עבור לתוכן

מבקש המלצה לנייד קל ודק, לשימושים קלים יחסית ובעלות של 3,500 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, :hi:

אני צריך לקנות בקרוב מחשב נייד וחושב זה זמן רב שה-Macbook Air הוא פשרה מצוינת בין ביצועים ל-form factor. הוא דק (חשוב לי יותר מהממוצע) וקל ועם זאת מתהדר במסך של 13.3" ומקלדת בגודל מלא. אבל, מעבר לזה שהוא יקר מאד (במיוחד בארץ), הוא כנראה גם מוגזם לשימושים שאני מייעד למחשב החדש, שהם עיבוד תמלילים, גלישה, שימוש בדוא"ל, שימוש בתוכנות מסרים מידיים, וידאו קל (DVD, youtube) ומוסיקה.

הנטבוקים מאד קוסמים לי - הנחיתות שלהם מבחינת ביצועים מובנת, אבל היא לא אמורה להיות כל כך משמעותית בהתחשב בשימושים שלי ומעבר לכך, תג המחיר מאד מפתה. לנטבוק גם יתרונות על פני ה-Air בדמות זמן סוללה רב יותר, סוללה ניתקת, אפשרות לשדרוג הזכרון הפנימי, ריבוי כניסות ויציאות. אני לא רואה כל סיבה עבורי לקנות את ה-Air. ה"בעיה" היחידה היא גודל המסך: אני מניח שארצה מסך בגודל 12.1 אינץ', שהוא המסך הכי גדול הזמין כיום בנטבוקים. אני מתנחם שלפחות יש בכך יתרון מבחינת footprint לעומת ה-Air. גם מבחינת משקל, נדמה לי שנטבוק "מגודל" כזה עדיין שוקל כמו או אפילו פחות מה-Air.

נותרתי רק עם פשרה אחת מבחינתי והיא העובי; שמתי לב שהפרופיל של הנטבוקים עדיין עבה יותר מה-Air וגורם להם להראות מגושמים לידו: אם ה-Air הוא מחברת A4, הנטבוק הוא קלסר לדפי מחברת קטנה שהפרופיל שלו גדל מאד ככל שמתקדמים לאזור התופסן.

אז לסיכום, אני רוצה נטבוק שנראה כמה שיותר כמו ה-Air (כלומר מסך 12.1", אבל עדיין קל ודק דיו) וכמובן שיציע כמה שיותר מבחינת תכונות. אני לחלוטין לא מעודכן בענייני חומרה למיניהם. כאן אני זקוק לכם ומבקש את המלצתכם.

עוד בקשה: אם יש נטבוקים שיש להם כרטיסי קול מאיכות טובה יותר, אשמח אם תינתן לכך תשומת לב, אבל זה קריטריון פחות חשוב מהאחרים שמניתי.

התקציב כאמור, עד 3,500 ש"ח. אם הדרישות שלי נראות לכם מוגזמות ביחס להיצע הקיים בתקציב הזה, ציינו זאת.

תודה רבה אנשים טובים. :)

פורסם

יש אנשים שיגידו שנטבוק כמו ה-1201n של אסוס יתאים לך.. לפי דעתי הוא יקר מדי ביחס למה שהוא מציע

רק לשם השוואה : מקבוק רגיל הוא בעובי 27 מ"מ - במחיר של 5300 שח

מקבוק פרו 13.3 אינצ' הוא בעובי 24 מ"מ - במחיר של 6200 שח

מקבוק אייר הוא בעובי של עד 20 מ"מ במרכז - במחיר של 7800 שח

בזמן האחרון יצאו לשוק מחשבים דלי הספק ודקים שמתאימים בדיוק לדרישות שלך, מדובר בנוטבוקים לכל דבר עם מעבדים עדיפים על האטום.

הנה אופציות שיתאימו לתיאור:

מחשבי 13.3 אינצ':

Lenovo IdeaPad U350 עם מעבד SU2700 בעובי 18-24 מ"מ, שעולה 3286 שח.

Acer Time Line AS-3810TZ עם מעבד SU2700 בעובי 25 מ"מ, שעולה 3550 שח. למחשב הזה זמן עבודה מוצהר של 8 שעות.

Acer Time Line 8371 עם מעבד SU3500 בעובי 27 מ"מ, שעולה 3550 שח.

למחשב הזה זמן עבודה מוצהר של 8 שעות - ויותר חשוב מזה, מסך מט!

שלושת המחשבים הנ"ל שוקלים באזור ה-1.6 ק"ג.

אופציה אחרת בגודל 12 אינצ':

ASUS UL20A עם מעבד SU2300, בעובי 25 מ"מ, שעולה 3400 שח.

המחשב שוקל 1.4 ק"ג

אם אתה רוצה מחשב חזק הרבה יותר, ויש לך אפשרות למתוח קצת את התקציב - HP הוציאו לא מזמן דגם ממש חמוד:

HP ProBook 5310m שעולה 4500 שח, מגיע עם מעבד SP9300 שנחשב חזק מאוד (והרבה יותר חזק מהאופציות למעלה)

גודל המחשב הוא 13.3 אינצ' והוא שוקל 1.7 ק"ג. העובי שלו הוא 23.5 מ"מ

פורסם
  • מחבר

תודה על ההשקעה. האמת, אני מבולבל יותר מתמיד. מצד אחד, אני לא מעודכן לחלוטין בתחום ואין לי רצון להדביק את הפער ומצד שני, אף אחד לא יקבל החלטה במקומי מתוך המבחר המצומצם של המוצרים הנבחרים העונים על הדרישות שלי וכדי לקבל החלטה אני חייב לדעת עוד.. :-\

שמעתי על ה-CULV והבנתי של-UL20A יש את המעבד הכי חלש בסדרה הזו. ראיתי מישהו במקום אחר בפורום טוען שאם הולכים על הגרסא הזו, היא לא משמעותית חזקה מ-Atom כפול ליבה כמו שיש ב-1201N. יש אמת בזה?

הייתי גם רוצה מסך שאינו מבריק ומבין אלו שהצעת רק ה-Acer הוא כזה.. אבל אני לא בטוח איזו חשיבות עלי לתת לפרט הזה. עבדתי על מסך מבריק בנייד של HP וזה היה נסבל בקושי. מצד שני, מסכים שאינם מבריקים בניידים הם דבר נדיר ואני לא רוצה להגביל את האופציות הפתוחות בפני..

ה-HP נראה טוב, דק ובעל מסך גדול יותר; אמנם פחות ג'יגה זיכרון מה-UL20A, אבל מעבד חזק יותר ובעיקר דיסק של 7,200 סל"ד (צריך כמובן לבדוק את הביצועים של זה האחרון בפועל) נותנים לו פוטנציאל טוב יותר לשימושים שלי. מצד שני, זמן סוללה נחות יותר. לא יודע אם זה שווה תוספת של 1,000 ש"ח.

ה-1201N מפתה בגלל השבב הגראפי, אבל אני כנראה אמעט לשחק (אם בכלל) וזמן הסוללה שלו קטן יחסית.

מה עושים? :s05:

פורסם

6.5 שעות למחשב נייד ממש לא נחשבים מעט..

נכון זה לא ה-12 שעות של האסוס, אבל מי צריך כזה זמן מטורף בתכלס?

ואם אתה משווה לאייסר, אז זמן הסוללה בו הוא 8 שעות שזה ממש טוב

פורסם
  • מחבר

אתה מתכוון ל-HP כשאתה אומר 6.5 שעות?

אגב, שכחתי לציין, שהשקט חשוב לי. הייתי רוצה מחשב נייד שהוא dead silent ואם אני לא טועה, הנטבוקים הם כאלה (עוד לא שמעתי רעש מאוורר מנטבוק, אבל ייתכן שלא עבדתי מספיק זמן עם אחד כדי לוודא). אני מתקשה למצוא התייחסויות לרעש ופליטת חום בביקורות על ה-HP. מישהו יודע?

אני לא חושב שאני צריך את כוח העיבוד של ה-HP, כי המחיר שצריך לשלם עליו בדמות פליטת חום מוגברת (מה שעשוי לגרור פעולה מרעישה יותר של מערכת הקירור) וכמובן בכסף, לא שווה את זה. מה גם, שאני מתחיל לחשוב שמסכים בגודל 12.1 אינץ' הם ה-sweet spot. אולי אוכל אפילו להסתפק ב-11.6 אינץ'?

:nixweiss:

פורסם
  • מחבר

אני אנסה להתמקד, כדי לעזור לכם לעזור לי. אני מאמין שאין לי צורך בנייד במחיר של 3,500 ש"ח, אבל נטבוק הוא כן הפתרון לשימושים הפשוטים שלי. so far so good?

אם כך ובהסתכלות על עולם הנטבוקים בלבד, אני מודע לכך שהתקציב שלי מאפשר לרכוש נטבוק "חזק" מהשורה הראשונה כמו ה-1201N של אסוס. אבל, אני לא בטוח שאני צריך אפילו נטבוק "חזק" כזה. כיום יש לי מחשב בן 5 שנים מבוסס את'לון 64 3200+ עם 1GB זיכרון ודיסק 7,200 סל"ד סטנדרטי שעליו פועלת Windows 7; אני די מרוצה מהביצועים לאותם שימושים שמניתי. כמובן, לא אתנגד ליותר, אבל אלו באים רק בתוספת מזומנים, שאני לא בטוח ששווה להוציא.

אז אולי אוכל להסתפק בנטבוק זול יותר מה-1201N, משהו ב-2,500 או אפילו 2,000 ש"ח. אני רוצה לחסוך, אבל עם זאת לא להתאכזב מהביצועים ביחס לדרישות היחסית צנועות שלי מהמחשב.

לגבי המסך: רצוי "12.1, אבל אפשר גם "11.6. יש הצעות?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים