עבור לתוכן

עזרה עם אסטרטגיית הגיבויים

Featured Replies

פורסם

שלום.

במחשב שבו אני משתמש ישנו כונן אחד של 1 טרהבייט.

במחיצה אחת ישנה מערכת ההפעלה, תוכנות מותקנות, משחקים וכו', ובשנייה - תיקייה אחת עם כל המידע הקריטי, ושנייה עם מידע חשוב אבל ממש לא קריטי שעבורי לא שווה גיבוי.

את התיקייה הקריטית, ששוקלת 100 ג'יגהבייט, אני מעתיק ידנית (פשוט מעתיק את הכל, copy+paste!) לכונן חיצוני (כונן פנימי רגיל שמחובר למחשב דרך מגירה, ורק לצורך הגיבוי, בשאר הזמן הוא כבוי ומאחוסן בחדר). אני עושה את זה כי במידה מסוימת אני לא סומך על התוכנות האלו שיוצרות image של הכל, יכול להיות שבתהליך יהיה איזה corruption של קובץ, או שחס וחלילה התוכן של הקבצים ישתנה. העתקה ידנית זה הכי פשוט.

החסרון הוא שהמידע שלי מתעדכן לעיתים קרובות, ולכן כל פעם שאני מגבה אני מוחק מהכונן החיצוני את כל המידע, ואז מעתיק מחדש (כאמור, כרגע זה 100 ג'יגה וזה יגדל עוד הרבה יותר) את כל המידע.

האם פעולה שכזו מסוכנת לדיסק הקשיח? מעמיסה עליו יותר מדי? מקצרת את חייו?

---

חוץ מזה, את המידע הקריטי אני מעתיק באמצעות תכנה לכונן חיצוני נוסף, גם הוא מחובר דרך מגירה רק לצורך תהליך הגיבוי. אני עושה incarmental backup, רק שרק המידע ששונה \ התווסף מגובה, ומידע שנמחק מהמקור נמחק גם מהגיבוי. החסרון הוא: הכל מגובה לקובץ image. אם יקרה לקובץ הבודד הזה משהו, אז כל המידע ילך.

האם התוכנות האלו משנות את התוכן של הקבצים? למשל, חלקן מציעות אפשרויות דחיסה, ודחיסה ללא ספק משנה את התוכן של הקבצים (אחרת איך ידחסו?), כך שהגיבוי שונה למעשה (ברמת הבייט) מהמקור. מבחינתי זה לא בא בחשבון. העתקה ידנית מעתיקה את הכל, כולל הכל, כמו שהוא.

ניסיתי גם את acronis וגם את norton ghost, ולא אהבתי את שתיהן כ"כ, יש למישהו עוד המלצות?

האם יש תכנה שעושה Incarmental backup (בקטע של גיבוי הקבצים שעודכנו וכו' אני סומך על התוכנה יותר מהזכרון שלי) אבל את הגיבוי עושה בצורה של תיקיות וקבצים ולא image?

תודה רבה מראש

:xyxthumbs:

פורסם

1. לא מקצרת ולא מעמיסה, קשיח אמור לעבוד... זה הכל

2. אם אתה דוחס מידע אתה משנה את המידע שלו בעזרת אלגוריתם הדחיסה, זה כל הרעיון בדחיסת נתונים

3. DriveImage XML

פורסם
  • מחבר

אבל האם הדחיסה לא משנה למעשה את מבנה הקובץ הפנימי?

אם לדוגמה תקח 10 תמונות לא דחוסות ותיצור להן קובץ כמו sfv, לאחר דחיסה של הקבצים בדיקת ה- sfv תכשל.

ומה דעתך על אסטרטגיית הגיבוי הנוכחית?

פורסם

isotope האם אתה יודע מה הרעיון בדחיסה? אם לא תעשה קריאה בנושא

דחיסת קובץ X יוצרת קובץ Y בנפח קטן יותר במידה ואפשר בכלל לדחוס אותו. אם אחרי זה תחלץ את הקובץ X מקובץ הY הדחוס תקבל קובץ X שוב פעם בדיוק כמו הקובץ המקורי. כמובן שבדיקות SFV על קובץ Y יכשלו מאחר והוא נוצר על קובץ X

לגבי האסטרטגיה...

איש איש ודרכו, אני אישית הייתי מגבה בעזרת IMG פעם בשבוע על קשיח חיצוני אחד, ועושה גיבוי incarmental יומי על קשיח אחר

פורסם

אתה יכול להסביר בצורה ברורה מה יש לך ולאיזה התקנים אתה מתנסה לגבות? מה אתה רוה לגבות ומה הגודל?

האם אתה צריך הצפנת הנתונים?

האם יש תכנה שעושה Incarmental backup (בקטע של גיבוי הקבצים שעודכנו וכו' אני סומך על התוכנה יותר מהזכרון שלי) אבל את הגיבוי עושה בצורה של תיקיות וקבצים ולא image?

כן

genie backup manager home - תוכנה פשוט מעולה, מאוד יציבה, קלה לשימוש אבל לא תומך ב - 64bit , גרסת ה - pro תומכת אך עולה יותר

backup4all - גם תוכנה מעולה , תומך במערכות 64bit , משתמש בה מאז שעברתי ל - windows 7 כתוכנת גיבוי ראשית, גם מאוד קלה לשימוש, ובשביל משתמש מתקדם יש הרבה אופציות ואפשרויות גיבוי

שתי התוכנות ^ שרשמתי בתשלום, אבל לדעתי הם שוות את ההשקעה

פורסם

א. ברור שגיבוי בתוכנה מקצועית דוחס ומשנה גדלי קבצים. לא הבנתי למה זה מפריע לך. הרי באיחזור, אותה תכנת גיבוי מחזירה אותם בדיוק לגודלם המקורי.

ב.למידע ביתי "טיפוסי" אתה עושה גיבוי טוב ונכון, בתנאי שתתמיד בו (הייתי מוותר על העתקה רגילה ומסתפק בגיבוי אינקרמנטלי יומי/שבועי - תלוי בקריטיות ובטעמך).

קודמי כתבו נכון שכל אחד וטעמו האישי.

אם קשה לך להסתדר עם אקרוניס ודומיה, פשוט תבחר אחת (אני ממליץ על אקרוניס מנסיון רב שנים) ותתאמן בה יותר, כך תכיר אותה ואת יכולותיה.

פורסם
  • מחבר

isotope האם אתה יודע מה הרעיון בדחיסה? אם לא תעשה קריאה בנושא

דחיסת קובץ X יוצרת קובץ Y בנפח קטן יותר במידה ואפשר בכלל לדחוס אותו. אם אחרי זה תחלץ את הקובץ X מקובץ הY הדחוס תקבל קובץ X שוב פעם בדיוק כמו הקובץ המקורי. כמובן שבדיקות SFV על קובץ Y יכשלו מאחר והוא נוצר על קובץ X

לגבי האסטרטגיה...

איש איש ודרכו, אני אישית הייתי מגבה בעזרת IMG פעם בשבוע על קשיח חיצוני אחד, ועושה גיבוי incarmental יומי על קשיח אחר

אבל בדיקת SFV לקובץ X שחולץ מ- Y תכשל, לא? (זה מה שהתכוונתי אליו מקודם)

כי קובץ X שחולץ מ- Y הוא למעשה קובץ X אחר, או במילים אחרות קובץ Z.

לגבי גיבוי IMG פעם בשבוע - האם פעם בשבוע תמחוק לגמרי את ה- img הקודם ואז תעתיק את ה- img החדש בצורה מלאה (full backup)?

ואתה לא מפחד שאם הערך הכי שולי משתבש בקובץ img אז רוב, אם לא כל, הקבצים שבתוכו ישתבשו גם הם?

---

Rafi921,

אין צורך בהצפנת נתונים.

אני מעוניין בתכנת גיבוי שתגיד לי מה היא בדיוק עושה, מה היא מגבה (בגיבוי incarmental - שתדווח אודות הקבצים ששונו שהיא מגבה), שיהיו הרבה אפשרויות קנפוג למשתמשים מתקדמים, ומעל הכל - גיבוי אמין ויעיל, 1 ל- 1, שכל הקבצים מועתקים במצבם המקורי, כולל הקובץ הכי זניח (קובץ tmp למשל).

---

hugo123

אני לא מדבר על גודל הקבצים (ובכן, בעקיפין כן, כי גודל קשור גם למידע),

אני מדבר על ערכי הקובץ, ברמת ה- 000111011, שתהליך כמו דחיסה משנה אותם.

נתתי את הדוגמה של SFV כי הוא בודק את הדברים הללו.

פורסם

אישית אני משתמש ב-SyncBackPro

נוחה (לדעתי) ועושה את העבודה כמו שצריך

ועונה על כל הקריטריונים שביקשת

מעבר לכך, אפשר להגיד לה להעביר את כל הקבצים כפי שהם (כאשר כל פעם היא מעבירה / מוחקת רק מה שהשתנה / חדש)

בלי שום דחיסה ובלי שום כלום (כמובן שאפשר גם עם דחיסה)

היא גם מייצרת דוחות של מה הועבר ומה לא ולמה וכו'.

בנוגע לדחיסה, יש שני סוגי דחיסה

יש דחיסה כמו Jpeg או Mp3 שזאת דחיסה של קובץ (במקרה הזה תמונה / אודיו) שגורמת לאובדן מסויים של המידע

ואין שום אפשרות להחזיר את הקובץ למצב שהוא היה בו פעם

לעומת זאת, יש דחיסה כמו zip או rar שפשוט יוצרת קובץ שמכיל בתוכו קובץ (או קבצים) אחר שמכווץ למצב שהוא תופס

פחות מקום, אך אפשר לפרוס אותו בכל עת ואז הקובץ חוזר בדיוק לאותו מצב שהוא היה בו לפני הכיווץ

ולכן הבדיקת SFV לא תיכשל

תוכנות גיבוי מן הסתם ישתמשו אך ורק בסוג השני של הדחיסה, ולכן אין מה לדאוג אם משתמשים בו

שום מידע לא "הולך לאיבוד" או משהו כזה, פשוט צריך לפרוס את הקובץ המכווץ בשביל לגשת אליו, זה הכל

פורסם

פעולת דחיסה וחילוץ לא משנות ושם דבר בX, לא נוצר לך קובץ חדש Z אלא קובץ X שיעבור את הSFV בלי שום בעיה (אחרת מה הטעם בנושא הזה)

אתה עושה משהו חכם, פרנויה כפולה. 2 גיבויים + מקור = ביטחון סביר (תמיד יש סיכון שמשהו ידפק, הסיכוי שהכל ידפק בו זמנית נמוך)

פורסם

אני משתמש ב-Retrospect שלטעמי עושה עבודה מצויינת. מגוון האפשרויות בה מאד גדול. החל מהעתקה פשוטה של תיקיות או קבצים ספציפיים ליעד כלשהו וכלה בגיבוי אינקרמנטלי, גיבוי לפי ימים שנקבעו מראש, גיבוי ליותר מיעד אחד (למשל לדיסק חיצוני ולתקיה ברשת המקומית) ועוד. התוכנה לא זולה לרכישה ראשונית, נדמה לי שכ-130 דולר אבל אם יש לך גרסה שהגיעה עם דיסק חיצוני כלשהו (היא היתה מצורפת בעבר לרוב הדיסקים החיצוניים של מקסטור ו-WD) אז שידרוג עולה רק 30 דולר. יצאה לה גרסה חדשה לפני כחודש שתומכת ב-WIN7 וגם ב-64 ביט.

בנוסף אליה השתמשתי גם ב-Cobian. תוכנת קוד פתוח, חופשית, עם הרבה אפשרויות. צריך קצת לשחק איתה וללמוד איך לעבוד איתה אבל למיטב זכרוני היא עושה עבודה לא רעה. עד כמה שזכור לי היתה לה אפשרות להעתקה פשוטה ללא דחיסה וללא יצירת קובץ שמיוחד רק לתוכנה עצמה.

פורסם

הבעיה עם גיבוי incremental הוא שיש סיכוי שמשהו ישתבש

הגיבוי הראשוני הוא מלא, הגיבוי אחרי זה זה רק הקבצים ששונו וכו...

כדי שהגודל לא יתפח למימדים גדולים מדי תוכנות הגיבוי מאחדות (עם המשתמש מגדיר) את הגיבוי ויוצרות גיבוי מלא "נקי" בכל התהליך הזה במשך זמן יש סיכוי די טוב שמשהו ישתמש במיוחד עם הגיבוי נשמר בקובץ מוגן של התוכנה (כמו acronis) ואז שמנסים לשחזר (שמשחזרים גיבוי INC קודם משוחזק ה - גיבוי המלא ואז התוכנה מעדכן לפי הגיבוים שבוצעו לאחר מכן)

שתי תוכנות (כאלה שאני מכיר די טוב) מתאימות למה שאתה רוצה:

1. GMB home

מאפשר גיבוי INC ללא דחיסה (פשוט מעתיקה את הקבצים) אפשר להגדיר כמה גרסאות קובץ ישמרו

2. backup4all pro

גיבוי mirror מעתיקה את הקבצים (ללא דחיסה, יש אפשרות גם אם), אם בוחרים FAST mirror רק קבצים חדשים שנוצרו או השתנו מועתקים

שתי התוכנות שרשמתי הרבה יותר טובות מ - acronis שמלא בבאגים ופצרים חצי עובדים

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובות, השכלתי רבות מהדיון.

כאמור שמעתי ניסים ונפלאות אודות Acronis ו- Ghost, והתאכזבתי מאוד. לגבי ה- Genie ו- Backup4All: שמות התוכנות הללו וגם האתרים שלהן די חובבניים (בלי להשמע יהיר), וגם לא שמעתי דבר אודות החברות, לעומת Acronis ו- Symantec שנחשבות לסופר-מקצועיות והמוניטין שלהן מצוין.

רשמתי את כל ההמלצות שלכם, אם יש עוד אשמח כמובן לשמוע. רציתי גם לציין שאין לי שום צורך ב- scheduling על כל סוגיו. אני מחפש גיבוי פשוט וכמה שיותר ידני, שאני מבצע בעצמי פעם בכמה ימים או כל פעם שיש עדכון מידע משמעותי.

שתי שאלות נוספות:

גיבוי מלא של 100 ג'יגה ב- Acronis או Ghost לוקח שעתיים.

העתקה ידנית מלאה של 100 ג'יגה לוקחת לי 20 דקות.

איך זה יכול להיות?

מה המשמעות של validate archive ב- Acronis (אני מניח שפונקציה זו קיימת גם בתוכנות אחרות)?

---

אתה עושה משהו חכם, פרנויה כפולה. 2 גיבויים + מקור = ביטחון סביר (תמיד יש סיכון שמשהו ידפק, הסיכוי שהכל ידפק בו זמנית נמוך)

ואני עושה גיבוי אינקרמנטלי בעזרת Ghost/Acronis דרך image לכונן חיצוני שלישי, שגם הוא כונן פנימי פשוט שמחובר דרך מגירה רק לצורך הגיבוי, ובשאר הזמן מוחבא בחדר. כך שבפועל ישנו המקור + שלושה גיבויים מלאים (אחד העתקה ידנית, שניים באמצעות תכנה-image) שכל אחד מהם מאחוסן על גבי כונן חיצוני אחר שמוסתר בחדר.

הייתי גם רוצה לאחסן את הארכיון (המקור) על גבי מערך RAID1 של שני קשיחים שמותקנים בתוך המחשב (כדי לשמור על הנגישות) כדי לשפר את השרידות, שעכשיו נמוכה מאוד אני מניח (המקור מאוחסן על קשיח אחד יחד עם המערכת הפעלה במחשבי האישי). זה עדיין לא מונע גניבה של המחשב (חס וחלילה טפו טפו טפו) ואז אבד כל המקור וגם המידע שלי חשוף בפני אחרים. לכן שקלתי גם RAID 1 ב NAS שמוסתר היטב בפינה בבית.

אבל זה נושא לדיון אחר.

פורסם

validate archive זה אומר שהוא מוודא שההעתקה עברה בהצלחה.

זה תהליך שלוקח זמן וסביר שהוא חלק מהגורם לכך שההעתקה דרך התוכנות האלה לוקחת כ"כ הרבה זמן

בנוסף,

ההעתקה לוקחת הרבה זמן כי התוכנות האלה מכווצות ומכניסות ל-archive את כל המידע שלך,

שזה תהליך שאומנם חוסך מקום, אבל בזבזני בזמן שלוקח לעשות אותו.

כמו שכבר כתבתי לך,

אני משתמש בתוכנה בשם SyncBackPro ואני מאוד מאוד מרוצה ממנה וכל הפיצ'רים שביקשת בהודעות

שלך קיימים בתוכנה.

לשיקולך

פורסם

כמו שאמרו, הגיבוי באמצעות תוכנות לוקח הרבה זמן בגלל אופציה ווידוא תקינות המידע (מה שאין בהעתקה רגילה) והדחיסה (אפשר לבטל ולקבל מהירות גבוהה יותר)

זה שסימנטק ואקרוניס ידועות לא אומר הרבה... יש לך את הXML המעולה שרבים (ואני) אוהבים, והיא בכלל תוכנת חינם קלילה יחסית. בלי יותר מדי אופציות מיותרות אבל עם כל מה שצריך בשביל גיבוי נורמלי

RAID 1 הוא לא גיבוי הוא שרידות, כל עוד אתה מבין את זה אז לך על זה. אני בלי רייד 1 לא זזתי בזמנו עד שעברתי לרייד 5 הנוכחי שלי

לגבי הריבוי גיבויים שלך, גם לפארנויה אמור להיות גבול. שימוש ברייד 1 + גיבוי מלא תקופתי + גיבוי יומי של קבצים חשובים = הגנה של 99% מאיבוד המידע כולו

אין צורך ביותר מדי גיבויים

פורסם
  • מחבר

ובכן, אני תמיד מסמן ללא דחיסה (אין צורך, יש לי מספיק מקום וזה לוקח הרבה יותר זמן).

כנראה שזה בגלל יצירת האימג' ורישום כל הקבצים עבור גיבוי אינקרמנטלי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים