עבור לתוכן

מעוניין בנתב [Router] אלחוטי חדש שיספיק לתקשורות בבית בין 2 קומות

Featured Replies

פורסם

כפי שנאמר בכותרת, אני מעוניין בנתב [Router] אלחוטי חדש שיספיק לתקשורות בבית בין 2 קומות.

כרגע יש ברשותי נתב אלחוטי של Edimax שאינו יציב.

הנתב עם המודם ממוקמים בקומה השניה בעמדת המחשב השולחני.

בקומה הראשונה התקשורת אינה יציבה, לעיתים יש תקשורת לעיתים אין תקשורת.

הייתי מעוניין בהמלצה לנתב טוב שיתחבר למודם של HOT ויספק תקשורת יציבה ואמינה בכל רחבי הבית.

או שאולי כדאי מגבר לנתב ??

אני אישית מעדיף נתב טוב במקום נתב בינוני עם מגבר...

תודה למסייעים!

פורסם

באיזה אדימקס מדובר ?

פורסם

למה לא לקנות AP?

פורסם

למה בכלל לא לעשות רשת בייתית קווית ואז אין שום ניתוקים ויהיה ניתן להעביר קבצים המבירות נורמלית וכולם יהיו שמחים... למה לא לעשות את זה? אני עשיתי ואני מבסוט.

פורסם

מצטרף לברנש שמעלי - גם בבית הוריי יש מערכת קווית והיא עובדת אחלה.

אני רק לא בטוח כמה זה עולה (להעביר בצורה אלגנטית כבלים דרך הקירות) --- אבל בטח לא צריך להיות משהו מטורף, ובטווח הארוך זה יחסוך לך הרבה כאב ראש (תמיד הרי תקנה ראוטרים ומודמים חדשים כשהם יתקלקלו ממילא, אבל התשתית הזו תשאר איתך תמיד)

בלי שום קשר לכך --- בבית הוריי יש DIR-615 שנמצא בחדר-שלי-לשעבר בקומה השנייה - עמוק בתוך החדר מתחת לשולחן -- ומקבלים קליטה של 25% בערך בקומה למטה - והיא יציבה לגמרי (גם בתקן G וגם בתקן N)

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על כל התגובות.

הנתב שיש לגיסי הוא נתב Edimax האלחוטי הכי בסיסי והכי זול שהיה בזמנו [לפני כמה שנים],

אבדוק את שם הדגם מחר כשאהיה אצלו...

בקומה התחתונה יש 3 מחשביo ניידים שאיתם מסתובבים בבית ולעיתים בחצר באופן חופשי,

לכן חיבור רשת אלחוטי הוא הפתרון האלגנטי ביותר.

חיבור חוטי מחייב אכן עבודת תשתית מסויימת והיא נראית לי מיותרת,

מה גם שכל דיירי הבית מעדיפים בית לא מחוייט, גם העכבר, המקלדת והרמקולים אלחוטיים.

המחשב הראשי אליו מחובר המודם [והנתב] הוא המחשב השולחני היחיד בבית והוא מחובר עם כבלים.

נראה לי שאלך על ה DIR-615 או DIR-655 של D-Link שהומלץ כאן.

נשארו לי מעט שאלות שאשמח לקבל תשובה עליהן:

* מה ההבדל בין 615 ל 655 ?

* איזה תקן עדיף G או N ? [מה ההבדלים]

* Klayhamn - מה זאת אומרת "מקבלים קליטה של 25% בערך בקומה למטה" ?

זה בא לידי ביטוח בקצב הגלישה, בקצב ההורדה או בשניהם ?

אולי כדאי מגבר בכל זאת ?

תודה לכולם !

פורסם

זאת אומרת שהסיגנל חלש יותר בקומה למטה מאשר בקומה ה-2, אבל לא הבחנתי באיטיות למרות שלא עשיתי בדיקות מקיפות.

אם אתה רוצה אני אהיה בשבת אצל ההורים ואוכל לבדוק האם אני מצליח להגיע למהירות המקסימלית (5 מגהביט) או לא

בכל מקרה ה--DIR655 אמור להיות מהיר יותר מה-DIR615 - למרות שזה משנה רק אם אתה מעביר קבצים בין המחשבים, ולא באמת אמור להשפיע על הגלישה עצמה וההורדות.

http://shopper.cnet.com/4366-3319_9-32435592.html?rid=33361546&rid=32815481&rid=33090709&tag=contentBody;compare

זו ההשוואה (אני מקווה שתצליח לראות את זה).

עוד הבדל זה של-DIR655 יש ג'יגה-ביט LAN , בעוד שה-DIR615 עובד עם 10/100

פורסם

וגם שהוא תומך בטכנולוגיית MIMO והוא דיי מומלץ למרות שאני חובב EDIMAX.

פורסם

ל - DIR-655 יש מעבד יותר חזק ולכן המודול האלחוטי שלו יותר חזק. וזה כמובן מתבטא במהירות ובמרחק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים