עבור לתוכן

רוצה להקים רשת אלחוטית בבית

Featured Replies

פורסם

אהלן, יש לי 3 מחשבים שאני רוצה שלכולם תהיה גישה לאינטרנט במקביל, עדיף שלא יהיו תלויים בזה שאחד יהיה דלוק

למחשבים כרגע אין רשת אלחוטית, אשמח אם תמליצו לי על הרכיבים שצריך לקנות על מנת לעשות רשת טובה

איזה כרטיסי רשת? האם האנטנה היא רק במחשב אחד או בכולם?

איזה חברה איזה דגם מומלץ? תודה!

פורסם

קודם כל - באיזה מרחק נמצאים המחשבים זה מזה? אם הוא לא גדול, ואין בעיה להעביר כבלים - עדיף לעשות רשת חוטית.

רשת *אלחוטית* טובה בעיקר עבור ניידות (פלאפונים, מחשבים ניידים), או כשאתה לא רוצה להתחיל להעביר כבלים בין קומות ובין חדרים שונים.

איך אתה מחובר כיום לאינטרנט? אם אתה מחובר ב-ADSL אני יכול לומר לך שאתה זכאי לקבל בחינם מבזק מודם-ראוטר שבעזרתו תוכל להקים את הרשת.

כל מה שאתה צריך זה לפנות לתמיכה שלהם (אני חושב שזה 166) ולבקש להחליף את המודם שיש לך במודם-ראוטר. הם יאשרו לך, ואז תצטרך לגשת לבזקסטור ולהחליף שם.

בכל מקרה, הדברים הנחוצים להקמת רשת שמחוברת לאינטרנט הם:

1. מודם - שיספק את הגישה לאינטרנט

2. ראוטר - נתב - שינתב את התקשורת בין המחשבים ברשת, מהם לאינטרנט, ומהאינטרנט אליהם

3. ממשק רשת חוטי/אלחוטי בכל אחד מהמחשבים. אם מדובר במחשבים נייחים, סביר שתצטרך מתאם WIRELESS בממשק USB או PCI עבור כל אחד מהמחשבים, וזה עולה לא מעט (אני מעריך ש- 200~300 עבור שלושתם). אם תבחר ברשת חוטית, תצטרך רק לקנות כבלים, כיוון שכל מחשב מודרני מהשנים האחרונות מגיע עם כרטיס-רשת מובנה על לוח האם.

לגבי 1 ו-2 -- ישנם מכשירים (כמו אלה שמספקת בזק) שהם ראוטר ומודם גם יחד, מה שחוסך את הצורך בשני מכשירים נפרדים.

פורסם
  • מחבר

Klayhamn, קודם כל תודה על התגובה המהירה והמפורטת!

חיבור האינטרנט הוא ADSL מודם של בזק במחשב אחד בלבד

המחשבים בחדשים שונים ולכן להעביר כבלים לא יתאים אז בחרתי ברשת אלחוטית

נניד שבזק ישדרגו לי את המכשיר לאחד שגם מנתב וגם מודם

אם אני קונה את כרטיס הרשת הנ"ל לכל מחשב האם זה מספיק?

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=403089

כרטיס רשת Edimax EW7128G

השאיפה היא לנתק תלות של מחשב אחד באחר ככה שכל מחשב יוכל להתחבר עצמאית לרשת גם אם האחרים כבויים

איך אפשר לעשות את זה?

לגבי המרחים, החדרים נמצאים צמוד אחד לשני באותה קומה

פורסם

כן הכרטיס שהבאת מספיק טוב לשם כך. אתה תצטרך שלושה כאלה, אחד עבור כל מחשב.

כשאתה מקים רשת, מי ש-"מחובר לאינטרנט" זה הראוטר (נתב). הוא מעין מחשב קטן עם מערכת הפעלה קטנה, שמקבל IP בעצמו מספק האינטרנט (באמצעות המודם). הנתב תמיד מחובר, ולכן אתה לא צריך להטריח את עצמך בחיוגים, ניתוקים וכיו"ב.

כשהמחשבים יהיו מחוברים ברשת זה לזה, תוכל להעביר ביניהם מידע - וממילא - כולם יחלקו את אותו חיבור לאינטרנט (שאותו "יעניק" להם הנתב).

לכן גם אם 1 או 2 מהמחשבים כבויים או מקולקלים - זה כלל לא ישפיע על המחשב השלישי. חשוב להבהיר - המחשבים לא "יתחברו" לרשת, לא תהיה איזו פעולה אקטיבית שתצטרך לנקוט בה --- מעצם זה שהמחשב יהיה דלוק ומערכת הפעלה שלך תרוץ , אתה תהיה מחובר לאינטרנט.

לכן, גם אם יבוא אליך אורח עם מחשב נייד - הוא יוכל בקלות להתחבר גם הוא לרשת (אגב, בדיוק מסיבה זו תצטרך להגן על הרשת כראוי, אבל זה כבר עניין אחר)

בקשר לחברה/דגם מומלץ - אם אתה לוקח את המודם/ראוטר מבזק, זה לא כל כך נתון לבחירתך, אבל מצד שני אתה מקבל אותו בחינם.

לצרכים שלך, זה כנראה יהיה מספיק טוב ולא תצטרך יותר מזה.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, עד כאן הכל נשמע אחלה!

מס' דברים שאני רוצה להבין טוב יותר

לכל מחשב יהיה מחובר הכרטיס רשת אלחוטי הנ"ל ישמש לצורך העניין כמקלט

זה אומר שהמודם יהיה חייב לשדר בצורה אלחוטית, נכון?

כלומר איזה מודם אני צריך לבקש מבזק בכדי להפעיל את הכל כפי שאמרת?

המון תודה לך חבר, אתה ממש עוזר לי פה

פורסם

מספיק שתבקש מבזק מודם+ראוטר משולב --- הם מגיעים כולם לדעתי עם יכולת קליטה/שידור אלחוטיים (אם אתה רוצה להיות בטוח אתה יכול להדגיש זאת בפניהם).

רק לשם הבהרה טכנית - המודם עצמו לא צריך להיות אלחוטי, אלא רק נתב. במידה והיה מדובר בשני מכשירים נפרדים, המודם היה מחובר לנתב בכבל רשת רגיל. הנתב הוא זה ש-"אחראי" על הרשת - כלומר - על ניתוב על המחשבים, ולכן הוא זה שצריך להיות מסוגל לקבל מהם את הסיגנל האלחוטי. כאשר מדובר במכשיר משולב - באופן טבעי, זה לא משנה.

עוד הבהרה קטנה --- כרטיס הרשת האלחוטי הוא לא רק מקלט אלא גם משדר. זאת מכיוון שתקשורת באינטרנט היא תמיד דו-כיוונית --- אתה מבקש דבר מה מסויים (לדוגמא את האתר של YNET), הבקשה שלך מגיעה למחשבים של YNET (אחרי כל מיני קפיצות בדרך במחשבים אחרים) וחוזרת אליך עם המידע שביקשת. זוהי למעשה מהותו של האינטרנט. הדוגמה כמובן מפשטת את הדברים, אבל סתם חשבתי להבהיר את הנושא.

פורסם
  • מחבר

קליימן, המון תודה גבר! עזרת לי מאוד

אגב, יש קשר לארז קליימן הסטנדאפיסט?

פורסם

לא אבל בכל מקרה הכינוי שלי הוא קלייהאם ולא קליימן :nono:

שמחתי לעזור :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים