו יספיקו לכל השימושים שלך מלבד למשחקים בינוניים ומעלה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים