עבור לתוכן

שאלות בנוגע למפרט גיימינג - עד 3,500 ש"ח

Featured Replies

פורסם

חבר שלי מעוניין לקנות מחשב למטרות גיימינג כבד, והוא מעוניין לקנות אותו דווקא מאייבורי מחשבים (שיקולי מיקום וכדומה).

המפרט הכי טוב שהצלחתי להרכיב לו בתקציב הנ"ל (עדיף לא לחרוג) הוא:

Amd Phenom 2 9550

לוח אם Gigabyte דגם GA-MA790X-UD4P

4 GB זיכרון קינגסטון 800 MHZ.

Radeon HD 4870 Vapor-X 1024MB GDDR5

HD WD 500GB

ספק כוח HEC 500 WATT

מארז Thermaltake WingRS 201

סה"כ מחיר למפרט הנ"ל: 3,500 ש"ח.

יש לכם הצעות לשינויים שלא ייקרו משמעותית את מחיר המחשב?

ויש לי התלבטות נוספת לגבי הזכרון. האם כדאי לקחת לוח אם שתומך ב-DDR3? ואם כן איזה?

נ.ב אל תציעו חנויות אחרות הוא סגור על סניף מסוים של אייבורי.

פורסם
לקנות אותו דווקא מאייבורי מחשבים (שיקולי מיקום וכדומה).

איפה הוא גר? ובלי קשר, תמיד אפשר להזמין.

ויש לי התלבטות נוספת לגבי הזכרון. האם כדאי לקחת לוח אם שתומך ב-DDR3? ואם כן איזה?

תלוי במסך שיש לו, בהתאם למסך הוא יצטרך להשקיע בכ. מסך. בהנחה שזה יתאפשר, ואני לא רואה סיבה שלא, במיוחד עם המחירים כיום, יהיה כדאי להשקיע ב-DDR3. לאו דווקא בגלל הביצועים, אלא בגלל אפשרות שדרוג עתידי.

לגבי המפרט...

- לוח אם מבוזבז, אין לו טעם בכזה לוח אם.

- לא מצויין דגם מסויים של ספק הכח, למרות ש-HEC היא חברה טובה.

- מארז לא משהו.

- חבל להשקיע כיום בסדרה 4000 של ATI, עדיף ללכת על כרטיס מסדרה 5000 עם תמיכה ב-DirectX 11.

פורסם
  • מחבר

כן, שכחתי לציין יש לו מסך 22' (1680*1050). לכאורה עדיף לקחת כרטיס 4770, אבל בסופו של דבר

עדיין יש פער ביצועים משמעותי לטובת ה-4870, לכן אני מעדיף אותו.

ניתן לטעון כי למסך 22' גם כרטיס 4770 יספיק, אך אני בדעה שעדיף לחשוב קדימה יותר וכרטיס חזק יותר -

אמור להחזיק יותר זמן.

לגבי הזמנה - זה לא משנה הוא נעול על סניף מסוים של אייבורי.

פורסם

אז ככה:

1. אין PHENOM 2 9550, סביר שמדובר ב955, ואין ציון לגבי סוג הקירור שהוא לוקח.

2. נגיד שאתה לארג' ביצועים, כי 1050X1680 כן מצדיק 4870, והפרש הביצועים כן ניכר, עדיין אין טעם בגרסאת ה1GB, ה512MB תהיה משתלמת יותר.

3. למה לכל הרוחות לוח מבוסס 790? צ'יפסט מצוין, אבל בהתחשב בתקציב, אפשר לעשות משהו טוב יותר עם הכסף.

4. לגבי הדווקות באייבורי, הרשת לא מאפשרת דרך האתר לעבור על מגוון מוצריה ולהרכיב מערכת בצורה נוחה.

פורסם
  • מחבר

כן התבלבלתי לגבי המעבד, מדובר ב-955 והוא מגיע עם הקירור סטוק שלו (ממילא אין כוונה ל-OC).

המפרט הנ"ל נבנה תוך כדי התבססות על האתר שלהם ולאחר שיחה טלפונים עימם על מנת לברר את עלות השינויים.

לגבי כרטיס המסך זה ה 4870 היחיד שיש להם והוא עולה אצלם כמו 4770, לכן העדפתי אותו.

אם כן, מה שנשאר הוא איזה לוח אחר כדאי לקחת במקום הלוח מבוסס ה-790?

פורסם
כן התבלבלתי לגבי המעבד, מדובר ב-955 והוא מגיע עם הקירור סטוק שלו (ממילא אין כוונה ל-OC).

אם ככה אין בעיה. למרות ש... וזה לא חובה בכלל, אם מתאפשר, לדעתי כדאי להשקיע בקירור נפרד, אבל שוב, ממש לא חובה.

לגבי כרטיס המסך זה ה 4870 היחיד שיש להם והוא עולה אצלם כמו 4770, לכן העדפתי אותו.

כן, מחיר ה-4870 ירד והוא עולה כמו, אם לא פחות מ-4770.

אם כן, מה שנשאר הוא איזה לוח אחר כדאי לקחת במקום הלוח מבוסס ה-790?

לך על ה-MA770T-UD3P, אמור לעלות בסביבות ה-490~ ש"ח. בכל מקרה, לדעתי כדאי לוותר על ה-4870 ולקחת את ה-5770, שהוא ממש טיפונת חלש יותר, אך תומך ב-DirectX 11 שיהיה עדיף לעתיד, ונותן ביצועים טובים ברזולוצית 1680x1050. אפשרי ללכת על גרסאת ה-Vapor-X של Sapphire ולהגיע ל-OC מכובד... ובכל מקרה די כדאית בשביל השקט. חוץ מזה, לא קריטי. שים לב שאתה לא לוקח את ה-"V2" או "New Edition" למיניהם.

פורסם
  • מחבר

טוב נראה לי שהחלטתי על כל הפרטים. קודם כאשר דיברתי על הכרטיסים ההתלבטות הייתה בין 5770 ל-4870.

לאחר צפיה במספר בנצ'ים נוספים נראה לי שאני אגיד לו לקחת את ה-5770, בתקווה שהפער ביניהם יתקזז בעתיד. (מחיר זהה בחנות הנ"ל).

לגבי הלוח במידת האפשר אני אקח את ה- MA770T-UD3P עם 4GB DDR3.

תודה על העזרה.

פורסם

אין הפרש בין 4870 ל4770 במחיר?!

פורסם
  • מחבר

רשמתי שהתבלבלתי קודם, יום ארוך מאוד...

אין הפרש בין 5770 ל-4870, לכן אבחר ב-5770.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים