עבור לתוכן

חיבור 2 מחשבים לרשת ביניהם ולמודם ADSL

Featured Replies

פורסם

יש לי 2 מחשבים (אחד בדרך), בשתיהם כרטיס רשת, שאלה ראשונה היא: האם כרטיס רשת זול איטי מהרבה מכרטיס רשת יקר?!

עוד שאלה, יש לי 2 מודמים של ADSL, אחד בחיבור USC ואחד בחיבור לכרטיס רשת, אני רוצה ש2 המחשבים יגלשו בו זמנית באינטרנט ויהיו מחוברים ברשת ביניהם.

מה הכי כדאי?! לקנות כרטיס רשת נוסך ונתב?

לחבר את המודם USB למחשב החזק ואת שני המחשבים לחבר ברשת?

פורסם

1. כל עוד זה fast ethernet 10/100 אין שום הבדל בין כרטיס זול מבוסס realtek לבין כרטיס יקר של אינטל או 3com. המהירות תהיה אותה מהירות פשוט הכרטיס הזול יצרוך קצת יותר משאבי מערכת, ממש לא שווה להשקיע ביקר.

2. הפיתרון הזול הוא מחשב שרת ומחשב שני שמקבל רשת ב-ICS. בשביל זה אתה צריך רק כבל מוצלב ולא חשוב איזה מודם.

הפתרון הטוב יותר הוא באמצעות router אותו אתה מחבר למודם ADSL עם חיבור רשת ואז המחשבים מקבלים אינטרנט בלי תלות אחד בשני.

פורסם
  • מחבר

אוקיי...

מזה בדיוק כבל מוצלב?

לפי הפיתרון שלך..אני צריך לקנות נתב? והאם המחשבים יהיו מחובריםברשת ביניהם? אני אוכל להעביר קבצים ולשחק משחקים?

פורסם

כבר מוצלב זה כבל רשת כשהחוטים בו מוצלבים.

יש כבל ישר ויש כבל מוצלב ההבדל היחיד הוא בחיוט. תבקש בחנות כבל מוצלב באורך שאתה רוצה.

לגבי הפיתרון שלי, הצעתי 2 פתרונות ככה שקצת קשה לי לענות

בכל מקרה אפשרות אחת היא לחבר מודם כלשהו לאחד המחשב ולחבר בין המחשב ברשת ללא צורך בראוטר. במקרה הזה צריך מחשב שרת שעליו יושב המודם. כאשר השרת מכובה או לא מחובר לאינטרנט המחשב השני לא מקבל אינטרנט. המחשבים יחוברו ביניהם בכבל מוצלב.

הפתרון השני משתמש בראוטר. שני המחשבים מחוברים לראוטר עם כבל מוצלב וגם המודם מחובר לראוטר. במקרה הזה לשני המחשבים יש אינטרנט כל הזמן ואין שרת.

בכל מקרה המחשבים יהיו מחוברים ברשת ואפשר יהיה לשחק, להעביר קבצים וכל מה שרק בא לך.

קצת חיפוש פה בפורום ימנע שאלות שחזרו עליהם 1000 פעם אז תשתמש בזה.

פורסם
  • מחבר

אוקיי הבנתי תודה..

פורסם

אם אתה רוצה להשתמש שבמודם של כרטיס רשת (עדיף לדעתי) אתה תצטרך 2 כרטיסי רשת במחשב הראשי

אחד ישמש אותך לחיבור בין המחשבים ואחד ישמש אותך לחיבור המודם

איך שלא יהיה המחשב הראשי יצטרך להיות דלוק כל הזמן כדי שהמחשב השני יוכל לגלוש

פורסם

הפתרון השני משתמש בראוטר. שני המחשבים מחוברים לראוטר עם כבל מוצלב וגם המודם מחובר לראוטר.

אני מניח שהתלבלבת קצת.. :)

מחשבים מחברים בכבל ישר ליציאות רגילות בנתב (+סוויטצ').

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים