עבור לתוכן

שאלה לגבי סידור של מאווררים במארז

Featured Replies

פורסם

יש לי במארז 3 מאווררים 12X2 + 8 CM , אחד מקדימה בפאנל הקדמי ( באיזור שמדליקים את המחשב ) מכניס אויר 12 , אחד מוציא אויר 12 בחלק האחורי של המארז איפה החיבורים מקלדת , USB וכו' ואחד בצד שמכניס אויר 8CM .

1. האם הסדר נכון ?

2. איך אפשר לדעת באמת שאני לא טועה ? " מוציא / מכניס " אויר , יש דרך לדעת בוודאות את זה ? אני חושש שהתבלבלתי קצת ... למישהו יש תמונה להמחיש?

3. מה ההבדל בין מאוורר מיוחד " אחור " בלבד ( מכניס אויר ) לבין מאוורר רגיל שהופכים אותו ? קניתי 2 FAN של זלמן מ KSP זה עלה לי 47 ש"ח

‏ZM-F3 120mm Silent Case Fan‎ הכיוון של המאוורר בתמונה מוציא אויר או מכניס ? http://www.ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ksppetahtikva היה לי מאוורר ARX DC BRUSHLESS שהרעיש כמו מטורף אבל הגיע ל 1900RPM המאווררים החדשים יחסית שקטים אבל מגיעים ל 1200 - 1300 הסיבובים חלשים יותר זה מקרר פחות ?

פורסם

1. בסדר..

2. יש מדריך לסירקולציה וסידור נכון באתר..תעיין בו ;D

3. אין הבדל..ודווקא להפך..המאוורר "המיוחד" הוא זה שמיותר..שכן הוא יכול לבצע פעול אחת בלבד..בגלל איך שהוא בנוי..הביצועים זהים למאוורר רגיל..

איפה התמונה ? וזה לא כזה שמנה שכן אפשר להפוך אותו..

בגדול יותר RPM יותר CFM (דחיפת אוויר)..אבל אתה תראה שיש מאווררים שמגיעים עם RPM נמוך יחסית..ליותר CFM..מאשר אלו עם הRPM גבוה..

למה ? המבנה של המאוורר עצמו..הלהבים וכו שונה..

פורסם
  • מחבר

הסתכלתי על מאוורר ביתי למשל והסנפירים שלו נוטים ימינה והוא זורק עלי אויר , העיקרון אותו דבר ? גם ב KSP אמרו לי להסתכל על הכיוון של הסנפירים של המאוורר זה נכון ?

פורסם

העקרון הזה כן..אבל המבנה מבחינת חיתוך הלהבים ..מספר הלהבים וכו גם שונה.. ;D

כן גם הכיוון וגם לרוב יד ישנה מדבקה על האזור החיצוני..אבל הכי פשוט יהיה פשוט להפעיל את המאוורר ולבדוק..

פורסם

בדרך כלל על אחת מדפנות המאוורר יש שני חצים, אחד למעלה שמראה את כיוון הסיבוב, ואחד הצידה שמראה את כיוון זרימת האוויר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים