עבור לתוכן

תיקון שלט לרמקולים

Featured Replies

פורסם

יש לי רמקולים 2.1

CREATIVE Inspire 2500 sub + 2Sp

הרמקולים מגיעים עם שלט.

כאשר השלט נמצא על עוצמה נמוכה אז אחד הרמקולים לא פועל, בדקתי ומצאתי שהבעייה היא ביציאה של ה SUB ולא באחד הרמקולים הקטנים (הבדיקה נעשתה ע"י הצלבה בין חיבורי הרמקולים)

פתחתי את ה SUB ולא ראיתי חיבורים מנותקים או קבלים נפוחים.

למישהו יש רעיונות איך אפשר לתקן את ה SUB? אילו רכיבים צריך להחליף? הרמקולים כמובן לא באחריות.

(אני חושב שמה שקרה הוא שהשלט שולט בזרם, ומוצא אחד של ה SUB הפסיק להגיב לזרם נמוך)

בתודה לעוזרים,

ערן.

פורסם

השלט שולט במתח שמגיע לסאב.

מאוד יכול להיות שהבעיה בכלל לא במגבר שנמצא בתוך הסאב אלא השלט.

אתה יכול לבדוק זאת ע"י עקיפה של השלט.

תנתק את השלט מהמחשב ומהסאב,

תשיג כבל שבשני הקצוות שלו יש מחבר PL בקוטר 3.5 מ"מ ותחבר את הכבל בין המחשב לסאב,

לפני שאתה מדליק מוזיקה תוודא במיקסר של ווינדוס שהווליום נמצא על רמה מאוד נמוכה כדי שלא תקבל פול ווליום פתאום.

תוך כדי שאתה משמיע מוזיקה תשחק עם הווליום דרך המיקסר של הווינדוס ותראה אם שני הרמוקלים עובדים ברמות ווליום שונות.

פורסם
  • מחבר

אני חושב שהבעיה בסאב כי יש בו שתי יציאות: לרמקול הימני ולרמקול השמאלי - ורק היציאה השמאלית לא פועלת בעוצמה נמוכה,

לעומתה היציאה הימנית עובדת באופן תקין בכל עוצמה.

פורסם

רק אם תבצע בדיקה כמו שהצעתי תדע בוודאות אם מקור הבעיה זה המגבר (מה שאתה קורא לו סאב) או השלט

אני נוטה יותר לכיוון של שלט בעייתי וזאת מסיבה שבעצם השלט הזה זה פוטנציומטר שמבצע חלוקת מתח. מדובר ברכיב מכני שנמצא בשימוש מתמיד לכן יכול להשחק עם הזמן.

פורסם
  • מחבר

לפני שאני יוצא לקניות, אני אחדד קצת את הבעיה:

בשלט יש 10 רמות, כאשר השלט נמצא על רמה 4 ומטה שומעים רק ברמקול אחד, ללא תלות במיקסר של ווינדווס.

לדוגמא: אם השלט על רמה 3 והמיקסר של ווינדווס על המקסימום אז אני אשמע חזק אבל רק ברמקול אחד,

לעומת זאת אם השלט על רמה 5, והמיקסר של ווינדווס כמעט על המינימום, אז אני אשמע בשני הרמקולים בקול נמוך מאוד.

צריך לתקן את השלט? למה הוא מצליח לשלוט נכון ברמקול אחד?

פורסם

נשמע שהשלט לא בסדר.

בשלט יש חיבור נפרד לכל רמקול וכנראה שאחד מהם נשחק.

פורסם
  • מחבר

עריכה: חיברתי בכבל PL ישירות בין הסאב למחשב ושני הרמקולים פועלים

(בעוצמה גבוהה מאוד - אני שם את המיקסר של חלונות כמעט על המינימום כדי לקבל רמת קול סבירה)

יש דרך לאבחן את הבעייה בשלט? (האם הבעייה בפוטנציומטר / חוטים / חיבורים בקצות החוטים) ניתן לקנות שלטים כאלה?

צילמתי את השלט, יש בוא 3 חיבורים שהולכים למחשב ו 3 לסאב (אדום לבן ושחור - למה משמש כל אחד מהחוטים? חשבתי שבבננה שמתחברת למחשב/ סאב יש רק 2 חוטים, אחד שמחובר למעטפת ואחד לקצה)

כל החוטים וההלחמות נראות שלמות.

[attachment deleted by admin]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים