עבור לתוכן

שאלות כלליות לפני עשיית אוברקלוק

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, ערב נעים.

למרות היותי חבר בפורום די הרבה זמן, אני צריך כמה תשובות על שאלות שעוד לא ראיתי נשאלות כאן:

אני מתכוון לעשות אוברקלוק למחשב השני במפרט (1800)

הספק הוא של חברה בשם "ortel"=כנראה ג'נרי,של 300W >:( מספק מתח יציב של 11.776/11.712 V ל12 ו 4.945 V ל5 ו 3.264 V ל3.3

כמו כן הוא מספק למעבד (1.8 של אינטל) 1.52/1.536 V

שאלות:

1. איני יודע מה אמור להיות הוולטאג' למעבד ואודה אם תגידו לי!

2. על הלוח יש חיבור ATX12V הזה של ה4 פינים ויש גם ת'חיבור הרגיל. לספק שלי אין את החיבור ATX12V :-\ האם זה יוריד מהיציבות תחת אוברקלוק לבאס שהלוח מתוכנן אליו? (מ100 ל133)

3. אם המעבד הוא 1.8 ז"א שהמכפלה שלו היא 18 במהירות באס של 100מה"צ=אם אעלה את הבאס ל133מה"צ אז יהיה לי 2.4

אם אעלה את המהירות ל2.4 אז הספק יהיה לא יציב? (השאלה הזאת קצת קשה לניסוח אם לא תבינו אנסה להסביר שוב)

4. בקשר לטמפרטורת המעבד-למי להאמין ל asus probe 2 או לביוס? בביוס הוא אומר לי 36-37 במנוחה וב probe הוא אומר לי 30-32 במנוחה. לדעתי ה probe, בגלל שמהירות המעבד די נמוכה וזה נראה לי יותר הגיוני...

אשמח לתשובות ASAP :)

בתודה מראש, אורן.

פורסם
  • מחבר

האנשים היודעים את התשובות הגיעו? ::)

פורסם

אולי אם תחכה קצת יותר משעה לפני שתקפיץ, מישהו יענה לך.

1) המתח שהמעבד שלך מקבל *כרגע* הוא המתח שהוא צריך לקבל ב Default, הלוח מזהה את זה אוטומטית ומספק לו מתח בהתאם. כשתעשה אוברקלוק ייתכן (לא בטוח) שתאלץ להעלות את המתח אבל אין פה שום סקלה קבועה - מעלים כמה שפחות עד שמגיעים ליציבות.

2) בהחלט ייתכן שזה יגרום לאי יציבות במהירות גבוהה יותר, הגיע הזמן להחליף ספק.

3) זה ייתכן. ידוע שחלק מהספקים הג'נריים (ובעיקר כאלו שאין להם אפילו מחבר 12V נוסף) נוטים לאי יציבות במתחים שהם מספקים כאשר המערכת נמצאת בעומס.

4) תאמין לביוס, ולו רק כדי לא להיות שאנן בכל הנוגע לטמפרטורות.

בקיצור, תחליף ספק וכמה שיותר מהר.

נ.ב. כן, יש קנוניה נגדך.

פורסם
  • מחבר

נ.ב. כן, יש קנוניה נגדך.

תודה רבה על התשובות, אמחק את הספקולציה בקשר לקנונייה ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים