עבור לתוכן

רשת אינטרנט ביתית

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

ברצוני להקים רשת אינטרנט ביתית כאשר התשתית כבר קיימת (ישנם שרשורים בקירות עם חוטי משיכה).

ברחבי הבית פרושות 9 נקודות (כולל נקודת חיבור למודם) – כולן מתרכזות אל ארון תקשורת יעודי קטנטן שקוע בקיר בגודל 30X17סמ.

כוונתי לעשות שימוש בכבל CAT6 FTP לצורך חיבור כל הנקודות, כאשר בחדרים הכבל יחובר אל שקע תקשורת/רשת עם חיבור RJ45 מסוכך CAT6.

1. האם חיבור מחשבים לשקעים הללו יכול להתבצע באמצעות כל כבל רשת? אלו בעיות יכולות להיות בשל שימוש ב- CAT6?

2. מה החיבור המומלץ לחיבור כל הנקודות בארון התקשורת? אם ההמלצה היא על חיבור לפנל כיצד ניתן להתאים זאת למידות השקע שבקיר (17X30) ?

תודה מראש

פורסם

ממש מיותר להשתמש ב-CAT6 -- יספיק לך גם CAT5E FTP וגם יעלה לך קצת פחות. את כל הקצוות בארון התקשורת אתה מחבר ל-SWITCH -- המרכזיה של הרשת שלך.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה

סביר להניח שאני באמת יעשה שימוש ב- cat5e ftp מאחר והבנתי שאין ממש הבדלים ביניהם (גם לא במהירות הנתמכת).

לפני החיבור לסוויץ ברצוני לעשות סדר בכל הנקודות ש"מתנקזות" לארון תקשורת ע"י שימוש במעין פנל או לוח רב שקע צמוד לקיר שבו יהיו שקעי RJ-45

ansamblu-6-module-gewiss-gewiss-image0-434929.jpg

האם ניתן למצוא משהו מודולרי דומה לתמונה שצרפתי שיתאים לגודל השקע שבקיר (30X17 ס"מ)?

פורסם

בגודל של הארון שלך, לא נראה לי שכדאי להתעסק עם זה וגם לא בטוח שיהיה לך מקום. תסיים כל כבל שמגיע לארון בראש RJ45 ותחבר את כולם ל-SWITCH. בכל מקרה, אתה תצטרך SWITCH של 16 כניסות או שניים של 8 (כעקרון גם שניים של 5 יספיקו אבל זה לא ישאיר לך שום SPARE) והם תופסים מקום. יש לך שקע חשמל בארון?

פורסם
  • מחבר

ה"ארון תקשורת" שלי הוא די קטן למעשה 30X17cm ועומק של כ-10cm. אין בו מקום להכניס סוויץ וגם אין לי צורך בכך (הארון יוסתר במזנון גבס שיכיל את כל המכשור הדרוש).

כל רצוני הוא להפוך את ה"ארון" לרב-שקעי תקשורת גדול בצורה אסטית ככל הניתן.

פורסם

לא ברור לי. 9 הנקודות שלך מסתיימות בארון התקשורת. אין אתה מתכוון לסיים אותן -- לתוק שקעים או תקעים? איך תחבר את כל 9 הנקודות לרשת אחת?

פורסם
  • מחבר

לא לחינם רשמתי "ארון תקשורת" במרכאות.

הנקודות (הכבלים) יחוברו לשקעי RJ-45 (כמו בתמונה שצרפתי קודם) לאחר מכן מהשקעים אני אחבר את הנקודות שאני רוצה לסוויץ.

הפתרון שמסתמן כרגע הוא שימוש בשתי יחידות של 6 מודולים (כמו בתמונה) הבעיה רק שאני לא מוצא מי מוכר אותם בארץ.

פורסם

תציץ בחלק השני של הדף הזה -- http://www.amperel.co.il/products/84950 -- יש שם מגוון גדול של אמבטיות גוויס שיכולות להכיל 8, 12 ואפילו 16 יחידות. אלה אמבטיות על הטיח. לאמבטיה תחבר כמה שקעים שאתה רוצה -- יש לגוויס גם שקעים כפולים -- כלומר יחידה שכוללת 2 שקעים וככה גם אמבטיה של 4 מקומות, תיתן לך 8 שקעים. LINK ליחידה הכוללת שני שקעי רשת --http://www.mediagalaxy.co.il/rec/594

פורסם
  • מחבר

אני צריך מתחת לטיח (כמו שקעים סטנדרטיים שיש בכל בית) כיוון שבכוונתי לאטום את הפתח עם קיר גבס או אפילו אולי עם המכסה פלסטיק של ה"ארון תקשורת" ואעשה חורים בגדלים של הרב שקעים.

האם לגוויס יש רב שקע של 6 או עדיף 12 (מתחת לטיח)?

דרך אגב שוחחתי לפני מס' ימים עם עובד החנות שהזכרת והוא הציע לי רב שקעים של עדא פלסט (אפשרות נוספת שאני שוקל).

פורסם

כיוון שעומק הארון שלך הוא 10 ס"מ, אני דווקא הייתי הולך על שקעים מעל הטיח אבל ממקם אותם בתוך הארון -- ככה הם לא יבלטו מקו הקיר שלך. להתקין שקעים של מ"תחת לטיח" בתוך ארון התקשורת יהיה קצת מסובך מבחינת העיגון שלהם בתוך הארון.

פורסם
  • מחבר
פורסם

אני חושש שאתה טועה. האביזרים בשלושת ה-LINK-ים הראשונים מיועדים להיות מתחת לטיח והעיגון של הקופסא האדומה לקיר גבס הוא בעייתי כי אין לה על מה בדיוק להתפס. בקיר סטנדרטי מקבעים את הקופסא במלט או טיח אבל בקיר גבס זה לא אפשרי. לכן הצעתי לך ללכת על אמבטיות מעל הטיח שישבו בתוך השקע שיש לך בקיר וככה הם לא יבלטו מקו ה-0 שלו. בכל מקרה, אתה בטח מכיר את סביבת העבודה שלך יותר טוב כך שתלך על מה שנראה לך.

פורסם
  • מחבר

ברור לי שמדובר ברב שקע מודולארי שמיועד להיות מתחת לטיח כמו יתר השקעים בבית. אני לא מבין מדוע אתה חושב שלא ניתן להשתמש בו עם קיר גבס?

הנה זה בדיוק מה שיש לי כרגע בתוך הקיר FLUSH-MOUNTING JUNCTION BOX 294X152X70

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים