עבור לתוכן

הנייד משמיע זמזום מרגיז - עזרה?

Featured Replies

פורסם

שלום, כמו שכתבתי בפוסט אחר - הזמנתי את ה-UL30A של אסוס והוא מעולה

הבעיה היחידה כאמור היא זמזום מעצבן שהוא משמיע כל פרק זמן מסויים - שנע בין 15~30 דקות

הזמזום הוא לעיתים חלש וממושך, או חזק וקצר

אני חושד שמדובר במאורר, כי הוא והכונן הקשיח הם שני הרכיבים הנעים היחידים בנייד (אין לו כונן דיסקים).

יש למישהו מושג איך אני יכול לוודא שמדובר במאוורר - ויותר מכך - מה לדעתכם הבעיה או איך ניתן לפתור אותה?

האם לדעתכם כדאי לפנות לרונלייט היבואנים הרשמיים כדי שיבדקו את המכשיר - או שמישהו מכם מכיר איזה טכנאי/מעבדה נורמלית שאפשר לגשת אליהם עם המחשב ועל המקום הם יעיפו מבט? (אני יוצא מנקודת הנחה שאני עצמי לא יכול להגיע למאורר בלי לפתוח את המארז כולו, מה שלא כל כך מתחשק לי לעשות)

מה שבאמת מעצבן שזה קורה באופן בלתי צפוי לחלוטין, ללא שום גורם מובהק. המחשב עצמו לא מראה שום סימנים של תקלות, איטיות או שגיאות --- (מה שתומך לדעתי בעובדה שזה לא ההארד דיסק) אבל זה עדיין ממש מעצבן.

תוך כדי שכתבתי את זה הזמזום התחיל פעם אחת ל-3 שניות והפסיק.

הצילו?

פורסם

תבדוק בהגדרות צריכת חשמל,על איזו הגדרה הוא נמצא ואם לא מדובר במקסימום ביצועים אז תשנה לזו.

פורסם
  • מחבר

זה קורה בין אם הוא על מקסימום או על: BATTERY SAVING PROFILE -

זה קורה באופן אקראי ולא בעת מאמץ

פורסם

ככל שזכור לי היה זמזום מעצבן שכזה בחלק מדגמי הC2D בניידים בעבר.

עדכון ביוס או משחק עם הגדרות צריכת החשמל פתרו את זה.

אני לא מכיר את זה בניידים החדשים.

פורסם

יש לך אפשרות להקליט את הזמזום ?

פורסם
  • מחבר

אני לא חושב שאני אצליח להקליט את הזמזום כי הוא : חלש (יחסית לקול אנושי לדוגמא) והוא קצר מדי (ברגע שפתחתי את הת'רד הזה היה זמזום קצר ל-3 שניות ונעלם). אני בטוח ב-99% שמדובר במאוורר, אני לא בטוח איזה (במידה ויש כמה?) ואני לא בטוח מה זה אומר - שבשאר הזמן הוא לא מסתובב?

לאחרונה (כלומר ביממה האחרונה) הוא זימזם מעט פחות, אבל עדיין זימזם.

פורסם

צריך להבדיל בין רעש חריג לרעש אשר נובע מפעולה תקינה של הנייד.

ברוב המחשבים הניידים (בשונה ממחשבים שולחניים) המאווררים לא עובדים

כל הזמן, ומדי פעם מפסיקים את פעולתם, בעיקר עם מעבדי מתח נמוך.

ברגע שהמעבד\כרטיס מסך מתאמצים יכנסו לפעולה המאווררים על מנת

לקררם. רעש זה עלול להשמע חריג שכן איננו רגילים אליו. רעש חריג הוא

רעש אשר חוצה רף מסויים (35db נגיד) וללא אמצעים מתאימים אי אפשר

לבדוק זאת.

שכן השמיעה שלך היא סלקטיבית לא ניתן להסיק שיש בעיה בנייד :nixweiss:

אם אתה חושב שהנייד שלך אינו תקין, אתה תמיד יכול לצור קשר עם נותנת

השירות על מנת שיבדקו את הנייד.

פורסם

רוב הסיכויים שהזמזום הזה, זה אותו זמזום שהתלוננו עליו בלא מעט מחשבים של DELL HP וכו'.

הזמזום מגיע מהקבלים של הלוח אם.

בדרך כלל הרעש נשמע או קרוב לחיבור החשמל, או קרוב למסך.

פותח הדיון, ככה זה אצלך?

פורסם
  • מחבר

אין סיכוי שהזמזום הזה הוא תקין,

הפעלתי את המחשב לראשונה בנוכחות 2 אנשים אחרים ושניהם ציינו את הזמזום (כלומר - הוא בולט וחריג)

אני לא יודע בדיוק כמה דציבלים זה, אבל סמוך עלי - לא פגשתי באף נייד שמזמזם ככה באופן רצוף (לא מדובר ברעשי רקע קטנים של ההארד דיסק)

הזמזום כאמור קורה באופן אקראי ולאו דווקא במאמץ. סתם בשביל הספורט הפעלתי את ה-PRIME95 וניסיתי לגרום למעבד להתחמם. הוא עלה מ-35 ל-45 מעלות (וזה היה המקסימום) אבל לא שמעתי שום זמזום.

הזמזום נשמע מאוד קרוב לפתח האוורור שבצד שמאל.

מה שכן - אני חושב שכששמעתי פעם אחת את הזמזום והאצבע שלי הייתה ליד פתח האוורור - יכלתי להרגיש במשב אוויר חם לפתע. (שוב יכול להיות שזה רק אני או שזה סתם צירוף מקרים, אבל זו הייתה התחושה).

הזמזום לא קרוב כלל לחיבור החשמל (שנמצא בצד השני של הלפטופ - כלומר בצד ימין, בעוד שפתח האוורור בצד שמאל),

ולא קרוב במיוחד למסך (אלא לתחתית).

זה לא נשמע כמו רעש אלקטרוני (שהייתי מצפה לו ממשהו כמו "קבל") אלא כמו רעש מכאני, ולמעשה, מזכיר לי מאוד רעש של מאוורר שמשהו מפריע לו להסתובב כראוי (שוב, אני רק מתאר את הרעש, אני לא יודע אם אכן זה המצב). הזמזום הוא לא "גבוה" (HIGH PITCHED) ונשמע "אווירירי" - כלומר נשמע כמו תנועה ולא כמו צפצוף.

אולי הדרך הטובה ביותר לתאר אותו היא: רשרוש מהיר ואחיד (בניגוד ל-"רשרוש עלים"). כמו רעשן קטן של פורים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים