עבור לתוכן

מבקשת עצתכם: איזה מודם -ראוטר של בזק מומלץ (ואיזה לא)?

Featured Replies

פורסם

היי לכולם.

להורי יש בעיה עם התחברות לחייגן בחלק מהיוזרים ב- XP.

הפתרון שהציעו להם בבזק הוא החלפה (בחינם) של המודם במודם ראוטר וכך לא יהיה צורך בחייגן.

כעת אני מנסה לברר עבורים אילו מהמודם-ראוטרים שבזק מציעה הם המומלצים ביותר ואילו פחות

אשמח לכמה מומלצים וכמה פחות אולי במסגרת של סדר עדיפויות, כי מי יודע מה יציעו בבזק-סטור.

תודה מראש לכל המתייחסים והעוזרים.

פורסם

מה שמחלקים עכשיו בבזק זה ראוטרים של DLINK.

DSL-2650 ו DSL-2760. ההבדל בין הנתבים זה שאחרון הוא פועל על בסיס תקן N.

אבל הייתי חושב פעמיים לפני שהייתי מקבל נתב "חינם" מבזק הם בטח ירצו התחייבות ממך.

אם רק מחשב אחד משתמש בחיבור לאינטרנט אז הייתי פותר את הבעיה מקומית.

פורסם

אפשר גם להגדיר את רוב המודמים האלו לחיבור ללא חייגן אם באמת יש בעייה עם חייגן RAS במערכת ההפעלה.

כמו שנאמר השדרוג הוא בחינם אלא בהתחייבות לשנתיים עם כל התנאים שחשוב לקרוא בחוזה שירות.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות kuzulio ו- multicore

אבי אמר שבתמיכה של בזק אמרו לו שזה שדרוג ללא כל חיוב או התחייבות. היות ואם יחליט לשדרג רצוי להיות בטוחים, איעץ לו לבקש מהם את זה בכתב או משהו בסגנון כי יש לנו מספיק שכל שלא להתחייב לשנתיים.

kuzulio, באשר לשני הראוטרים, היה וכן יחליף

קראתי עליהם קצת והבנתי ששניהם כנראה עדיפים על השאר שבזק הציעה בעבר (תקנו אותי אם אני טועה)

שעדיין בשניהם יש בעיות - למשל ניתוקים שראיתי שדיווחו עלהם,

בעיות התחממות ב- DSL-2650 (לכן ממליצים להעמידו במצב אנכי ובמקום מאוורר)

ועושה רושם לפחות היו בעיות של חיבור למכשירים של אפל ולאצרים מאובטחים ב- DSL-2760. (תקן N)

כך שעל פניו נוצרה אצלי התחושה שאפילו יוכל לקבל בחינם, ייתכן בהחלט שיחווה בעיות כאלה ואחרות איתם. ועושה רושם שהם עוד הטובים ביותר שבזק מציעה. זאת כמובן אם בכלל יציאו לו אותם ולא משהו מיושן יותר - בייחוד את ה- DSL-2760 ללא תשלום או התחייבות כלשהם.

multicore,

כרגע להורי יש מודם DSL 600E

הבעיה אותה הם ניסו לפתור בעיה בהתקנת חייגן ביוזר שאינו המנג'ר ב- XP HOME.

נראה שליוזר הזה אין הרשאות התקנה ומשום מה עושה רושם שגם יוזר המנג'ר לא יכול להעניק לו הרשאות כאלה (או כלשהן לבד מאילו שבדיפולט)

אם ניתן לטפל בבעיה הזו מבחינתו זה יפתור את העניין.

בינתיים, בעקבות הודעתך, הלכתי לחפש חומר על שימוש במודם שלו כראוטר. ראיתי שזה אפשרי אבל לא התעמקי לבדוק האם מסובך, עלול לגרום בעיות, או יעשה צרות בגלישה מחלק מהאתרים. אם הכל בסדר, ולא ניתן לפתור בקלות את הבעיה דרך ה- XP אשמח לנסות זאת.

שוב תודה

פורסם

את 600E ניתן להפוך לחיבור ללא חייגן (שיעבוד כנתב ולא כ transparent bridge) בחמש דקות עבודה.

פורסם
  • מחבר

תודה multicore

אני אעבור על החומר בתקווה להפוך אותו לראוטר.

אם תתגלנה בעיות או שאלות נוספות מקווה שתוכל להמשיך לעזור לי.

בינתיים לך ול- kuzulio תודה

והן לכם, הן לשאר המתייחסים המשך יום טוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים