עבור לתוכן

מעתה אימרו כרוכית - ולא שטרודל (@)

@ = ? 535 הצבעות

1. 1. @ = ?

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

http://news.walla.co.il/?w=/4/447600

האקדמיה ללשון עברית עיברתה את סימן ה-@ בכתובת הדואר האלקטרוני. מנכ"ל האקדמיה: הסימן שבמקלדת נראה כמו השטרודל הווינאי, שטעמו ערב לחיך

מהפכה בעולם הדואר האלקטרוני בישראל: מעתה, כשאתם נותנים את כתובת האי מייל שלכם למישהו תוכלו לדבר עברית צחה. במקום לומר שטרודל יש לומר "כרוכית".

האקדמיה ללשון עברית עברתה את הסימן @, בעקבות עברות שמו של המאכל שטרודל. מנכ"ל האקדמיה, ד"ר נתן אפרתי, הסביר ל"ידיעות אחרונות": "הסימן @ שבמקלדת נראה כמו השטרודל הווינאי, שטעמו ערב לחיך. לכן, החלטנו בזמנו לקרוא לשטרודל בעברית 'כרוכית', מהשורש לכרוך, כמו בצק ומילוי הכרוכים זה בזה". אפרתי ציין כי "באחרונה הוחלט כי השטרודל שבמקלדת המחשב ייקרא אף הוא כרוכית".

לכן, בפעם הבאה כשתתבקשו למסור את כתובת האי מייל האלקטרוני יש לומר, לדוגמה: "תשלח לי את זה ל(שמכם או הכינוי) כרוכית וואלה סי או איי אל".

:lol:

לא יכלו מילה יותר "נעימה" ::):P

• תגובות 35
  • צפיות 3.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

WTF??

פורסם

and put it up their asses "כרורית" I'll take

פורסם
:lol: :lol: how dumb can people get?! cant they give it a better name?
פורסם

אוף עוד מילה לאוצר מילים של הפסיכומטרי ( ;D)

פורסם

מילה יפה :o

כרוכית חח

פורסם

חחח בדיוק דנו בזה היום בשיעור ניתוח ועיצוב מערכות :P

אבל המורה שלנו אמר שקוראים לזה "כוכית".. הטעה אותנו הטמבל הזה...

ולעניין - באמת שם מעצבן. לא כמו שטרודל. בכל אופן, אנחנו נעשה חרם! נמשיך לקרוא לזה שטרודל! ;D

פורסם

וטלפון זה שח-רחוק, מי שם ז*ן...

פורסם

חחח בדיוק דנו בזה היום בשיעור ניתוח ועיצוב מערכות :P

גם אתם לומדים את הגהנום הזה? תנחומיי! ;) לצערי אני משתתף בצער :P

אני רק לא הבנתי למה אנחנו נדבקים עם הקו מחשבה ש@ זה שטרודל כשבאנגלית קוראים לזה בצורה נורמלית - at

פורסם

חחחח שיגידו מה שהם רוצים אנחנו נמשיך לקרוא לזה שטרודל ;D

פורסם

מה זאת המילה המטומטמת הזאת ?!

למה שמישהו ישתמש בה ?!

למה שמישהו ישתמש גם במילה שטורדל (מי לעזאזל שם באקדמיה חושב שזאת המילה שכולם השתמשו בה עד היום?!) ?!

Holy fu*king god, הסימן הזה (@) הוא בסה"כ קיצור של המילה at, שמשמעותה "ב" (lamer @ microsoft.com, ליימר במייקרוסופט.קום). איך לכל הרוחות הם הגיעו לשטרודל \ כרוכית ?!

פורסם

עמרי נראה לי שצריך לעשות כמה שינויים באקדמיה ללשון,לך תיהיה המנכל שם :)

פורסם

איך לכל הרוחות הם הגיעו לשטרודל \ כרוכית ?!

"הסימן @ שבמקלדת נראה כמו השטרודל הוינאי, שטעמו ערב לחיך. לכן, החלטנו בזמנו לקרוא לשטרודל בעברית 'כרוכית', מהשורש לכרוך, כמו בצק ומילוי הכרוכים זה בזה".

פורסם

"הסימן @ שבמקלדת נראה כמו השטרודל הוינאי, שטעמו ערב לחיך. לכן, החלטנו בזמנו לקרוא לשטרודל בעברית 'כרוכית', מהשורש לכרוך, כמו בצק ומילוי הכרוכים זה בזה".

אין ספק ששוב האקדמיה ללשון עברית מציגה את טיפשותה בכל מה שנוגע לעיברות מילים

פורסם

זה מאוד מעניין אותי שטעמו ערב לחיך, אבל גוד! WTF?! זה לא פאקינג ציור של שטרודל וינאי, זה קיצור של המילה "at" !

גררר !!

:pissed:

אני לא מבין למה לכל הרוחות הם חושבים שם באקדמיה שחייבים לעברת כל דבר !

מה השלב הבא? הם יחליטו במקום & (and) צריך להגיד צלב-קרס (לא יודע, זה הדבר הראשון שעלה לי בראש כשראיתי את הצורה הזאת) ?!

איזה יופי, עוד מעט יוצא המשחק שחור צלב-קרס לבן 2, או בשמו האנגלי, Black צלב-קרס White 2....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים