עבור לתוכן

בשביל חבר ,זקוק לגוף טוב עד 3000 שקל .

Featured Replies

פורסם

בקיצור ,חבר לומד צילום ,ואני בתור צלם חובב בעצמי המלצתי לו על ה d40 שאותי מספקת כבר המון זמן ,אבל אני מבין שהיא כבר דיי ישנה ,ואני באמת כבר לא מועדכן ,לכן עם למישהו יש המלצה ,לגוף טוב עד 3000 שקל ,זה יתקבל בברכה .

בקשר לדרישות שלו ,אני באמת לא יודע לעומק מה הוא מצלם ,אבל ממה שאני מבין ,הוא מצלם הרבה תמונות נוף ,מעט מקרו ,וקצת תמונות בתנועה .

פורסם
  • מחבר

הקפצה ,חברה מישהו ?

פורסם

קנון או ניקון?

ה-40D זה יופי של גוף, גם היום.

פורסם
  • מחבר

מה קנון או ניקון ?

בכל מיקרה ,הוא לא סגור על מותג סציפי ,אל במסגרת התקציב אני חושב שזה יהיה קנון ניקון או פנטקס .

אולי ה k-x מתאימה ? אני ראיתי שהיא מאוד נחמדה ,מה דעתכם ? אולי למישהו יש ניסיון ?

בכל מיקרה אם לא ה k-x אז איזה מצלמה אחרת באותו אזור מחיר ?

פורסם

בסביבות התקציב הזה יש את ה-450D 500D D5000 K-X A330 (של סוני, פנטקס, ניקון וקאנון).

כולן מצלמות טובות וכולן תתנה תוצאות מרשימות בהנתן הצלם המוכשר. לכל מצלמה יש יתרונות וחסרונות, ולכל מצלמה יש תומכים נלהבים בפורום זה ואחרים, חלקם "נעולים" על מותג מסוים שהם משתמשים בו וימליצו עליו בכל מחיר.

על מנת לקבל המלצות חדות ואוביקטיביות יותר אתה חייב לתת מאפיינים מדויקים לגבי אופי השימוש המיועד. כמובן שבחירת DSLR אמורה להתייחס לא רק לעניין הגוף אלא גם לעניין העדשות.

פורסם
  • מחבר

מובן וברור ,הסיבה למחיר הגוף היא שיש גם לא מעט כסף בצד לעדשה .

בקשר לאופי השימוש זה קצת בעייתי ,כי אני לא יודע במדויק מה הוא מצלם ,אבל אני ישלח לו את השאלון שיש פה בנעוץ ויעדכן בהתאם .

פורסם
  • מחבר

* מה התקציב הכולל למצלמה, עדשה, סוללות וכרטיס זכרון? 3500

* האם אתה מתכוון לקנות עם אותו תקציב גם ציוד נוסף (עדשות נוספות, פלאש וכו')? כן

* האם לאחר הקנייה הראשונית יש לך כוונה לרכוש בהמשך ציוד צילום נוסף (עבור מצלמת ה-DSLR)? אם כן, איזה סכום בשנה אתה מתכוון להקצות לכך? בסביבות ה1000 עד 2000

* האם יש לך נכונות לקנות מצלמה ו/או ציוד משלים בשוק היד שניה? כן

* האם יש לך ציוד קודם ממצלמת DSLR או ממצלמת SLR פילם? אם כן, פרט לא

* אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? גם וגם ,בעיקר באור יום

* האם אתה מתכוון לצלם ספורט? אם כן, איזה ענף ספורט ובאילו תנאי תאורה?כן בעיקר ספורט מוטורי

* האם אתה מתכוון לצלם פורטרטים? כמה חשוב לך לקבל עומק שדה מצומצם? כן, שיהיה שליטה בעומק השדה ולא רק אוטומטי

* האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ) צילום עם פלש ישיר ובהמשך חיצוני.. צילום אירועים בעיקר

* האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיעתך, חצובה הכרחית לצילום נופים ליליים. העלות של חצובה בסיסית נעה בין 200 ל-400 ש"ח, ושל חצובת שולחן בין 50 ל-150 ש"ח כן אני מעוניין

* האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? לידיעתך, פלאש חיצוני מאפשר לצלם בקלות תחת תאורת חדר - ללא מריחות תנועה כתוצאה מרעידות היד או תנועה בנושא, ועם תוצאות הרבה יותר מחמיאות מאשר עם פלאש פנימי. העלות של פלאש כזה יד שניה נעה בין 400 ל-600 ש"ח או 1000 עד 1200 ש"ח לפלאש חדש לא לשלב זה, אולי בשלב יותר מתקדם אני יקנה

* האם אתה משתמש כיום במצלמה דיגיטלית אחרת? אם כן, מה חסר לך בה?לא ,זו כנראה תהיה הdslr הרצינית הראשונה שלי (עם כי יש הרבה נסייון עם אחרות

* האם אתה מתכוון להדפיס את התמונות או לצפות בהן על גבי מסך? אם הראשון, מהו גודל הנייר המקסימלי שאתה מעריך שתרצה להדפיס? רק על גבי מסך

* מהו טווח העדשה (או העדשות) במ"מ שחשוב לך? המאמר הזה ייתן לך מושג לגבי לגבי הטווחים השונים ,18-200 או אפילו יותר, אני מעוניין בצילומים קרובים ורחוקים, וצילומים של עדשה רחבה..

* האם אתה נעול על יצרן מסויים? לא אבל אני שמעתי רק טוב על קאנון

* אילו מן התכונות הבאות קריטיות לך, אילו חשובות ועל אילו אתה יכול לוותר:

o קצב אש גבוה - ציין את כמות התמונות המקסימלית לשניה שדרושה לך (3, 4, 5 או יותר) כן לפחות 4

o צילום רצפים ארוכים מ-5 תמונות מבלי שהמצלמה תעצור כדי לכתוב את התמונות לכרטיס‏ כן

o מייצב תנועה מובנה במצלמה (שעובד עם כל העדשות) מול מייצב תנועה בעדשות (שמייצב גם את התמונה בעינית). על ההבדלים בין שתי השיטות תוכל לקרוא כאןלא באמת משנה

o עינית גדולה במיוחד לא

o תצוגה חיה (צילום באמצעות מסך ה-LCD במקום בעינית). האם אתה מתכוון להשתמש בתצוגה החיה כדי לצלם נושאים בתנועה (כגון אנשים או בעלי חיים) או נושאים דוממים כשהמצלמה על חצובה (כגון נופים או צילומי מקרו)? כן חשוב תצוגה חיה, אך גם אפשרות לחבות אותה כדי לחסוך בבטריה

o נקודות פוקוס מוצלבות נוספות למרכזית כן, ברוור

o פנס עזר לפוקוס באור חלש (AF assist)‏ כן

o אפשרות לגריפ כן

o מסך מפרקי לא חייב...

o מצב צילום ווידאו. שים לב שרוב מצלמות ה-DSLR לא כוללות מצב ווידאו, והמעטות שכן מוגבלות בד"כ לצילום ללא פוקוס אוטומטי כן אבל תלוי במחיר בגלל שזו בסך הכל תוספת נחמדה

o כמות פיקסלים. הקשר בין התכונה הזו לבין איכות תמונה רופף למדי ולכן עדיף להתעלם ממנה בתמונה או בווידאו ? אם בתמונה אז כן ,אבל לא חייב להגזים ,12 מגה פיקסל זה בהחלט מספיק

זה מה שהוא ענה לי ,עזרה חברה .

פורסם

לדרישות שלך ה-K-X הכי אידאלית..

מה גם שלפנטקס הרבה עדשות שהן יחסית זולות לתמורה שהן נותנות..

הכוונה שאם תקח עדשה טובה בפנקטס ומקבילה שלה בקנון לדוגמה - אתה תשלם על הקנון הרבה יותר והתוצאות יהיו דומות

בנוסף, יש לא מעט עדשות של חברות צד 3 כמו טמרון או טוקינה לפנטקס ככה שמבחינת מבחר גם אין ממש בעיה

פורסם
  • מחבר

אוקי ,תודה ,יום ראשון הוא כנראה הולך לקנות אותה :xyxthumbs:

פורסם

אני מקווה שהוא לא באמת מתכוון "לצלם אירועים" עם K-M ועדשת 18-200...

בדיוק היתה ירידת מחיר ל K-7, אפשר למצוא אותה בארץ באיזור ה-5,500 ש"ח (1,100$ באמזון). אם הוא הולך על פנטקס ויכול למתוח קצת את התקציב, מדובר על הפרש של מאות אם לא אלפי אחוזים בין שני הגופים...

פורסם

לא ממש מדוייק מה שאמרת, מה גם שההפרש הוא פי 2 במחיר הגוף..

K-x עם אחריות של קרט עולה 3000 שח, מול 6200 שח שעולה K7 עם אחריות של קרט..

המחיר הזול, שהוא אגב 5600 שח כמעט.. הוא רק בחנות אחת (camera4less)

אבל שים לב לדבר אחד חשוב, אחריות לא של יבואן רשמי - ורק שנה אחת!!

לי אישית אחריות של יבואן רשמי ועוד כשהתקופה זה שנתיים היא יותר חשובה..

פורסם

אחריות קרט לא שווה כלום, אחרי השנה הראשונה היא כבר לא מכסה לא תריס ולא חיישן.

אם זה באמת קריטי, קנה באיזה 200 שקל (אולי אפילו פחות) ביטוח מאק ל-3 שנים עבור מצלמה עד 1000$ (אני מאמין שזה תופס, הגוף עולה 1,050$ ב-B&H... אם לא, קנה את הכיסוי עד 3000$ שעולה 350 שקל) ויש לך ראש שקט ל-3 שנים עבור דברים אפילו מעבר לאחריות קרט.

אגב המחיר של ה K-7 ירד רק לאחרונה, בגלל זה היחידים בארץ שכבר עדכנו אותו הם camera4less שעובדים כמעט בלי מלאי..

אתה תמיד יכול להזמין מ B&H, זה במילא יותר אמין מ-90% מהחנויות בארץ... יעלה לך בערך 5,000 אחרי משלוח, מיסים וכו'.

זה שההפרש הוא "כמעט פי 2" אני יודע. ועדיין מדובר על הבדל לא כזה גדול במחיר, שהופך להבדל עצום בתמורה.

שוב, אם הוא צריך/רוצה את זה..

פורסם
  • מחבר

להמליץ לו על הk7 אתם אומרים ?

למען האמת התקציב הראשוני שלו היה באזור ה5000 אבל אמרתי לו לא למתוח את התקציב יותר מדיי ,אבל עם היא טובה עד כדיי כך ....

פורסם

אישית לי נראה שעדיף לקחת גוף טוב מספיק כמו ה-K-x ולהשקיע את ההפרש בסכום בעדשות טובות יותר..

פורסם

ה K-x עם כל הכבוד היא מצלמת פתיחה.. מספיק טובה? בטח. אבל תלוי איך מסתכלים על זה. כל הארגונומיה שלה בסיסית, כל הפיצ'רים שלה בסיסיים לחלוטין (אולי אני טועה אבל נראה לי שיש לה רק נקודת פוקוס אחת FFS), לעומת זאת ה K-7 היא כבר מצלמה ברמה של הקנון 7D והניקון D300s (למרות שבהשוואה אליהן היא יוצאת נחותה יותר ברוב התכונות.. מצד שני היא גם הרבה יותר זולה מהן).

תקציב לעדשות הוא אמר שיש לו בנפרד, לא הגענו לשם עדיין :)

ובמילא לא יכולות להיות שם יותר מידי הפתעות, סט העדשות לפנטקס לא כזה מגוון (מכיל כל מה שצריך, אבל לא 700 אופציות לאותו דבר..) והמחירים יחסית זולים לעומת החברות הגדולות (במיוחד כשזוכרים שהכל מיוצב מתוך הגוף).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים