עבור לתוכן

הוספת זכרון למחשב שמכיל זכרון מסוג ocz reaper 1066 2x2GB

Featured Replies

פורסם

שלום

יש לי לוח אם של Gigabyte EP45-DS3R עם זכרונות של OCZ Reaper 1066 2x2GB

על המבדקה שעל גבי הזכרון מופיעים הנתונים הבאים:

PC2 8500

Reaper Series

PN: OCZ2RPR10664GK

5-5-5@2.2-v

SN: 007270806008034-2

כשאני בודק את הנתונים בCPUZ אני רואה את המספרים הבאים תחת EPP#:

Frequency 533MHz

CAS# Latency 5

RAS# to CAS# 5

RAS# to Precharge 5

tRAS 15

tRC 26

Command rate 2T

Voltage 2.100 V

הכל התחיל מזה שאני רוצה להוסיף עוד 4GB למחשב שלי.... אז השאלה שלי בעצם עד כמה חשוב הTIMING של הזכרון והאם בכלל "חייב" או לפחות מאוד מומלץ לקנות זכרון זהה?

אם יש לכם המלצות אחרות, אני אשמח לשמוע

תודה

מקס

פורסם

תזמונים משפיעים יותר בדברים דינמים כמו משחקים וכדומה, ההפרשי ביצועים בפועל בן זכרון עם תזמונים הדוקים למשוחררים הוא קטן עד לא קיים...

אתה לא חייב לקנות אותו זכרון, קח בחשבון שהמערכת תעבוד לפי המהירות של הזכרון האיטי ביותר ( אלה אם תעשה OC )

שים לב שיש לוחות שמסרבים או בעייתים עם 4 סטיקים של זכרון, אבל אני לא בטוח לגבי הלוח שלך ספציפית.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התגובה המהירה

מבחינת תאימות לוח עם 4 סטיקים לא תיהיה לי בעיה לבדוק את זה בחנות

הדבר שממנו אני הכי מפחד זה שאם הכל יהיה בסדר ואני אקנה את הזכרון, ואחרי יומיים אני אתחיל לקבל BLUE SCREENS ואז אני כבר לא אוכל להחזיר אותו לחנות.

מכאן צצה השאלה האם יש סיכוי ממשי לכך שאם אני לא אקנה בדיוק את אותו זכרון אני יתקל בבעיות כמו הBLUE SCREENS בעתיד?

סתם לדוגמא אם אני אקנה זכרון של אותו יצרן בעל אותה מהירות (ocz2rpr10664gk) אבל עם תזמון 5-5-5-18 ומתח 2.2 או2.3 ולא בדיוק כמו שלי

פורסם

כמעט כל זיכרון שתתקין יהיה בסדר גמור.. לא צפויות להיות שום בעיות.

אם הזיכרון שלך כרגע לא רץ ב-1066Mhz אז תקנה זיכרון 800Mhz הכי זול שתמצא.. כל שאר הפרמטרים זניחים. אם התזמונים שונים אז זה יותאם לבד על פי התזמונים החלשים מבין השניים. אם המתח גבוה יותר בחלק מהמודולים אז מריצים את כולם עם המתח הגבוה יותר. כך או כך לא תהיה שום בעיה, ואם תהיה אז זה רק עניין של הגדרות.

נ.ב.- אם זו לא ההודעה האחרונה בדיון, אם אתה רוצה להמשיך את הדיון אז תערוך בבקשה את הכותרת על פי החוקים.. הכותרת שבחרת קצרה וכללית מידי.

פורסם
  • מחבר

איך אוכל לבדוק באיזו מהירות רץ הזכרון עכשיו?

פורסם

CPU-Z לשונית Memory

פורסם
  • מחבר

המהירות בפועל היא בעצם DRAM Frequency כפול 2?

פורסם

התשובה שאתה מחפש היא כן..

אבל בתכלס זה לא, המהירות היא DRAM Frequency.. לא כפול 2. פשוט בגלל שזה DDR... בלה בלה. תריץ חיפוש בפורום או שתבדוק בסטיקי. :)

אם לא תמצא אז תגיד לי ואני אחפש בשבילך :-*

פורסם
  • מחבר

אז בשורה התחתונה אני מבין מהשיחה איתכם שלא ממש משנה מי הוא היצרן של הזכרון ומה הדגם כל עוד המהירות זהה וזה אותו סוג זכרון (למשל DDR2)

אז אני אשאל למה בכל זאת יש המלצה לשים זכרונות זהים? ומה הבעיות שאני עלול להיתקל בהם אם אני שם זכרונות שונים (חברות שונות, דגם שונה)?

תודה!

מקס

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים