עבור לתוכן

בונה מפלצת - מה כדאי להביא עמי מארה"ב?

Featured Replies

פורסם

שלום לכם,

בדיון קודם קיבלתי המלצה למחשב חזק ללא הגבלת מחיר אמיתי ראו להלן:

מחשב חזק? ללא הגבלת תקציב? 20K זה הגג?

מעבד:

[..] INTEL CORE i7 S1366 2.67GHz 920 - STEPPING D0 : "SLBEJ" - BOX ₪1472

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-EX58A-UD7 ₪1841

עם תמיכה ב-USB 3.0 ו-SATA 3.0 שאמורים להאיץ משמעותית את מה שמחובר אליהם, מביקורות ובדיקות שראיתי. (ב-RAID 0 השיפור מטורף)

ובכלל הלוח נורא נורא איכותי ומושקע ובא עם הרבה פיצ'רים מעולים. (זה כבר מניסיון, רכשתי)

זיכרון:

[..] G.SKILL 6114MB (2048MBX3) DDR3 2000 CL9 - RIPJAWS - F3-16000CL9T-6GBRH ₪1055

כמות:2

כרטיס מסך:

[..] GIGABYTE HD5870 1GB GDDR5 - GV-R587D5-1GD-B - RETAIL ₪2406

למערך CrossFire, שניהם אמורים ליהיות חזקים יותר מ-5970 אחד.

צורב DVD:

[..] LG DVDRW GH-22NS50 X22 - BLACK - SATA ₪122

מארז:

[..] THERMALTAKE XASER VI MX (SILVER+WINDOW) VH9000SWS w/o PSU ₪533

ספק כוח:

[..] SEASONIC 750W - 80 PLUS GOLD - MODULAR : X-750 ₪1033

קרור למעבד:

[..] NOCTUA NH-D14 FOR INTEL&AMD S1156/1366/AM2+/AM3 ₪316

קרור למארז:

[..] NOCTUA NF-P12 120mm 1300rpm ₪79

המיקום אמור ליהיות למעלה.

דיסק קשיח:

INTEL X25-E SATA 2.5" SOLID STATE DRIVE 32GB ₪1902

2 מאלו למערך RAID 0, אמור לתת ביצועים מטורפים ועוד ביחד עם ה-SATA 3.0 שיש לך בלוח. מתאים להתקנת מערכת ההפעלה + תוכנות בסיסיות ותו לא.

דיסק קשיח 2:

[..] SEAGATE BARRACUDA 7200.11 1.5TB 32MB SATA2 NCQ - ST31500341AS ₪616

ממליץ לשים גם ב-RAID 0, או 1, מה שמתחשק לך. (ביצועים או אמינות)

הרכבת מחשב:

[..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות (חינם לחברי הפורומים להזמנות מעל 3000 ש"ח !) ₪0

מחיר סופי: ₪17424

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

ושלא תרשה לאף אחד להציע לך משהו שונה. (לא מחוץ לפה לפחות)

זה מפרט מאוד "משתולל", אבל אם אתה באמת רוצה להשקיע קרוב ל-20K על מחשב הכי חזק שאפשר להשיג היום, זו התשובה...

בכללי המחשב גם יהיה מעולה מאוד ל-OC, אז אם תבחר לעשות OC אתה תוכל להגיע רחוק איתם.

זה לפי בקשתך (רק בגלל שאני לא אוהב לדחוף כל מיני הצעות למפרטים "משתלמים" יותר), אבל בגדול תוכל לקבל מחשב שיתן לך ביצועים טובים במשחקים בהרבה פחות מהסכום הזה (אבל הביצועים בכלל לא יתקרבו) ואני חושב שזה יספיק לך.

אני טס לארה"ב בקרוב (עבודה) וחשבתי לצאת למסע קניות לפי המפרט - כמובן רק לחלקים שהם זולים משמעותית שם ומשקלם סביר (מזוודות כבר יהיו מלאות במשחקים לילדים וכל מיני לאשה וכו').

מה דעתכם, מה כדאי להביא משם? וכמו כן האם לשנות משהו במפרט עקב הנסיעה או הזמן שעבר?

תודה מראש.

פורסם

בגדול כל קניה בחו"ל תיהיה עדיפה על קניה בארץ.

אני ממליץ שבכל זאת, ממש לפני שאתה קונה את החלקים (אין לי מושג כמה זמן יקח לך לקנות את זה) תתייעץ כאן שוב כדי לוודא שאין משהו משתלם יותר באותו פרק זמן.

יש למשל את הכרטיסים של NV שהולכים לצאת, ויש סיכוי שיהיה משהו יותר משתלם בשבילך. אני לא נביא, אבל אני מעלה את הסברה...

פורסם
  • מחבר

יש למשל את הכרטיסים של NV שהולכים לצאת, ויש סיכוי שיהיה משהו יותר משתלם בשבילך. אני לא נביא, אבל אני מעלה את הסברה...

אני מניח שאלו כרטיסי וידאו שאתה מתכוון אליהם? יכול לפרט לגביהם או להפנות?

כמו כן אני כנראה אהיה שם בשבוע האחרון של ינואר והראשון של פברואר...

לגבי מה להביא - השאלה העיקרית היא איפה ההבדל "נטו" בכסף הוא משמעותי יותר - לאילו רכיבים מתוך נסיונכם?

ושוב תודה מראש

פורסם

אני מתכוון ל-Fermi של Nvidia. כן, כרטיסי מסך. אבל אם אתה אומר שאתה קונה אותם בשבוע האחרון של ינואר\תחילת פברואר זה לא רלוונטי. (יצא במרץ או אפריל)

בנוגע למחירים, אני לא ממש מומחה גדול בזה, אבל כרטיסי המסך אמורים ליהיות זולים משמעותית.

פורסם

גם בארה"ב צריך לדעת איפה לקנות :

http://www.newegg.com/ - מספר 1 - אין עוד חנות כזו בעולם, לדעתי.

http://www.ewiz.com/ - קצת אהבלים בשירות-לקוחות (ניסו לשכנע אותי שעשויה להיות בעיה לאחד שתי הזמנות למשלוח אחד בשל טיב האריזה של הפריטים...), אך בהחלט משתדלים, ואמינים בד"כ.

http://www.mwave.com/ - קצת יקרנים לפעמים, אך לפעמים יש פה מבצעים חביבים.

פורסם
  • מחבר

אני בשלב השוואת פריטים עם NEWEGG - בכל מקרה ראיתי את :

EVGA 170-BL-E762-A1 LGA 1366 Intel X58 4-WAY SLI Classified XL ATX Intel Motherboard - Retail

מה דעתכם עליו יחסית למוצע לי במפרט למעלה? ישמש אותי?

ראיתי בחדשות שיוצא לוח אם חדש לשני מעבדים EGA - יודעים מתי?

פורסם

שאלת תם...

אתה מתכנן לקנות מחשב ב-17 אלף ש"ח (שזה בזבוז ענק של כסף כי זה לא שווה את התמורה)

ואתה מנסה לחסוך כמה מאות שקלים בודדים ע"י זה שתקנה את זה בארה"ב ותסחוב את זה משם?

וגם מוכן להסתכן בכך שזה יגיע תקול / יעשה בעיות / לא תוכל לממש אחריות? זה באמת שווה את זה?

פורסם
  • מחבר

האמת שפשוט לא ידעתי כמה יהיו ההבדלים ברכיבים בין ישראל לארה"ב נכון לימנו - אז בדקתי.

נראה שיש רכיבים בהם ההבדלים משמעותיים יותר מסתם כמה מאות שקלים.

להלן תוצאות בדיקה שעשיתי היום מול NEWEGG.COM ו IQPC - שוב סתם מדגמית לפי שער דולר 3.8 וכולל עלות המשלוח (אך לפני מיסים בארה"ב נכון לשעה זו בחישובים):

מעבד מוזכר -367 ש"ח חסכון

לוח אם מוזכר -465 ש"ח חסכון

זכרונות מוזכרים -561 ש"ח לשתי החבילות ביחד

כרטיסי מסך -1651 ש"ח חסכון לשני הכרטיסים יחד

דיסקים SSD מוזכרים -840 חסכון לשניהם גם יחד

דיסקים קשיחים מוזכרים -350 ש"ח חסכון לשניהם גם יחד

מארז -75 ש"ח חסכון (כמובן שלא בא בחשבון להביא אותו במזוודה אבל בדקתי בשביל השעשוע ואולי גם לספק מידע לחברים)

לפי תוצאות אלו נראה לי שאולי כן יש מקום להביא כרטיסי מסך ודיסקים SSD בשלב זה.

האם ישנם הרבה בעיות עם רכיבים אלו שבגלל הסיכון לא כדאי?

לשאלת התם - אכן השקעה רבה - אבל גם עבורי הכסף לא גדל על העצים ואני מנסה לשמור עליו כאשר זה הגיוני... למרות שאחרים כולל אתה תגידו שלא הגיוני לקנות מחשב כזה... אולי אתם צודקים אני עוד בתהליך דיון פנימי עם עצמי אבל ממשיך לבדוק אופציות והשלכות.

אז מה אתם אומרים חברים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים