עבור לתוכן

טמפרטורות של אינטל ואיי אם די

Featured Replies

פורסם

RK - אכן הנתונים שביידך נכונים.

TOOL - פליטת החום היא תוצר ישיר ובלתי ניתן לשינוי של טכנולוגיה היצור

יענו כמה מיקרונים .

0.13 מיקרון זה בין 52-71 WATT טיפוסי ,תלוי בסוג הליזר ובניקיון של הסיליקון.

פורסם

OK הנה נתוני החום

INTEL 2.4C = 66.2W

BARTON 2500+ = 68W(max) 53.7W typical

הנתונים של האינטל זה טיפוסי או מקסימאלי?

אגב לכל מי שחושב אחרת הם פולטים ~בערך אותו חום.

פורסם

אם כך המצב אז למה כשהרכבתי הרכבתי למישהו VOLCANO 11 על BARTON 2500+ ללא OC והטמפרטורות היו גבוהות??

בסביבות ה60-65 במאמץ כשהמאוור על הכי חזק??? כששמתי את היד שלי ליד הHSF האוויר היה מאוד חם! וזה בעצם הוכיח שזו לא בעייה בחיבור בין המעבד לHS (שמתי חומר טרמי כמובן) אז למה הוא היה כזה חם???

ולמה כולם אומרים שAMD מתחמם יותר מאינטל?

זה כנראה בגלל שלמרות שAMD מוציא פחות חום מאינטל על הנייר, במציאות הם מגיעים לטמפרטורות יותר גבוהות בדרך כלל אני הרכבתי כמה מערכות מבוססות AMD והם תמיד היו יותר חמים מאינטל. (WHY?)

פורסם

נגעת בסינקים של אינטל? הם גם חמים.

AMD בעבר היו חמים בהרבה (0.18). הת'נדרבירד האחרון (1.4) התקרב ל 80W.

עכשיו בוא נעשה חשבון פשוט, מה הטמפרטורה במארז הייתה? נניח 35? זה אומר שהמעבד היה 30 מעלות מעל טמפרטורת הסביבה, נניח שהמעבד עבד בלואד המקסימאלי שלו, שעפ"י הנתונים מ RK זה 68W - חישוב פשוט מראה שגוף הקירור הוא ~ 0.44 C/W שים לב שזה לא מדוייק וזה עדיין right on the mark.

עריכה: וזה בהתעלם מהרבה מאוד דברים, בהם בראש ובראשונה שהחיישן ממש לא מדוייק (אלה אם זה ה on die וגם אז חלק מהיצרנים לא מפענחים נכון).

פורסם

ולמה כולם אומרים שAMD מתחמם יותר מאינטל?

זה כנראה בגלל שלמרות שAMD מוציא פחות חום מאינטל על הנייר, במציאות הם מגיעים לטמפרטורות יותר גבוהות בדרך כלל אני הרכבתי כמה מערכות מבוססות AMD והם תמיד היו יותר חמים מאינטל. (WHY?)

אז אומרים .

שוב אני אומר - הסינק שאתה מקבל מאינטל הוא ללא ספק איכותי יותר ממה שאתה מקבל מ AMD

לגבי מה שהכבת ומה נראה לך ,זה פשוט לא יותר חם .

פורסם

אפילו בין שני לוחות של אותה חברה (שני דגמים שונים) שפועלים עם אותו מעבד יכולות להיות סטיות בטווח של 20-30 מעלות במדידה בלי שום בעיה. אין שום קושי לקחת שני לוחות ובאותם תנאים בדיוק (סינק, משחה, מארז, טמפ' סביבתית) לקבל מדידות בהפרשים של 30 מעלות.

כל הניסויי הזה עם הוולקנו 11 לא תקף, יש פה שני לוחות שונים לחלוטין ולא ניתן להסתמך על המדידה בביוס.

מכל מעבדי ה PC עד היום לאינטל יש את המעבד החם ביותר שהוא הוויליאמט 2.0, והם כנראה ישברו את השיא עם הפרסקוט בקרוב.

כשמשווים AthlonXP לפנטיום4 פליטת החום שלהם כמעט זהה כשמשווים תדר (אינטל) ל PR (אייאמדי).

מעבדי AMD עמידים יותר בחום, מעבדי אינטל מסוגלים להמנע טוב יותר מהתחממות עקב מפזר החום המובנה והתאמה אוטומטית של התדר לפי החום במקרה הצורך.

שורה תחתונה, כל מעבד שקונים היום מתחמם ולא מעט. כל מחשב בימינו בלי איוורור מתאים יסבול מהתחממות יתר בלי קשר לדגם המעבד שבו.

פורסם

אז לסיכום מה אמורים להיות הטמפ הממוצעים לAMD\אינטל?

פורסם

במציאות בסביבות 40-60, לפי החיישנים אין לזה שום חוק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים