עבור לתוכן

קניית נתב אלחוטי

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

עקב קניית אייפון החלטתי להשתדרג לנתב אלחוטי.

מכיוון שזו הפעם הראשונה שאני הולך לקנות אחד אין לי שום מנשר בנושא ואשמח לקבל קצת עזרה..

איזה נתב נחשב הכי משתלם מבחינת מחיר וביצועים ואתם הייתם יכולים להמליץ לי עליו. כמובן שאני לא מחפש משהו מאוד יקר אלה משהו סביר נוטה לזול.

מה טווחי המחירים ועל סמך איזה פרמטרים הם נקבעים? איזה פרמטרים צריך לבדוק בכלל? תודה מראש לעוזרים!

פורסם

השאלה העיקרית היא מה יהיה העומס על הנתב? כלומר כמה מחשבים מחוברים ומה המחשבים יעשו (הורדת סרטים מ ביט-טורנט או דברים כלו קריאת אימיילים?).

אם התשובה היא שהולך להיות הרבה עומס, אתה צריך ראוטר שיעמוד בזה וזה אומר כסף. אם זה הולך להיות רק מחשב או שניים שגם לא מתכוונים לעשות שיתוף קבצים אז אפשר להתפשר על משהו הרבה יותר זול.

פורסם
  • מחבר

אז דבר ראשון תודה על התגובה :)

ולשאלתך... בעיקרון אני מאמין שהמחשבים יהיו מחוברים עם כבלים כמו עכשיו ובקשר לעומס אז יש לנו בבית שני מחשבים.. אחד מהם מוריד דברים ומשתמש בתוכנות שיתוף מידי פעם והשני הפעילות הכי רצינית שלו זה סרטים אונליין ופוקר... האייפון זה לגלישה בלבד. זה הדבר הכי חשוב בנתב? מה בקשר למרחק?

פורסם

שלום לכולם!

עקב קניית אייפון החלטתי להשתדרג לנתב אלחוטי.

מכיוון שזו הפעם הראשונה שאני הולך לקנות אחד אין לי שום מנשר בנושא ואשמח לקבל קצת עזרה..

איזה נתב נחשב הכי משתלם מבחינת מחיר וביצועים ואתם הייתם יכולים להמליץ לי עליו. כמובן שאני לא מחפש משהו מאוד יקר אלה משהו סביר נוטה לזול.

מה טווחי המחירים ועל סמך איזה פרמטרים הם נקבעים? איזה פרמטרים צריך לבדוק בכלל? תודה מראש לעוזרים!

מה התקציב שלך?

מה המרחק הגדול ביותר שיהיה בין ה-IPHONE לתב האלחוטי? כמה קירות יפרידו אז בינהם?

פורסם
  • מחבר

טוב אז מרחק בפנים הבית אין לי מושג אבל בית שלושה חדרים, מקסימום קירות מפרידים זה 3. אני מאמין שהבית לא יותר גדול מ 30 מטר.. עכשיו המחשב הרחוק מהמודם (אם אני יבחר לחבר אותו באל חוט יעבור בין 3-4 קירות במרחק של עשרה מטרים... הייתי מעוניין לשים אותו צמוד לחלון שישדר גם לרחוב בתקווה לתפוס אותו בפארק מול הבית שזה עד חמישים מטרים בלי הפרעות, אבל אמרו לי שאני אצטרך אנטנה בשביל זה...

אשמח לשמוע את דעתכם בנושא הזה.

עכשיו לנתב.. קיבלתי המלצה על ה ל-LinkSys WRT54GC שנראה נחמד מאוד במחיר של 275 משהו כזה... האם זה המוצר הכי טוב במחיר הזה לצרכים שלי?

תודה מאש!!

פורסם

אני אישית קניתי את WRT54GL היום, ישן אבל עדיין נחשב לאחד הראוטרים הכי טובים שיצאו עד היום

פורסם

טוב אז מרחק בפנים הבית אין לי מושג אבל בית שלושה חדרים, מקסימום קירות מפרידים זה 3. אני מאמין שהבית לא יותר גדול מ 30 מטר.. עכשיו המחשב הרחוק מהמודם (אם אני יבחר לחבר אותו באל חוט יעבור בין 3-4 קירות במרחק של עשרה מטרים... הייתי מעוניין לשים אותו צמוד לחלון שישדר גם לרחוב בתקווה לתפוס אותו בפארק מול הבית שזה עד חמישים מטרים בלי הפרעות, אבל אמרו לי שאני אצטרך אנטנה בשביל זה...

אשמח לשמוע את דעתכם בנושא הזה.

עכשיו לנתב.. קיבלתי המלצה על ה ל-LinkSys WRT54GC שנראה נחמד מאוד במחיר של 275 משהו כזה... האם זה המוצר הכי טוב במחיר הזה לצרכים שלי?

תודה מאש!!

אם אתה יכול למתחו את התקציב בעוד 50 שקל, הייתי הולך על נתב בתקן N שיכול להתמודד עם מרחק ומכשולים יותר טוב -- לדוגמא ה-6574 של EDIMAX.

פורסם

אם אתה יכול למתחו את התקציב בעוד 50 שקל, הייתי הולך על נתב בתקן N שיכול להתמודד עם מרחק ומכשולים יותר טוב -- לדוגמא ה-6574 של EDIMAX.

אני הייתי נמנע מאדימקס. מנסיון שלי, הנתבים שלהם לא מצליחים לעמוד בעומס של שיתוף קבצים.

פורסם

בשמחה רק הכי זול שמצאתי עמד על חמש מאות http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=728729

אופס... התכוונתי ל-6524.

אני הייתי נמנע מאדימקס. מנסיון שלי, הנתבים שלהם לא מצליחים לעמוד בעומס של שיתוף קבצים.

הוא בסך הכל רוצה להתחבר באמצעות IPHONE....

פורסם

אופס... התכוונתי ל-6524.

הוא בסך הכל רוצה להתחבר באמצעות IPHONE....

הבן אדם כתב:

"אחד מהם מוריד דברים ומשתמש בתוכנות שיתוף מידי פעם"

אם הוא רוצה להמשיך להשתמש בתוכנות שיתוף מדי פעם, עדיף להתרחק מאדימקס. אם זה היה רק האייפון ,מן הסתם לא הייתה בעיה.

פורסם
  • מחבר

הראוטר יהיה מיועד ל 2 מחשבים ואייפון..

אז מה אתם אומרים על הלינקסוס? כדאי?

פורסם

מה שאני אגיד לך -- הדעות הקדומות לגבי EDIMAX מקומן בפח.

קרא את השרשור הזה -- http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=444836.msg3807371#msg3807371

לגבי ה-LINKSYS -- שווה לך ההשקעה רק אם אתה צריך קושחה צד ג'. מעבר לכך מדובר על זריקת כסף לחינם על מוצר די ותיק. במחיר שלו כבר עדיף לרכוש נתב בתקן N שיכולת השידור והקליטה שלו עדיפות פי כמה על זו של ה-LINKSYS.

פורסם

מה שאני אגיד לך -- הדעות הקדומות לגבי EDIMAX מקומן בפח.

זה שקולטים את הראוטר בכל הדירה זה מצויין אבל לא הכל. קליטה טובה של הראוטר לא אומרת שום דבר על היכולת שלו לעמוד בעומס תעבורה.

תנסה פעם לפתוח יותר מ 100-200 חיבורים דרך נתב של אדימקס. הוא פשוט קורס בגלל העבודה שהוא צריך לעשות עם ה NAT, וזה מנסיון עם כמה דגמים שונים של אדימקס שיצא לי לעבוד איתם. מה שכן, לא עבדתי אף פעם עם דגמים של N, אז אם שם הם השתפרו פלאים אני לא מכיר את זה.

פורסם

הניסיון שלך הוא ככל הנראה עם נתבים עתיקים. בנתבים החדשים של EDIMAX (כמו ה-6204, 6524, 6574) אין בעיות כאלה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים