עבור לתוכן

הבלוף של קצבי הגלישה בישראל

Featured Replies

פורסם

http://it.themarker.com/tmit/article/6952

כתבה מעניינת ביותר, תקראו.

כמובן, שבמדינה הזאת, שום דבר לא ישתנה, בטח ובטח שלא קו תת ימי חדש :facepalm:.

עריכה: רגע רגע, או שאולי כן? (ב10 שנים הקרובות)

http://tech.walla.co.il/?w=/4007/1623531

"בעקבות הביקושים הכבדים: בזק בינ"ל בוחנת הנחת כבל תת-ימי שיחבר את ישראל לשדרת האינטרנט באירופה"

פורסם

לא הבנתי מה כל כך מעניין בכתבה הזאת, בטח לא מה חדש?

אם אתה מבין שאלו מגבלות הרוחב פס אז למה לשלם על מספרים גדולים יותר?

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי מה כל כך מעניין בכתבה הזאת, בטח לא מה חדש?

אם אתה מבין שאלו מגבלות הרוחב פס אז למה לשלם על מספרים גדולים יותר?

זו האירוניה, למען האמת, שהספקיות מציעות חבילות כאלה מבלי שיש ברשותן את היכולת המעשית לספק את הקצבים האלה,

והחוסר מוכנות הזאת שלהן לעשות שינוי של באמת באנטרנט פה.

זה כל כך מרגיז אותי >:(.

פורסם
  • מחבר

מישהו מכריח אתך לקנות את החבילות האלו?

וואי, אתה מדבר כאילו אתה מנסה להגן או משהו.

מה הבעיה בזה שאני כצרכן רוצה שהמדינה שאני חי בה לא תהיה כזאת מפגרת אחרי העולם אם קצבים שהם רק כביכול גבוהים.

פורסם

קודם כל אני לא ממסה להגן פה על אף אחד אלא רק מסביר עד כמה אנשים מבינים את הדברים לא נכון או פשוט בצורה מעוותת.

אם לא ידעת כל ספק תקשורת נותן לך את הרוחב פס עד אותו גבול וגם תעדוף התעבורה הוא בהתאם לSLA שיש לך איתו, לא משנה אם גם אתה מנוי פרטי.

אם באותו הסכם שירות היה כתוב משהו מסויים והוא לא מקויים אז אולי היה אפשר היה גם לפנות לגורם ממשלתי על זה כמו במקרה של Comcast בארה"ב.

הכי נוח להתלונן (במיוחד שאמא ואבא משלמים על החיבור), אבל רק לחשוב עד כמה חיבור בפס רחב זמין שישראל לעומת מדינות רבות אחרות אולי היה גום לך להסתכל על זה בצורה אחרת.

מעבר לזה אני לא מבין למה כל כך אוהבים להשתמש במושג "גלישה" כאשר כבר הרבה זמן שלא מדובר על צריכת רוחב פס על שימוש בדפדפן? :D

פורסם
גם בחבילת ה-15 מגה של בזק, נמשיך לגלוש במהירות 1.5.

איזה שטויות... יש מספיק אנשים שכבר מנויים שנים לחבילות של מעל 1.5 וממשיכים לחדש אותן.

וכנראה שלפחות חלק מהם לא ממש מטומטמים... ויודעים שהם מקבלים כנראה יותר מ1.5..

פורסם

קשה לי להבין על מה פה הויכוח ---

כולנו היינו רוצים לקבל את מלוא רוחב הפס שאנחנו משלמים עליו

אלו שמשלמים על פס רחב במיוחד, מתחלקים לשניים:

אלה שמבינים שהם לא תמיד יקבלו את מלוא רוחב הפס ומצרים על כך, תוך שהם מקווים שהעניין יפתר בזמן הקרוב ככל הניתן

ואלה שלא מבינים

אף אחד כאן לא מעוניין שלמישהו יהיה פחות ממה שהוא משלם עליו, ואף אחד לא "מטומטם" בגלל שהוא משלם על חבילה גדולה

פשוט צריך לפעול לכך שכולנו נהיה צרכנים נבונים יותר, ונדע לשלם אך ורק על החבילה שאנחנו צריכים באמת, וגם נדע את המצב הריאלי ואת מגבלותיו

אם לדוגמא, מספיק ישראלים היו מבינים שאין להם צורך ביותר מ-1.5 מגה רוחב פס - כלומר - היו מבינים שהאינטרנט לא יכול להיות "יותר מהיר" אלא רק "יותר הרבה" (כלומר, יותר מידע יכול לעבור - אבל המידע עדיין ינוע באותה מהירות, בגלל ה-LATENCY) - אז כנראה שלכולנו בסופו של דבר היו מהירויות גבוהות יותר

לכן, הדבר היחיד שאפשר להאשים בו - לדעתי - את הספקיות - הוא בכך שהן משווקות בכל הכח חבילות גדולות במיוחד, שמתאימות לאחוז קטן יחסית של משתמשים, לציבור הרחב --- וגורמות לאנשים לחשוב שרוחב הפס הוא חזות הכל, בעוד שלרוב האנשים (כמו שציינתי בת'רד אחר) הרבה יותר חשובה (בפועל, הם לא בהכרח מודעים לכך) הזמינות של השירות, התמיכה, האדיבות, וכן הלאה.

פורסם

השיווק הוא בהחלט דיי עקום, אבל מצד שני כמעט כל שיווק של מוצר לא בדיוק מציג את האמת כמו שהיא (שלא כולם צריכים באמת לקנות את המוצר) אלא יותר מתעניין באיך למכור כמה שיותר.

פורסם

עריכה: רגע רגע, או שאולי כן? (ב10 שנים הקרובות)

http://tech.walla.co.il/?w=/4007/1623531

"בעקבות הביקושים הכבדים: בזק בינ"ל בוחנת הנחת כבל תת-ימי שיחבר את ישראל לשדרת האינטרנט באירופה"

שכח מזה, ההצהרה היא רק בשביל מיקוח מול חברת MED-1 המספקת רוחב פס לחו"ל לכל הספקיות בארץ.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים