עבור לתוכן

תקלה שנפתרה בראוטר WRT120N של LinkSys

Featured Replies

פורסם

הי,

לרווחת משתמשים אחרים שנתקלים בתקלה שנתקלתי בה, להלן התקלה והפתרון לה.

התקלה

הראוטר של לינקסיס (LinkSys) המחובר למודם של hot (הוט) עם חיבור ישיר (ללא חייגן) אינו מחדש כתובת IP לאחר ניתוק אינטרנט זמני של הוט.

תשתית האינטרנט של הוט אינו יציבה ב-100% ולצערי מתרחשים ניתוקים אחת לכמה ימים ולפעמים בתדירות גבוהה יותר. במידה והמחשב מחובר ישירות למודם של הוט, אז הניתוק אינו נראה לעין כמעט במידה והוא קצר. לעומת זאת, אם המחשב מחובר לנתב שהוא מחובר למודם, אזי הנתב אינו מגיב כראוי לניתוקים אלו. פעולות שונות שאמורות לעזור, לא עזרו כלל:

• restart
  • Restore to Factory defaults
  • Renew IP Address

אדגיש שהנתב מחובר בעזרת DHCP כי ביקשתי מבזק בין-לאומי חיבור ללא חייגן.

הפתרון

שדרוג ה-Firmware של הנתב מ-1.0.01 ל-1.0.04 פתרה את הבעיה בכך ש-Renew IP Address עבד.

ניתן להוריד את קובץ ה-Firmware מהאתר של Linksys:

http://downloads.linksysbycisco.com/downloads/firmware/1224646102739/FW_WRT120N_1.0.04.002.bin

פורסם

האמת, אני לא מצליח להבין מה הביא אותך לרכוש את הנתב הזה. הוא אינו בתקן N (יש לו רק אנטנה אחת) ובעלות שלו ניתן לרכוש נתבים הרבה יותר טובים שתואמים לתקן N במלואו.

פורסם

צ'יף

אני חייב לשתף אותך בתוצאה מפתיעה ביותר בניסוי שערכתי בסוף השבוע

כמוך לא החזקתי מנתבי ה- N 1x1. אך בדקתי מתאם + נתב בתקן זה והגעתי למהירות העברת קבתצים של 70Mbps !!

אותה מהירות שהגעתי אליה ב- N 2x2

בדקתי קצת באתרים בינלאומיים כמו hadrwarezone.com בסקירות דומות ושם באותו הנתב שבדקתי הגיעו ל- 80Mbps

בלי MIMO ובלי 2 אנטנות

מה אתה אומר על זה ?

{העברת הקבצים העשתה בין נייד win7 לנייח win7)

פורסם

היכולת של נתב 1X1 להגיע למהירות של כ-70Mbps, כמו שמסוגלים נתבי 2X2, מעולם לא הוכחשה על ידי. הנקודה הבעייתית של נתבי 1X1, מעבר לכך שהם אינם נתבי N ואינם תואמים לתקן N הרישמי, היא העדר ה-MINO. המשמעות היא שהטווח של נתבים אלה והיכולת שלהם להתגבר על מכשולים היא נמוכה ביותר. התוצאות של 70Mbps מתקבלות בתנאים אידיאליים בהם המרחק בין המחשב לנתב אינו גדול ובטח שלא במצב בו יש ממ"ד. אבל ברגע שהמרחק גדל והמכשולים מתרבים, היכולת של נתב 1X1 להתמודד עם המצב היא נמוכה. המניע העיקרי לרכישת נתב N היא להתמודד עם מרחק ומכשולים וה-120N הוא לא בכיוון הזה -- לטעמי מדובר בסה"כ בנתב תקן G משופר -- כמו נתבי ה-108 בזמנו. כפי שכתבתי במספר שרשורים, העלות של ה-120N היא כזו שאינה מצדיקה את רכישתו -- בעלות שלו בארץ ניתן לרכוש נתב 2X2 שהיכולת שלו לתפקד בתתאים קשים יותר היא הרבה יותר טובה.

פורסם

מסכים עם כל מה שכתבת לגבי תכונות ה- MIMO ומכשולים.

אך לשימושי הזרמת סרטי HD והעברות קבצים גדולים כפי שאני ורבים אחרים משתמשים , מסתבר לי כיום שנתב בתקן N 1x1 שמחליף את ה- G (אם זה לינקסיס או כל מותג אחר) מספק את הסחורה ובמחיר של פחות מ- 200 ש"ח

אגב - אני בדקתי את ה- קצב ההעברה כאשר הנייד+מתאם USB נמצא בקומה הראשונה והנתב מחובר בקומה השניה

פורסם

.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים