עבור לתוכן

מחשב לאינטרנט ו- HTPC עד 5500 שקל, ללא מסך, ללא אוברקלוק

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

אני מעוניין לרכוש מחשב חדש,. חשבתי על מחשב שמקביל בעוצמתו למחשב של DELL שלהלן, ואולי אף איכותי ממנו:

http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=8274&perur=2&t=1&c=180

שימושים:

המחשב אמור להחליף את ה-HP הנייח שמשמש אותי כרגע לעבודה השוטפת, כולל גלישה באינטרנט, ועבודה עם סרטים. לא מדובר במדיה סנטר, כי יש לי כבר אחד כזה בסלון, אבל אני צריך לבדוק את הסרטים ולהכין אותם לפני העברתם למדיה סנטר, ולכן הוא צריך להיות חזק מספיק בכדי להריץ בלו-ריי בקלות, ובלי שום קרטועים והפרעות.

דרישות:

1. מאוד חשוב לי לקנות את המחשב בחנות מאזור חיפה שמציעה אחריות מלאה על כל המחשב ל-3 שנים, כולל תמיכה ושירות בבית הלקוח.

2. מעבד של אינטל, חזק ככל האפשר. קרוב לוודאי שיגידו לי שמעבד כזה הוא OVERKILL לצורך הרצת סרטי בלו-ריי, אבל אני מעוניין במעבד עוצמתי שכבר מוכן לעתיד, וילווה אותי תקופה ארוכה (אני שומע שטכנולוגיית התלת- מימד כבר ממש בפתח 8) )

3. בהמשך לסעיף הקודם- כרטיס מסך חזק שיתאים למטרותיי, שיעשה את העבודה ללא שום מאמץ

4. שני דיסקים קשיחים בנפח 500GB כ"א. מדוע לא דיסק בודד של 1T? פשוט כדי לא "לשים את כל הביצים בסל אחד"

5. זיכרון פנימי של 6GB, אלא אם כן לדעתכם רצוי יותר.

6. אין צורך במארז שמותאם לסלון, ובכל זאת שיהיה מארז די איכותי שיאפשר אוורור נאות ועם ספק כוח חזק.

7. מערכת הפעלה- חלונות 7 גרסה עברית

8. קירור למעבד

9. שקט לא חשוב לי בכלל

10. אין צורך במסך, רמקולים, מקלדת ועכבר

11. לא מתכנן אוברקלוק, לא יודע מה זה, ומעדיף בכלל שלא להתעסק עם זה

כאופציה חלופית, רציתי לשמוע את דעתכם על האפשרות הבאה:

לרכוש מחשב HP מדגם טיפה מיושן יותר (הדגם החדש- עלית 7000 שמבוסס על מעבד I7 צפוי להגיע לארץ רק בעוד כחודש, וסביר להניח שהעלות שלו תהייה די גבוהה) ולשדרג אותו במקומות שבהם יש צורך.

ניקח לדוגמא את הדגם הזה:

http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=6816&perur=2&t=1&c=180

התקנת דיסק קשיח נוסף של 500GB , לא תהיה בעיה. גם לא הוספה של זיכרון.

השאלה אם המחשב הזה יוכל להריץ סרטי HD כבדים ללא שום מאמץ. אם המעבד מספיק חזק, אז אולי צריך לשדרג רק את כרטיס המסך.

עלות המחשב היא 3300 שקל. לדעתי תוספת זיכרון, דיסק קשיח נוסף, ושדרוג לכרטיס מסך חזק יותר, לא אמור לייקר את המחשב במידה ניכרת.

מצד אחד, במחשב כזה לא יהיה הרבה ראיה לעתיד, אך מצד שני, אני מקבל אחריות ותמיכה חזקה של HP

כאמור המחשב הנוכחי שלי הוא HP מדגם a6130 ואני מרוצה ממנו מאוד.

מחשב זה כולל מעבד Intel Core 2 4400, כרטיס מסך Nvidia Geforce 8500 GT, זיכרון 3GB ודיסק קשיח בנפח 320GB

הבעיה שהדיסק הקשיח קטן מדי, והמחשב מקרטע בסרטי HD כבדים

לכן אני מעוניין במחשב חזק יותר שיחליף את המחשב הנוכחי.

אשמח לשמוח את חוות דעתכם לגבי שתי האופציות.

תודה רבה

פורסם

לא ברור לי למה אתה שוקל רק מחשבי מותג כאופציות. לדעתי כמשתמש ביתי אין לזה שום הצדקה. אתה פשוט משלם יותר כסף על מערכות יותר חלשות. כמו כן לא תמיד הן מותאמות ספציפית לדרישות שלך.

המותג הראשון שהבאת הוא לא סתם אוברקיל הוא Over mass murder לשימושים שהצגת. אין שום צורך ב i7 860 וב 8GB זיכרון ל ניגון blu-ray ולקידוד סרטים. גם מעבדים חלשים בהרבה ילוו אותך תקופה ארוכה. מעבר לכך אם היית מרכיב את אותו מחשב בדיוק בחנות, הוא היה עולה בין חצי לשני שליש מהמחיר.

המותג השני שהבאת, מיושן, מיותר, ומחירו שערורייתי.

דעתי היא ש א. אין שום היגיון בלקנות מחשב מותג לשימוש פרטי בבית.

ב. תקציב של 2500-3000 ש"ח הוא די והותר למערכת כזו.

אשמח לבנות לך מפרט העומד בקריטריונים הנ"ל, אם תרצה.

פורסם
  • מחבר

E. Shambuzzi

קודם כל תודה על תגובתך.

כעקרון יש צדק בדבריך. למשתמש הביתי עדיף להרכיב מחשב מחלקים, כי בסופו של דבר הוא יקבל יותר איכות בפחות כסף.

אבל לדעתי צריך לחלק את המשתמשים הביתיים לשניים. המשתמשים המיומנים יותר, אלה שלעיתים תכופות מפרמטים את המחשב, מתקינים מחדש את מערכת ההפעלה ודרייברים עדכניים, ואפילו לא מהססים לנגוע בביוס, ולבצע שדרוגי חומרה בעצמם.

ויש גם את המשתמשים הבלתי מיומנים כמוני, שאין להם מספיק ידע, ואין להם גם זמן/עצבים/סבלנות להתעסק יותר מדי בתחזוקת המחשב.

כאמור אצלי בבית יש שני מחשבים. מחשב מדיה סנטר, שאתם כאן עזרתם לי לבנות, ומחשב HP נייח . מחשב המדיה סנטר, עשה לי צרות צרורות שאין לי מספיק מקום בכדי לתאר אותם.

מנגד, מחשב ה-HP, עובד ברצף כל הזמן, כמו סוס עבודה. אני לא אומר שהכול דבש. גם במחשב ה-HP היו מספר מקרים שבהם ווינדוס סרב לעלות בעת האתחול. אבל שם יש מנגנון שחזור אוטומטי, שאפילו פטר אותי מהצורך להשתמש בגיבוי של ארכוניס.

גם המחשב הקודם שהיה לי לפני ה-HP , לא היה מותג, ואף הוא עשה לי הרבה בעיות.

יש לציין גם את התמיכה הטלפונית המצויינת של HP . היו לי כבר הרבה מחשבים במהלך חיי, באף חנות לא קיבלתי תמיכה כזו.

כמובן שאינני פוסל את האופציה של מחשב בחלקים, אבל כפי שציינתי בדרישות (ולא סתם מיקמתי זאת בראש) אני צריך חנות שמעניקה תמיכה רצינית, ושירות בבית הלקוח (לא מחייב תיקון בבית, אבל לפחות איסוף והחזרה)

אני מסכים שמעבד I7 הוא כנראה אוברקיל עבור מטרותיי. אבל אני לא מבין למה המותג השני הוא מיושן, מעבר לכרטיס המסך שאותו מראש ידעתי שצריך לשדרג.

בהחלט אשמח לשמוע הצעה שלך למפרט, כי כל הצעה אני לוקח בחשבון ושוקל בכובד ראש

(אתה יכול להשתמש בתקציב גדול יותר ;) )

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים