עבור לתוכן

ועדת הכספים קבעה: רשויות חזקות יממנו מועצות דתיות ביישובים חלשים

Featured Replies

פורסם

אתה יודע מה יותר מטמטם ?

שעמך ישראל החילוני יתן לדבר הזה להתרחש בלי ציוץ אחד נגד.

במקום לצאת לרחובות ולהפגין לשרוף צמיגים ולעצור את המדינה ולהראות שנמאס עד עמקי הנשמה ואנחנו לא מוכנים יותר לאכול את החארטא הזאת ,

כולם פשוט ישבו בבית ויתלוננו כמה חברי הכנסת בני אלף זונות.

החרדים ישתלטו על ישראל רק בגלל שהחילונים מגרדים את הביצים ומתבכיינים וזהו.

זה אשכרה מגיע לנו, לכולנו !!

פורסם

זה מרתיח גם אותי, אבל אני מבקש שתעצרו רגע ותחשבו: האם רק בתחום המועצות הדתיות הרשויות החזקות מממנות את החלשות? לא, נכון? הרי יש מקומות שבהם בקושי גובים ארנונה... ה"דפרנציאציה" הזו קיימת בהרבה תחומים, וסכום של 27 מליון שקל בפריסה ארצית זה ממש לא סכום גדול.

אתם מכירים אותי ואת עמדותי כלפי הדת, הכפיה הדתית והסחטנות הדתית, אבל כאן זה לא העניין. למרות שמדובר במהלך שקשור לדת שיזם השר לשירותי דת, ובהחלט מהלך מסריח - הרי שלצערי מדובר בדרך התנהלות מקובלת בלי קשר לדתיים דווקא, ומקור הביה כאן לא בהם. פשוט "הארץ", בהיותם עיתון שמאל (ולצערי זה הצד היחיד במפה הפוליטית שמנסה להאבק בנגע הדת) בחר להטפל דווקא לעניין הזה בהתאם לאג'נדה שלהם. למרות שמדובר באג'נדה היחידה שלהם שאני מסכים איתה, שכן אני רחוק מהשמאל כמעט כמו שאני רחוק מהדת, כאן הם פשוט לא מצביעים על הבעיה הנכונה.

פורסם

אני מסכים עם VIC במובן שכבר ככה רשויות "חזקות" ממנות רשויות חלשות... מה זה כבר שירותי דת? פינאטס. לא אומר שאני לא נגד זה - אבל זה רק חלק מהגזירה ומהמחלה ולא הסיפור המלא.

כל עוד המדינה ממשיכה ומגבירה את התמיכה באולכוסיות שלא עובדות מתוך בחירה - בישובים ערביים אחוז משלמי המיסים הוא בערך 15%. אני מניח שבישובים חרדים הוא דומה - אין לי סטטיסטיקה בנושא.

אחוז האוכלוסייה הנסמכת על האחוז היצרני הולך וגובר - ואנו נגיע, במוקדם או במאוחר, למצב שבו המעמד הבינוני-גבוה אשר נושא בעיקר הנטל הסוציאלי במדינה לא רק שלא יהיה רוב בארץ - אלא יהיה מיעוט. וזו תחילת הסוף של הכלכלה הישראלית.

ביזיון.

פורסם
  • מחבר

זה מרתיח גם אותי, אבל אני מבקש שתעצרו רגע ותחשבו: האם רק בתחום המועצות הדתיות הרשויות החזקות מממנות את החלשות? לא, נכון? הרי יש מקומות שבהם בקושי גובים ארנונה... ה"דפרנציאציה" הזו קיימת בהרבה תחומים, וסכום של 27 מליון שקל בפריסה ארצית זה ממש לא סכום גדול.

אתם מכירים אותי ואת עמדותי כלפי הדת, הכפיה הדתית והסחטנות הדתית, אבל כאן זה לא העניין. למרות שמדובר במהלך שקשור לדת שיזם השר לשירותי דת, ובהחלט מהלך מסריח - הרי שלצערי מדובר בדרך התנהלות מקובלת בלי קשר לדתיים דווקא, ומקור הביה כאן לא בהם. פשוט "הארץ", בהיותם עיתון שמאל (ולצערי זה הצד היחיד במפה הפוליטית שמנסה להאבק בנגע הדת) בחר להטפל דווקא לעניין הזה בהתאם לאג'נדה שלהם. למרות שמדובר באג'נדה היחידה שלהם שאני מסכים איתה, שכן אני רחוק מהשמאל כמעט כמו שאני רחוק מהדת, כאן הם פשוט לא מצביעים על הבעיה הנכונה.

בישובים הערביים אכן לא משלמים ארנונה, אך הישובים נראים בהתאם. כמו כן, אין לי שום בעיה שכספי הארנונה/מיסים שלי יופנו עבור חינוך (לא לפרזיטולוגיה) ילדים חרדים/ערבים גם אם הוריהם לא משלמים ארנונה. בסופו של דבר זה חינוך הוא חלק מהותי בשבירת מעגל הקצבאות. נכון שמאוד לא תקין שהגענו למצב כזה, אך אין דרך לצאת ממנו בלי שנצטרך לשלם משהו עבור זה.

מרתיח אותי, שכסף של כולנו (הכמות ממש לא משנה) מופנה לדברי הבל, ושהדבר כבר עכשיו נעשה בריש גלי מבלי לנסות לקבור את העניין תחת סעיפים תקציביים שונים ומשונים. זה נראה כמו סימן רע מאוד לעתיד לבוא.

פורסם

ובמילים אחרות, הבעיה היא לא ב"דיפרנציאציה" המוזכרת בכתבה אלא בעצם הרעיון של העברת כספי מדינה לגורמי דת. עם זה אני מסכים לחלוטין - אבל זה לא משהו חדש...

פורסם
  • מחבר

חדש לא, אך הדרך בה דבר אבסורדי מסוג זה עובר ללא רעש והתנגדויות דווקא כן. זה נראה (לי לפחות) כמו נסיון התחלתי עם סכום כספי נמוך, אשר בעקבותיו יבואו נוספים.

פורסם

לצערי מצב של עריצות שלטונית אפשר לפתור רק ע"י אלימות. מי מתנדב?

פורסם
  • מחבר

אחוז ההצבעה בכל הבחירות האחרונות היה נמוך מ-70%. בקרב המגזר החרדי אחוזי ההצבעה גבוהים מ-100% (חובה אזרחית זו החרדים מקיימים מעל ומעבר).

אם יהיו בחירות עם מעל 90% אחוז הצבעה, ניתן יהיה לעצור הטירוף הזה טרם יהיה מאוחר מדי. היות וככל הנראה הדבר לא יקרה, יהיה מעניין (ועצוב) לראות מה יהיה פה עוד 20 שנה כשרוב האוכלוסייה בשנות ה-20 לחייה תהיה מורכבת מחרדים וערבים ללא כישורים יצרניים כלשהם.

פורסם

אני זוכר כשגרתי ביפו (ליד עג'מי) השכנים שלי הערבים כל הזמן השאירו את המים פתוחים ולא טרחו לסגור את הברז, כששאלתי אותם איזה חשבון הם מקבלים בסוף חודש - התברר לי שהם בחיים לא שילמו ארנונה ומים ואפילו לא קיבלו חשבונות. ניסיתי לחקור את העניין אך ללא הצלחה, ולא הצלחתי לסדר לעצמי קומבינה כזאת, צריך להיות ערבי בשביל זה ואני כנראה נולדתי יהודי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים