עבור לתוכן

בשביל חבר ,זקוק לגוף טוב עד 3000 שקל .

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

טוב ,אז כבר הודעתי לו ,והשארתי את זה לשיקולו ,בעיקרן היינו אמורים לקנות ביום ראשון או שני ,אבל עם ההשקעה הנוספת לk-7 אני חושב שהוא יקח את הזמן .

בכל מיקרה מקצת דפדוף באינטרנט הבנתי ששתיהן מצוינות .

פורסם

הפיצ'רים שלה בסיסיים לחלוטין (אולי אני טועה אבל נראה לי שיש לה רק נקודת פוקוס אחת FFS)

לא מדוייק, יש לה 11 נקודות פוקוס כמו ל-K7 וכמו ב-K7 גם לה 9 מהן מוצלבות.

http://www.dpreview.com/reviews/pentaxkx/page21.asp

מה שכן ההבדלים ביניהן הן:

1. ל-Km יש 12.4 מ"פ מול 14.6 ב-K7

2. קצב אש - ל-Km יש 4.7fps ועד 17 תמונות סה"ך, מול 5.2fps ב-K7 ועד 40 תמונות בבאפר

3. Automatic Exposure ,ל-Km יש 16 סגמנטים מול 77 ב-K7

4. צילום וידאו ב-Km בוא באיכות של 720p וסאונד מונו מול 1080p וסאונד סטריאו ב-K7

5. ל-K7 יציאת HDMI

6. ל-K7 אטימות למז"א

זה הסיכום של כל ההבדלים בין השתיים, והם נראים לי בעיקר חשובים למי שמצלם וידאו..

למשתמש רגיל (כל עוד הוא לא צלם מקצועי), אין ממש סיבה להשקיע סכום כפול לטעמי

פורסם

אתה פספסת את הנקודות החשובות ביותר שלמעשה מפרידות בין המצלמה לחובבים (K-X) לחצי מקצוענית (K-7)

* תוספת של בקרות ידניות (גלגלת נוספת לדוגמא) שחוסכות כניסה לתפריטים.

* מסך LCD עליון שרוב המשתמשים הוותיקים רגילים אליו וגם הוא חוסך התבוננות במסך האחורי

* עינית יותר בהירה ואיכותית (פריזמה לעומת מראות)

* גוף בנוי היטב שמרגיש איכותי יותר ביד וארגונומיקה מעט משופרת.

כמו כן יש כל מיני אפשרויות התאמה אישית שקיימות ב-K7 וחסרות ב-KX.

פורסם

אכן, כל נושא השליטה והכפתורים זה מה שבעיקר מבדיל בין מצלמת כניסה למצלמה מתקדמת יותר, ונראה שהתעלמת מזה לגמרי.

הרבה אנשים בפורומים באינטרנט עושים את זה, מהסיבה הפשוטה שביקורות ו-specs תמיד מדברים על נתונים טכניים יבשים (fps, רזולוציות, כניסות/יציאות וכו') ולא מזכירים יותר מידי דברים שמגלים רק בשימוש אמיתי (או בקריאה מדוקדקת של ביקורות מעמיקות באמת) כמו העדר שליטה בדברים מסויימים (בצורה נוחה או בכלל) שיכול להיות במקרים מסויימים מעצבן מאוד, חוסר בפיצ'רים בסיסיים (לדעתי..) כמו מסך עליון מואר (או בכלל...) ועוד.

בנוסף למה ש-fungiman ציין, תוסיף גם:

* מסך אחורי טוב יותר בהפרש ניכר ב K-7 (גם בגודל ובעיקר ברזולוציה)

* ב-K-m אין אישור פוקוס ב-viewfinder :s07:

* ולמעשה אין תצוגה ב-VF בכלל: No visible AF points in viewfinder

* אולי אני טועה אבל לפי dpreview אין לה בכלל אפשרות להוסיף גריפ

* ושוב - הכפתורים והשליטה.. אין בכלל מה להשוות.

פורסם

יחד עם זאת, חשוב לציין שאיכות התמונה היא כמעט ללא שינוי בין המצלמות השונות. הבחירה צריכה להיות על פי ההעדפות והצרכים של הצלם - הן תנאי הצילום הצפויים, הן רמת המקצועיות שלו והדרישות שלו מהמצלמה כמכשיר טכני (משום שכאמור - ה-K-X וה-K-7 בסופו של דבר תתן תוצאות מאוד דומות).

אבא שלי לדוגמא מצלם עם סוני A300, הוא משתמש בה בעיקר כ-P&S (מצלם רחוק מהפנים ונעזר ב-LV המעולה שלה), באופן שימוש כזה לדוגמא אין שום תועלת בגוף מתקדם יותר.

אם מדובר בצלם חובב פרופר, שמצלם ספורט מוטורי ואירועים כחובב ולא לצרכי פרנסה, טובות הנאה או קידום אישי אחר ה-K-X לא בהכרח תהיה בחירה גרועה וההפרש במחיר יוכל ללכת לטובת תוספות חיוניות אחרות (חצובה, מבזק, טיול לחו"ל). הבעיה היא שאין סוף "לשדרגת" (מחלת השידרוגים), שהרי כמו שה-K7 טובה מה-KX, באותה מידה כבר אפשר לקפוץ לקאנון 7D או אולי לניקון D3S אם אתה ממש בקטע של ספורט מוטורי... החוכמה היא לזכור שהמצלמה היא לא גאדג'ט אלא כלי עבודה וככזאת עליך לבחור את המצלמה שהיא good enough לצרכך. בסופו של דבר העדשות חשובות יותר (והצלם והמיומנות שלו כמובן מעל הכל - בדיוק היום ראיתי סט תמונות שצולמו עם לייקה S2 וציוד תאורה הטוב ביותר שיש, איכות טכנית מדהימה, אבל התמונות פסאודו-אומנותיות מדי, חסרות השראה ומעוררות פיהוק, אז מה הועילה המצלמה היקרה?).

פורסם
  • מחבר

טוב חברה ,תודה רבה ,הוא רוצה להזמין את הk7 ,עכשיו רק יש את העיניין של האם אפשר להזמין לארץ מb&h ?

עכשיו מתחילים לחפש שטויות כמו פילטר uv וגריפ בטרייה ,אז אם למישהו יש המלצות לתוספות נחמדות לk7 ?

פורסם

הייתי שוקל ניקון D90 או פנטקס K-7.

אם הן לא בתקציב הייתי הולך על פנטקס Kx.

פורסם
  • מחבר

כן ,הk7 כבר בחשבון ,אבל עכשיו אנחנו לא סגורים על החנות (היינו צריכים לקנות עוד בתחילת השבוע ).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים