עבור לתוכן

פילטר לעדשות

Featured Replies

פורסם

זקוק לעצה.

בקרוב אקנה את ה-pentax k-x בקיט המגיע עם 2 עדשות 18-55 + 50-200.

רק שתבינו - העדשות הן לא רמה גבוהה, אבל קשה לסרב להן במחיר המגוחך (ההפרש לתוספת של שתיהן הוא 800 ש"ח).

לגבי פילטר, 3 אפשרויות:

  • *לא לקנות פילטר כי אם עוד שנה אחת מהן תפגע אני כבר אשקיע בעדשה נורמלית אחרי שאני כבר אדע מה אני מחפש (אני מתחיל בתחום...)
  • *לקנות פילטר זול ולשלם באיכות תמונה
  • *לקנות פילטר שבצורה מגוחכת עולה כמו חצי מהעדשה

אני מזכיר, שאני מקבל 2 עדשות ולכן ההפרש בין יקר לזול נוכפל ב-2.

כשאני מתכוון זול למול יקר, חשבתי על kaiser multi coated לעומת b+w MRC. (הגדלים שאני צריך - 49ממ + 52ממ).

תקראו לי קמצן, אבל תכלס מתי מחליפים פילטר? נגיד כשהוא נפגע, ונגיד שאחליפו באחד חדש, ז"א קניתי כבר 2 פילטרים אחרי פגיעה, ומאחר והוא עולה כמו חצי עדשה (האחד היקר) כבר הייתי יכול לקנות את אותה עדשה, הא?

מה דעתכם?

פורסם

בפילטר הגנה אין הבדלים דרמטיים בין הזול ליקר, במיוחד שהעדשה היא יחסית פשוטה.

שני הפילטרים הנ"ל תוצרת hoya (מהסדרה הבסיסית) או tiffen יעלו ביחד סביב ה-20-25 דולר אם יוזמנו מ-ebay, כולל משלוח. הם אולי לא פאר היצירה האופטית, אבל ההבדל בינהם לסדרות הפאר של B+W או רודנשטוק לא יהיה מורגש.

אם אתה מרבה לחבוט בעדשותיך (כבר נפגעו לך 2 פילטרים) אזי השקעה כזאת היא משתלמת ביותר (100 ש"ח השקעה להגנה על עדשות העולות פי 10 יותר).

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה.

אם אתה מרבה לחבוט בעדשותיך (כבר נפגעו לך 2 פילטרים)

אני לא מרבה לחבוט בעדשות, פשוט שהמשפט נכתב בצורה מבולגנת.

תיארתי מצב שבו הפילטר נפגע ואני מחליף אותו בפילטר חדש. מה שנעשה זה בעצם קנייה של 2 פילטרים בגלל פגיעה בעדשה. ועדשה שאני מתכוון לקנות (זולה) עולה כמו 2 פילטרים יקרים, מה שהופך את קניית הפילטר לבזבוז, פשוט כדאי לקנות עדשה חדשה.

שני הפילטרים הנ"ל תוצרת hoya (מהסדרה הבסיסית) או tiffen יעלו ביחד סביב ה-20-25 דולר אם יוזמנו מ-ebay, כולל משלוח. הם אולי לא פאר היצירה האופטית, אבל ההבדל בינהם לסדרות הפאר של B+W או רודנשטוק לא יהיה מורגש.

ביוגנד מוכרים tiffen בחמישים שקל, אתה מתכוון לזה? כי אם כן אם אז גם ל-B+W יש עדשת UV ב-50 שקל, פשוט שהיא לא MRC...

פורסם

איזו עדשה אתה רוצה לקנות שעולה כמו 2 פילטרים?

פורסם
  • מחבר

בקרוב אקנה את ה-pentax k-x בקיט המגיע עם 2 עדשות 18-55 + 50-200.

רק שתבינו - העדשות הן לא רמה גבוהה, אבל קשה לסרב להן במחיר המגוחך (ההפרש לתוספת של שתיהן הוא 800 ש"ח).

גוף עולה 2900, קיט עם 2 העדשות 3700.

כמו שרשמתי, כדי לקבל את 2 העדשות אני משלם 800 שקל יותר, כביכול השקעתי בכל עדשה 400 ש"ח. פילטר טוב זה 200 ש"ח.

פורסם

אתה ממש לא צריך פילטר לעדשה זולה כמו ה-18-55.

כמו שכתבת, שני פילטרים כבר עולים (כמעט) כמו כל העדשה בעצמה... מיותר.

פורסם

העדשות עלו לך 800 ש"ח, אבל החלפתן בחדשות (אם תפגענה) תעלה לך יותר - לפחות אלף.

זאת ועוד, פילטרים מספיק טובים יעלו לך כמאה ש"ח לשתי היחידות גם יחד אם תזמין מחו"ל

אתה בעצמך מעיד שדפקת כבר שני פילטרים, אני מסיק מכך שמדי פעם העדשות שלך נחבלות. לי נראה שעדיף להקריב פילטר ב-50 ש"ח מעדשה ב-500, אבל יכול להיות שאני היחיד שחושב כך.

אישית אני מגן כמעט תמיד על העדשות שלי עם פילטרים, בין אם עדשת הקיט 18-55 (פילטר cokin בקוטר 52 מ"מ משומש במצב חדש) או עדשות ה-M שלי שעלו לי 200-300 ש"ח ליחידה אבל לך תשיג אחרות אם תפגענה (פילטרים 49 מ"מ של tiffen, אחד חדש ואחד משומש במצב חדש, או לחילופין פילטר מקטב שזה פחות לענייננו). כל הפילטרים שקופים אופטית לכל דבר ועניין מעשי ועלו לי 50-100 ש"ח ליחידה.

פורסם

הבנת הנקרא :facepalm:

אכן צורת הכתיבה המסורבלת משהו של פותח הדיון בלבלה אותי (צורת ההתניה שבה הוא השתמש מקובלת באנגלית, לא בעברית שאז צורת כתיבה זאת מתייחסת למאורע שאכן אירע וגו').

עדיין, זה לא מחליש את הטיעון שלי, עדיף לדפוק פילטר ב-50 מעדשה ב-500, קל יותר לנקות פילטר מאבק בתנאי שטח, פילטר נותן הגנה נוספת מפני חדירת לחות והתזה מקרית של טיפות מים (מניסיון).

פורסם

שתי העדשות האלו לא עולות 800 שקל, הן עולות יותר.

זה שבמבצע הן עלו לך ככה זה משהו אחר.

לדעתי פילטר זה דבר הכרחי, אתה קונה פילטר טוב ב20$ מאיביי ואתה לא רואה שום בעיות בתמונות, יש לי את הקיט והפילטר שלה מזוהם מהשד יודע מה, אני מעדיף לפרק את הפילטר ולקנות אותו כמו שצריך מלהתחיל להתעסק עם העדשה.

אתה רוצה תקנה, אתה לא רוצה אל תקנה, אבל מה שאתה עושה פה זה לנסות לשכנע את עצמך שאתה לא צריך.

פורסם
  • מחבר

מה שאתה עושה פה זה לנסות לשכנע את עצמך שאתה לא צריך.

בוא לא נקפוץ למסקנות...

חשבתי לקנות את ה-kaiser MC שעולה 50 שקל עבור ה18-55.

ולקנות את הB+W MRC שעולה 200 שקל. (פשוט שלא מצאתי פילטר 49mm זול וטוב).

שום דבר לא מאי-ביי כרגע, בשביל הקייזר זה לא שווה את המאמץ וה-B+W עולה כולל משלוח 40$, שווי הטרחה הוא קצת גבולי.

פורסם

קניתי פילטרים tiffen בקוטר 49 מ"מ אצל האחים יוגנד (גם UV וגם מקטב, הייתי שם אישית, זה לא מופיע באתר שלהם). tiffen מספיק טובים לעדשה שלך. תברר טלפונית בכמה חנויות - אני בטוח שהם לא היחידים שמחזיקים פילטרים כאלו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים