עבור לתוכן

מצלמת IR לשימוש ביתי ?

Featured Replies

פורסם

176186281762ag0new3.jpg

האם ניתן למצוא מצלמת IR 'פשוטה' שיכולה לצלם תמונה כזאת ?

מצלמה מתקדמת ב ebay עולה כמה עשרות אלפיי $

אותי מעניין אם יש מצלמה ג'נרית זולה מאודשיכולה לצלם תמונת gray scale של זה ללא מדידת טמפרטורות ויתר הפיצ'רים. אבל עדיין להראות הבדלי טמפרטורות ומקומות חמים במעגל אלקטרוני או לוח חשמל וכדומה

אפשר שהמצלמה תהיה כמו webcam כלומר מחייבת חיבור למחשב בזמן הצילום

ראיתי באינטרנט מדריכים איך להפוך מצלמה דיגיטלית רגילה ו webcam למצלמות IR אבל אני לא בטוח שהיא רואה IR כזה 'נמוך' (רחוק מאוד מהתחום הנראה)

פורסם

אתה יכול לעשות מצלמה רגישה לIR אבל לא מצלמה טרמית.

פשוט תפרק את הפילטר שעל החיישן, כמו שאמרת יש מדריכים כאלו ברשת

פורסם
  • מחבר

מה שאני רוצה זה בדיוק מצלמה תרמית - שניתן לראות בתמונה הבדלי טמפרטורה של דברים בטמפ' 0 - 100 C וכמה שפחות מושפעת מהצבע הנראה של הדברים

אני מחפש אחת כזאת הזולה והבסיסית ביותר

פורסם

עקרונית רוב מצלמות הרשת מסוגלות לראות IR (ניתן לראות זאת בקלות באמצעות כיוון שלט רחוק למצלמה)

אבל אני לא יודע אם כמות ה-IR שגוף בטמפ' 0-100 מעלות פולט גדולה מספיק בשביל להיקלט במצלמה.

מה שאתה יכול לנסות זה להכין / לקנות / להשיג פילטר של אור נראה למצלמה ואז היא תקלוט רק IR ואז

אולי יהיה אפשר להשתמש בה בתור מצלמה תרמית

פורסם
  • מחבר

זה יותר קטע של אורך גל ולא כמות IR. אני חושב שהחיישן של מצלמה רגילה לא מתאים לטמפ' נמוכות כאלה גם אם מורידים ממנו את הפילטרים

פורסם

כנראה שזה אכן לא יעבוד להשתמש בסתם מצלמה:

CCDs stop at 1000nm to 1200nm, but thermal IR begins at 10,000nm and continues much further up
פורסם

מה שאתה בעצם שואל עליו זה אמר"ל טרמי. אני לא יודע על איזה סכומים אתה חושב שאתה אומר "מצלמה זולה", אבל אתה לא תמצא כאלה בפחות מכמה אלפי דולרים.

פורסם
  • מחבר

קיים אקדח מדידת טמפרטורה בנקודה כמו שמשתמשים בבנצ'מארקים וכדומה. האקדחים האלה זולים יחסית

האם אקדח כזה מתאים כדיי לבדוק ידנית כמה נקודות ולדמיין את התמונה התרמית ?

דברים כמו

כמה זמן לוקח לו להשלים מדידה ? כמה צריך לחכות בין 2 מדידות ? (הייתי רוצה משהוא כמו point and shoot shoot shoot shoot בלי לחכות)

כמה הוא מדוייק ?

מאיזה מרחק הוא קולט טמפרטורה נכון ? באיזה זווית הוא מאבד פוקוס כשמתרחקים ?

הכוונת לייזר מדוייקת במקרים של חלקים קטנים וקרובים (כמו חלקים במעגל אלקטרוני) / מרחק של כמה מטרים (כמו חשמל בניין) ?

הוא מראה טמפרטורה מדוייקת ללא תלות אם מודדים אל פלסטיק בצבעים שונים / מתכת / מתכת צבועה / קיר (שיש חוטי חשמל שמתחממים בתוכו) וכדומה ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים